Şimdi Ara

Kazık Yemeden Motorin Almanın Püf Noktası... KENDİ TECRÜBEM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
6
Favori
5.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sahtekarlık yapan yuzsuzleri bu arkadas teshir etsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler, ben hep petrol ofisinden alıyorum dediğinizi yapacağım.
    Bilgi için çok saolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0nime-N0-Kyo

teşekkürler, ben hep petrol ofisinden alıyorum dediğinizi yapacağım.
    Bilgi için çok saolun

Ben de resimlerle desteklemeyi düsünüyorum konuyu, yani test yapıp sonuçları paylaşmayı düşünüyorum

• Turbonun Fake hesabı bence bu adamlar iki yönden trolluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunduz vakti veya oglen neden yakit almamaliyiz ?

• beyler sessizce dağılalım
    adam tubitak terk:)

• Ben de şöyle yapıyorum genelde ;

İstasyona gidip ,TSE onaylı 20 litrelik bir turşu bidonuna şuna 20 litre mazot doldurur musunuz diyorum, ödemeyi yapıp geri döndüğümde kesafet gubidikleri çökmüş olduğundan bunu tam doldurmamışsınız lütfen tam doldurun diyorum.Daha doğrusu 1 kere böyle yaptım gerisini hatırlamıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

Turbonun Fake hesabı bence bu adamlar iki yönden trolluyor

Az da olsa haklılık payınız var. Dışarsan yüzeysel olarak bakınca öyle görünebilir. Tuvnera ve turbolinea anlaşmış gibi benim konularıma HİÇ yazmıyorlar. Yazdıklarıma cevap alamıyorum veya ters cevap geliyor. Yani dışardan bakanlar da "Haaaa abi bunlar dikkat çekmesin diye böyle yapıyorlar, kesin aynılar" diye düşünüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

gunduz vakti veya oglen neden yakit almamaliyiz ?

Sıcaklık farkından oluşan genleşmeden dolayı. Bunu ayarlamak için her petrolde olmasa da cihazlar var ama o cihazlar daha da büyük haksızlığa sebebiyet veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ymetu

Ben de şöyle yapıyorum genelde ;

İstasyona gidip ,TSE onaylı 20 litrelik bir turşu bidonuna şuna 20 litre mazot doldurur musunuz diyorum, ödemeyi yapıp geri döndüğümde kesafet gubidikleri çökmüş olduğundan bunu tam doldurmamışsınız lütfen tam doldurun diyorum.Daha doğrusu 1 kere böyle yaptım gerisini hatırlamıyorum..

Yalnız kesafet gubidikleri o kadar kısa sürede çökmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Yalnız kesafet gubidikleri o kadar kısa sürede çökmez.

Bidonun dibine bir çay kaşığı tuz atarsanız çok hızlı çöktüğünü göreceksiniz.Ancak Sofra tuzu olmayacak yani SodyumKlorür( NaCl) değil, deniz tuzu olması lazım,onda mineral çok olduğundan Ekzotermik tepkime çok hızlı oluyo, bence öyle yani

Edit : Ayrca neden sırıtıyorsunuz, ben sizi ciddiyetle dinliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymetu -- 9 Eylül 2014; 22:45:12 >
  • Kesafet konusu iyi bildiğim bir şeydir. Petrol Dağıtımı yapan bir firmanın yazılımında çalıştım, ordan biliyorum.

Kesafet sıcaklık-soğukluk farkından kaynaklanan hacim değişmesi değildir.

Mazot ve benzin yapıları gereği çalkalandıkça hacim artışı olur. 1000lt'lik mazot çalkalanınca 1020lt. olur mesela. Mazot veya benzin tankerde taşınırken mazotun veya benzinin çalkalanmaktan ötürü hacmi artar. Bir de tankerden İstasyonun deposuna boşaltılırkenki çalkalanmayı ekleyin buna.

Köylerde ve kırsal kesimlerde köylülerin traktörlerine mazot alabilecekleri yakınlarda bir tane istasyon oluyo ve traktörü olan köylüler bu istasyon sahibi ile tanış oluyorlar. İstasyon kırsalda olduğu için her zaman deposunda mazot olmayabiliyor. Traktöre mazot alacaklar telefon açıp "mazot var mı?" diye soruyorlar, yoksa gitmiyorlar. Uyanık istasyoncular depoya mazot boşaltılırken köylüleri arayıp "mazot geldi hemen gelin alın" diyerek kesafet farkını köylülere geçiriyorlar. Kesafet kurnazlığına örnek olarak yazdım bunu.

Benzini veya mazotu, istasyonun deposuna tankerden boşaltıldıktan hemen sonra almamak gerekir.

Ama istasyonların tankerlerden ne zaman boşaltık yaptıklarını bilmemiz çok zor.

• bir zamanlar vezir hoca vardı. tam onun konusu.
    @vezir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apocalypto33

Akaryakıt fiyatları vatandaşı nasıl etkiler adlı çalışmayı okudunuz.

Süper yorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Kesafet konusu iyi bildiğim bir şeydir. Petrol Dağıtımı yapan bir firmanın yazılımında çalıştım, ordan biliyorum.

Kesafet sıcaklık-soğukluk farkından kaynaklanan hacim değişmesi değildir.

Mazot ve benzin yapıları gereği çalkalandıkça hacim artışı olur. 1000lt'lik mazot çalkalanınca 1020lt. olur mesela. Mazot veya benzin tankerde taşınırken mazotun veya benzinin çalkalanmaktan ötürü hacmi artar. Bir de tankerden İstasyonun deposuna boşaltılırkenki çalkalanmayı ekleyin buna.

Köylerde ve kırsal kesimlerde köylülerin traktörlerine mazot alabilecekleri yakınlarda bir tane istasyon oluyo ve traktörü olan köylüler bu istasyon sahibi ile tanış oluyorlar. İstasyon kırsalda olduğu için her zaman deposunda mazot olmayabiliyor. Traktöre mazot alacaklar telefon açıp "mazot var mı?" diye soruyorlar, yoksa gitmiyorlar. Uyanık istasyoncular depoya mazot boşaltılırken köylüleri arayıp "mazot geldi hemen gelin alın" diyerek kesafet farkını köylülere geçiriyorlar. Kesafet kurnazlığına örnek olarak yazdım bunu.

Benzini veya mazotu, istasyonun deposuna tankerden boşaltıldıktan hemen sonra almamak gerekir.

Ama istasyonların tankerlerden ne zaman boşaltık yaptıklarını bilmemiz çok zor.

Çok doyurucu ve güzel bir yazı, teşekkürler hocam. Yukarida bazi arkadaşlarla bu konuyu tartışmıştik. Bu çalkalanmadan oluşan kesafet de öyle kısa sürede ortadan kalkmiyor, benim bildiğim en az 10-12 saat geçmesi gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

quote:

istasyonun dolum gününde yakıt alınmasının sakıncasının genleşme ile hiçbir alakası yoktur, içindeki tortu daha çökelmediğinden aracınızın yakıt pompasına veya filtresine zarar verebilir

ayrıca zaten her istasyonun tek tankı yoktur, yeni dolum yapılan tanktan genelde yakıt vermezler

motorin ne kadar genleşebilir? 55 litrede 5 litre gibi bir genleşme hayal ürünüdür

Dolum gününde yakıt alınması hem kirlilik hem de KESAFETLE alakalidir. Dolum günü gelen mazot tankerde çalkalana çalkalana gelir, bu mazot petrole indirilirken de çalkalanır bu da yüksek düzeyde kesafete sebep olur.

60 litre de beş litre fark sadece kesafetten değil, saydığım diğer hata ve hilelerin de katılmasıyla oluşüyor. Inanmayanlar kendileri test edebilir, daha büyük farkla karşilaşmaları bile mümkün...

ilk paragrafta bahsettiklerinizin teknik bir izahı yok, istediği kadar çalkalansın, evinizdeki ister yağı ister suyu istediğiniz kadar çalkalayın 5 dakika sonra içindeki gaz tanecikleri hafif olduğundan yüzeye çıkıp havaya karışacaktır

konuyu iyi niyetli mi yoksa milletle dalga geçmek amaçlı mı açtığınıza ben karar veremedim ancak teknik olarak bahsettikleriniz çok ufak detaylar.

istasyonlardaki hırsızlıklar çok daha büyük kapsamlı oluyor

Zeytinköy nickli arkadaşın yorumunu okursanız detaylı bilgi var hocam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

istasyonun dolum gününde yakıt alınmasının sakıncasının genleşme ile hiçbir alakası yoktur, içindeki tortu daha çökelmediğinden aracınızın yakıt pompasına veya filtresine zarar verebilir

ayrıca zaten her istasyonun tek tankı yoktur, yeni dolum yapılan tanktan genelde yakıt vermezler

motorin ne kadar genleşebilir? 55 litrede 5 litre gibi bir genleşme hayal ürünüdür

Dolum gününde yakıt alınması hem kirlilik hem de KESAFETLE alakalidir. Dolum günü gelen mazot tankerde çalkalana çalkalana gelir, bu mazot petrole indirilirken de çalkalanır bu da yüksek düzeyde kesafete sebep olur.

60 litre de beş litre fark sadece kesafetten değil, saydığım diğer hata ve hilelerin de katılmasıyla oluşüyor. Inanmayanlar kendileri test edebilir, daha büyük farkla karşilaşmaları bile mümkün...

ilk paragrafta bahsettiklerinizin teknik bir izahı yok, istediği kadar çalkalansın, evinizdeki ister yağı ister suyu istediğiniz kadar çalkalayın 5 dakika sonra içindeki gaz tanecikleri hafif olduğundan yüzeye çıkıp havaya karışacaktır

konuyu iyi niyetli mi yoksa milletle dalga geçmek amaçlı mı açtığınıza ben karar veremedim ancak teknik olarak bahsettikleriniz çok ufak detaylar.

istasyonlardaki hırsızlıklar çok daha büyük kapsamlı oluyor

Zeytinköy nickli arkadaşın yorumunu okursanız detaylı bilgi var hocam.

%2 yani, ortalam olarak araçların deposu 50 litre desek, 50 litre de en fazla 1 litre kazıklanırız, o da istasyonun yeni dolum yaptığı zamana gelecek de 1 litre genleşmiş olacak...

buna bu kadar kafa yormak yerine zamanı daha verimli kullanarak bu farkı kat be kat çıkartmak mümkün

• Cvplara tesekkurler bugun bakdim pompada sadece fullemek icin ayar yeri var bi nevi kolu kilitlioruz ama kola nekadar basarsakk okadar hizli dolduruyor bundan sonra yavas yavas aheste aheste doldururum :) buzamana kadar saldur suldur dolduruyodum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • X-GeN X kullanıcısına yanıt
    gecenin bi yarısı 2.5 km araba itinmi sen hayatında 20 tl benzin alıyoruz gitimiz yer 2 adımlık ne hikmetse bitti arabaki arkadaşlar uyardı burdan almıyalım kötüdür die ve olan oldu. her yer anı değil uraşırım 2.5 km gecenin ayazında Allahtan araba honda 800 kg luk bi coupe di doblo felan olsa o pompacıya o benzini yutururdum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.