Şimdi Ara

Kazık Yemeden Motorin Almanın Püf Noktası... KENDİ TECRÜBEM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
6
Favori
5.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DUBLO

gecenin bi yarısı 2.5 km araba itinmi sen hayatında 20 tl benzin alıyoruz gitimiz yer 2 adımlık ne hikmetse bitti arabaki arkadaşlar uyardı burdan almıyalım kötüdür die ve olan oldu. her yer anı değil uraşırım 2.5 km gecenin ayazında Allahtan araba honda 800 kg luk bi coupe di doblo felan olsa o pompacıya o benzini yutururdum.

Hocam kusura bakmayın da 20TL'lik yada 50TL'lik benzin/mazot/lpg doldurarak araba kullanmaya çalışanlara cidden üzülüyorum.

Az koyunca, az mı yakıyor? Koyun 100TL'lik ve çeyreğe geldi mi tekrar doldurun. Sonuçta yine kullanacaksınız...
    Kendinizi mi kandırıyorsunuz?

Ayrıca depoda kazanacağınız 1Lt yerine gaz pedalına sünger koyun arabayı öyle kullanın o zaman, ortalama yakıt tüketiminiz azalır

• quote:

Orijinalden alıntı: X-GeN

quote:

gecenin bi yarısı 2.5 km araba itinmi sen hayatında 20 tl benzin alıyoruz gitimiz yer 2 adımlık ne hikmetse bitti arabaki arkadaşlar uyardı burdan almıyalım kötüdür die ve olan oldu. her yer anı değil uraşırım 2.5 km gecenin ayazında Allahtan araba honda 800 kg luk bi coupe di doblo felan olsa o pompacıya o benzini yutururdum.

Hocam kusura bakmayın da 20TL'lik yada 50TL'lik benzin/mazot/lpg doldurarak araba kullanmaya çalışanlara cidden üzülüyorum.

Az koyunca, az mı yakıyor? Koyun 100TL'lik ve çeyreğe geldi mi tekrar doldurun. Sonuçta yine kullanacaksınız...
    Kendinizi mi kandırıyorsunuz?

Ayrıca depoda kazanacağınız 1Lt yerine gaz pedalına sünger koyun arabayı öyle kullanın o zaman, ortalama yakıt tüketiminiz azalır

herkesin bir anda mazota/benzine verecek 100 TL'si var mı sanıyorsunuz?

• Valla trafik istanbulda felç. Demekki pintilik edip 100 TL koymuyorlar. Herkes 50, 50 alıyor. Demekki bu yakıtlar çoook ucuz. İnanın ucuz. 15 dklık yolu 1 saatte gitmek ne demektir!!!

Herkesin 100 TLsi yokmuş muş... Geçiniz efendim.
  • Hocam parası olmayan vardır, ama araba sahiplerinin yüzde 5'i olabilir bu.
    Ama bu 20TL ve 50TL'lik atalım alışkanlığı kişilikten gelen birşey. Sanki çalışanların maaşları gün gün mü yatırılıyor hesaplarına? Hayır, bir defada ay sonu ödeniyor. Tamam faturanı borcunu ödedikten sonra paran az kalabilir, ama zaten araba kullandığına göre onun hesabını biliyorsundur. Yani ayda kaç liralık harcayabileceğini normal koşullarda...

Ben gittiğimde istasyona depoyu fulle diyorum, kredi kartından çektiriyorum. 50TL de koysam full de doldurtsam yine ben ihtiyacım olduğu kadar kullanıcam. Aaaa depoda yakıt varmış deyip, manyak gibi gezmiycem yada gaza daha fazla basmıycam... Gaza hep basıyorum gerçi
  • Tekrar merhaba arkadaşlar, ilk yazdıklarımı okuduğunuzu varsayıyorum.
    Combalac adlı kişiye 'düzgün işlere kafa yor' denmiş, bense onu bilinçli olduğu için tebrik ediyorum. Eski bi petrolcü olarak günahlarımın affı için mazot yerine kullanılmış (atık) yağdan nasıl yakıt yapıldığını anlatayım. (10 numara)

Gerekenler:
    1. eski dizel araç ( örn: volvo 740)
    2. atık yağ (1hafta dinlenmiş)
    3.süzgeç, tülbent
    4. white spirit*
    * baz yağı inceltmek için kullanılan solvent, yaklaşık %4 oranında eklenmeli.
    On numara yağdan daha iyi yakıt elde edilir, motoru bozmaz maliyeti de kullanılmış yağı ne kadara satın aldığınıza bağlı, yıllar önce bizzat denemişliğim var.

Altyazılı bulamadım ama izleyin:

http://youtu.be/GOFbsaNeZps

• Uğraşamam illa akaryakıt alcam diyenlere de basitçe tavsiyeler:
    1.pompanın başından ayrılmayın (kart ödemeye fln gitmeyin bekleyin) bunu açıklaması uzun...
    2. Yakıta eklenen temizleme amaçlı kullanılan katkı maddelerinin hiç bir işe yaramadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
    3. 95-98 vs oktan ayrımı şu an kaldırıldı, nedeni basit 98 yazan pompanın tankına bolca 95 eklenirdi.
    4.açık yağ almayın (motorlara özellikle)
    5. mazotlu araçlara çok az benzin ekletme geleneği hala devam ediyor amaç yanıcılığı arttırmadır. Bu yeni nesil araçlar için pek tavsiye edilmiyor zaten pek işe yaradığı söylenemez.
    6. LPGyi reklam olmasın marka vermiyorum, pahalı olan diyiim (2.63 ve üstü) yerden alın, depoyu kesinlikle fulletmeyin...

daha devam edicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mesajı okuyup üstüne avatarı da görünce bastım kahkahayı
  • X-GeN X kullanıcısına yanıt
    1- Ozaman sen full depola geziyosun

2-Maddi İmkanlar onu gerektirdi diyelim

3- araba benim arabam istedimi koyarım istedim kadar basarım sana sorucam aslanım? ayrıca 80 den yukarı çıkmadık.

4 bu kadar rahatsın yakıt konusunda bu konuda neşin var trollemeyi kes.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5CA1F8AE -- 10 Eylül 2014; 18:24:13 >
  • Gece gündüz farkını yaz kış genleşme hesaplayıcı ile hallediyorlar yani daha fazla alamıyrsunuz
  • Üstaddan inciler.

• quote:

1- Ozaman sen full depola geziyosun

2-Maddi İmkanlar onu gerektirdi diyelim

3- araba benim arabam istedimi koyarım istedim kadar basarım sana sorucam aslanım? ayrıca 80 den yukarı çıkmadık.

4 bu kadar rahatsın yakıt konusunda bu konuda neşin var trollemeyi kes.

1) Evet
    2) Olabilir, yukarıda dediğim gibi.
    3) İstediğini koy, kimse sana zorla deponu doldurtamaz. Ama sen önce üslubuna dikkat et.
    4) Fikrimi belirtmek ve eleştirmek için konudayım.

Yine söylüyorum herkese, madem öyle sünger koyun gaz pedalına öyle kullanın arabayı. Yada dışarıda 5-15TL verip çay-kahve içmeyin bu kadar hesap yapıyorsanız.
    Hayatı yaşarken 5TL'nin hesabını dahi yapmaya çalışıyorsak kaybederiz. Günümüz yaşantısının stresi derdi yeterince var.
    Bir de 5TL'lik birşeyin peşinde gece mi mazot alsam sabah mı, acaba ne zaman doldu vs... İnsan kafayı yer ve bu ancak iş işten geçince yaşlanınca ortaya çıkar.

• Batum'da litresi 2.12 Lari'den doldurdum depoyu. Yaklaşık 2.65 Lira ediyor.

Ki en ucuz yerden aldım, genelde 2.25 Lari civarında idi fiyatlar.

Şunu söyleyeyim; orada aldığım en ucuz en adi mazot, buradaki ıvır zıvır katkılı en pahalı en baba mazottan daha iyi çıktı.

Motor sesi azaldı, performans ve menzil gözle görülür biçimde arttı.

Daha da bişey demiyorum.

• Kardes sen su m5 in egzozunda patlican soguren kisi degilmisin :)) bide mazotu nasil mangalda kulaniyorsun isin zorlasmazmi benzin daha kolay mazotla daha zor yanar benim bildigim gazete deneyin . Ama gercekten her ilde bi 10 kisi olsa turkiye cok gdlisir cok

• Combalac kullanıcısına yanıt
    Pardon cehaletimi mazur görün; Bu benzinliklerin yakıt tankları toprağın altına gömülü değil mi? Yani güneşin ışıklarından, dış ortam sıcaklıından izole bir şekilde durmuyor mu? Bildiğim kadar ile tanklar gömüldüten sonra paslanmasını önlemek, üzerinde sızıntı olduğunda geçirmezlik sağlamak için özel bir kumla etrafı ve üstü kaplanmaktadır. Böyle bir durumda yerin altındaki birtankın içindeki yakıtın ısı değişikliklerinden bu kadar etkilendiğini nasıl düşünebiliriz? LPG tankları için bunu varsayabiliriz çünkü onlar genelde açıkta. Ama onlarda bile basınç düzenleyici düzenekler var. Pompacı onu devre dışı bırakmamış ise o gerekli ayarlamayı yapmaktadır.
  • vay arkadaş. akaryakıt fiyatları vatandaşı ne hallere sokuyor. öğrenciler bu kadar çalışsa hepsi yüksek lisans yapardı :)
  • DolceVita. kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Bulgaristan'dan boş gelen tırcı arkadaşlara rica ederdim bizimkiyle aynı markadan mazot alır getirirdi.( ulusal marker yoktu o zaman) Numune kontrolünde bizimkinden kaliteli çıkardı

• volkan3156 kullanıcısına yanıt
    Bu işi Türkiye'de en iyi Hassa yapmaktadır, ama ne olursa olsun toprağın ısınma payı kuyuların sıcaklığını etkiliyor, ayrıca istasyonların çoğu asfalt, epoksi kaplıdır bu da farkettiyor...
    Ne hikmetse bütün kuyuların şamandırası bozuk olur ki merkez içindeki yakıt oranını takip edemez. Şamandıra bozuk oldu mu ısı da sağlıklı takip edilemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: go-suto

Bu işi Türkiye'de en iyi Hassa yapmaktadır, ama ne olursa olsun toprağın ısınma payı kuyuların sıcaklığını etkiliyor, ayrıca istasyonların çoğu asfalt, epoksi kaplıdır bu da farkettiyor...
    Ne hikmetse bütün kuyuların şamandırası bozuk olur ki merkez içindeki yakıt oranını takip edemez. Şamandıra bozuk oldu mu ısı da sağlıklı takip edilemiyor.

Kesinlikle katiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Combalac -- 11 Eylül 2014; 23:22:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 27alperen27

Kardes sen su m5 in egzozunda patlican soguren kisi degilmisin :)) bide mazotu nasil mangalda kulaniyorsun isin zorlasmazmi benzin daha kolay mazotla daha zor yanar benim bildigim gazete deneyin . Ama gercekten her ilde bi 10 kisi olsa turkiye cok gdlisir cok

Benzini mangala tutarsanız, benzinin bulunduğu şişe bile patlar. Mazoru ise mangala iyice serperseniz hiçbirşey yapmadan kömür tutuşur. Mazot çok yanıcı değil, tehlike oluşturmuyor pek.

• quote:

Orijinalden alıntı: go-suto

Uğraşamam illa akaryakıt alcam diyenlere de basitçe tavsiyeler:
    1.pompanın başından ayrılmayın (kart ödemeye fln gitmeyin bekleyin) bunu açıklaması uzun...
    2. Yakıta eklenen temizleme amaçlı kullanılan katkı maddelerinin hiç bir işe yaramadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
    3. 95-98 vs oktan ayrımı şu an kaldırıldı, nedeni basit 98 yazan pompanın tankına bolca 95 eklenirdi.
    4.açık yağ almayın (motorlara özellikle)
    5. mazotlu araçlara çok az benzin ekletme geleneği hala devam ediyor amaç yanıcılığı arttırmadır. Bu yeni nesil araçlar için pek tavsiye edilmiyor zaten pek işe yaradığı söylenemez.
    6. LPGyi reklam olmasın marka vermiyorum, pahalı olan diyiim (2.63 ve üstü) yerden alın, depoyu kesinlikle fulletmeyin...

daha devam edicem

Neden Lpg'yi tam doldurmamalıyız hocam?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.