2011 model araçta "isofix" var mıdır?
Merhaba arkadaşlar,
Babamın 2011 model "DOBLO COMBİ CLASIC 1.3 M.JET" aracı için "İsofix + Top Tether + Emniyet Kemeri" ile bağlanabilen Kraft Oto Koltuğu aldım.
Araç altı ay bende altı ay babamda oluyor. Açıkçası eski model araç olduğu için isofix var mı emin olamadım. Bugün kendisine denettim öyle bir aparat demir yok dedi ama çok iyi bakamamış olabilir.
Sizin bilginiz var mıdır acaba?
Kraft Oto Koltukları Hk.
Merhabalar,
Dün "Kraft Spin i-Size" model oto koltuğunu 8.000 TL'ye satın aldım.
Açıkçası aklımda olan bir kaç model daha vardı. Kraft karşılaştırma tablosunda bu modellerin tüm özellikleri aynı gözüküyordu. (Alarm uyarısı hariç)
- Spin Pr: 5.000 TL
- Easy Rotate: 5.500 TL
- Safe Turn: 5.000 TL
Neden daha pahalı olan "Spin i-Size" modelini tercih ettin o zaman derseniz, hepsinin ayrı ayrı videosunu incelediğimde sadece bu model biraz daha geniş ve dayanıklı hissiyatı verdi o kadar. Ürün henüz elime ulaşmadı ve oto koltukları hakkında çokta tecrübem yok açıkçası. Örneğin bu oto koltuğunu babamın 2011 Fiat Doblo Combi Classic model aracına koyacağım ve izofix vs var mı bilmiyorum :)
Tecrübeli ve deneyimli arkadaşlardan aslında bu modeller arasındaki farkları belirtmelerini rica edeceğim.
Teşekkür ederim.
Internet Download Manager (İDM) Bağlantı Hatası Hk.
Merhaba,
İDM son sürümüne güncelledikten sonra (6.42 Build 17) bazı web sitelerinden video indirmeye çalışırken aşağıdaki gibi hata almaya başladım. Daha önceden böyle bir sorun yoktu. OpenDNS adresini kullanıyorum ve güvenlik duvarından da İDM'yi güvenli bağlantı yapmama rağmen aynı hata ile karşılaşıyorum. Sebebi ne olabilir acaba?
HP Victus16 Ram Önerisi
Merhabalar,
"HP Victus16 - E1011NT" cihazım için geçtiğimiz haftalarda Kingston FURY Renegade 2TB ile ilk yükseltmemi yaptım.
Ramlari de yükseltmek istiyorum. Mevcutta aşağıdaki 8 GB ram var. Aşağıdaki varyasyonlardan hangisi kullanmamı önerirsiniz?
Birde bu seçeneklerde ram önerilerinizi de paylaşabilirseniz çok sevinirim.
- +8GB ile 16GB kullanmak
- +16GB ile 24GB kullanmak
- 16+16GB ile 32GB kullanmak (mevcut 8GB satabilirim veya yedekte tutabilirim)
SSD Önerisi
Merhaba,
Elimde HP Victus Laptop 16 - E1011NT model laptop var 2022 Eylül ayında almıştım. Cihazdan çok memnunum tek pişmanlığım SSD kapasitesi. 512 GB çok düşük kalıyor. Minimum 1 TB olarak güncellemek istiyorum. Bu konuda soracağım bazı sorularım olacak yönlendirme yapabilirsiniz çok sevinirim.
1. Hangi SSD ve hangi depolama önerirsiniz.
2. Cihazda farklı bir SSD yuvası var mı bilmiyorum. 1 TB aldığımda her iki SSD yi de kullanabilir miyim?
3. SSD aldığımda takılması için HP servisinden ücretsiz destek alabilir miyim?
4. Dışarda taktırmak istersem garantisi bozulur mu?
5. Kendim yapmak istesem kolayca yapabilir miyim?
Instagram Takipçi Analizi
Merhaba,
Yıllar içerisinde fark etmeden bir sürü hesap takip etmişim. Şimdi bunları tek tek takipten çıkarmak zor geliyor. Daha doğrusu ayrıştırma kısmı zor geliyor asıl.
Takip ettiğim kullanıcıların takip edilme tarihi, son paylaşım tarihi, toplam gönderi sayısı gibi bilgileri görerek toplu takipten çıkarma yapabileceğim özellikleri olan güvenilir bir uygulama önerebilir misini?
"Queen - We Will Rock You" Benzeri Şarkılar?
Merhabalar,
İş yerinde eğitim tanıtım videosu hazırlarken "Queen - We Will Rock You" fon müziği ile uyumlu bir içerik hazırlamıştım. Çok beğenilmişti.
Şimdi tekrardan yapmam gerekiyor ve bu şarkıya benzer net tonlamaları olan yabancı şarkı bulmam lazım. Eski ve yeni fark etmez. Fotoğraf ve yazıları müziğin vurguyla tonlamasıyla eşleştirebileceğim bir şarkı olması gerekiyor.
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
2. IMEI Kayıt Etme Hk.
Merhaba,
Cihaz kaydı yaparken telefonda 2 IMEI No olduğunu unutup sadece kutu arkasındaki IMEI numarasını BTK üzerinden kayıt ettim. Şimdi de diğer kayıt etmediğim IMEI numarası için 120 günlük uyarı geldi.
Tekrardan harç yatırmadan 2. IMEI numarasını da nasıl kayıt ettirebilirim?
Türk Telekom eSIM Hakkında
Merhabalar,
Bir kaç gün önce Amerika'dan iPhone 14 Pro Max getirttik. (A2651 Modelinin Türkiye Garantisi yokmuş bilginiz olsun)
Dünde e-devlet üzerinden kaydını fiziksel sim olarak yaptım ve harcını yatırdım. Cihaz artık ülkeye kayıtlı bir cihaz oldu. (2.732,40 TL)
14 Pro Max modellerinin sadece eSIM desteklediği için hemen Türk Telekom bayisine gittik ve eSIM geçişi yapmak istediğimizi söyledim. Yurtdışı cihazlarda geçiş sırasında sorun yaşadıklarını bunu Türk Telekom Bölge Müdürlükleri aracılığı ile yapmam gerektiğini ilettiler.
Bölge Müdürlüğünde bir tanıdık aracılığı ile telefon görüşmesi yaptım ve uzaktan olmadığını QR tanımlamaları için cihazla beraber gelmem gerektiğini söyledi. Buraya kadar sorun yok.
Telefonla verdiği bilgide şöyle bir detay vardı. eSIM süresinin 120 gün (4 ay) olduğunu ve her 120 günde bir 15 TL vererek devam etmem gerektiğini söyledi.
Açıkçası bu kısmı hiç anlamadım. Yani cihazın harç bedelini yatırdım ve ülkeye, pasaporta ve telefon numarama kayıtlı bir cihaz oldu ve neden tekrardan 4 ayda bir bu işlemi yapmalıyım anlamadım. Ve kaç kere 4 ay tekrarlayabileceğim bunu 2 3 tekrardan sonra telefonu kullanamayacak mıyım? Kafamda bir sürü deli soru oluştu.
Diğer operatörlerde böyle bir durumla karşılaşılıyor mu bilmiyorum ama özellikle Yurtdışında gelen cihazı olan ve Türk Telekom operatörüne sahip arkadaşlar bu konu hakkında beni aydınlatabilirse çok sevinirim?
Call of Duty 2 Donma Hatası Hk.
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda "HP Victus - E1011NT 68S27EA" model laptop aldım ve ilk yapmak istediğim şey Call of Duty serisini başından sonuna kadar tekrar bitirip eski günleri yad etmek istedim.
Call of Duty 2'yi kurdum ancak oyuna girdiğimde menüler dahil oyuniçinde donma oluyor ve oynayamıyorum. Önce DirectX'den kaynaklı olduğunu düşündüm. COD 2 DirectX 7 versiyonunu istiyor ama windows 10 pro sürümünde zaten DirectX 12 kurulu. İstesem de zaten eski versiyonu kuramıyorum.
Bunun sebebi ne olabilir acaba?
Umarım çözümü hatırlayan olur :)
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 581
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 62.642 (Bu ay: 697)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware