Şimdi Ara

kaza yaptım.hatalı mıyım ?acil yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    düşük hızda kendi şeridimden sağ sokağa dönerken arkadan gelen motorsikleti fark etmedim.ben dönerken sağdan 1 m.lik aradan gelip dikiz aynama çarpıp devrildi.neyseki önemli bi yaralanma yok.ben sağa kırarken sinyal yakmadım.dikiz aynasına da bakmadım.aramızda herhangi bir tartışma olmadı.karşı tarafı hastaneye götürüp rontgen çektik masrafları karşıladım.benim sağ ön kapı hasar gördü , çizik ve çökmeler var.dikiz aynası değişecek.
    bu durumda tutanak tutup sigorta işlemlerini başlatmalımıyız. kusurlu çıkma ihtimalim nedir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartel0001 -- 4 Nisan 2014; 17:09:03 >

• Yanlış anlamayinda tam bir ö..zluk yapmışsınız. Kusurun çoğu sizde olacak hatta hepsi bile olabilir. Sigorta sirketi policeniz kapsamında hasarlari yaptırır fakat yaptığınız şeyin ne kadar yanlış olduğunu bilin
  • Niye ayna kontrolü yapmadınız niye sinyal vermediniz? bu durumda hatalı siz gibi görünüyosunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartel0001

merhabalar..
    düşük hızda kendi şeridimden sağ sokağa dönerken arkadan gelen motorsikleti fark etmedim.ben dönerken sağdan 1 m.lik aradan gelip dikiz aynama çarpıp devrildi.neyseki önemli bi yaralanma yok.ben sağa kırarken sinyal yakmadım.dikiz aynasına da bakmadım.aramızda herhangi bir tartışma olmadı.karşı tarafı hastaneye götürüp rontgen çektik masrafları karşıladım.benim sağ ön kapı hasar gördü , çizik ve çökmeler var.dikiz aynası değişecek.
    bu durumda tutanak tutup sigorta işlemlerini başlatmalımıyız. kusurlu çıkma ihtimalim nedir sizce?
    yoksa ikimiz de masraflarımızı kendimiz karşılayıp hiç bu işlere girmesek mi ? ayrıca ne kadar masraf çıkar.sadece ön kapı kaporta + boya dikiz aynası hariç.astra g 2001 model..şimdiden teşekkürler

aynı şekilde ben de kaza yaptım.
    sinyal vermeden ani sağa döndüm.
    elektrikli bisiklet bana hafif çarparak düştü.
    abi napıyorsun ! dedi
    ama 20 saniye önce ona kırmızı ışık yanarken ışığı
    beklemeden benim yoluma çıkmıştı. bi de fırçaladım çocuğu
    ama sinyal vermeden dönmek asli kusur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ffate

quote:

merhabalar..
    yoksa ikimiz de masraflarımızı kendimiz karşılayıp hiç bu işlere girmesek mi ? ayrıca ne kadar masraf çıkar.sadece ön kapı kaporta + boya dikiz aynası hariç.astra g 2001 model..şimdiden teşekkürler

aynı şekilde ben de kaza yaptım.
    sinyal vermeden ani sağa döndüm.
    elektrikli bisiklet bana hafif çarparak düştü.
    abi napıyorsun ! dedi
    ama 20 saniye önce ona kırmızı ışık yanarken ışığı
    beklemeden benim yoluma çıkmıştı. bi de fırçaladım çocuğu
    ama sinyal vermeden dönmek asli kusur.
    motorcu şeritte değil de sizin şeritinize sıkışık gidiyorduysa tamamen motorlu çocuk kabahatli. geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

motorcu şeritte değil de sizin şeritinize sıkışık gidiyorduysa tamamen motorlu çocuk kabahatli. geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Sinyalsiz ve bakmadan dönüş yapıyosanız bırak kusuru zaten afedersiniz ama trafik magandalığı yapmışsınız.
    Ki büyük ihtimal kusurlu olan taraf olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dawras

Sinyalsiz ve bakmadan dönüş yapıyosanız bırak kusuru zaten afedersiniz ama trafik magandalığı yapmışsınız.

Alıntıları Göster
    Şerit dışından gidiyorsa karşı tarafa da suç çıkabilir. Geçmiş olsun
  • sağa dönüyordum ve sağımdan otomobil gelme ihtimali yoktu.motorsiklet geleceğini hiç düşünmedim.kalabalık bir cadde değil.evet sinyal yakmam gerekiyordu ama motorsikletin o daracık yerden hızla gelmesi de hataydı.beni geçecekse soldan geçmesi gerekmez mi?
  • quote:

sağa dönerken sağından 1m lik aradan kaç defa motorsiklet geçti?neresi magandalık bunun yahu? tek hatam sinyal yakmamış olmak zaten yavaşça dönüyordum ve sert bir dönüş değil.cadde de tenha bi cadde.döndüğüm yer sokak
  • quote:

quote:

sağa dönerken sağından 1m lik aradan kaç defa motorsiklet geçti?neresi magandalık bunun yahu? tek hatam sinyal yakmamış olmak zaten yavaşça dönüyordum ve sert bir dönüş değil.cadde de tenha bi cadde.döndüğüm yer sokak

Dikkat ediceksin böyle bir bahane kabul edilemez oldu ozaman solumdanda kamyon fırlamadı ozaman sol aynayı kontrol etmiyim?
    Mecidiyeköyde oturuyorum burda ki kuryeler aklın almadığı manevralarla geçiyor o yüzden kontrol edilmesi gerekiyor.
    Hem sinyal yakma hem aynaya bakma sonra gel 1 metrelik yerden kaç kez motor geçti?allah korusun adamın başına daha kötü bir şey gelse böyle bahane mi bulcaktın?

• dawras kullanıcısına yanıt
    dawras kardeş ben hatamı kabul ettim zaten.ilk yazdıklarımı tekrar okuyabilirsin.eleştirilmem gerekiyorsa ilk eleştiriyi ben kendime yaparım,yaptım da zaten..konuyu yardım amaçlı açtım , günah keçisi ilan edilmek için değil.
  • quote:

dawras kardeş ben hatamı kabul ettim zaten.ilk yazdıklarımı tekrar okuyabilirsin.eleştirilmem gerekiyorsa ilk eleştiriyi ben kendime yaparım,yaptım da zaten..konuyu yardım amaçlı açtım , günah keçisi ilan edilmek için değil.

Ben sadece o 1m lik yerden vs. lafına ufak sinir olup yazdım.
    Konuya gelirsek adam tutanak tutarsanız o an kıllıp yapıp birden önüme kırdı vs. derse başınız ağrıyabilir.
    Çok bir şey yoksa aranızda halledin.
  • quote:

quote:

Ben sadece o 1m lik yerden vs. lafına ufak sinir olup yazdım.
    Konuya gelirsek adam tutanak tutarsanız o an kıllıp yapıp birden önüme kırdı vs. derse başınız ağrıyabilir.
    Çok bir şey yoksa aranızda halledin.

Alıntıları Göster
    Sinyal vermek normal sürücülerde refleks haline gelir, yol dolu da boşta olsa sinyal verilir. Sürücülüğünüzü sorgulayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

Sinyal vermek normal sürücülerde refleks haline gelir, yol dolu da boşta olsa sinyal verilir. Sürücülüğünüzü sorgulayın.

sorgulamak için kaza yapmak şart değil.her zaman sorguluyorum
    yardım amaçlı açtım başlığı.sinyal yakmamanın doğru olduğunu savunmadığım ve hatamı kabul ettiğime göre soruma ve cevabına tekrar bir bak istersen
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

sorgulamak için kaza yapmak şart değil.her zaman sorguluyorum
    yardım amaçlı açtım başlığı.sinyal yakmamanın doğru olduğunu savunmadığım ve hatamı kabul ettiğime göre soruma ve cevabına tekrar bir bak istersen

Alıntıları Göster
    motosikletin sizin sağınızda olması,yani sizin şeridinizin içine girmye çalışması da suç. ikinizde de suç var diye düşünüyorum.motor arkadan gelirken siz aniden fren yapmamışsınız sonuçta, motorun orda ne işi var

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanarch

motosikletin sizin sağınızda olması,yani sizin şeridinizin içine girmye çalışması da suç. ikinizde de suç var diye düşünüyorum.motor arkadan gelirken siz aniden fren yapmamışsınız sonuçta, motorun orda ne işi var

Alıntıları Göster
    bence suç motorsikletlide sağdan bırakın motorsikleti araçla bile sollama yapılmaz önce normal bir taşıt gibi tek şerit içinde 2 vasıtanın yan yana gidelemeyeceğini öğrensin , sıradan bir motorlu taşıtmış gibi hareket etsin ondan sonra sizi suçlasın, insanlık yapmışsınız geçmiş olsun allah beterinden korusun

• quote:

Orijinalden alıntı: LoL'zz..

bence suç motorsikletlide sağdan bırakın motorsikleti araçla bile sollama yapılmaz önce normal bir taşıt gibi tek şerit içinde 2 vasıtanın yan yana gidelemeyeceğini öğrensin , sıradan bir motorlu taşıtmış gibi hareket etsin ondan sonra sizi suçlasın, insanlık yapmışsınız geçmiş olsun allah beterinden korusun
    +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: full_speed_89

quote:

Orijinalden alıntı: LoL'zz..

+1

Alıntıları Göster
    Sizin hatanız sinyal vermemek. Karşı tarafın hatası ise sizin bulunduğunuz şeride girmek. İki tarafında kusuru var gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Sizin hatanız sinyal vermemek. Karşı tarafın hatası ise sizin bulunduğunuz şeride girmek. İki tarafında kusuru var gibi.

Alıntıları Göster
    Bende yakında motorsiklet almayı düşünüyorum fakat trafikte en ufak kusur bile birinin ölümüne sebep olabilir kuzenimi 14 yaşında kaybettik.Düşünün kaldırımda yürürken magandanın biri geldi ezdi!!! Üzerinden 10 sene geçti neredeyse hala içim acır çoğu zaman kimseyi mimlemek istemiyorum ama elimizden geldiğince şöför olarak dikkatli olmalıyız. Ülkemizin yolları zaten kötü trafik deseniz berbat ama duyarlı olmamız şart lütfen aklınıza şu da gelsin kendiniz kadar karşı taraftaki insanın gözünden bakın.Giden geri gelmiyor ne yazik ki!

• quote:

Orijinalden alıntı: qezgin

Bende yakında motorsiklet almayı düşünüyorum fakat trafikte en ufak kusur bile birinin ölümüne sebep olabilir kuzenimi 14 yaşında kaybettik.Düşünün kaldırımda yürürken magandanın biri geldi ezdi!!! Üzerinden 10 sene geçti neredeyse hala içim acır çoğu zaman kimseyi mimlemek istemiyorum ama elimizden geldiğince şöför olarak dikkatli olmalıyız. Ülkemizin yolları zaten kötü trafik deseniz berbat ama duyarlı olmamız şart lütfen aklınıza şu da gelsin kendiniz kadar karşı taraftaki insanın gözünden bakın.Giden geri gelmiyor ne yazik ki!

Alıntıları Göster
    Malumunuz youtube kapalı ben adını vereyim sadece "Uğur Ertekin - Klasik Kaza Sebepleri". Motorsikletliler çok hassas davranıyorlar ama bu videoyu mutlaka izlemeliler.

Aynaya baksanız bile motorsikletler görünmezler ve bu kardeşlerimizin bilmesi gereken tek kural :
    Sağa sola dönüş imkanının olduğu yerlerde araçların sağına veya soluna girilmez.

Çok basit dönüş yapacak araç yavaşlar. Neden yavaşlar? Araçlar ileride bir tıkanıklık yokken neden peşi sıra dizilirler?

Otomobil sürücülerinin yol müsaitse dikkat ettiği bir kural var; yan yana giderken pek aynı hizada gitmezler. bir şeritteki aracın hemen sağında ve solunda ikinci bir araç bulunmaz ya da çabuk çabuk geçer. Herkes sanki önünde gidiyormuş gibi boşluk bırakır. Sebebi yanındaki kıracaksa da üstüne kırmasın diye. Sinyal vermesini dahi beklemezsiniz. Hatta taksi veya ticari araç ise çok sokulmazsınız. Bu kurala insanlar neden uyuyorlarsa motorsiklet sürücüsü de dönüşlerin olduğu yerlerde araçlara sağından solundan sokulmayacak. Otomobilde sağlık tehlikesi hıza göre değişir ama bin kat daha fazladır. İnsanlar arabasını sakınırken motorsiklet sürücüsünün kolunu bacağını sakınmamasını aklım bir türlü almıyor. Araç sürücülerini suçlamak gibi bir pragmatist düşünceyi akıllarına kim yerleştirdi doğrusu merak ediyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.