Şimdi Ara

Kaza Yaptım Yardım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herkese cevaplari ve yardimlari icin cok tesekkur ederim. İnanin su anda tel birakmadigim icin o kadar pismanimki ama boyle bir durum ilk defa basima geliyor tabiki riiruune olursa olsun karsi taraf icin 10 tl bile olsa bir zarar soz konusu babam ogleden sonra bizim muhiti komple gezmis arabayi belki gorurum sahibine ulasirim diye ama gorememis dedigim gibi tamamen acemilik ve aciliyetten dolayi boyle oldu su anda aracina carptigimiz kisinin bize ulasmasini beklemekten baska caremiz yok. Kasko icin sormamda daha once basima boyle bir durum gelmedigindn izlemem gereken yolu ogrenmek icindi. Arabamin modeli megane 3 hb 6 gun once 0 olarak almistim. Tekrar tesekkurler herkese.
  • efendim araca nerede çarptıysanız o apartmandaki dairelere sorun.. yada bir not yazıp bırakın kapılarına... Şu saatte şuradaki Kartal işte şu renk felan tanıdığınız mı vs. gibi sorun ;) arayan bulur
  • Kendi apartmanimin onundeydi kirtasiyeci 1 haftadir orda oldugunu ama kimin oldugunu bilmedigini soledi sanirim. Bİzim sansimiza aradan 2 saat gectikten sonra ortadan kayboldu. Soylediginizide denicem ama belki bir taniyan cikar.
  • geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncap

quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

quote:

Orijinalden alıntı: ncap

millet onarım arar burda aman tampon değişsintirilsin diyosunuz birde....aracın orjinalliğini bozacak kadar akılsızsanız bir çekiçle girişin tampona.....kırtasiyeye diyene kadar kağıt kalem işinizi görürdü ama sanırım araç tofaş zaten vuran vurmuştur onlara diye önemsemediniz....

Evet kendisni herkesden akıllı zanneden biri daha...
    O yapılan tamirin sen nne kadar dayanklı olup olmadığını biliyormusun? Sen git sor autokinge adam 1 sene benim garantimde der, sadece sözlü ve sadece bir sene ee sonra ? Darbe olmadan bile zamanla aynı yer kabak gibi açılır nerde senin aracının orjinalliği nerde orjinal tamponun? Bilip bilmeden başınıza gelmeden işkembeden sallamayın!
    Şu orjinallik lafınıada kıl oluyorum bilmiyorum ne sanıyorsunuz tamir görünce boyanmıyormu, exper değişim onay verirse değşime zaten orjinal yedek parça ile değşiyor en azından hasarlı parça yine hasarıyla durmuyor... Belkide amaç satarken orjinal olsun hatta kaskomda kaza gözükmesin alan kişide saftı aracı göstermeyecekti boya değişen varmı yokmu diye.. Örnek kazada arkadaş resmi saklayıp hasar bu idi demesi kadar içten bir yaklaşım olamaz...

Bir üsteki arkadaşa cevabım ise parçalanmış tamponu bile tamir ediyorlar, ama servise değişim istiyorum diye söylersen tamiri engelleyecek hasarı veriyorlar özellikle iç dişleri kırınca tamiri yapılamıyor

Son olarak şimdi daha dikkatli baktığımda park sensörünn bir gözüde gitmiş bu konuyada hassas davranın yoksa en ucuz park sensörünü yolluyorlar, marka ve modeli özellikle yazın ve aracın orjinalindeyse bunuda belirtin..

önce lafını bil bence burası futbol bölümü değil rakip taraftara yazmıyorsun...hangi alıcı tamponu değişmiş bir aracı tamponu boyanmışa tercih eder çok merak ediyorum galiba hiç alıcı olmadınız....sonra uğraş dur "efendim değişti ama çizikten" diye derdini anlat gülsünler birgüzel arkandan.....havam olur birde anlatırım bak şu tampon varya sürttüm hemen değiştirdim öyle titizim yani ,kasko bozulmuş ,durduk yere primim yükselmiş ,sabıkalı olmuşum,aracım tramerde kazalı gözükmüş umurumda değil....

Sen ilk yazdığını oku aynı uslupla cevap verdim ne az ne çok..
    Burada şu kadar ikinci el araç aldım sattım olayına girmyeceğim ama tahmininden fazla.. haklılığı görünce çiziğe kadar düşmüşsün tezini savunmak adına farkındaysan ben diyorumki çatlak tampon zamanla darbe olmasa bile tekrar aynı yerinden açılır.. Her sene autokinge gidip onrımmı yaptırcaz yada sattığım adamı çzizkten dolayı boyattım diye kandırıp (kandırmanız zor) sonra çatlak açıldığı zaman kulak çınlamaları hoşuna gider sanırım... Ve şunu anlamıyorum başına gelmediyse tecrüben yoksa neden inatla kafnızdaki tezi savunuyorsunuz?

Neyse konuya dönelim..

Üstedede yazdığım gibi diğer aracı aramana gerek yok arkadaşım otur eline kalem kağıdı al ...... kasko hasar müdürlüğüne başlığı ile olayı ve kazanın olduğu yeri açık adresi olduğu gibi yaz diğer araçta maddi hasar oluşmaığı için tutanak tutma gereksinimi duymadık olarak belirt, hasarımın tarafınızdan karşılanmasını talep ediyorum.. Ruhsat sahibi adı soyadı telefon imza şeklinde bir dilekçe hazırla..
    Ek olarak: Ruhsat, ehliyet ve kasko poliçe fotokopisi ile servise bırak..
    Exper gelip inceler onayı verip gider servis aracı tamir eder 2-3 günde alırsın aracını...

• tampon değişse ne olacak ki alt tarafı plastik bir parça. yapıştırılıp boyatılıp sonra ayrılmasındansa bence de değiştirilmesi daha iyi maddi olarak mani yoksa. satarken aracın kazalı olduğunu düşündürecek birşey olmaz ki önde kaput çamurluk arkada bagaj kapağı ve çamurluklarda işlem yoksa. satarken tamponun bu durumuna takılacak takıntılı alıcı da gitsin bakire araba bulsun hiçbir yere dokunmamış.
  • servise git. geri geri giderken kaldırıma çaptım dersin. tutanak isterlerse en yakın karakoldan polisi çağır tuatanak tutsun. vurduğun yerde iz ve biraz parça olsun yeter. yapacak birşey yok. başka arabayı karıştırma..
  • tutanağa gerek yok, beyan ile kaskodan halledebilirsin. sadece kaza yaptım diye beyanda bulunuyorsun, kaldırıma çarptım dersin, servise gidersen yardımcı olurlar.
  • Geçmiş olsun.
  • Ben ilk kazamda olay yerinden kaçmıştım. Ama biri plakamı almış. Araç sahibine söylemiş. Adam beni buldu. Ödedi babam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Ben ilk kazamda olay yerinden kaçmıştım. Ama biri plakamı almış. Araç sahibine söylemiş. Adam beni buldu. Ödedi babam.

çocuk yaştaydın ondan dolayı kaçtın galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çardakçı

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Ben ilk kazamda olay yerinden kaçmıştım. Ama biri plakamı almış. Araç sahibine söylemiş. Adam beni buldu. Ödedi babam.

çocuk yaştaydın ondan dolayı kaçtın galiba.

Aslında şöyle. Sene 1992 idi. Sanırım o zamanlar kasko diye bir şey yoktu. Sürücüler trafikte kaza yaptıkları zaman kafa kol girişirlerdi birbirlerine. Ben o zaman 22 yaşımdaydım. İlk kazam olunca korktum işte.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.