Şimdi Ara

kavşakta kaza yaptım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kamyonun hızını nasıl ölçtünüz?
    Su yüklü bir kamyonun fren mesafesi az değildir.
    Siz kamyona yandan kasanın altından çarptıktan sonra 5-6 metrede durmuş gibi görünüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burnu fazla çıkarmışsınız hata sizde malesef.
  • Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XaSe®

Burnu fazla çıkarmışsınız hata sizde malesef.

Araba öne ve sağa savruldu yazmış ...
  • Hata kamyonda, geçmis olsun
  • hata kamyoncu da. 60 la nereye gidiyorsun sen diye sorarlar adama...
  • büyük geçmiş olsun hocam
  • Geçmiş olsun..
  • Cok gecmis olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir günde birisi kaza yaptım suçluyum diye mesaj atsın.geçiş üstünlüğü vs bir kenara adama siz vurmuşsunuz.
  • Hata %99.99 sizde

• geçiş üstünlüğü falan bıdı bıdı yapan arkadaşlar ağır süzme yalnız çarpan bu arkadaş bikere ne geçiş üstünlüğünden bahsediyosunuz beyler hepinizmi alkollüsünüz kamyon sana çarpsa diyecemki doğru,sana yol vermesi gerekirken gelmiş çarpmış.ama adam yolunda gidiyomuş sen gidip vurmuşsun adama hemde ortadan.büyük ihtimal panikleyip frenleyemedin arabayı.acemilik kokan bir kaza gibime geldi.
  • Geçmiş olsun ortadan burdugun için suç sende gibi
  • Geçmiş olsun hata paylaştırılır bence .
  • O araba max 40km ki tahminim 20-30 arası o aracın o kadar kısa mesafede durması mümkün değil...
    Yollar eşitse sağdan gelene yol verilir her zaman ama siz arabanın mazot deposunun ordan temas etmişsiniz bilmiyorum sıçu kime verirler.
  • yolu tam gözlemleyemedim, yalnız burada kamyon size değil, siz kamyona çarpmışsınız. zira ağır ağır geldiğinize göre yol sizin yolunuz değil. eğer ben düz seyir halinde gidiyordum önüme fırladı desen ben o zaman yol hakkı senindir karşı taraf dikkatsiz şekilde yola çıktı derdim ama sen kontrollü gelen taraf olduğuna göre hatalı sensin, yeterli kontrolün yokmuş demek ki.

Ben senin ifaden de böyle anladım. Anlaşmazlık olursa bilir kişiler gelip yolla ilgili çalışma yapar yol hakkı kimde ise suçsuz o olacaktır. Zira arka kısmına vurduğun için durabilecek bir hızda değilmişsin, çünkü kamyon durabilecek hızdaymış, fotoğraflar öyle diyor, vurmuşsun zank diye durmuş, 60km hızda olsa 5,6 mt daha ileride olmalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 7 Eylül 2013; 23:27:32 >
  • Kamyonun kasasındaki hasara bakılırsa siz vurmuşsunuz gibi..

Yol da arena gibi maşallah.. Böyle bir yerde nasıl kaza olur anlamıyorum..

• kamyon hatalı. hem hızlı, hem geçiş önceliğine uymuyor, hem de şeridini korumamış.

ama komisyon ne der belli olmaz. %50 %50 de verebilirler.
  • Sonuc ne?

• arkadaşlar bu gönderimi unutmuştum.evet sonuç olarak hata %100 karşı tarafa çıktı.gerekçe ise her iki yol da ana yol değil.bu durumlarda kavşakta geçiş üstünlüğü sağda kalan aracındır.ben böyle konulara hakim arkadaşlar cevap yazarlar diye ümit etmiştim ki çok ilginç cevaplarla karşılaştım.kontrollü giden sensen yol demek ki kamyonunmuş.sen ortadan çarpmışssın demek ki suç sende gibi tamamen kafasına göre yorum yapan arkadaşları ciddiye almadım.
    şu an hatırladığım kadarıyla bu yolda olması gereken kavşağa giren aracın duraklayarak yolu kontrol ederek geçmesi gerekliliği.ben yolun durumu gereği durakladım fakat fotoğraflarda görünmüyor kendi yolumun solunda kalan köşede büyük bir ağaç var yolun görünmesini engelleyen göremediğim için evet doğru arabanın burnunu kavşağa sokmak durumunda kaldım.ancak bundan mütevellit kamyona benim çarptığımı söyleyenler olmuş.arkadaşlar kaza 1-2 saniye içerisinde oldu.kamyon gördüğü anda sola manevra yaptı.ki bu yüzden aracınsol tarafının daha çok hasar aldığını anlıyoruz.ben geri gelmeye kalmadan çarpıştık.kasası gereği ön kısmı daha dar arkası geniş olduğu için önü kurtardı fakat ortası ile çarpıştık.eğer çarpma anında ben hareketime devam etseydim ya kamyonun altına girerdim ya da kamyonunun tek bi bölgesi değil çarpma yerinden kamyonun souna kadar bi çarpma olurdu.ben çarpma anında durmuştum.bu fotoğrafta kamyon durduktan sonra en az 20 metre daha geriye geldi.dikkat ederseniz kullandığım araç sola doğru dönmüş duruyor. kamyon çarpınca araç hem öne hem de sağa doğru sürüklendi.yine de burada göründüğü kadar kavşağa girmemiştim.
    Kazadan sonra başka bir araç yolda sürekli gidip fren yapıyordu.o an olayın şoku ile pek üstüne düşmemiştim.ki sonra anladım ki fren mesafesini kısa göstermek için yapmış yavşaklar.
    kısacası bu tür durumlarda uzmanlar hasar alan bölgeye fren mesafesine ve asıl önemli olan yolda geçiş hakkı üstünlüğü olan araca bakıyor.ana yolun olmadığı kavşaklarda geçiş hakkı her zaman sağda kalan araca aittir.
    tekrar görünce yazayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velm -- 3 Ağustos 2016; 0:20:17 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.