Şimdi Ara

İstanbul-Mersin yol tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu salı (10 ocak) istanbul dan bi araç almak üzere yola çıkıyorum.

Eğer alırsak bu sefer Mersin'e nasıl döneceğimiz sorusuna cevap arıyorum, çünkü hava durumu karlı-yağmurlu olacak diyor.

Dönüş yolu nerdeyse bin km. ve iki şoför getireceğiz. Perşembe akşamı Mersin'de olsak yeterli. İstanbul'da bi gün kalıp dinlenmek faydalı olacak ama güvenli bir seyehat için dönüş rotası konusunda fikirleriniz nedir?

• Türkiye'de gidebileceğiniz en rahat yollardan birisini kullancaksınız. İstanbul'da TEM'e girip Ankara Gölbaşı'nda TEM'den çıkacak, oradan Konya Makasına kadar duble yolu takip edip tekrar TEM'e gireceksiniz. Toros'lar bittiğinde ve güneye indiğinizde sola ADANA OSMANİYE GAZİANTEP ŞANLIURFA'ya veya sağa TARSUS MERSİN'e dönebileceksiniz. Tek şoförle de gidilebilir, 100-120 km/h hızla 8 saatte tek kontakla eve varabilirsiniz.
  • Hocam pozantı-aksaray-ankara başka yol yok.
    konya karaman mut yolu sertavul geçiti karlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bortecinenumu

Hocam pozantı-aksaray-ankara başka yol yok.
    konya karaman mut yolu sertavul geçiti karlı olur.
    Taner Abime katılıyorum,

İstanbul'dan Ankara'ya, Akıncı gişelerini çıkınca Gölbaşı-Konya-Adana tabelaları takip edilir, Gölbaşı'nda otoyoldan çıkılır, sonra Adana tabelaları takip edilir, Yolçatı'ndan Pozantı otoyoluna girilir ve Mersin tabelaları takip edilir.

KGS almayı unutmayın, satış yapan Shell istasyonlarını araştırabilirsiniz, ya da otoyol girişlerinde kart satış yazan gişelerde ya da ayrıca oluşturulmuş KGS satış birimlerinden alınabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Taner Abime katılıyorum,

İstanbul'dan Ankara'ya, Akıncı gişelerini çıkınca Gölbaşı-Konya-Adana tabelaları takip edilir, Gölbaşı'nda otoyoldan çıkılır, sonra Adana tabelaları takip edilir, Yolçatı'ndan Pozantı otoyoluna girilir ve Mersin tabelaları takip edilir.

KGS almayı unutmayın, satış yapan Shell istasyonlarını araştırabilirsiniz, ya da otoyol girişlerinde kart satış yazan gişelerde ya da ayrıca oluşturulmuş KGS satış birimlerinden alınabiliyor.

Alıntıları Göster
    kgs gişelerinden uzak durun mukkun olduğunca otoyolda durmayın yavaşlamayın yola çıkmadan halledin kartı yada yeni nesil kredi kartlarında temassız özellik mevcut onu okuup geçebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: BohemAmca

kgs gişelerinden uzak durun mukkun olduğunca otoyolda durmayın yavaşlamayın yola çıkmadan halledin kartı yada yeni nesil kredi kartlarında temassız özellik mevcut onu okuup geçebilirsiniz

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar, biraz moralim düzeldi ama havalar karlı-yağmurlu olunca zor olur diye düşünüyordum.

OGS var, önceki aracımda kullandığım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BohemAmca

her temassız kartın kgs özelliği yok ama

yapı kredi play temassız kartım var ancak kgs özelliği yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ankara antalya yol onerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aksaray'ın içinden geçerken dikkat et. Yol şehiriçinden DÜMDÜZ gitmiyor. 2 Kavşak var, 24 saat kontrollü

MERSİN - ANKARA GÜZERGAHINI KULLANAN ARKADASLAR
    http://forum.donanimhaber.com/m_35883581/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

ANKARA'dan gelirken AKSARAY'a GİRİŞ ve ÇIKIŞ KROKİSİ

- DİKKAT! Dümdüz gitmek yok. Yavaş...!!! Aksaray'ın ortasında şehirlerarası otobüsler durup yolcu indirip bindiriyorlar.
    - Her iki kavşakta trafik ışıkları var.
    - Ankara'dan gelirken ana kavşakta SOLA dönüp dümdüz devam ediyoruz.
    - Karşımıza çıkan diğer ana kavşakta da SAĞA dönüp E90'dan devam ediyoruz.
    - Sağımızda MERCEDES BENZ TÜRK A.Ş. fabrikası var.
    - Motor Meslek Lisesi'ne teşekkür ederiz.
    - Solumuzda ova, tarla, alan, arazi bol miktarda mevcut.

Ne yap et, Orhan Ağaçlı Tesislerinde durma. Otobüs Dinlenme Tesislerinde de durma. Kafana göre bir petrol istasyonunda dur. Yemek yiyeceksen de Şereflikoçhisar'ın tam ortasındaki ana kavşakta sağda ve solda güzel lokantalar var, esnaf ve halk tipi, bir mercimek çorbası, yarım somun ekmek ve bir bardak su, şükürler olsun Allah'ım, yola devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 8 Ocak 2012; 20:29:19 >

• quote:

Aksaray'ın içinden geçerken dikkat et. Yol şehiriçinden DÜMDÜZ gitmiyor. 2 Kavşak var, 24 saat kontrollü

MERSİN - ANKARA GÜZERGAHINI KULLANAN ARKADASLAR
    http://forum.donanimhaber.com/m_35883581/tm.htm

quote:

ANKARA'dan gelirken AKSARAY'a GİRİŞ ve ÇIKIŞ KROKİSİ

- DİKKAT! Dümdüz gitmek yok. Yavaş...!!! Aksaray'ın ortasında şehirlerarası otobüsler durup yolcu indirip bindiriyorlar.
    - Her iki kavşakta trafik ışıkları var.
    - Ankara'dan gelirken ana kavşakta SOLA dönüp dümdüz devam ediyoruz.
    - Karşımıza çıkan diğer ana kavşakta da SAĞA dönüp E90'dan devam ediyoruz.
    - Sağımızda MERCEDES BENZ TÜRK A.Ş. fabrikası var.
    - Motor Meslek Lisesi'ne teşekkür ederiz.
    - Solumuzda ova, tarla, alan, arazi bol miktarda mevcut.

Ne yap et, Orhan Ağaçlı Tesislerinde durma. Otobüs Dinlenme Tesislerinde de durma. Kafana göre bir petrol istasyonunda dur. Yemek yiyeceksen de Şereflikoçhisar'ın tam ortasındaki ana kavşakta sağda ve solda güzel lokantalar var, esnaf ve halk tipi, bir mercimek çorbası, yarım somun ekmek ve bir bardak su, şükürler olsun Allah'ım, yola devam.

Alıntıları Göster
    Taner bey teşekkürler detaylı yol tarifi ve tavsiyeleriniz için.

Navigasyon yardımıyla kavşaklar sorun olmaz sanırım. En çok öğrenmeye çalıştığım husus kar-yağmur vs sebebiyle ana güzergah tercihiydi, onu da yaptım. (Karaman veya Kayseri üzeri yolları özellikle tavsiye eden olacak mı diye merak etmiştim, aldım cevabı)

Lokanta tavsiyelerinizi de not ediyorum. Yol üstünde başka güzel yerler var mı? Tahminim 2-3 yerde yemek-cay molası verebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: birtasarimci

Navigasyon yardımıyla kavşaklar sorun olmaz sanırım. En çok öğrenmeye çalıştığım husus kar-yağmur vs sebebiyle ana güzergah tercihiydi, onu da yaptım. (Karaman veya Kayseri üzeri yolları özellikle tavsiye eden olacak mı diye merak etmiştim, aldım cevabı)

Lokanta tavsiyelerinizi de not ediyorum. Yol üstünde başka güzel yerler var mı? Tahminim 2-3 yerde yemek-cay molası verebiliriz.

Alıntıları Göster
    arkadaşların verdiği güzergahlarda kar ile karşılaşmanız az olasılık. bolu da, niğde ulukışla tarafı olabilir, oralarda belki.
    tek şöför gitmenizi tavsiye etmem. tabi gittiğiniz arabaya göre değişir 2 şöför ile keyfini çıkara çıkara 10-12 saatte gidersiniz. ankara konya kavşağı arası yol duble olmasına rağmen çok kötü, çok kaza oluyor aman dikkat. duble diye millet basıyor ama maşallah yol mühendislik harikası, şimdiden uyarayım. güzergahınızda radarlarla muhattab olacağınız yerler de orası, dikkat edin bence

ben senede 3 kere filan bu güzergahı kullanıyorum. tek şöför gittiğim için, amacım bir an önce yol bitsin oluyor. onun için güzergahta hiç güzel yer varmı bilmiyorum

• quote:

istanbul-ankara otoyolunda Hendek mevkinde "Parkshop" var, uğramadan geçmeyin derim, güzel outlet mağazaları var

http://www.parkshop.com.tr/ (içeride sanal gezinti yapabilirsiniz)

Varan, Ulusoy, Pamukkale, Nilüfer ve daha bir çok firma burada duruyor, lavabolar falan son derece temiz

Koton , Adidas , Collezione , Hatemoğlu , Mudo , Colin’s , Uptown ,
    Fenerıum , Süvari , Lcw , Kiğılı , Mavi , Dufy , Kompedan , Dıouf ,

Simit Sarayı , Güllüoğlu , Özsüt , Köfteci Ramiz , Gönül Kahvesi ,
    Doğa Yöresel Ürünler Pazarı , Susurluk Tost ve Ayran Evi ,
    Burger Kıng...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 9 Ocak 2012; 0:28:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif
    istanbul-ankara otoyolunda Hendek mevkinde "Parkshop" var, uğramadan geçmeyin derim, güzel outlet mağazaları var

Varan, Ulusoy, Pamukkale, Nilüfer ve daha bir çok firma burada duruyor, lavabolar falan son derece temiz

Burger Kıng...

Arif bey teşekkürler, bu çok iyi oldu. Yolu böyle yerlere uğramak keyiflendirecektir. (tabi eminim masraflı da olacak)

• quote:

quote:

Burger Kıng...

Ben bu tip yerlere yanimda eşim yokken ugramiyorum cocuk ve esim varken mecbur kaliyorsun ugramak icin,tek basima oldugumda yol kenarinda nerde kamyom ve tırlar cok ise orda mola veriyorum gayet guzel ve uygun oluyor fiyatlar,pozantidaki pala nın yerine ugramanizi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: saruhan33

quote:

quote:

Burger Kıng...

Ben bu tip yerlere yanimda eşim yokken ugramiyorum cocuk ve esim varken mecbur kaliyorsun ugramak icin,tek basima oldugumda yol kenarinda nerde kamyom ve tırlar cok ise orda mola veriyorum gayet guzel ve uygun oluyor fiyatlar,pozantidaki pala nın yerine ugramanizi tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    İİstanbul'dan otolyolla Ankara'ya, Ankara'dan duble yola Konya'ya,Konya'dan Karaman-Sertavul Geçidi-Mut üzerinden Mersin'e gitmen en kısa ve en rahat yoldur.Çok anormal bir durum olmadıkça Sertavul'da sorun olmaz.Yollar eskisi gibi değil, çok geniş ve kalite yükseldi. Gönül rahatlığıyla gidebilirsim.hayırlı yolculuklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: longlion

İİstanbul'dan otolyolla Ankara'ya, Ankara'dan duble yola Konya'ya,Konya'dan Karaman-Sertavul Geçidi-Mut üzerinden Mersin'e gitmen en kısa ve en rahat yoldur.Çok anormal bir durum olmadıkça Sertavul'da sorun olmaz.Yollar eskisi gibi değil, çok geniş ve kalite yükseldi. Gönül rahatlığıyla gidebilirsim.hayırlı yolculuklar.

en kısa olduğu doğru olabilir de en rahat ve güvenli olanı her zaman otoyoldur

sertavul tarafında göksu'yu geçerken çok sert virajlar var, kar buz olursa düşünemiyorum, araç sollamak ayrı dert zaten otobüs, kamyon çok oluyor yolda

konya-silifke yaz aylarında 2 kez gittim geldim

istanbul'dan gidecek birisi için alıancak bir risk değil, karaman'dan gidilse ereğli-pozantı-mersin yerine mut-silifke-mersin olabilir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: longlion

en kısa olduğu doğru olabilir de en rahat ve güvenli olanı her zaman otoyoldur

sertavul tarafında göksu'yu geçerken çok sert virajlar var, kar buz olursa düşünemiyorum, araç sollamak ayrı dert zaten otobüs, kamyon çok oluyor yolda

konya-silifke yaz aylarında 2 kez gittim geldim

istanbul'dan gidecek birisi için alıancak bir risk değil, karaman'dan gidilse ereğli-pozantı-mersin yerine mut-silifke-mersin olabilir

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar,
    Bu çarşamba günü sabah İstanbul'dan yola çıktım. Kocaeli-Ankara-Aksaray üzeri Mersin'e sağ salim vardık.

Yolculuk genel manada çok güzel geçti. Nerdeyse hiç tehlikesi olmayan güvenli bir deneyimdi. Bolu civarında çevre karla kaplı olsa da yollar çok temizdi ve yağış yoktu. Hatta karda gezinmek için ayrı bir mola verdik.

Sakarya'daki alışveriş merkezini gezip öğle yemeği molası verdik. Güzeldi.

Aksaray'dan sonra yer yer sis görüşü azaltsa da parkurun en zorlu kısmı Pozantı'dan sonraki Tekir yaylası civarıydı. Yağan kar ile beraber dağ yolu, üstüne yavaş yavaş giden kamyonların o bölgede birikmiş olması işi zorlaştırdı ama yavaş ve dikkatli sürüş ile Allah'a şükür kazasız belasız yolu bitirdik. Molalarla birlikte toplam yolculuk 13 saat sürdü ama İstanbul Tuzla'da yakıt alırken baktım, 3saat geçmişti bile. Yağmur, İstanbul trafiği, üstelik kapanan-değişen yollardan dolayı navigasyonu şaşırttı, zaman kaybettirdi.

Hepinize tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birtasarimci -- 14 Ocak 2012; 15:42:59 >

• quote:

Merhaba arkadaşlar,
    Bu çarşamba günü sabah İstanbul'dan yola çıktım. Kocaeli-Ankara-Karaman üzeri Mersin'e sağ salim vardık.

Yolculuk genel manada çok güzel geçti. Nerdeyse hiç tehlikesi olmayan güvenli bir deneyimdi. Bolu civarında çevre karla kaplı olsa da yollar çok temizdi ve yağış yoktu. Hatta karda gezinmek için ayrı bir mola verdik.

Sakarya'daki alışveriş merkezini gezip öğle yemeği molası verdik. Güzeldi.

Aksaray'dan sonra yer yer sis görüşü azaltsa da parkurun en zorlu kısmı Pozantı'dan sonraki Tekir yaylası civarıydı. Yağan kar ile beraber dağ yolu, üstüne yavaş yavaş giden kamyonların o bölgede birikmiş olması işi zorlaştırdı ama yavaş ve dikkatli sürüş ile Allah'a şükür kazasız belasız yolu bitirdik. Molalarla birlikte toplam yolculuk 13 saat sürdü ama İstanbul Tuzla'da yakıt alırken baktım, 3saat geçmişti bile. Yağmur, İstanbul trafiği, üstelik kapanan-değişen yollardan dolayı navigasyonu şaşırttı, zaman kaybettirdi.

Hepinize tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

bir yanlışlık olmasın?

Aksaray - Pozantı - Tekir tarafıyla Karaman tarafı alakasız yerler

• quote:

bir yanlışlık olmasın?

Yok, yanlışlık Arif bey. Konya-Karaman tarafından gelmedim zaten, Aksaray tarafından geldim.
  • quote:

quote:

bir yanlışlık olmasın?

Yok, yanlışlık Arif bey. Konya-Karaman tarafından gelmedim zaten, Aksaray tarafından geldim.

ilk cümlenizde "Bu çarşamba günü sabah İstanbul'dan yola çıktım. Kocaeli-Ankara-Karaman üzeri Mersin'e sağ salim vardık." yazıyor da ondan sordum

hayırlı olsun aracı aldınız sanırım

• quote:

quote:

quote:

bir yanlışlık olmasın?

ilk cümlenizde "Bu çarşamba günü sabah İstanbul'dan yola çıktım. Kocaeli-Ankara-Karaman üzeri Mersin'e sağ salim vardık." yazıyor da ondan sordum

hayırlı olsun aracı aldınız sanırım

Alıntıları Göster
    Ahh pardon, haklısın, klavye(dil) sürçmesi galiba :) değiştirdim. Gidecek kişi olursa yanlış bilgi vermiş olmayayım.

Evet aldım aracı, ilk denemeyi yapmış oldum. sağolasın.
    Bu arada parkshop a da uğradım, güzelmiş.
    Selamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.