Merhabalar, Bir kaç gün önce Amerika'dan iPhone 14 Pro Max getirttik. (A2651 Modelinin Türkiye Garantisi yokmuş bilginiz olsun) Dünde e-devlet üzerinden kaydını fiziksel sim olarak yaptım ve harcını yatırdım. Cihaz artık ülkeye kayıtlı bir cihaz oldu. (2.732,40 TL) 14 Pro Max modellerinin sadece eSIM desteklediği için hemen Türk Telekom bayisine gittik ve eSIM geçişi yapmak istediğimizi söyledim. Yurtdışı cihazlarda geçiş sırasında sorun yaşadıklarını bunu Türk Telekom Bölge Müdürlükleri aracılığı ile yapmam gerektiğini ilettiler. Bölge Müdürlüğünde bir tanıdık aracılığı ile telefon görüşmesi yaptım ve uzaktan olmadığını QR tanımlamaları için cihazla beraber gelmem gerektiğini söyledi. Buraya kadar sorun yok. Telefonla verdiği bilgide şöyle bir detay vardı. eSIM süresinin 120 gün (4 ay) olduğunu ve her 120 günde bir 15 TL vererek devam etmem gerektiğini söyledi. Açıkçası bu kısmı hiç anlamadım. Yani cihazın harç bedelini yatırdım ve ülkeye, pasaporta ve telefon numarama kayıtlı bir cihaz oldu ve neden tekrardan 4 ayda bir bu işlemi yapmalıyım anlamadım. Ve kaç kere 4 ay tekrarlayabileceğim bunu 2 3 tekrardan sonra telefonu kullanamayacak mıyım? Kafamda bir sürü deli soru oluştu. Diğer operatörlerde böyle bir durumla karşılaşılıyor mu bilmiyorum ama özellikle Yurtdışında gelen cihazı olan ve Türk Telekom operatörüne sahip arkadaşlar bu konu hakkında beni aydınlatabilirse çok sevinirim? |
Türk Telekom eSIM Hakkında Bilgilendirme
Türk Telekom, fiziksel SIM kartlara alternatif olarak eSIM (gömülü SIM) hizmetini sunmaktadır. eSIM, telefonunuzun dahili olarak entegre edilmiş bir SIM karttır, bu nedenle fiziksel bir SIM kart takmanıza gerek yoktur.
eSIM Kullanımının Avantajları
- Kolaylık: Fiziksel SIM kart değiştirmekle uğraşmak zorunda kalmazsınız.
- Uyumluluk: eSIM, çeşitli cihazlarla uyumludur, bu nedenle yeni bir telefon aldığınızda numaranızı kolayca aktarabilirsiniz.
- Güvenlik: eSIM, fiziksel SIM kartlardan daha güvenlidir, çünkü çıkarılamaz veya kaybedilemez.
Türk Telekom eSIM Yorumları
Türk Telekom eSIM kullanıcıları genel olarak hizmetten memnun görünüyor. Çoğu kullanıcı, kurulum sürecinin kolay olduğunu ve bağlantının güvenilir olduğunu bildirmektedir.
Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri
Bazı kullanıcılar eSIM ile ilgili sorunlar bildirmiştir:
- Servis Yok: Bu sorun, cihazınızın şebekeyle uyumlu olmamasından veya eSIM'in etkinleştirilmemesinden kaynaklanabilir.
- Sorun Giderme: Cihazınızın uyumluluğunu kontrol edin ve eSIM'in etkinleştirildiğinden emin olun.
- Sorun Devam Ederse: Türk Telekom müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.
eSIM Kullanıcı Yorumları Türk Telekom
Türk Telekom eSIM kullanıcılarının yorumları genel olarak olumludur:
- "eSIM'i kullanmak çok kolaydı. Kurulum süreci sorunsuz geçti."
- "eSIM'im ile bağlantım her zaman güvenilir ve hızlı oldu."
- "Fiziksel SIM kartlarla uğraşmak zorunda kalmadığım için eSIM'i seviyorum."
eSIM, fiziksel SIM kartlara göre birçok avantaj sunar. Eğer uyumlu bir cihazınız varsa ve bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Türk Telekom eSIM'i inceleyebilirsiniz.