Şimdi Ara

kavşakta kaza yaptım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar bu öğlen hiçbir uyarı levhası içermeyen iki sokağın kesişiminden oluşan bir kavşakta kaza yaptım.Kaza şöyle oldu.Mahalle içerisindeki yolda yaklaşık 30-35 km hızla seyir halindeydim.önümdeki kavşağın sol tarafını kapatan bir ağaç vardı sol tarafımı görebilmek adına yavaşlayarak arabanın burnunu öne çıkarmaya teşebbüs edecektim ki bir anda sol taraftan süratle (yaklaşık 60 km) bir su kamyonunun geçtiğini farkettim fakat arada çok az bir mesafe kaldığı için frene basmama rağmen kamyonun mazot deposuna vurdum.Kamyonun kaplamalarına takılan aracım sağa ve öne doğru savruldu.Bu darbeyle aracımın sol ön farı kaputu ve tamponu büyük hasar gördü.Ancak bunun dışında aracın içinde herhangi bir gözle görünür hiçbir hasar oluşmadı.
    Kamyon şöförünün ifadesine göre kavşağa gelmeden önce herhangi bir araç olabileceğine dair uyarı mahiyetinde korna çaldığını (sağ cam komple açık olmasına rağmen arabadaki 2 kişi ile birlikte duymadık) ,durma mesafesinin olmadığı için aracını sola doğru manevra yaptığını söyledi.
    Allah'a şükür hiçbir yara almadan atlattık.Sormak istediğim burada Hatayı hangi tarafa verirler ??
     kavşakta kaza yaptım. kavşakta kaza yaptım. kavşakta kaza yaptım. kavşakta kaza yaptım. kavşakta kaza yaptım.
    Bilgisi ve ilgisiyle yorum yazan geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim.hata %100 olarak karşı tarafa çıkmıştır arkadaşlar.Bu tür anayolun olmadığı kavşaklarda geçiş üstünlüğü sağda kalan araca aittir.yine de her zaman kavşaklardan geçerken hepinize temkinli olmanızı öneriyorum arkadaşlar.genellikle kendi şahsi aracı olmayıp da kamyon vb araç kullananlar zınk diye atlıyor heryere nasılsa bana bişey olmaz araç da benim değilş düşüncesiyle....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velm -- 3 Ağustos 2016; 0:28:02 >

• Hatayı kamyon şoförüne verirler.
    Bu tür yerlerde hak sağ taraftan gelene aittir.
  • görebildiğim kadarıyla suç sizde. çok fazla çıkarmışınız burnunuzu. durup tam kontrol etmeden çıkmamalıydınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Hatayı kamyon şoförüne verirler.
    Bu tür yerlerde hak sağ taraftan gelene aittir.
    Peki oradakiler iki yolunda sokak olarak geçmesine rağmen benim bulunduğum yolun tali yol olduğunu iddaa ettiler.Bu ayrımı yapabilmek nasıl mümkün olur ?İkisi de sokak olmasına rağmen biri anayol kabul edilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchwarzMoto

görebildiğim kadarıyla suç sizde. çok fazla çıkarmışınız burnunuzu. durup tam kontrol etmeden çıkmamalıydınız.
    her zaman sağdan gelene yol verilir anayollarda bile
  • Geçmiş olsun.
  • Kornaya basmis olmasinin herhangi bir baglayiciligi yok ki. Ayrica 60la gidilecek bir yer degil orasi, hatali olan kamyoncu gibi
    Ek: gecmis olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b437 -- 2 Eylül 2013; 0:12:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ......Kaza Yaptım......
    16 yıl önce açıldı
    Kaza yaptım. tamponu kırdım.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SchwarzMoto kullanıcısına yanıt
    Aracın önde durmasının nedeni kamyonun bizi öne ve sağa doğru savurmasından dolayı.aracın sağa doğru meyilli olmasına karşın lastiklerinin doğrultsuna bakarsanız düz duruyorlar ve ayrıca sağ ön teker savrulmadan dolayı yerinden çıktı.
  • İlginc bir kaza gecmis olsun. Eger siz aracin burnunu fazla cikarmadiysaniz o kamyon nasil size carpabildi garip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruf

Geçmiş olsun.
    Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

İlginc bir kaza gecmis olsun. Eger siz aracin burnunu fazla cikarmadiysaniz o kamyon nasil size carpabildi garip.
    Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: V For Vendetta

Geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    Eşit yollarda yol üstünlüğü sağdan gelen araçlardadır. (sirenleri açık ambulans, polis, itfaiye gibi araçlar olmadığı sürece) Sağdan gelen araç kiminse geçiş üstünlüğü ondadır. Soldaki araç hatalıdır.
    İkinci olarak şehir içindeki hız limitleri bellidir, limitleri aşan araçlar her zaman kusurludur. Her halukarda kamyon hatalıdır.

_MaxPayne_ Doğru izah etmiş.

Edit: Kamyonun size vurduğunu düşünerek yorum yapmıştım. Görünen o ki siz geçen kamyona vurmuşsunuz. Bu durumda kamyonun şehir içi hız limitleri üstünde seyrettiğini belirtmemişseniz hatayı size verebilirler.
    Bu arada geçmiş olsun. Umarım kaskonuz vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 2 Eylül 2013; 1:09:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OzeNHocA

Eşit yollarda yol üstünlüğü sağdan gelen araçlardadır. (sirenleri açık ambulans, polis, itfaiye gibi araçlar olmadığı sürece) Sağdan gelen araç kiminse geçiş üstünlüğü ondadır. Soldaki araç hatalıdır.
    İkinci olarak şehir içindeki hız limitleri bellidir, limitleri aşan araçlar her zaman kusurludur. Her halukarda kamyon hatalıdır.

Edit: Kamyonun size vurduğunu düşünerek yorum yapmıştım. Görünen o ki siz geçen kamyona vurmuşsunuz. Bu durumda kamyonun şehir içi hız limitleri üstünde seyrettiğini belirtmemişseniz hatayı size verebilirler.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun...

• geçmiş olsun sıkma canını size birşey olmasın.
    depo falan deyince korkmuştum yazıda.
    haklısın gibi ama bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzeNHocA

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun Eskişehire her gelişimde bu ara sokaklardan çok korkuyorum, sokaklar hem çok dar hemde park eden araçlar ve diğer engeller yüzünden görmek zor diğer tarafı.

Kamyonun arkasına vurmuş olmanızdan dolayı hatayı size verirler gibi geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: carsoul

geçmiş olsun sıkma canını size birşey olmasın.
    depo falan deyince korkmuştum yazıda.
    haklısın gibi ama bakalım...
    Herkese çok teşekkür ederim.Sağ olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V For Vendetta

Geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    Solda görüşü kapatan aracın da plakasını alarak fotoğraflamışsınızdır umarım.
  • Kamyona verirler hatayi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Kamyona verirler hatayi.
    Abi ben kazayı bek anlayamadım ama öyle bir şey olmuş ki sanki siz çarpmışsınız gibi geliyor bana o kamyon demirleri araç hizasına göre yarlı oluyor genelde dışarı taşmaz sizin araba demirlere yavaşça girmiş ve kamyonun hızıda aracı ön kısmını daıtmış gibi geldi birde siz vurmuşsunuz gibi yandan bir hasar oluşmuş.Hata sizde olsada büyük kusuru size verebilirle kamyona 3/8 sizede 5/8 olabilir.NOt:kazayı tam anlayamadığım için verdiğim bilgiler net değildir.Geçmiş olsun.
  • Kamyon hatalı.
    1- Geçiş üstünlüğü hem otomobil olduğunuz için hem de sağ tarafta kaldığınız için sizde.

2- Hız limiti sanırım kamyon için 40km/s ve % 50 hız sınırını aşmış.

3- bahsettiğiniz gibi sola kırdıysa sizi önceden görmüş demektir ve fren yapması gerekirdi.

4- eğer sola kirmasaydi siz ona çarpmış gibi görünmeyecektiniz. O size kafadan carpacakti. Çünkü sola kirdiginda kamyonetin kafa eni az olduğu için kurtarmış. Ancak daha geniş olan kasayla sizin tamponunuza carpmis.

Yani ona çarpan siz değilsiniz. Siz yola girmişken o size carpmis. Tutanakta kasasına çarptım yazmadiysaniz büyük oranda kamyon sürücüsü hatalı çıkacaktır.

Geçmiş olsun. Belki de o kamyonun o sokakta bir çocuğa carpmasini engellediniz. Sonuç ne olursa olsun, cana geleceğine mala gelsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.