Şimdi Ara

KC3000 2 Tb Düşük Yazma Hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün incehesaptan satın aldığım kc3000 2tb 7000/7000 ssd'yi crystal diskmark testine soktuğumda SEQ1M Q1T1 değeri oldukça düşük geldi, en azından 3000-4000 mb/s civarında olması gerektiğini düşünüyorum. Bu değer normal mi yoksa ssd sıkıntılı mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu değerler gayet iyi. Ssdniz hayırlı olsun.

1m deki yazma hızından bahsediyorsunuz. Diğer değerler iyi olduğu icin bir sorun yok ama suruculerinize bir bakin. Guncel olmayan varsa guncelleyin. Başka bir konu da bir arkadaş driver larını güncelleyerek sorunu çözmüştü.

Tabi onda 4 k okuma hızı baya düşüktü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadafa1 -- 7 Aralık 2023; 14:29:11 >
  • sadafa1 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam da hayırlı mı oldu bilmiyorum kafamda büyük bir soru işareti mevcut. Çünkü aynı ssd'nin 1tb 7000/6000 modeli de elimde mevcut ve onun SEQ1M Q1T1 3500 mb/s çıkıyor. 1 Tb değerleri de şu şekil

• https://forum.donanimhaber.com/ssd-onerisi--157436405-2#157499542

Burada da benzer sıkıntı yaşayan oldu, gerçi onun tüm değerlerde problem vardı. Sürücü güncelleme ile epey iyileştirmiş.

Testi bir kere mi yaptınız? Yoksa birkaç defa yaptınız, yine benzer sonuç mu verdi?

• @a-f-h Hocam testi birkaç kez yaptım 900 çıkıyor, 1300 çıkıyor, 1000 çıkıyor ama hiç 1500 üstüne çıkamadı. Attığınız konuyu inceledim de ilk sayfada attığı kingston ssd manager'da sürüm güncel gözüküyor, bende de şu an öyle gözükmekte. Daha sonra tüm driverları güncelleyince düzeldi yazmış, ben aygıt yöneticisinde eksik driver göremedim. Neyi güncellemiş bilemiyorum, bilgilendirirse çok iyi olur @ronal39

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4407C9424 -- 7 Aralık 2023; 16:54:6 >

• IObit Driver Booster Pro full sürümünü kurup eksik ve güncel olmayan bütün driverları güncellendim. Testi yaparken farklı bir okuma yazma işlemi yapmadığınıza emin olun. (Dosya kopyalama, steamdan vs oyun indirme, kurma vs gibi)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bakayım ama eksik driver olsa 1tb ssd'nin de hız testinde problem olurdu diye düşünüyorum. Yine de teşekkür ederim KC3000 2 Tb Düşük Yazma Hızı 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M.2 SSD Hızı çok düşük.
    2 yıl önce açıldı
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İki diskinizde c olarak görünüyor. İki işletim sistemi mi var.

• İkisini de ayni işletim sisteminde test edin. Yine fark var mi bakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadafa1 -- 7 Aralık 2023; 17:29:14 >

Yok hocam, tek işletim sistemi. 2TB olan C, 1 TB olan D diski

• KC3000 2 Tb Düşük Yazma Hızı
    Bu foto eski mi bu diskinizi yeniden test ettiniz mi

• Bana su anda test edilmiş sonuç verin. Bunun neden olabileceğine dair birşey bulamadım. Ve crytaldiskmark taki her bileşenin ne olduğuna falan baktım.

• Anlamadığım saçma bir şekilde de olsa sorunu çözdüm arkadaşlar. Şaka gibi ama kasa fanını tam performansa alınca değer düzeldi. Kasa fanını normal moda alınca tekrar düşük seq1m q1t1 değeri (1000 mb/s) gösteriyor. 1 tb'lık modeli hiç böyle yapmazdı, fanlar yavaşta dönse tam performansta dönse hep yüksek sonuç veriyordu. Ama 2tb modeli kasa fanı tam performansta olmadı mı seq1m q1t1 değerini düşük veriyor. Çok garip

• @eti puf şinasi

bende değerler şu şekilde testi şimdi yaptım

sorunu halletmişsiniz gibi görünüyor da kasa fanı ile bu hız değerleri arasındaki fark nasıl bir olumsuzluk yaratıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captanico -- 7 Aralık 2023; 18:6:11 >
  • captanico kullanıcısına yanıt

Fanları tam performansa alınca böyle göstermeye başladı hocam. Ama işin kasa fanlarıyla alakasını hala çözemedim.

Hocam bu 1tb ssd'nin test değerleri, dün pcl 4.0'a takılıyken böyle veriyordu. Şu an 2 tb geldi diye pcl 3.0 yuvasına taktım. Yarı değerleri gösteriyor, normal ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4407C9424 -- 7 Aralık 2023; 18:7:56 >
  • Hocam sizin değerler benimkinden çok daha iyi. Bende o kadara takılmayın derim 🙂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence bunun cevabi. Ssdniz ısınıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.