Şimdi Ara

Kaza yaptık. Kaskomuz yok... [ Ve araç pert oldu..].. SS'li & Videolu... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
3
Favori
16.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

çekici parasını hesaplarken kalp krizi geçireceksiniz gerçek kaza o zaman olacak , arabanıza kasko yaptırmayıp 3 kuruştan kaçalım derken kaza size patlasaydı sonunuz acı olurdu.

geçmiş olsun.

3 kuruş demişsiniz ama en düşük 1.800 TL teklif aldım kasko için.

çekici parasına takılmamın sebebi ise şu ;
    kaza yapınca sanki leşin etrafında çoğalan kargalar gibi herkesin bişeyler koparmasından rahatsız oldum.
    Hatta önceleri polis ceza da yazıyordu trafiği aksatmaktan.

Ayrıca geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkürler...
    Kazasız günler dilerim...
  • geçen sene oto pazarına gittim 10 plaka megane 2 baktık beğendik anlaştık neyse ertesi gün aracı almaya gittik 3. sanayide bi kaportacının aracı bunlar al sat yapıyormuş. şüphelendim baya experteze soktuk araç orjinal çıktı ilginç her sanayi esnafıda üç kağıtçı olmuyor ama çoğu öle malasef.

pert aracı normalmış gibi satıyorlar
  • Transporter67_ arkadaşımızın durumu Nasrettin Hoca nın " Hırsızın Hiç misuçu Yok " fıkrasına dönmüş. Yüklenmeyin bu kadar bence arkadaşımız başından geçenleri anlatarak bize bazı önemli hatırlatmalarda bulunmuş:
    1- Siz siz olun kaskosuz araca binmeyin. (Ama fiyatlar çok yüksek özellikle eski modellerde)
    2- Ülkemizde haklı da olsanız mağdur duruma düşersiniz.
    3- İlan sitelerindeki araba ilanlarına kanmayın, iyice araştırın pert araba satın alıyor olabilirsiniz.
    4- DH ya yorum yazıyorsanız her türlü yoruma karşı eyyub sabrı göstereceksiniz. ( Arkadaşı tebrik etmek lazım baya sabırlıymış olumsuz yorumlara)

Hirsizin Hiç Mi Suçu Yok ?

Bir gün Nasreddin Hoca’nin esegi çalinmis. Can sikintisi içinde durumu komsularina anlatinca her kafadan bir ses çikmaya baslamis.

Birisi :

- Hocam demis niye ahirin kapisina iyi bir kilit takmadin sanki ?

Bir baskasi :

- Evine hirsiz giriyor da senin nasil haberin olmuyor ? diye konusmus.

Bir digeri de :

- Hocam demis, kusura bakma ama esegin çalinmasina en büyük sebep yine sensin. Çünkü dogru dürüst bir ahirin bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kizmis :

- Yahu demis, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ?Hirsizin hiç mi suçu yok !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado34 -- 5 Ekim 2011; 14:00:21 >

• Geçmiş olsun. Karşı tarafın kaskosu olması çok iyi olmuş değilse çok uğraşırdınız.
  • Hocam o Ford Fiesta sağlamı 24.000 etmez ne yapmışlar öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: beelzebub_be

quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

bu arabayı perte ayıracaklarını sanmıyorum.çok hasarı yok.

Hava yastıkları açıldığı an araç 'pert' e alınır. İkiye bölünmesine gerek yok.

ukalalığın lüzumu yok.hava yastığı açılınca araç perte ayrılmaz.taner gödenin kazasını unuttun galiba.daha çok örneği var bunun...bilip bilmeden sıkıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Transporter67

quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

bu arabayı perte ayıracaklarını sanmıyorum.çok hasarı yok.

Özet: Servis 24.000 TL onarım masrafı istedi. (evet şaka gibi)

Kasko 10.000 TL onarım masrafı verelim dedi.

İstemeyiz dedik ; 21.500 TL ödeme yapıldı.

Bu konudaki asıl amacım ,
    Kaskosu olmayan arkadaşlar için bilgi vermek;

Allah korusun kaza yaptıklarında , uzun süre arabasız kalacaklarına hazırlıklı olsunlar.
    Bizim yoktu kaskomuz, karşı taraftan ödeme beklediğimiz için süreç uzadı. Uzun süre arabasız kaldık.
    İşi gücü olan arkadaşlar için önemlidir diye düşünüyorum.

hocam öncelikle geçmiş olsun ama bi sorum var bilmediğimden soruyorum."Bizim yoktu kaskomuz, karşı taraftan ödeme beklediğimiz için süreç uzadı. Uzun süre arabasız kaldık." demişsin farz edelimki sizin kaskonuz olsaydı işleyişte ve sonuçta nasıl bir farklılık olacaktı? diğer arkadaşlarda yardımcı olabilirlerse sevinirim...

• Fiyatı 30 bin tl altı araçlarda tamir masrafı arabanın fiyatına yaklaştığı için genelde perte çıkartırlar. Hava yastığı sisteminin yenisi arabasına göre 3000 ile 10 000 TL arası değişiyor.

Bu arkadaşın örneğinde olduğu gibi arabanın fiyatı kadar ( belki daha fazla ) servis masrafı çıkınca sigorta perte çıkartıp aracın değerini para olarak vermesi daha karlı oluyor.

Kısaca sigortanın perte çıkarması aracın gördüğü zarardan ziyade tamir masrafına bağlıdır. Zaten kullanılmayacak kadar deforme olsa araba trafiğe bile çıkması sakıncalı olur.
  • satan galeriye mesaj attım. bakalım ne cevap yazacak

85,000 km 2008 FİESTA 1,4 TDCi COLLECTİON (#60683099)

İlgili İlan : 85,000 km 2008 FİESTA 1,4 TDCi COLLECTİON
    aneksi 05-10-2011 17:28

yav altına yazsana bu araba pertten çıkma diye
  • kaskosuz yola çıkmak her şeyi göze almak demekdir
  • Adama araçta kaza var mı diye sordum bakalım ne dicek çok merak ettim.
  • Yaa arabanın piyasası ne acaba bende onu merak ettim. Arkadaş arabanı kaça almışrın kaskodan aldığın para ile araç fiyatın aynı mı?
  • Geçmiş olsun.
    Bu arada karşı taraf Akçakoca, siz de Ereğlili siniz sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Adama araçta kaza var mı diye sordum bakalım ne dicek çok merak ettim.

Mesajım bulunsun cevabı merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

Geçmiş olsun.
    Bu arada karşı taraf Akçakoca, siz de Ereğlili siniz sanırım?

Karşı tarafı bilmiyorum. Ama bizim tarafı doğru tahmin ettiniz

quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

Yaa arabanın piyasası ne acaba bende onu merak ettim.
    Arkadaş arabanı kaça almışrın kaskodan aldığın para ile araç fiyatın aynı mı?

Piyasa 22 ve üzeri.

Elime geçen 21.5

quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.
    Adama araçta kaza var mı diye sordum bakalım ne dicek çok merak ettim.

Sonucu merakla bekliyoruz

quote:

Orijinalden alıntı: hhkoca

hocam öncelikle geçmiş olsun ama bi sorum var bilmediğimden soruyorum."Bizim yoktu kaskomuz, karşı taraftan ödeme beklediğimiz için süreç uzadı. Uzun süre arabasız kaldık." demişsin farz edelimki sizin kaskonuz olsaydı işleyişte ve sonuçta nasıl bir farklılık olacaktı? diğer arkadaşlarda yardımcı olabilirlerse sevinirim...

Kasko kazadan hemen sonra (tahminen 1-2 hafta içinde) ödemeyi yapardı. Sonra kaza raporlarına göre suç karşı tarafta olduğu için kasko şirketi parasını karşı taraftan alırdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

geçmiş olsun. fakat çekicinin parasına kadar hesap etmek yerine "babam bu arabadan şükürler olsun sağ çıktı" diye şuraya bir kez dahi yazsanız hiç fena olmazdı. sürekli çekici parası diyip durmuşsunuz garip geldi bana.

bir de fiestanın halini görünce fiesta almamak için bir sebebim daha oldu. corolla taş gibi duruyor.

+53
  • Kazalı olduğu apaçık. Sağ far sağlamdı galiba değişmemiş. Sol far daha parlak, belli yani.. Geçmiş olsun.
  • sizdeyken araçta 2 hava yastığı açılmış görünüyordu ama bu ilanda yolcu hava yastığı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

sizdeyken araçta 2 hava yastığı açılmış görünüyordu ama bu ilanda yolcu hava yastığı yok

var??
  • Acaba araac toplanırken hava yastıkları onarılmısmıdır ? Ki pek sanmıyorum ?

Eger onarılmamıssa bır kaza anında olan kime olacak ?Cevremizden birilerine.Peki neden bu arabalar değerlendirilecekse parça vb. kasko şirketleri

tarafından degerlendırılmıyor da piyasaya sürülüyor , toplanıp birilerine kakalanacağını bile bile ?

Aslında bu konuya bir an once el atmalılar.Sigorta şirketleri zaten yeterınce kar edıyor,arabayı satacagına kendı perte cıkartsa kardan zarar ederler sadece...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nfsworld -- 5 Ekim 2011; 22:17:42 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.