Şimdi Ara

İlk defa kaza yaptım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün malesef bir kazaya karıştım yolda seyir halinde giderken bir araç aracıma arkadan çarptı.
    Benim araçta tamponun alt bağlantı tırnakları kırıldı bir de sağ ve sol arka teker davlumbazda hafif bir oynama var gibi ama tam anlayamadım, bagajda herhangi bir sorun gözükmüyor açılıp kapanıyor bagaj içinde de bir eğilme yok gibi.
    Tutanak tuttuk,adamın belgelerinin fotoğrafını çektim, bana arkadan vurduğu için kusur tamamen onda gibi duruyor tutanağa da arkadan çarptım şeklinde yazdı adam.

Nasıl bir yol izlemeliyim sizce, kaskom var bu arada. Araçta hasar kaydı yoktu En karlı iş benim açımdan nasıl olur?

Daha önce rutin bakımları yaptırmak dışında pek sanayilik de işim olmadığı için sanayiye araç bırakmaya da çekiniyorum işin aslı. Ne yapsam bilemedim.

• Yetkili servise götürüp hasar gören parçaları orjinali ile değiştirmek mantıklı olacaktır. İş bittiğinde yapılan işlemler ve değişen parçalar hem sisteme girilip hemde size fatura olarak verilir. Satarkende alıcına gösterirsiniz. İstersede yetkili servise gidip kendisi onayda alabilir. (ama şuda var enufak hasarlı parçayı onarmayıp değiştirdikleri için hasar kaydı yüksek çıkabilir)
  • Şu konularda da yardımcı olursanız sevinirim:

1- Kaskodan yetkili serviste yaptırsam kasko poliçem seneye fazla olur mu?

2- Çarpan aracın hasar durumu daha fazla, onun hasarını benim sigorta karşılayacağı için seneye benim sigortam ne olacak, artacak mı?

3- Arkadan vurduğu için kesinlikle %100 kusur ona mı verilir yoksa bana da kusur yazma durumu var mı?

4- Araç im hasar durumu tramerde kaskodan yapılsa nasıl görünür sigortadan yapılsa nasıl görünür?

5- Sanayide cepten mi yaptırmak yoksa serviste şişmiş bir hasar kaydı oluşturmak mı daha iyi olur aracı ilerde satarken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candreva87

Şu konularda da yardımcı olursanız sevinirim:

2- Çarpan aracın hasar durumu daha fazla, onun hasarını benim sigorta karşılayacağı için seneye benim sigortam ne olacak, artacak mı?

3- Arkadan vurduğu için kesinlikle %100 kusur ona mı verilir yoksa bana da kusur yazma durumu var mı?

4- Araç im hasar durumu tramerde kaskodan yapılsa nasıl görünür sigortadan yapılsa nasıl görünür?

5- Sanayide cepten mi yaptırmak yoksa serviste şişmiş bir hasar kaydı oluşturmak mı daha iyi olur aracı ilerde satarken?
    Suçun %100 karşı tarafa çıktığını varsayarak cevaplayalım.

1) Aracınızın tamiri için hiç beklemeden kaskodan dosya açtırırsınız. Kasko aracınızı yapar ve çıkan fatura ücretini karşı tarafın sigorta şirketinden alır. Tamir süresi kısalır.

2) Suç %100 karşıya çıktığı için sizin sigorta veya kasko şirketiniz karşı tarafın hasarı için ödeme yapmaz karşı taraf kendi hasarıyla kendi ilgilenir sizlik bir şey söz konusu değil.

3) Kaza nasıl oldu ne bitti ne gitti belli olmaz belkide siz durulmaması gereken bir yerde durdunuz detayını bilmek lazım.

4) Hasarı cebinizden yaptırmadığınız sürece tramerinizde hasar kaydı çıkar.

5) Sizin tercihinize kalmış bir şey hasar için cebinizden çıkacak para ile aracınızın kaybedeceği değeri karşılaştırıp karar verirsiniz.

• Candreva87 kullanıcısına yanıt
    Karşı full kusurlu çıkar sigortaya rücu limitleri aşılmazsa prim artmaz. Benimde ilk kaza arkadan. urma idi prim sabit kaldı karşı tarafta full kusur olunca
  • Aracınız yeni ise servise yaptırıp Değer Kaybı Tazminatı alabilirsiniz karşı tarafın sigortasından. 5 yaş ve 150 bin km sınırı var diyorlardı sanırım.
  • Candreva87 kullanıcısına yanıt
    Siz olayı çok yanlış anlamışsınız hocam. Kasko trafik sigortası kavramları karışmış sizde. Şuan ki durumda en ufak kusur size yazılamaz. Arkadan çarpan %100 suçludur. Sizin masrafınızı karşı tarafın SİGORTASI üstlenecek eğer yetkili serviste veyahut anlaşmalı yerde tamir ettirirseniz.

1) Sizin kaskoyu bağlayan bir durum yok. Kasko haksız olduğunuz kazalarda işe yarar. Eğer siz kusurlu olsaydınız karşı tarafın masrafını sizin sigortanız, kendi masrafınızı da kaskonuz aracılığıyla ücretsiz yaptıracaktınız.

2) Onun hasarını sizin sigorta falan karşılamayacak. Kendi hasarını ya cebinden yaptıracak ya da kaskosu varsa kaskosundan yaptıracak. Bırakın sizin sigortanızı kendi sigortası bile karşılamıyor masraflarını.

3) Kaza sadece bundan ibaretse evet %100 kusur ona verilir

4) İki seçenek var. Ya alıcıdan masrafını üstlenmesini talep edeceksiniz ve sanayide yaptıracaksınız veyahut karşı tarafın sigortasıyla yaptıracaksınız. Karşı tarafın sigortasıyla yapılırsa tramerde hasar durumu çıkar.

5) Güzel izah edebileceğinizi düşünüyorsanız serviste yaptırmak daha mantıklı. Zaten bahsettiğiniz kadarıyla ciddi bir hasar yok. Gösteririrsiniz kaza fotoğraflarını, servis faturasını. Olur biter ayrıca karşı taraf sizin sanayi masrafınızı karşılamak istemeyebilir sigortamdan yaptır diyebilir. Sakın kendi paranızla gidip sanayide yaptırmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Bugün ilk kazamı yaptım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sizde herhangi bir artış olmayacak seneye. o kadar kasko yaptırmışsınız sanayilerde sürünmeyin gidin yetkili servise adam gibi yapsınlar. dosyayı kaskodan açtırırsanız aracın onarımına hemen başlarlar, kasko karşı taraftan onarım bedelini alır. sigortadan açarsanız biraz daha uzun sürer. iki türlü de cebinizden 5 kuruş para çıkmaz ve poliçeniz bozulmaz. dilerseniz değer kaybı davası da açarsınız.

bir de yanlış anlamazsanız bu işleri biraz araştırın ve tramer çıkacak diye korkmayın o kadar para verip kasko yaptırmışsınız ufak kaza açar fotoğrafı gösterirsiniz. ayrıca alıcı olsam sanayide kayıtsız yapılan araç yerine tramerli servis kayıtlı aracı tercih ederim.
  • Son 4 yıl içinde 3 kez kaza yaptım. Hepsinde de % 100 karşı taraf suçluydu ve yetkili serviste değişti. İki kez bagaj kapısı değişti, poliçelerde ve fiyatlarda bir değişiklik olmadı. Suçlu değilseniz hiç bir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 23 Mayıs 2020; 15:29:1 >
  • Hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için aracımda tampon ve belki arka teker davlumbaz kısımlarında sıkıntı var bugün arka park sensörlerini bagajı, bagaj iç kısmını kontrol ettim hepsi sağlam ve çalışıyor. Aracın fiziksel görünüründe bir sıkıntı görülmüyor alt tampon tırnaklarında sıkıntı var sanırım değişim olsa da yetkili serviste yaptıracağım gibi duruyor.
  • aynı kazayı golf 7 ile akraba yaptı
    sadece bagaj kapağı exildi fonksiyonunu normal görüyordu
    o kadar dememe rağmen götürdü yetkili servise verdi
    yetkili serviste bagaj kapağını komple değiştirdi
    arabanın değeri 15000₺ azaldı
    değer kaybı davası açam mı diye bana soryodu

aynı hasarı sanayide biraz ve çekiçle sadece 350₺ ye yaptırabilirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candreva87

Şu konularda da yardımcı olursanız sevinirim:

Geçmiş olsun öncelikle, Allah beterinden korusun.
    1. %100 haklı olduğunuz kazalarda sizin poliçelerinizin hasarsızlığı bozulmaz. Seneye indirimi süreciniz devam eder.
    2. Sizin sigortanız neden onun hasarını karşılaşın ki suçlu taraf karşısı. Haksız olanın sigortası karşı tarafın hasarını karşılar.
    3. Arkadan vurduysa, vurma nedeni sizin ani şerit değiştirmeniz veya kontrolsüz yola çıkmanız gibi bir nedenle değilse karşı taraf %100 suçludur.
    4. Kaskodan veya trafik sigortasından yapılmasının farkı olmaz tramerde.
    Sizin için kaskodan işlem baslatmanızın artıları;
    a ) Trafik sigortası muadil parça fiyatından ödeme yapar. Yetkili serviste orijinal parça kullanılarak yapılan değişimlerde fark ödemeniz gerekir ama kaskodan başarırsanız işlemi fark ödemeden ve hasarsızlığınız bozulmadan orijinal parça ile onarım yaptırabilirsiniz.
    b) Kaskodan başlatıldığınıda SBM (kusur oranı) sonucunu beklemeden tamir işlemine başlanır.
    c) Poliçenizde varsa tamir süresi boyunca kaskodan ücretsiz ikame araç alıp kullanabilirsiniz.
    10 gün sürecek bir tamir işlemi için sadece ikama araç bedeli kasko poliçesi kadar bir meblağ tutuyor.
    5. Servis veya Autoking RS gibi yerleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Öncelikle değişim değil onarım istediğinizi belirtin hem aracın değer kaybı daha az olur hem de karşı taraftan alacağınız değer kaybı tutarı daha fazla olur. Çünkü değer kaybı hesaplanırken değişen parçanın değer kaybı daha azken, onarım için değer kaybı daha çok çıkıyor. Yani piyasanın tam tersi. Sigorta firmaları değişen parça için araca yeni parça takılmış gözü ile bakıyor.
    Hasarı cebinizden yaptırmak için hayrına kasko firmalarına para veriyor olmanız lazım.

Tamir işlemi bittikten sonra değer kaybı ekspertizi yaptırıp karşı tarafın sigortasından değer kaybı talep edebilirsiniz. Bu konuda sizden vekalet alıp iş yapan çakallara kanmayın sakın. Hiç masrafı yok diyebiliriz. Ekspertiz için 300 350TL masrafı da değer kaybı ile birlikte karşı tarafın sigortasından alıyorsunuz.

3 kez yaşadım bu durumu.

Geçmiş olsun tekrar.

• Serviste yapılan işlemin faturası sigorta tarafından ödeneceğinden size fatura vermezler ancak rica ederseniz faturanın bir kopyası çıkarılır, aracı satarken de alıcıya kazanın resimlerini ve yapılan işlemin faturasını gösterirsiniz, kullanıcı serviste onarılmış, belgeli, fotoğraflı, ne olduğu belli 3-5 bin liralık kaydı umursamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.