Şimdi Ara

......Kaza Yaptım...... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öncelikle büyük geçmiş olsun hocam, Allah korusun daha büyük birşey gelmemiş başına Verilmiş sadakan varmış. Evet dediğiniz gibi Ne olursa olsun Yol'ların şakası yok. İstediğin kadar Kar Lastiği taktır ama Fayda etmiyor . . .
  • Dün akşam en fazla 4. viteste maksimumu 60 km hızla geldim. (Zaten kışın normalde de 80 km.yi geçmem) Ama nasıl bir korku var anlatamam buzlu yerlerde hızımı çok azaltım. Sık sık gelip geçtiğim virajların bu kadar uzun olduğunu hiç daha önce farketmemiştim.

İki şeyin önemine dikkat çekmek istiyorum.

İlki dört lastiğinde kar lastiği olması, yola tutuşumu ve hızımı azaltmamda büyük faydası oldu.

İkincisi emniyet kemeri, emniyet kemeri olmasa idi daha farklı şeyler olabilirdi zira bir meslektaşımın olay yerinde hızı fazla olmayan sürücünün emniyet kemeri takılı olmadığından kafasını ön cama çarpıp vefat ettiğini anlatmıştı.

Kazadan sonra akşam dönünce aklıma geldi; Geçen yıllarda dayım 40 ile giderken yağmurlu havada aracın kontrolünü kaybettiğini ve aracın kendi etrafında dönerek köprüden düşmeye çok yaklaştığını şans eseri kazadan bir şey olmadan kurtulduğunu anlatmıştı.

Son olarak bir arkadaş sormuş araç önden kaydı ama nasıl anlatayım araç kontrolden çıkınca tek aklınıza gelen aracı bir şekilde durdurmaya çalışmak. Bilmiyorum ama frene basmasaydım başıma ne geleceği ayrı bir muamma olurdu zira araba hiç düzelecek gibi durmuyordu

• cok geçmiş olsun buzlu havalarda toplu taşıma diyoruz
  • Kaza sırasında vücudunuz adrenalin salgılamıştır dolayısıyla insanın damarları daralır kan akışı yavaşlar ve beyninize 2-3 saniyeliğine kan gitmemiş dolayısyla bilincinizi kaybetmişsiniz.Kısa bir süreliğine tabiri caiz ise vücudunuz şalteri indirmiş.adranelin salgılandıgı zaman damarların daralması kanın dışarıya akmasını büyük ölçüde engeller eger yaralanırsa insan bize bu sistemi bahşeden Allah a binlerce kez şükürler olsun.
    Tekrardan çok geçmiş olsun size.
    quote:

Orjinalden alıntı: HuKe

Ancak işin ilginci araç kendi ekseni etrafında 4-5 tur atıp kenara savrulmaya yakın bilincimi 2-3 sn liğine kaybettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: superleggera

cok geçmiş olsun buzlu havalarda toplu taşıma diyoruz

+1903
  • kar lastiğinde çivi yoksa buzda kayman normal. çok geçmiş olsun. verilmiş sadakan varmış...
  • çok geçmiş olsun . mersine kar yağmadığından karda araba sürmek nasıl bir beceri gerektiriyor bilmiyorum ama eminim çok zordur. allah beterinden saklasın
  • Peki karda kışta buzda kar lastiğine güvenmemeli de, abs, esp, tcs, disk fren, yava yastığı, zincir, altınızda kamyon lastiği takılı(default'u öyle) x5 olması ve sayamadığım daha bir çok şeye güvenmeli midir? HAYIR. Yavaş sürmelidir arkadaşlar. Elbette her biri ekstra güvenlik sağlar ama başınıza ne geleceği hiç belli olmaz.
  • Geçmiş olsun.Ben de Isparta'da her buzlanmada imzadaki 206 ile sizin hallere düşüyorum.Araçta abs dahi yok buzda kitleyiveriyor lastikleri yokuşun aşağısına kadar kayıyosun.

Fakat, Civic'im ise tam tersi.Araçta ESP+ASR+ABS+EBD(öyle miydi). falan var.Aynı gün 206 ile indiğim yokuşta zikzak yaptım, hızla girip yokuşa ani fren yaptım,aynı buzlu yokuştan yukarı taban gaz vererek çıkmaya çalıştım -Araç ne kayma kendini salma(kayma olarak),ne de bir kere patinaj yaptı. Gerçekten bu sistemler hayat kurtarıyor.

Bu arada tabiki bu sistemlere güvenmeyiniz,hayatta herşey mümkün.Siz sakin sürün....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B49CD3050 -- 9 Ocak 2009; 19:58:30 >
  • Gelmiş olsun...Kar lastiği konusunda haklısınız. İnsanlar herşey normal gibi gaza basıyor kar lastiği diye.
  • Geçmiş olsun...

Her zaman söylerim kar lastiğinden mucize beklemeyiniz diye.

Elbette yararı olur ama kesinlikle kaymaz demeyeceğiz, dikkat edeceğiz.

Tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

Peki karda kışta buzda kar lastiğine güvenmemeli de, abs, esp, tcs, disk fren, yava yastığı, zincir, altınızda kamyon lastiği takılı(default'u öyle) x5 olması ve sayamadığım daha bir çok şeye güvenmeli midir? HAYIR. Yavaş sürmelidir arkadaşlar. Elbette her biri ekstra güvenlik sağlar ama başınıza ne geleceği hiç belli olmaz.

teknoloji nekadar ilerlese de aracın dışında fizik kanunları işliyor.
    dikkatimizi kış aylarında iki katına çıkarmalıyız.
    kar lastıkleri 4 lastıge takılırsa yol tutusunda faydayı tam hıssedersınız sadece cekısın oldugu lastıge takmak patınajı yada ılk kalkısı kolaylastırır.

HuKe sana da geçmiş olsun.Daha beterini Allah göstermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fmaka -- 11 Ocak 2009; 1:45:04 >

• Çok geçmiş olsun , çok faydalı bir konu olmuş. Ders çıkarılması gereken şeyler bunlar. Paylaştığınız ve hepimizi bir kez daha farkındalığa ulaştırıdığınız için teşekkürler.
  • geçmiş olsun
  • geçmiş olsun arkadaşım.

geçenlerde bende spin attım buzda mahallemize girerken.hemde kar lastiği olmadan dönüşte araç patinaja düşmüştü bende biraz fazla gaz verince(yanlarız belki diye)kaçınılmaz son...

ciddi bir kazadan kıl payı kurtulmuşsunuz tekrar geçmiş olsun
  • Buyuk gecmis olsun. Zaten adinda belli kar lastigi buz lastigi degilki arkadas gercekten buyuk kazaatlatmis verilmis sadakasi varmis. bende sarikamista iken aracim rolatide giderken dahi dort lastiginde lassa snowways era kar lastigi olmasina ragmen kayiyordu. isin ilginci aslinda uzun yolda karli zeminde giderken altimizda tekerlekli arac degilde bir kizagin oldugunu varsayip virajlara ve buzlu yollarda ona gore gitmek
  • karda buzda 4*4 e bile güwenmemk lazım arkadaşlr ii yolculklar herkese
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.