Şimdi Ara

......Kaza Yaptım...... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun size bişey olmamış ya mühim olan o
  • Çok geçmiş olsun arkadaşım.

Kar lastiği olsa bile kesinlikle dikkatli kullanmak lazım...
  • Geçmiş olsun..Cana gelmesin
  • GEÇMİŞ OLSUN
  • geçmiş olsun
    50-60 fazla ben düzce, yozgat ya da konya yolunda esp li toledo ile 40-50 arası kullanırdım
    özellikle dönüşler sıkıntılı
    yine sizi Allah korumuş hasarlı bir kaza da olabilirdi
  • Cok cok geçmiş olsun.. Neredeyse aynı kazayı babamla yapmıstık.. Gercekten böyle kazalarda dikkatli olmak gerekiyor..
    Yagmurlu, karlı havalarda virajdan dönerken dikkatli olmak en iyisi...
    Ne kadar usta şöför olursanız olun böyle kazalarda şanşınız sizi koruyor..
    Allah kimsenin başına vermesin ama insanın başına gelince yolda birşeyi ikikere düşünüp yapıyoruz=)
  • geçmiş olsun hocam...Allah beterinden saklasın..
  • çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsın, esp olsaydı acaba nasıl olurdu,
  • cok gecmiş olsun sizde ve aracınızda bir hasar olmaması sevindirici

herkeze tavsiye ederim karda buzda yağmurda kuru ve mevsim normallerindekinden daha yavaş daha sakin ve daha ağır hareketlerle ilerleyin özellikle karda ne olucağı belli olmuyor

bir cok arkadaşımız yazmış kar lastiği var diye basıyorlar evet malesef öyle yabancılar daha güvenli ve sorunsuzca ulaşımlarını sağlamak için kar lastiği takıyorlar bizde ise hız yapmak için takılıyor karda buzda
  • Çok geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin dicem ama seni tatmin etmeyecek
  • geçmiş olsun,hepimizide güzel bir ders olsun
  • geçmiş olsun..fazla dert etme çok şükür kötü birşey yok.dikkat arkadaşlar arkamızdaki dibimize girse de kendinize güvendiğiniz hızı aşmayın.
  • Verdiğiniz moral ve güzel dilekleriniz için hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır.
    Haklısınız, birazda kar lastiğine güvendim ancak şu anda görüldüğü kadarı ile ucuz ama ürkütücü iyi bir ders aldım. Şu an geldiğim ilçede hala çalışmaktayım ve geldiğim yoldan geri döneceğim ama nasıl olcak düşünmüyor da değilim.

Ancak işin ilginci araç kendi ekseni etrafında 4-5 tur atıp kenara savrulmaya yakın bilincimi 2-3 sn liğine kaybettim. Kendime geldiğimde şaşkınlıkla birşey yapmadım araçtan çıkmaya çalıştım ama o da ne kapı açılmıyor. Telefon açıp trafik polisi çağırdım ancak onlara gerek kalmadan sağolsun yardım ile aracı kurtarıp yola koyuldum.ben de ve araba da bereket bir şey yoktu.
  • geçmiş olsun
  • Büyük geçmiş olsun ...
  • elbetteki sağlıklı değildir sadece önlere kış lastiği takarsanız bu sefer arabanın arkası savrulmaya başlar.dogrusu 4 tekerede takılmasıdır.
    Kimisi ekonomik nedenlerden dolayı sadece 2 lastik takar. kimi yanlış bildiği için genelde 2 adet kış lastiğinin yeterli olucagını düşünür sanayide yılların ustası denilen bi ustam 2 lastik yeter kocum diyor bana fazlada üstelemiyorum içimden "HADİ ORDAN YAHU DİYORUM"

quote:

Orjinalden alıntı: ucanhoroz

Sadece önlere kar lastiği takmak sağlıklımıdır?

• Büyük geçmiş olsun
  • geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun.Takribi hızınız buzlu karlı yol için gerçekten fazlaymış 50-60km viraj girmeniz .ne yazıkki zeminde BUZ oldugu zaman yapılacak hiç bir şey kalmıyor geriye.bu sabah bende aracımda Lassa snoways era kış lastiğinin varlığına güvenerek çok fazla dik olan bir rampadan çıktım sırf kış lastiklerini denemek için rampa başında beklemeye başladım önumde 3 araç vardı 3 ü de çıkmayı denediler olmadı geri geri gelip yolu değiştirdiler.sıra bana geldi 1.vitese takıp gazı arttırarak çıkmaya başladım rampnın en dik yerine geldiğimde arac patinaja kalktı ama sonunda çıkmayı başardım.Lakin düz yola çıktım sonrasında hafif ramplardan geçiyorum bir arac patinaja kalkmış bagırıyor aynalardan bakıyorum hangi araç bu diye meger benım araç patinaja kalkmış farkında olmadan hızlı gitmeye başlamışım ciddi bir buzlu yere denk gelmişim insan kış aylarının başlarında eskisi gibi araç kullanmaya devam ediyor hızını düşürmüyor.kış koşullarında normal zamanlarda gittiğimiz vitesin bir altı ile gitmek gerek daha önce 3.vitesle girdiğimiz aynı viraja bu aylarda .2vitesle girmek gerekiyor.
    herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: HuKe

Bu sabah işe giderken karayolunda varacağım yere 3 km kala kaza yaptım.
    2008 model Polo aracımla işe giderken gideceğim yere 3 km kala kaza yaptım üstelik daha 20 gün önce alpine a3 kar lastiği taktırmıştım. Viraja girerken hızımı düşürdüm (takribi hızım 50-60 km vardı) ancak viraj çıkışı araç kaygan zeminde dengesini kaybederek kontrolden çıktı ben de üstüne tuz biber ekecek şekilde panikle fren yapınca iyice kontrolden çıkarak kendi etrafında dönmeye başladı ve sol tarafımda bulunan karlı yamaca saplandı ve durdu. Aracın ön sol kapısı kardan dolayı açılmadı bende araç içinde tırmanarak sağ ön kapıdan çıktım. Sağolsunlar hemen yardımcı oldular ve zincirle kara saplanan aracımı çekip kurtardılar. Verilmiş sadakam varmış ki ne aracımda ne de ben de herhangi bir şey yok.
    Tavsiyem, buzlu havada kar lastiğine çok güvenmeyin zira ben bunun bedelini az daha fena ödüyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhetorical -- 9 Ocak 2009; 10:13:22 >

• Geçmiş olsun,buz olunca yapacak fazla birşey kalmıyor...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.