Aracım 98 model 2.0 megane coupe. Ben 1 temmuzda maddi hasarlı bir kazaya karıştım. Aramızda tutanak tuttuk. 3 araç karıştık kazaya. Ara sokaktan bir sürücü hatalı ve süratli şekilde caddeye fırlayıp bana vurdu bende savrularak arkadaki arabaya çarptım daha doğrusu aracım çarptı şeklinde tutanağı tuttuk.
Bayram haftası geçti ve çarşamba günüydü eksper geldi. Gerekli izahati ben dahil servis yaptı. Ben ayrıca tayinimin çıktığını ve aciliyetim olduğunu, olabilecek en hızlı şekilde sorunumun çözüme kavuşturulmasını istediğimi talep ettim. Belliki gelen eksper arkadaş hiç sallamamış beni.
Aradan zaman geçti ara ara arayıp dosyamın durumunu sordum. Geçtiğimiz çarşamba bir bayana bağladılar eksper firmasında. Durumu anlatarak gerekirse mutabakatlı çözüme kavuşturmayı teklif ettim. Bana aracımın ortalama piyasa fiyatını sordu bende 16-17 arası dedim. 7-8 bin tl bana verilsin ben gideceğim yerde yaptırayım zamanım kalmadı dedim. zira servis başta 14300 tl sonrada düzeltme yoluna giderse 9400 tl bedel talep etmiş araba serviste yatıyor zaten şu anda.
bunlar firmaya iletmişler. sigortada cevaben 9400 tl fazla. müşteri 7500 ü kabul ediyorsa 3 farklı yetkili servis ve 3 farklı sanayi serivisinden de fiyat alınmasını istemiş. yani ben işi kısa vadede çözmeye uğraştıkça yokuşa sürüyorlar.
ben aracıma çıkma olarak bütün parçaları buldum. lakin bulduğum arkadaşta parçaları hurdaya vereceğini söyleyerek en geç pazartesi sabah bana haber ver dedi. para verip parçaları alırsam olurda sigorta şurda yaptıracam derse parçalar elimde kalacak. alıp kendim yaptırsam sigortayı beklemesemde sonrasında hak talep etme yoluna gitsem nasıl olur bana bir akıl vermenizi rica ediyorum.
Tramer sonucu hakkında bana bilgi veren olmadı. Aracım yetkili serviste yatıyor o tarihten beridir. Tayinim çıktı ve 10-15 güne temelli olarak istanbuldan ayrılıyorum. Arkamdaki aracın yapımı tamamlandı bile. Bana çarpan zaten cebinden yaptırdı. Benim aracımla alakalı en ufak gelişme yok. Eksperi aradığımda sizin iş uzar diyor. Böyle bir üslup olabilir mi? Bunun bir yasal süresi olması gerekmiyor mu? Mağdur olan benim aracımı seviyorum ve kullanmak istiyorum. Komple boya döşeme yaptırdım yürüyen aksam vs komple sıfırlandı ve bana aracımın maliyeti 25 binleri buldu. İddia ediyorum piyasadaki en ekstralı ve düzgün araçlardandı. Bu sebeple perte ayrılmasını kesinlikle istemediğimi belirttim. Sigortayı arıyorum eksper raporu henüz bize gelmemiş diyor. Eksperi arıyorum biz raporu sunduk sigorta başka yerlerden fiyat alın dedi diyor. yine sigortayı arıyorum eksper böyle dedi diye diyorki bize rapor sunulmamış siz eksperi arayın. Bayramdan sonraki salı yada çarşamba günü eksper geldi baktı. o gün yüz yüzede bunları aynen aktarıp olabilecek en hızlı şekilde çözümü istedim. ama kazaya karışan herkesin mağduriyeti giderildi ben halen bekliyorum.
Merhaba hocam,
Tramer kusur sonucunu zaten eksperler arayıp bildirmez, Poliçenizi kestirdiğiniz acente ile görüşüp acentenizi devreye sokmanız lazım, eksperi sigorta acentesi ararsa şayet daha detaylı bilgi veriyorlar. Maalesef sizin araç tam ortada kalmış pertede çıkabilir çıkmayabilir de, burada sigorta şirketi hangi durumda kasasından daha az para çıkıyorsa o şekilde dosyayı sonuçlandırmak isteyecektir. Şirkette ki dosya sorumlusu eksper dosyayı kapatmamış dediğine göre eksper henüz son raporunu göndermemiş demek ki, ağzı iyi laf yapan işini bilen tecrübeli bir acente sahibi durumu hızlandırabilir.
Dün sigorta firmasını ve eksperi ayrı ayrı arayıp ağzıma geleni saydım. Arkamdan bana vuran araç tamir oldu önden vuran zaten cebinden yaptırdı benim 98 model arabammı yük oldu sırtınıza dedim baya bağırdım çağırdım. En son eksperlik firmasının sahibi arkadan görüştüğüm elemanına şöyle demiş. hangi parçaları değiştirdiyse eskisini ve yenisini fotoğraflasın. birde liste oluştursun şu parçayı bu paraya aldım işçilik bu kadar vs gibisinden. bize yollasın parasını ödeyelim diye. bende gerekli parçaların büyük çoğunluğunu temin ettim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme