Şimdi Ara

Kaza Tespit Tutanağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kiralık araçla geri geri gelirken arkadaki arabaya vurdum,çok az denecek kadar hasar var..benim arabamda hiçbir sorun yok..karşılıklı olarak kaza tespit tutanağı tuttuk...kusurlu olan kişi benim...karşı tarafın masrafını, kiraladığım aracın sigortası karşılarmı yoksa karşı taraftaki hasarlı aracın sigortası mı karşılar ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smh4293 -- 2 Kasım 2011; 19:37:46 >

• Kiralık dediğiniz araç gerçekten rent a car firmasından ve rent a car sigortalı mı, yoksa mahalle arasında şahıs araçlarını kaçak olarak kiralayan, şahıs sigortalı, yolunu bulanların arabası mı?

Eğer gerçek bir rent a car firması ise, Sizden bir şey istemezler ve sigortaları hasarı karşılar.

Yok şahıs aracı ise, zaten aracın kiralanması sigorta kapsamı dışındadır ve ödeme yapmaz. Bu durumda hasarın Size masraflarla birlikte rücu edilmesi doğaldır. Bu durumda; bence anlaşabiliyorsanız, tutanak tutmadan hasarı cebinizden karşılayıp, olayı kapatmak Sizin için en avantajlı ve kolay yol olacaktır.

Kolay gelsin...
  • Mesela ben A şahsıyım ve aracı rent a cardan kiraladım..B şahsıda herhangi bir kişi ve aracı kendine ait...Geri geri gelirken B şahsına çok az bişey vurdum(benim aracımda hiçbirşey yok) ve karşılıklı olarak tutanak tuttuk..B şahsı aracının sigortası olduğunu söyledi..B şahsı aracını yaptırdığında kendi aracının sigortası karşılarmı? bu sorum daha açık oldu
    (rent a cardan aldğm aracın rent sigortası yok sanırım.)
  • 1. senaryo: B şahsı kendi hasarını kaskosundan (dikkat et trafik sigortası değil) karşılar. Daha sonrada kasko şirketi A aracın trafik poliçesine rücu eder. Ve B araç sahibinin hasarsızlık indirimi bozulmaz.

2. senaryo: B şahsı A aracının trafik poliçesinden dosya açtırır ve hasarını tazmin eder.

sonuç olarak kusurlu taraf olan A'nın cebinden beş kuruş para çıkmaz. (A aracının trafik poliçesi var ise.) Rent-a car olması durumu değiştirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajan83 -- 3 Kasım 2011; 22:54:48 >
  • seninki karşılar
  • Anladığım kadarıyla asıl kusurlu olan A şahsının aracı rent a car sigortalı değil ve şahıs sigortalı. Bu durumda kasko açısından;

1. B şahsı kendi kaskosu ile sorunu halleder ve aracını tamir ettirir.

2. Kasko, A aracının sigortasına müracaatla zararın ödenmesini talep eder.

3. A aracının sigortası aracın kiralandığını bilmiyorsa, ödeme yapar ve dosyayı kapatır.

4. A aracının sigortası aracın kiralandığını öğrenmişse, ödeme yapmayı ret eder ve zararın şahıslardan karşılanmasını ister.

5. B aracının sigortası araç işleten ve kullanana ayrı ayrı veya birlikte müracaat ederek hasarı rücu eder. Masrafın ödenmesini talep eder.

6. Araç işleten ve kullanan birlikte sorumlu olarak hasarı tazmin eder ve dosyayı kapatırlar.

İşlem trafik sigortası açısından biraz daha kısa yoldan gider. Şöyleki;

1. B şahsı A trafik sigortasına kaza tutanağı ile müracaat ederek hasarın ödenmesini ister.

2. A sigortası aracın kiralandığını bilmiyorsa, ödemeyi yapar ve dosyayı kapatır.

3. A sigortası aracın kiralandığını ve bu esnada hasarın olduğunu öğrenmişse, ödeme yapmayı ret eder ve B şahsını mahkemeye yönlendirir.

4. Bu durumda B şahsı doğrudan aracı işleten ve kullananları ayrı ayrı veya birlikte sorumlu tutarak hasarın tazmin edilmesini ister.

5. A sigortası ödeme yaptıktan sonra aracın kiralandığını öğrenir. Bu sefer A sigortası hem aracı işletenleri hemde kullananı ayrı ayrı veya birlikte sorumlu tutarak yaptığı ödemenin kendisine iade edilmesini ister.

Biraz uzun oldu. Kısaltalım. Tüm sorun A sigortasının aracın kiralandığını bilmesine bağlı. Eğer herhangi bir aşamada aracın kiralandığını öğrenirse, ödeme yapmaz, araç sahibi ve kullananı sorumlu tutar. Öğrenmezse zaten sorun yok ödeme yapar, dosyayı kapatır.

Kıssadan hisse : Araç kiralayacaksanız yasal kiralama şirketinden, ve yasal rent a car sigortalı aracı kiralamanızı tavsiye ederim.

Testi kırılınca yol gösteren çok olur misali, artık kırık testinize gösterilecek yol bunlar. Seçim Size kalmış Kolay gelsin.

• Cevap için teşekkürler..Son bir sorum olacak,diyelimki masrafı A aracının karşılaması gerekti,B şahsı aracını yaptırdı ve masrafları A aracının sigortasının ödemesini talep etti...Bu ücreti aracı kiralayan sürücü(kaza yapan) mü öder yoksa aracın sahibi veya rent a car öder geçermi?? Yani benimle bi alakası olurmu??
  • quote:

mh4293 Tarih 4 Kasım 2011; 12:53:11
    Cevap için teşekkürler..Son bir sorum olacak,diyelimki masrafı A aracının karşılaması gerekti,B şahsı aracını yaptırdı ve masrafları A aracının sigortasının ödemesini talep etti...Bu ücreti aracı kiralayan sürücü(kaza yapan) mü öder yoksa aracın sahibi veya rent a car öder geçermi?? Yani benimle bi alakası olurmu??

Sorunuza cevap yukarıda her şık da açıkça yazılmıştır. Kazadan doğacak zarardan aracı işleten (kiralayan şahıs veya firma) ile kullanan (yani Siz) ayrı ayrı ve müştereken sorumlusunuz. Bu durumda, B şahsı zararın karşılanmasını isterse her birinize ayrı ayrı isteyebileceği gibi, isterse müştereken ikinizden birden isteyebilir.

Kendisinden zararın karşılanması istenen, ödediği miktarı diğerine rücu ederek ödediği miktarın kendisine geri verilmesini isteme hakkına her zaman sahiptir.

Son söz olarak tekrar edelim: Zararı ödeyen her kim olursa olsun diğerinden isteme hakkına her zaman sahiptir. Uzun zaman geçse de sonunda bu işin ucunun Size dokunma ihtimali var.

Kolay gelsin...

• Anladım açıklayıcı cevaplarnız için teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.