Şimdi Ara

Kaynak yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yönetim bilişim sistemlerinden yeni mezun oldum.Aktif olarak android java laravel php öğreniyorum ingilizce bilmediğim için orta seviye üstünde bir kaynak bulamıyorum internette
    İngilizce - java - php ile ilgili güzel bir kaynak bilen arkadaşlar kaynaklarını paylaşa bilirleremi paylaşan olursa sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• orta nedir senin için bilmiyorum ama konferans videolarına baskarsan oralarda genelde 101 seviyesi olmayan konular işlenir. 2.si architecture ve design patterns hakkındaki yazı ve makalellere bakarbilirsin. Bol bol github da kaynak kodu okuyabilirsin onlara katkı verebilirsin (testleri yoksa test yaz. Yazım hatası bile düzeltsen kar)
    codewars.com da zaman geçirebilirsin. haftalık aylık eposta listeleri var bunlara dahil olursan genelde küratörler güzel buldukların kaynakları gönderiyorlar.
    amazon.com girip programlama kitapları kategorisine girersen bir sürü 101 seviyesi olmayan kitap var. Bu işin "bible" sayılan kitaplar var. Örneğin clean code, code complete ... bunları oku. kaynak çok
  • Yönetim bilişim sistemleri kaç yıllık, 2/4?
    Laravel'i boşver önce Ruby on Rails öğren cunku onun temeli Rails. Öğren derken video seyrederek değil tutorialdan çalışarak, kodları online deneyerek değil kendi bilgisayarına kurduğun Rails'te çalıştırarak. Uğur Vigo Yılmazel'in oldukça iyi bir Ruby ebook 'u var, ücretsiz.

Şu anda cok geride kalmış görünüyorsun. İng yok. Java PHP öğreniyorsun. Java SE tek başına cok işe yaramaz. Java SE ile bir JavaFX GUI yapabiliyor musun. Java EE konularını öğrenerek Spring MVC uygulaması yapabiliyor musun? Piyasa sana bunları sorar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Bilgi için çok teşekkür ederim.Orta seviyeden kastım eğtim videolarının bir çoğunun temel kodlama (if-else,switch-case,fonksiyonlar,diziler) gibi bilgileri anlatıp 1-2 basit örnekle sonlanması böylesi içerikler fazlasıyla var internette ben daha çok temel kodlama mantığı değil biraz daha ileri düzey metotlar ve çözümler arıyorum.

• Yorum için teşekkür ederim.Yönetim bilişim sistemleri 4 yıllık bir bölüm.Geri kalmışlık konusunda kesinlikle haklısın:( Yazılımda dönem dönem popüler olan kodlama dilleri ve programlar var.Şuan populer olan diller hakkında bilgin varsa benimle paylaşırsan sevinirim örn:web için asp.net mvc ve php kullanıyor. Mobil için android sutio java-kotlin insanlar sektörde genel olarak hangi işler için hangi dile ve programları kullanıyor

• Popüler dilleri öğrenmeden önce verimli programcı olmak önemli, onun için de (diger başka şeylere ek olarak) fonksiyonel programcılık tekniklerini öğrenmen cok iyi olur. Java 8, EcmaScript 6'de örneğin fonksiyonel programcılık özellikleri eklendi. Fonksiyonel programcılık tekniklerini en verimli şekilde öğrenebilmek açısından Perl 6'ya bakmanı tavsiye ederim. Perl 6 bırakın popüler olmayı, adı dahi pek duyulmayan, forumda (benim gönderiler hariç) kimsenin bahsetmediği soru dahi sormadığı bir dil. Doğal olarak Türkçe kaynağın hiç olmadığı da bir dil. Yani öğreneyim dersen başlangıçta çeşitli zorluklarla karşılaşabilirsin ancak bir kere öğrenip ilerlemeye başlarsan Java 8 ve EcmaScript 6'daki yeni özelliklere baktığında "ben bunları zaten biliyorum" dedirtecek türde bir dil.

asp.net mvc, android studio vs bunlar birer yazılım aracı ve platform. Önce verimli bir programcı olup sonra bu platformlara bakarsan daha iyi. Coğu kişi daha standart programcı dahi olmadan bu platformlara atlıyor sonuçta ne o platformları doğru dürüst kullanabiliyor ne de verimli programcı olabiliyorlar. PHP 'den önce Perl 5 (yani 6'dan önceki, yaygın Perl) öğrenirsen, PHP'deki birçok şeye "ben bunları zaten biliyorum" modunda bakmanı sağlayabilir. Perl 5, PHP, Ruby, Javascript tasarlanırken temel alınmış dillerdir, bunu Perl 5 öğrendikten sonra fark ediyorsun. Bazı kaynaklar PHP 1.0 Perl ile yazılmış modüllerdi diyor, yani PHP'de HTML forma ulaşma fonksiyonlar vs hepsi Perl ile yazılıp PHP adıyla çıkmış, deniliyor.

Kotlin ise yeni başlayan biri için cok gerekli değil. Kotlin = %75 Java, 25% Scala. Java öğrenmeden Kotlin öğrendim diyorlar, öğrendiği şeyin %75'i Java zaten. Kotlin'le ilgili bir diger şey, Android iş ilanlarında pek adı geçmemesi. Google tarafından desteklendiği halde bu şeyin iş ilanlarında pek geçmemesi bir fiyasko.

Ve 4 yıllık yönetim bilişim sistemleri bölümüne gelince. 4 yıl bu üniversite ne öğretti? Yapay zeka alanında 2014'te Kanada Montreal Üni'de bir doktora öğrencisi GAN adında bir teknik icat etti ve şu anda birçok sektörde kullanılıyor. yönetim bilişim sistemleri bölümünde GAN'ı gösterdiler mi yoksa şimdi benden mi duydun? Yok bu Türk üniversitelerindeki kişiler programcılık gibi herkesin bildiği temel ve pratik şeyleri değil, veri yapıları, algoritmalar YZ / yapay zeka gibi gelişmiş konuları öğretiriz diye hava atıyorlar ya o açıdan sordum yani :)

• Bilgi ve tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.

Perl 5 i elimden geldiğince araştıracam bu bilgi için ayrı teşekkür ederim :)

Gan ı ilk defa duydum yapay zeka dersinde hiç bahsedilmedi.
    Üniversite tamamiyle bir hayal kırıklığıydı benim için hocaların bir çoğu(birkaç kişi hariç) sadece maaşının yatması için orda bulunuyordu anlattıkları konular tarihi eser niteliğindeydi müfredatlarında en ufak güncel bir konu bulunmuyordu. Ve ego nirvana seviyesindeydi internette araştırıp çok kolay öğrenebileceğim konular dışında bişey anlatılmadı lisede bilgisayar web tasarım bölmü okudum orda gördüğüm bilgilerle tamamiyle aynıydı üniversite benim sahsi görüşüm bunlar

temelini görüpte çok memnun kaldığım sadece 2 ders var matlab,android studio(java)

kendim öğrendiğim bir miktar biliyorum diyebilceğim diller c#,asp.net mvc,html,css

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkçe Kaynak Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Acil ingilizce yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mraksac

Bilgi için çok teşekkür ederim.Orta seviyeden kastım eğtim videolarının bir çoğunun temel kodlama (if-else,switch-case,fonksiyonlar,diziler) gibi bilgileri anlatıp 1-2 basit örnekle sonlanması böylesi içerikler fazlasıyla var internette ben daha çok temel kodlama mantığı değil biraz daha ileri düzey metotlar ve çözümler arıyorum.
    Onlar eğitim değil ki parça pinçik videolar. Eğitim dediğinin bir müfredati olur. Udemy, coursera, pluralsight , oreally kitapları, dr daki kitaplar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 29 Eylül 2019; 1:39:12 >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle doğru elimden geldiğince udemy deki kaliteli kursları bulmaya çalışıp ordan öğrenmeye çalışıyorum
    Kurslar bitince kitap araştırmaya başlayacam

• Önemli değil, ben de Türkiye'de programcılık alanında büyük eksikler ve yanlışlar olduğu için buraya geliyorum.

Perl 5 1995 - 2005 ın en yaygın backend dili. Amazon, IMDB vs Perl 5 ile geliştirilmiş. Fakat özellikle nesnel programlama desteğinin yetersiz kalması dolayısıyla birçok kişi ve firma kullanmayı bırakmış. Amazon hala daha kullanıyor.

Nesnel programlama eksiklerini gidermek üzere Perl 5 ile uyumluluğu / backward compatibility bozan Perl 6 'yı tasarlamışlar fakat nesnel programlamaya ek olarak fonksiyonel programlama özelliklerini son derece ilerletmişler, Haskell gibi matematiksel dillerde bulunan özellikleri dahi eklemişler, JVM'de olduğu gibi dilin derleme ve çalışma anı bileşenlerini ayırıp Perl 6 kodlarının JVM ve .NET üzerinde de kullanılabilmesini sağlamışlar. Perl 6'da denenip iyi çalışan özellikleri Perl 5'in yeni versiyonlarına eklemişler. Perl ile ilgili pratik örnekler için

https://forum.donanimhaber.com/maas-ve-artis-oran-listesini-hesaplamak-en-kisa-kod-ile--139462992

konusuna bakabilirsin. Soru sormak için

https://riot.im/app/#/room/#jvm:matrix.org

odasına uğrayabilirsin*

GAN, YZ alanında cok büyük bir ilerleme. Yapay Sinir Ağları/Artificial Neural Networks'e göre cok az veri ile cok ileri Makina Öğrenmesi yapabiliyor, en büyük kullanım alanı ise yüksek çözünürlüklü resim işleme. Super Resolution image using GAN/SRGAN tekniğiyle resimlerin çözünürlüğü 4x arttırılsa dahi resimin ayrıntıları hiç bozulmuyor netlik kaybolmuyor.

GAN'ın SRGAN dahil 8 farklı implementasyonu var. Bir digeri Imitation Learning with GAN / ILGAN. Bu teknik ile gerçek bir videodan sahneleri öğrenip, sahnedeki cisimlerin hareketlerini taklit ederek son derece gerçekçi animasyonlar üretebiliyorsun. Örneğin şu resim

Kaynak yardım

Gerçek bir antilop videosundan ILGAN tekniğiyle üretilen bir CGI animasyondan alıntı. Resim o kadar net ve gerçekçi ki CGI olduğunu fark etmek zor. Antilopların yerden çıkardığı toz bulutunun kenarları, güneşli ortam olmasına ragmen yerde gölgelerin olmaması, soldaki yavru antilopun silik görüntüsü gibi ayrıntılara baktığında bazı ipuçları elde edebiliyorsun. Fakat ILGAN alanı da ilerledi ve artık güneş ışığını, güneşin gölgesini ve toz bulutlarını da oldukça gerçekçi yapmak mümkün. Bu tekniği Amerikadaki reklam ajansları kullanmaya başladı bile. Yani bu teknikte iş ve para var.

* Riot . im 'de e-mail aktivasyonu dahi şart degil, istege bağlı. Ayrıca sunucuda çalışan riot . im uygulamasının kaynak kodları %100 açık. Forum haricinde buluşmak için genelde ya Whatsapp ya da Dischord gibi cihazına app indirmek zorunda olduğun şeyleri kullanıyorlar. Riot . im de cihazına app indirmeyi de zorunlu tutmaz, tarayıcı içiinden 100% sorunsuz kullanabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.