Şimdi Ara

Bugün ilk kazamı yaptım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün ben de ilk kazamı yaptım. Aslında yazmayacaktım ama içimi dökmem lazım bir yerlere.

Bir işim vardı, İstanbul'a gittim halletmeye, dedim ki altımda araba olsun arabayla gideyim, iki arkadaş gideriz.
    Gittim bütün işimi hallettim tam İstanbul'dan döneceğim derken bir göbekte minibüse çarptım yandan.

Kavşağın içine park eden bir minibüs yüzünden kavşak içini göremedim, hızım 20-25 falandı, zaten göbekten döneceğim diye yavaş geliyorum yani. Birden diğer minibüsün yanından fırlayan minibüsü gördüm. Frene bastım, ABS'devreye gir çık yaptı (ABS olmasa, fren kilitlese durma şansım daha fazlaydı belki de), fren pedalındaki 3. teklemede vurdum. O kadar kısa bir fren şansım oldu yani. Sağda da park halinde bir minibüs olduğu için kaçacak yerim de yoktu. O anı hani "ağır çekim" gibi yaşadım ve bir anlık kararla teker üstünden vurmak geldi aklıma. Göbekten girmektense tekerden girmek daha iyidir gibisinden. Nitekim direksiyonu sağa çevirdim ve teker üstünden minibüse vurdum. Minibüste hasar yoktu. Benim de sol ön sinyalle ön tampon dağıldı. Öyle ki kaputta, çamurlukta, ızgarada, tampon koruma demirinde, farlarda, hatta sis farlarında dahi hasar yoktu. Sadece tampon aşağı indi ve sinyalin camını parçaladı.
     Bugün ilk kazamı yaptım
     Bugün ilk kazamı yaptım
    Tutanak dahi tutmadan olay yerinden ayrıldık. Tamponu bağlayıp Eskişehir'e geldim. Sadece tampon, far silecekleri ve sol ön sinyal ile kurtardım bu kazayı. Cana gelmediğine sevindim sevinmesine de, bence arabaya nazar değdi. Nazara inanmazdım ama sanki inanmam gerekiyor gibi. Çünkü 5 dakika önce İstanbul'daki arkadaşlara arabayı anlatıyordum şöyle orijinal böyle kazasız diye.

Canım sıkıldı tabi, foruma içimi dökmek için açtım konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 16 Mayıs 2014; 16:56:41 >

• Geçmiş olsun hocam.
  • Geçmiş olsun kardeşim.

Olacak illaki böyle şeyler.Canını sıkmaya değmez.Sıfır aracı teslim aldığı gün kaza yapan amca yiğeniyim.

Anlattığın gibi sol köşeden vurmak daha akıllıca olmuş.Tamponun yerinden çıkması önemli değil,çok ufak bir hasarın var görünüşte.
    100 lira bile tutacağını sanmıyorum.

Böyle ufak kazalar;büyük kazalara nazar boncuğu olur.Daha büyüklerini yaşamaman dileğiyle.

Ayrıca aracın bakireliği gitmedi merak etme,sadece zarını zorladın biraz diyeyim,halen kız gibi aracın..
  • Geçmiş olsun. İlk kaza demeyin, son kaza deyin :)

Dönel kavşağı ne planlamasını ne de kullanmasını biliyoruz. Esenler'de dönel kavşağın için TIR parkediyordu, şikayet edeyim derken baktım ertesi gün Esenler Belediyesi koskoca tabela koymuş kavşağa: "Esenler Belediyesi'ne Hoş Geldiniz". Hoş buldık. Duvar gibi tabela, içine bir girince kavşağın bir daha kör nokta çıkışı yapılıyor. Tuzak gibi. Yok dedim, şikayet falan etmiyorum, iyi böyle. Şimdi bir de taksi durağı oldu, herhalde kavşağa girip çıkamayan taksiler... Çok iyi oldu, çok güzel iyi oldu :)
  • Geçmiş olsun,Allah korumuş,yine de bir sadaka verirsiniz :) O çarpma anının matrix filmindeki gibi slow motion olarak yaşanmasını ben de tecrübe etmiştim :)
    Şimdi belki de düşünürsünüz,ah keşke arabayla gitmeseydim diye..Sakın pişman olmayın,her ne kadar başka şehirde insan biraz yabancılasa da,sonuçta o da bizim toprağımız.Tabi ki oraya da kendi şehrimizdeki gibi çekinmeden gideceğiz:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Geçmiş olsun kardeşim.

Olacak illaki böyle şeyler.Canını sıkmaya değmez.Sıfır aracı teslim aldığı gün kaza yapan amca yiğeniyim.

Anlattığın gibi sol köşeden vurmak daha akıllıca olmuş.Tamponun yerinden çıkması önemli değil,çok ufak bir hasarın var görünüşte.

Böyle ufak kazalar;büyük kazalara nazar boncuğu olur.Daha büyüklerini yaşamaman dileğiyle.

Ayrıca aracın bakireliği gitmedi merak etme,sadece zarını zorladın biraz diyeyim,halen kız gibi aracın..

Tampondaki çatlak ve öndeki çita var. Bir de sinyal lambası ile far silecekleri muhabbeti. 100 lira ile kurtaramam ama dediğiniz gibi nazar boncuğu kabul etmek lazım.

• Geçmiş olsun.Bu absye guvenilmez teker kaymasın diye durma mesafesini uzattıkca uzatıyor. Sadece manevralı durmalarda faydası var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: infernaltr

Geçmiş olsun.Bu absye guvenilmez teker kaymasın diye durma mesafesini uzattıkca uzatıyor. Sadece manevralı durmalarda faydası var

Haklısın hocam, ABS kısa mesafede durma mesafesini uzatıyor. Teker kilitlense duracaktım belki de.
    ABS'yi devre dışı bırakabilsek ya da 25 km altında ABS devre dışı olsa iyi olacakmış aslında.
  • Geçmiş olsun da neden tutanak tutmadın ki ?

Çağıracaktın ekibi, o minibüsü oraya park edene de bir güzel kitleyecekti, hasarın az olsa da gönül rahatlığıyla yola çıkacaktın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Geçmiş olsun kardeşim.

Tampondaki çatlak ve öndeki çita var. Bir de sinyal lambası ile far silecekleri muhabbeti. 100 lira ile kurtaramam ama dediğiniz gibi nazar boncuğu kabul etmek lazım.

Kötü haberi benden alcaksınız ama söylüyorum.

100 liraya kurtarırım diyorsunuz ama o kırılan sinyal lambası 250TL sağ farın içten dişi kırıldı ise 300 TL cikte o. Silecek parasını bilmiyorum ama en az 100TL vardır. Bu kasanın parçaları inanılmaz pahalı. Sanırım tecrübe etmemişsiniz.

Çok geçmiş olsun, ilk kaza iyidir. Artık çok farklı bi sürücüsünüz. Level atladınız

• Geçmiş olsun

• O kavsaga parkeden okuzler bu memlekette oldugu surece bu kacinilmaz sonlar da son bulmayacaktir.

Neyse onemli birsey yok, fazla yormayin kafanizi gecmis olsun.

• Geçmis olsun.

• Minibüs park halindeyken bile trafik canavarligi yapabiliyor, belkide nazari değdi arkadaşların in geçmiş olsun

• Geçmiş olsun .. Bende aracın sorunusuzluğundan bahsettim bir arkadaşa 200.000'e yaklaştı bir kere yolda kalmadı dedim
    bir kaç gün sonra direksiyon kilidi bozuldu çekiciyle gitti , bir süre sonra da enjektörler değişti
  • Geçmiş olsun, size ve arkadaşınıza zarar gelmemesi sevindirici, keşke tutanak tutsaydınız, en azından kavşağa park eden minübüsçü ceza alırdı belki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben 60 liraya sol sinyali duy ve ampul hariç buldum. Benim de lamba çalışıyor şu anda. Sol ön farda en ufak bir hasar yok. Zaten sol sinyal de tamponun kırılması ile kasıntıdan kırıldı, darbe almadı. 100 lira ile kurtaramam belki dedim. Yanlış anlaşılmasın. Bir kaç yüz lira kaçtı onu biliyorum. Artık dediğiniz gibi level atladım sanırım.

Tutanak niye tutmadın derseniz, o kavşaktaki minibüs uyandı olaya, resim çekildikten hemen sonra kaçtı oradan. Vurduğum araçta da hasar olmayınca tamponu bağlayıp gelmek gerekti.

Hepinize teşekkür ederim.
  • Çok büyük geçmiş olsun hocam Allah bir daha yaşatmasın kazasız belasız inşallah.
  • Geçmiş olsun, ilk ve son olur inşallah

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.