Herkese merhaba. Ben uzunca bir süredir bilgisayarımda kayıt defteri temzileme programları kullanıyorum. Ama o kadar yıldır kullanmama rağmen ilk defa aklıma şu geldi. Acaba bu programlar gerçekten işe yarıyor mu, yarıyorsa bile benim kullandıklarım yarıyor mu? Ben şuan kayıt defteri temizliği için tuneup utilities, ccleaner, advanced system care ve registry mechanic programlarını kullanıyorum. Acaba hepsini birden kullanmak sisteme zarar verir mi ya da bu kullandığım programlar arasında bilgisayarıma zarar verecek olanı var mıdır? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler İyi forumlar.
Kayıt defteri temizleme programlarının yararı var tabiki ama bazıları gerekli olan anahtarlarıda silebiliyor bunun sonucundada önceden kullandığın programlar tekrar yükleme isteyebiliyor yada başka sorunlar oluşuyor en iyisi güvenebileceğin tekbir programla yapmak sadece tuneup utulitiesi kullanmanı öneririm kayıt defteri için.
Sadece CCleaner tüm temizlik işini görür..
@kaan. Program kaldırırken youruninstaller gibi bir profesyonel kaldırma programı kullanırsan kayıt defterinde pek artık kalmıyor ayrıca xp kullanıyorsan EasyCleaner ıda öneririm çok iyi tespit ediyor eğer önemli bir kayıt silerse kendi menüsünden tekrar yükleyebiliyorsun.
quote:
Orijinalden alıntı: exFAT
@kaan. Program kaldırırken youruninstaller gibi bir profesyonel kaldırma programı kullanırsan kayıt defterinde pek artık kalmıyor ayrıca xp kullanıyorsan EasyCleaner ıda öneririm çok iyi tespit ediyor eğer önemli bir kayıt silerse kendi menüsünden tekrar yükleyebiliyorsun.
windows 7 kullanıyorum. Ayrıca dediğin noktayı hiç düşünmemiştim dediğin programı deniyecem mutlaka. Teşekkür ederim cevabın için.
hatalı-boş vs. registry temizleme bir noktadan sonra saplantı olabiliyor, ayda bir herhangi bir tanesini çalıştırman yeterli, registry çakışması kaynaklı sorun ayda yılda bir çıkar zaten karşına fazla kafa yormaya değmez. Aylık temizliğini yap gerisini boşver.
Advanced System Care kullanıyorum PRO olarak.Fakat bir fayda sağlıyor mu sağlamıyor mu emin değilim.Sistem hızlanması vs. hakkında bir değişim yok.Öyle kafasına göre bakım yapıyor.Bunların gerçekçiliğini kimse bilemez bence.
Tune-up, advanced system care, ccleaner üçü de olur
quote:
Orijinalden alıntı: ercngc
Tune-up, advanced system care, ccleaner üçü de olur
Advanced kullanıyorum ama ben bunun kayıt defterlerini sildiğini nereden bilebilirim.Bu programların kesinliğini kestirmek imkansız bence..
quote:
Advanced kullanıyorum ama ben bunun kayıt defterlerini sildiğini nereden bilebilirim.Bu programların kesinliğini kestirmek imkansız bence..
awc nin yaptıkları imkansız falan değil, tespit listesinden seçtiklerine daha sonra bakıp ne yapmış görebilirsiniz tabi bunu yapabilmek için local key e nasıl ulaşıldığını bilmeniz gerek bilmiyorsanız da imkansız deyip durmayın. Tüm özellikleri iş görür ve ne yapıp yapmadığını anlamak kişinin bilgisayar bilgisiyle orantılıdır. neyi silip neyi onardığını her işlemin başında belirtir işe yaramasa Cnet editörlerinden 5 yıldız almazdı. lütfen araştırıp konuşalım. sadece net optimizer aracı bile başlı başına tek program halinde piyasada dolanırken bu programda extralarda geliyor.IObit firmasının tüm ürünleri kalite-performansta başa oynar.
quote:
Orijinalden alıntı: Waxell
quote:
awc nin yaptıkları imkansız falan değil, tespit listesinden seçtiklerine daha sonra bakıp ne yapmış görebilirsiniz tabi bunu yapabilmek için local key e nasıl ulaşıldığını bilmeniz gerek bilmiyorsanız da imkansız deyip durmayın. Tüm özellikleri iş görür ve ne yapıp yapmadığını anlamak kişinin bilgisayar bilgisiyle orantılıdır. neyi silip neyi onardığını her işlemin başında belirtir işe yaramasa Cnet editörlerinden 5 yıldız almazdı. lütfen araştırıp konuşalım. sadece net optimizer aracı bile başlı başına tek program halinde piyasada dolanırken bu programda extralarda geliyor.IObit firmasının tüm ürünleri kalite-performansta başa oynar.
O yüzden IOBit firmasını hiçbir program kullanıcısı tavsiye etmiyor.CCleaner diyor herkes.IOBite kimse para vermiyor artık.Sık sık güncellemeler yapıyorlar.Yaptıkları güncellemelerde hiçbir şey eklenmiyor.Bilgisayar bilgim son derece üstün seviyede.Senin düşünemeyeceğin kadar.Seninle kariyer tartışmasına girmek istemiyorum fakat IOBit artık sadece bazı editörler tarafından tavsiye ediliyor.CCleaner İobite oranla daha fazla iş görür.İObitin son dönemlerdeki zor anlarını araştır istersen.
quote:
Senin düşünemeyeceğin kadar
Birbirimizi tanımadığımızdan bu tip tartışmalara girmememiz gerekir. Neyi düşünüp neyi düşündümü bilmeden yorum yapman yanlış olur
Ben programın ücretli sürümünü kullanıyorum ve CCleaner adlı (piyasadaki en basit fonksiyon kodlarıyla çalışıp en çok kitle edinendir) vitrin güzeli bu programın yanına bile yaklaşamaz (PRO versiyonu ve Default versiyonu içinde). Bahsettiğin konu hakkında birkaç bişey söyleyeyim sana. Emin ol sistem optimize programları hakkında
quote:
Senin düşünemeyeceğin kadar
bilgim var. CCleaner reklam maskotundan başka birşey değildir ve diğer geliştiricilerin hepsi bunu bilir. IObit hakkında çıkan haberlerin yüzde 90 çarpıtılmış haber yapan büyük IT oluşumlarının satılık editörleri tarafından yapılmış. Mevzusu geçen bir database kalpazanlığı vardı. Malwarebytes'ın IObit imza veritabanımızı çalıyor yalanları IObit tarafından kesinlikle rededildi hatta karşı davaya götürecekler fakat MB çamur at izi kalsın tavrıyla yoğun bir kullanıcı kitlesini IObit ürünlerinden soğutmayı başardı fakat programları etkinliği ve duyularıyla test eden kullanıcılar için hiçbir şey değişmedi. Bilginiz olsun. Saygılarımla.
Cclenaer + Advanced SystemCare 3
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme