Şimdi Ara

Kaynak Kodları [Decompiler]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merahaba arkadaşlar şöyle ufaktan merak ettim acaba nasıl bir programın kaynak kodlarına ulaşabilirim diye düşünüyordum sonra ufak bir merhaba dünya yazayım dedim bunu exe'ye çevirdim c++ ile yazdığım şeyi compile ettim. Sonrada Snowden adlı yazılım ile kodu açmak istedim ve bir şey fark ettim bu exe dosyası c++ dilinden sırasıyla Assembly > Binary şekline dönüşüyordu.

Fakat enteresan tarafı ise benim 3-4 satırlık kodum exe'ye döndüğü andan intibaren milyonlarca satırlık kod haline geliyordu ve bir çok şekilde derleniyordu.

Decompile ettim fakat benim kodumun çok fazla şekilde mutasyona uğradığını gördüm.

Şimdi benim anlamakta zorlandığım olay şu exe'ye döndüğü için mi böyle oluyor yoksa decompiler mı bu hale sokuyor ?

Yani kısacası ben bir dosyanın kaynak kodlarını görmek istiyorum fakat tam emin olamadım içinde oynama yapmak istiyorum.

Yazdığım program bu hale geldi derledikten sonra;https://i.hizliresim.com/LOQ0ro.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B2B7A0AF7 -- 16 Ekim 2017; 9:36:7 >

• benim çok bilgim yok ama o iş yaş knk.
  • javada bir kod compile edilirken önce bytecode a çevrilir sonradan compile tamamlanır . benzer bi durumdan dolayı olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigido5

javada bir kod compile edilirken önce bytecode a çevrilir sonradan compile tamamlanır . benzer bi durumdan dolayı olabilir mi ?

Hocam şimdi şöyle diyeyim ister c ile yazılmış olsun ister c++ yada herhangi bir dil windows bunu exe'ye çevirdiği zaman binary yani bytecode a çeviriyor sadece javayla alakalı bir durum değil.

Bir nevi şifreliyor ama nasıl crackerlar kırıyor binary kodu normal koda döküyor çözebilmiş değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.