Bu sabah işe giderken karayolunda varacağım yere 3 km kala kaza yaptım. 2008 model Polo aracımla işe giderken gideceğim yere 3 km kala kaza yaptım üstelik daha 20 gün önce alpine a3 kar lastiği taktırmıştım. Viraja girerken hızımı düşürdüm (takribi hızım 50-60 km vardı) ancak viraj çıkışı araç kaygan zeminde dengesini kaybederek kontrolden çıktı ben de üstüne tuz biber ekecek şekilde panikle fren yapınca iyice kontrolden çıkarak kendi etrafında dönmeye başladı ve sol tarafımda bulunan karlı yamaca saplandı ve durdu. Aracın ön sol kapısı kardan dolayı açılmadı bende araç içinde tırmanarak sağ ön kapıdan çıktım. Sağolsunlar hemen yardımcı oldular ve zincirle kara saplanan aracımı çekip kurtardılar. Verilmiş sadakam varmış ki ne aracımda ne de ben de herhangi bir şey yok. Tavsiyem, buzlu havada kar lastiğine çok güvenmeyin zira ben bunun bedelini az daha fena ödüyordum
büyük geçmiş olsun hem sizde hemde aracınızda birşey olmaması sevindirici birde bu kar lastiklerini takan bazı araç sürücüleri (lafım size değil) araçlarında kar lastiği var diye normal hava şartlarında kullanıyorlarmış gibi araç kullanıyorlar ve karlı buzlu yollarda nasıl gidilmesi gerekliliğinin kurallarına uymuyorlar sonuçta ne kadar kar lastiğide olsa karda veya buzda araç kullanmak çok dikkat gerektiriyor neyse tekrar geçmiş olsun
quote:
Orijinalden alıntı: wolf_HKN
büyük geçmiş olsun hem sizde hemde aracınızda birşey olmaması sevindirici birde bu kar lastiklerini takan bazı araç sürücüleri (lafım size değil) araçlarında kar lastiği var diye normal hava şartlarında kullanıyorlarmış gibi araç kullanıyorlar ve karlı buzlu yollarda nasıl gidilmesi gerekliliğinin kurallarına uymuyorlar sonuçta ne kadar kar lastiğide olsa karda veya buzda araç kullanmak çok dikkat gerektiriyor neyse tekrar geçmiş olsun
quote:
Orjinalden alıntı: wolf_HKN
sayın wolf_HKN, lafınız bana olsun zira bundan böyle kar lastiğim var diye kendini güvende mi hissetmek, tövbeler olsun...
quote:
Orijinalden alıntı: HuKe
quote:
Orjinalden alıntı: wolf_HKN
sayın wolf_HKN, lafınız bana olsun zira bundan böyle kar lastiğim var diye kendini güvende mi hissetmek, tövbeler olsun...
Alıntıları Göster
benim başımada aynısı gelmişti passat a kar lastiklerini takınca bişey olmaz demiştim virajda yoldan çıkmıştım araca hiçbirşey olmamıştı ama iyi ders aldım
quote:
Orijinalden alıntı: wolf_HKN
benim başımada aynısı gelmişti passat a kar lastiklerini takınca bişey olmaz demiştim virajda yoldan çıkmıştım araca hiçbirşey olmamıştı ama iyi ders aldım
Alıntıları Göster
büyük geçmiş olsun,ucuz atlatmışsın 2 sene önce bende Vito ile karda ters dönüp ters istikametteki boş su kanalına yatmıştım.ucuz atlatmıştım. karda buzda kesinlikle çok daha hassas ve dikkatli olmak gerekiyor.küçük bir hata aracı kontrolden çıkarabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: forbest
büyük geçmiş olsun,ucuz atlatmışsın 2 sene önce bende Vito ile karda ters dönüp ters istikametteki boş su kanalına yatmıştım.ucuz atlatmıştım. karda buzda kesinlikle çok daha hassas ve dikkatli olmak gerekiyor.küçük bir hata aracı kontrolden çıkarabiliyor.
çok geçmiş olsun arkadaşım,sende ve araçta bir şey olamaması sevindirici
quote:
Orijinalden alıntı: GRANDE
Alıntıları Göster
Geçmiş olsun. Ucuz atlatmıssınız.
quote:
Orijinalden alıntı: GRANDE
Alıntıları Göster
Buzda yapılacak bişi (ister zincir ister kar lastiği olsun) yok geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: Sparkling
Buzda yapılacak bişi (ister zincir ister kar lastiği olsun) yok geçmiş olsun.
Alıntıları Göster
Geçmiş olsun Allah daha büyüğünü göstermesin
quote:
Orijinalden alıntı: Huseyinn31
Geçmiş olsun Allah daha büyüğünü göstermesin
Alıntıları Göster
geçmiş olsun
quote:
Orijinalden alıntı: SAİM.
geçmiş olsun
Alıntıları Göster
Geçmiş olsun,kar yağınca toplu taşıma araçlarını tercih ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: makalali
Geçmiş olsun,kar yağınca toplu taşıma araçlarını tercih ediyorum.
Alıntıları Göster
cana gelmesinde birader geçmiş olsun
quote:
Orijinalden alıntı: okis
Alıntıları Göster
öncelikle geçmiş olsun valla benimde başıma gelmişti kar lastiği dedik üstelik ve kar kış değil bir bahar sabahı üniversite binasına giderken 1. vitesdeyim yeni kalktım ızgarayı geçtim tali yoldan ana yola çıkacaktım ızgaradan sonra görünmez buz oluşmuş hızım 15-20 km civarı frene basar basmaz 2-3 m kaydı ve ana yoldaki arabanın kapısına vurdum üstelik abs araç önlerde kar lastiğiydi neticede senin dediğin gibi kar lastiğine güven olmuyor tekrar geçmiş olsun
quote:
Orijinalden alıntı: okis
Alıntıları Göster
Geçmiş olsun Allah daha büyüklerini göstermesin
quote:
Orijinalden alıntı: Sdrive
Geçmiş olsun Allah daha büyüklerini göstermesin
Alıntıları Göster
Geçmiş olsun.Aman dikkat;kendine ve arabaya aşırı güven kazaya davetiye haline dönüşmesin.
quote:
Orijinalden alıntı: bureda
Geçmiş olsun.Aman dikkat;kendine ve arabaya aşırı güven kazaya davetiye haline dönüşmesin.
Alıntıları Göster
Geçmiş olsun. Kayma tam olrak nası gerçeklerşti? Önden mi kaydı arkayı mı bıraktı?
quote:
Orijinalden alıntı: ecar limon
Geçmiş olsun. Kayma tam olrak nası gerçeklerşti? Önden mi kaydı arkayı mı bıraktı?
Alıntıları Göster
büyük geçmiş olsun
araçta esp olsaydı keşke
quote:
Orijinalden alıntı: yakamozcuk
öncelikle geçmiş olsun valla benimde başıma gelmişti kar lastiği dedik üstelik ve kar kış değil bir bahar sabahı üniversite binasına giderken 1. vitesdeyim yeni kalktım ızgarayı geçtim tali yoldan ana yola çıkacaktım ızgaradan sonra görünmez buz oluşmuş hızım 15-20 km civarı frene basar basmaz 2-3 m kaydı ve ana yoldaki arabanın kapısına vurdum üstelik abs araç önlerde kar lastiğiydi neticede senin dediğin gibi kar lastiğine güven olmuyor tekrar geçmiş olsun
Alıntıları Göster
Sadece önlere kar lastiği takmak sağlıklımıdır?
quote:
Orjinalden alıntı: yakamozcuk