arkadaşlar üniversiteye kayıt için gerekli belgelerin birinde aşağıdaki madde var tam olarak anlıyamadım açıklayabilecek varmı?
ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları ile ilgili belge istenmeyecek* ancak Üniversitemiz tarafındanhttp://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetcan24
arkadaşlar üniversiteye kayıt için gerekli belgelerin birinde aşağıdaki madde var tam olarak anlıyamadım açıklayabilecek varmı?
ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları ile ilgili belge istenmeyecek* ancak Üniversitemiz tarafındanhttp://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.
Kaydolacağın Üniversitenin sitesinde veya sana gönderilen bilgiler içinde böyle bir şey var mı..?
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
2011-2012 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI
YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
2011 ÖSYS ile Üniversitemize yeni yerleştirilen öğrencilerin kayıtları, tüm bölüm ve programlar için 05–09 Eylül 2011 tarihleri arasında aşağıda belirtilen kayıt merkezlerinde, birim yetkililerinin yetki ve sorumluluğunda yapılacaktır.
2011 ÖSYS ile Üniversitemize yeni yerleştirilen öğrencilerden İngilizce muafiyet sınavına girmek isteyenlerin İngilizce Seviye Tespit Sınavları Yabancı Diller Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün koordinesinde 24 Eylül 2011 Cumartesi günü saat 14:00 da daha sonra açıklanacak olan sınav merkezlerinde yapılacaktır. Muafiyet sınavı başvurusu kayıt sırasında sistemden yapılacaktır.
Kayıtlarla İlgili Önemli Notlar;
1. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
2. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının
getirilmesi suretiyle onaylı örneği kabul edilir.
3. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
4. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
5. Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal
işlemleri yapmaya yetkilidir.
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli
mezuniyet belgesi
b) Aday 0,15 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş
ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan
mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında
okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.
ç) İkametgah ile ilgili değişmez adresi ve öğrenim gördüğü yerdeki adres beyanı, telefonları.( Kayıt Sırasında Form Doldurulacaktır)
d) Nüfus cüzdanının okunaklı fotokopisi.
e) Sağlık raporu (“ Sadece Tıp Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu için gereklidir. Tam Teşekküllü Resmi Devlet Hastaneleri veya Üniversite Hastanelerinden Alınacak Heyet Raporu geçerlidir.)
f) ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları ile ilgili belge istenmeyecek* ancak Üniversitemiz tarafındanhttp://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.
g) Dikey Geçiş ile kayıt hakkı kazanan öğrenciler, yukarıda belirtilen evraklar ile birlikte mezun
oldukları M.Y.O.’dan Ön lisans diploması, Transkript ve ders içeriklerini de getireceklerdir.
h) Katkı payının ödenmesi ile ilgili belge.(Banka Dekontu**).
** Katkı Payı / Öğrenim Ücretleri ( Harçlar ) Bakanlar Kurulu tarafından henüz açıklanmadığından 2010–2011 Eğitim Öğretim Yılı harç miktarları alınacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: Bodyguard_26
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetcan24
Kaydolacağın Üniversitenin sitesinde veya sana gönderilen bilgiler içinde böyle bir şey var mı..?
evet var dumlupınar yukarıda arkadaşta yazmış o maddeyi anlıyamadım ne yapmam lazım?