Şimdi Ara

KAZA YAPTIM, ARAÇ PERT, KASKO YOK, KARŞI TARAFTA DA KASKO YOK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
4
Favori
5.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun. Araçtan aile bütünlüğünüz ve aileden herhangi bir insanın vücut sağlığı kalıcı olarak bozulmadan çıktıysanız en büyük pozitif sonuç budur. Araba kaskodan da olsa, cebinizden de olsa bugün olmaz yarın yine olur. Benzer bir kazayı karşı taraf %100 kusurlu olarak ben de yaşadım.Tesellimiz sağ salim ailece eve dönebilmemiz oldu. (Bizim araba da focus'tu yaşanan kazada) Bizim durumumuzda her iki tarafın da kaskosu olduğu için araç bedeli vb maddi süreçlerde sıkıntımız olmamıştı.

Bu kaza ile deneyimlediğiniz üzere, sıfır ya da değil farketmez, firmaların poliçe kestiği yaşta bir araç / sürücü olduğu sürece kasko yaptırmadan marşa basılmaz. (sadece malımızın ederini korumak için değil, kusurlu olabileceğimiz bir kazada karşı tarafın maddi yaptırımlarından da korunabilmek için)

Tekrar geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prok -- 1 Ekim 2024; 12:46:10 >
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

Araç bir sonraki kazayı yaptığında içindekiler ölecek yazmayı unutmuşsunuz...

• Hocam, geçmiş olsun.

Kaskon yoksa yetkili serviste işin yok.

Özel serviste bu aracı 400e falan toplarlar gözüküyor. En iyisi gidip özel servise danışacaksın, onlar sana tahmini fiyat verir.

Gerekirse Airbag gibi bazı parçaları çıkma taktıracaksın.

Trafik sigortasıyla görüş onların anlaşmalı özel servisi vardır. Oraya da gidebilirsin.

Aracını yaptır kullan. Gerekirse 100-200 cebinden ödeye hazır ol.

Anlaşabiliyorsan çocukla anlaş. Aradaki farkı iste.

Anlaşmaya yanaşmıyorsa Dava aç ama 4-5 yıldan önce sonuç bekleme.

Tekrar geçmiş olsun.

• yakapaca37 kullanıcısına yanıt

tam olarak bunu yazmaya gelmiştim. şuan en mantıklı seçenek bu gibi görünüyor.

• Kaskom bittiğinde, kesim tarihine kadar aracı otoparktan çıkartmadım. Arabayı almak mesele değil yürütmek mesele. Geçmiş olsun. Allah'a şükür sağlınıza bir zeval gelmemiş.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Dava süresince oluşan masrafları dava sonunda karşı taraftan talep etsen bile hatta sana bir maddi hak doğsa bile üstte de belirtildiği üzere karşı tarafın hacze kabil malı yoksa hiçbir şey alınamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 1 Ekim 2024; 14:59:30 >

Özelde de yeni airbag takılır mesele o değil çok fazla para tuttuğu için o şekilde yazmış

• labidu kullanıcısına yanıt

Şimdi anladım ne demek istediğini  

• Araba tamir edildiğinde "İlk sahibinden kız gibi araba".

• quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

Araba tamir edildiğinde "İlk sahibinden kız gibi araba".

Patlak ama airbag yani

• arabaya kaskosuz binmek çok büyük cesaret ister. geçmiş olsun

• E tabii o da var.

Kasko yaptırmayanın airbagleri orijinal setle ve beyinle yenileyeceğine ihtimal vermediğinden :)

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    Bu forum adamı deli eder zaten. Yardım etmiyorum artık okuyup geçiyorum.
  • Çok geçmiş olsun.

Kısmen doğru, kısmen hatalı.

Dava açılışı esnasında talep ettiğiniz tazminat tutarı mahkeme sonunda tespit edilen tutardan fazla çıkar ise bir kısmı davacıdan alınıyor. Evet, mahkemeyi kazansanız bile masrafın bir kısmını ödemek zorunda kalıyorsunuz. Tamamının davalıdan alınabilmesi için tespit edilen tutar talep ettiğinize eşit veya daha yüksek olmalı. En azından bizim avukatımız böyle söyledi.

Yalnız avukatınızla yapmış olduğunuz anlaşmada kendisine ödeyeceğiniz nispi (belirlenmiş bir yüzde üzerinden) veya maktu (belirlenmiş tutar) tutar karşı tarafa yansıtılmıyor. Davalıdan alacağınız tazminatın içinden ödüyorsunuz. Hatta davalıdan tahsilat yapamazsanız o para da cebinizden çıkacak.

• yaptırmakla uğraşma, mevcut haliyle 400e satılır, 300 sigortadan alırsın. adamı korkutma ki üstünde bir şey varsa devretmesin ama avukata da git mümkünse tedbir koydurt, ne gerekiyorsa yaptırt.

inşaat işçisi de deyip geçme gelirleri az değil ve tarla bahçe vs hiç birşeyi yoksa da en azından onun doblosunun hasarlı hali bile bir değer demek... kendi aracı değilse de ruhsat sahibinin sorumluluğu var.

• Mythology kullanıcısına yanıt

"Mahkeme sonunda tespit edilen tutardan fazla çıkar ise bir kısmı davacıdan alınıyor. Evet, mahkemeyi kazansanız bile masrafın bir kısmını ödemek zorunda kalıyorsunuz."

bu yanlış bir bilgi.

• öncelikle geçmiş olsun, ancak bu örnekte de görüldüğü üzere zorunlu trafik sigortası teminatları piyasanın çok gerisinde kaldı. konuşulması gereken asıl konu bu olmalı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.