Hocam valla 3000'e de razıydım ama bir geldi bin geldi. Şu an fanlarla alakasını çözmeye çalışıyorum |
KC3000 2 Tb Düşük Yazma Hızı (2. sayfa)
-
-
Sizden rica etsem fanlar kısık halde pci 3.0 da iken 1tb lık ssdnin sonuçlarını paylaşır mısınız -
ssd yi ekstra soğutuculumu taktınız yoksa direk geldiği şekli ile mi kullanıyorsunuz ?
-
Hocam büyük ihtimalle öyle. Ama 1 tb ne kadar ne kadar ısınırsa ısınsın hiç böyle yapmamıştı. Bunun da aslında yapmaması lazım 50 60 derece çok yüksek sıcaklıklar değil
-
2tb lık ssdnin daha fazla ısınması normal bence. O kadar performans dusmemeli tabi. Yine de bu ortam sıcaklığına , kasanizin fanlarını ne kadar kistiginiza falan bağlı. Test yaparken 60 i geçmiyor muydu. Test sırasındaki sıcaklık önemli.
Belki kingston 2tb lık ssd de daha fazla güvenlik icin termal limiti daha fazla düşürmüştür. Buda daha cabuk performans düşümüne neden oluyordur -
Direkt geldiği gibi kullanıyorum hocam. Bahsettiğim fanlar kasa ön tarafındaki 2 adet fan+işlemci+egzoz fanı
-
Buyrun hocam, 3.0 diye hızları yarıya düşmüş, şu anlık bir sıkıntısı yok
-
Fanlar kısık olsa da o bir sıkıntı yaşamamış. Aslında sadece sirali yazma 1m düşmüş. Hiçbir zaman görmeyeceğiniz gereksiz bir değer. Diğer değerler ayni. Performansta ayni. Bende de ayni durum var. O 7000binleri gorecegim.
Yoksa wd sn750 almıştım. Sata ssd ile arasinda ki farkı hic göremedim. Anca büyük dosya kopyalarsam görürüm
-
Arkadaşlar konuya yardımcı olması için detaylı olarak tekrar testleri yaptım.
Fanlar standart çalışmada (600-900-900-1200 rpm) ve ssd sıcaklığı okuma 70 - yazma 77 derece. Disk mark performansı ise
Fanlar tam hız çalışmada (1700-1300-1300-1200 rpm) ve ssd sıcaklığı okuma 66 - yazma 71 derece. Disk mark performansı ise
Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X