Şimdi Ara

kaza yaptım.hatalı mıyım ?acil yardım.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    orta şeritten mi dönüyordun sağ şeritten mi ?

eğer sağ şeritten dönüyorsan motor kesinlikle haksız aynı şerit içinde araç geçemez motorlar
  • Ben de motorsiklet kullanıyorum ve sizin kaza yaptığınız motor sürücüsünün yaptığı hayatı asla yapmamaya çalışıyorum. Her ne kadar her zaman aynalara kontrol etmek gerekse de, siz sağ şeritte gidiyorsanız ve yan tarafınız kaldırımsa neden tekrar aynaya bakma gereği hissedesiniz ki? Herkes sizi suclamış fakat asıl hatalı motorsiklet kullanıcısı. Araçların sağından gitmek her zaman tehlikelidir. Kağıt üzerinde ne olur bilmem ama teoride sizin bir hatanız yok bence.
  • Ben de motorsiklet kullanıyorum ve motorsiklet sürücüsü de suçlu siz de suçlusunuz. Ama oranlar ne çıkar bilemicem.

Motor sürücüsü ya acemi ya da apaçi. Arabaların sağından geçilmez, geçilse bile belli bir mesafeden (arabanın kapısı açılabilir çünkü) ve araba önüne kıracakmış diye düşünüp her an duracak hızda ve tetikte geçmek lazım.

Tabi dönüşlerde arabanın döneceği yönü olan tarafına hiç girilmez.

Buradaki motor sürücüsü ölüyor malesef. Ayna kırılmış, motor çizilmiş bir önemi kalmıyor artık.

http://www.akilli.tv/haber/cinayet-gibi-kaza-ani_754499

• aynaya bakmıyorsun sinyal vermiyorsun diye adama sallayanları anlayamadım bir türlü
    ne yani motor sürücüsü mü haklı
    hangi trafik kanununda bir arabayı, kaldırımla araç arasından geçmek serbest anlatın da bilelim
    adama sormazlar mı ey motorcu kardeş; sen ne yapıyorsun, orada araba geçilir mi, hiç mi kendi canını düşünmüyorsun diye
    çoğu zaman aynaya baksanız bile motoru göremeyebilirsiniz
    sinyal vermeden dönmek hata mı evet hata ki arkadaş kabul etmiş zaten
    ama kimse de çıkıp motorcu çok masum demesin trafikte her gün nelerle karşılaşıyoruz
    kuryelerden bezdim artık, onların canını onlardan daha fazla düşünmeye başladım sonunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut467

aynaya bakmıyorsun sinyal vermiyorsun diye adama sallayanları anlayamadım bir türlü
    ne yani motor sürücüsü mü haklı
    hangi trafik kanununda bir arabayı, kaldırımla araç arasından geçmek serbest anlatın da bilelim
    adama sormazlar mı ey motorcu kardeş; sen ne yapıyorsun, orada araba geçilir mi, hiç mi kendi canını düşünmüyorsun diye
    çoğu zaman aynaya baksanız bile motoru göremeyebilirsiniz
    sinyal vermeden dönmek hata mı evet hata ki arkadaş kabul etmiş zaten
    ama kimse de çıkıp motorcu çok masum demesin trafikte her gün nelerle karşılaşıyoruz
    kuryelerden bezdim artık, onların canını onlardan daha fazla düşünmeye başladım sonunda

Tam ben yazacaktım.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: LoL'zz..

bence suç motorsikletlide sağdan bırakın motorsikleti araçla bile sollama yapılmaz önce normal bir taşıt gibi tek şerit içinde 2 vasıtanın yan yana gidelemeyeceğini öğrensin , sıradan bir motorlu taşıtmış gibi hareket etsin ondan sonra sizi suçlasın, insanlık yapmışsınız geçmiş olsun allah beterinden korusun

teşekkürler..karşılıklı suçlama olmadı.işine giden bir gençti ,neyseki kask takmıştı bi kaç ezik ve ağrı dışında ucuz atlattık..düşerken 5 metre savruldu..kaza anı aklıma geldikçe sadece şükrediyorum..söyledikleriniz gibi kusurun çoğu ondaydı ama benim küçük bir hatam çok pahalıya mal olabilirdi.gencin de masraflarını karşıladım.herkese ders olması dileğiyle tüm cevaplar için teşekkürler

• Eğer siz en sağ şeritteyseniz, motorsikletli de sizin şeride yamanmaya çalışıyorsa asli kusur onda.
    Tabi siz de bundan sonra lütfen sinyal verin ve aynalarınıza iyi bakın. Ufak bir dalgınlık hayata mal olabilirdi, geçmiş olsun
  • şu sinyal yakmayı bir türlü öğrenemedi yurdumun güzel vatandaşları. yaya olayım, sürücü olayım gördüğüm zaman çıldırıyorum, resmen canavarlık.
  • sağdan araç geçilmez ki motorcu sağ şeritten bile geçmemiş arabanın bulunduğu şeritin sağ tarafındaki 1 metrelik boşluktan geçmeye çalışmış motorcu yaptıgı yanlıştan iyi bir ders almıştır umarım sizede geçmiş olsun sinyal vermeyi alışkanlık haline getirirseniz iyi olur.
  • Haksız olan motosiklet sürücüsü bence. Siz sağ şerittesiniz ve sağa döneceksiniz. sağdan araç sollanmaz soldan sollanır. kaldırımla aracın arasında motosikletin ne işi var? Sizi suçlayanlar ya gözlerinde canlandıramadılar olayı ya da trafik kurallarını bilmiyorlar.
  • Simdi siz güzelce yazmışsınız, helal olsun. kusuryla, sevabıyla öz eleştiri yapmışsınız zaten. sizi kutluyorum.

elbette hatanız var, sinyal yakmamamk büyük hata ama bunun bilincindesinz zaten. bunu alışkanklı haline geitirin hep döneceğiniz zaman yakın. tabi son anda değil :)

şimdi ben pek fazla motor kullanmadım ama kullandığım zamanlarda, sağ şeritte isem ve sağa dönüş her zaman olucağını varsayarsak, sonuçta otoban değil. ve önümdeki araç dönüş sapını alabilecek kadar yavaş hızla ilerliyorsa, ben yavaşlarım. ve onu arkasından takip ederim, yada solundan geçerim. ama asla yanından gitmeye kalkışmazdım. Bunu yapan motorcu bir gün başına büyük dertler açabilir.

kazadan sonrada, arkadaşla ilgilendiğiniz için sizi tekrar ayrıca teşekkür ederim, insanlık ölmemiş.
  • Sızın kusurunuz sınyal vermemıs olmanız gibi anladım en sag serıtten gıderken sag sokağa donuyorsunuz nıcın aynayı kontrol etmenız sartmıs gıbı konusuyorlar bılmıyorum,sagında serıtmı var ki kontrol etsın.Siz sol serıtten gıderken sureklı sol aynaya bakıyormusunuz.Motorcular bole oluyor genellıkle kendılerı kural dınlemezken alehlerıne olan ılk hatada maganda oluyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

Sinyal vermek normal sürücülerde refleks haline gelir, yol dolu da boşta olsa sinyal verilir. Sürücülüğünüzü sorgulayın.

Bu çok doğru bir tespit. Arabanın şoför koltuğuna oturunca kendimi kemerimi bağlamış olarak görüyorum. Yolda giderken de bir yere döneceksem veya şerit değiştireceksem kendimi o yöne doğru sinyal vermiş olarak farkediyorum. Yani refleksler gayri ihtiyari sizi sevk ediyor o işe.
  • teşekkürler arkadaşlar
  • Sinyal ve aynaları boşa koymuyorlar bir zahmet kullanında vicdan azabı çekmeyin. Allah korusun bir şey olsa Motorcu ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.