Şimdi Ara

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'dan ortak açıklama!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'dan ortak açıklama!

6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından mobil operatörlerinin iletişim hizmetlerinde aksaklıklar devam ediyor. Üç mobil operatörden ortak açıklama yapıldı.

Üç operatörden ortak açıklama

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’dan yapılan ortak açıklamada, “Deprem bölgesinde iletişim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için vatandaşlarımızın yanındayız” ifadeleri kullanıldı.

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (m-TOD) tarafından yayınlanan basın açıklamasında telefonların sadece acil aramalar için kullanılması ve haberleşmelerin SMS veya internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları üzerinden yapılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Ayrıca Bkz.Hepsiburada, n11 ve Trendyol'da "Deprem Yardımlaşma Seferberliği" başladı

Üç operatörün üyesi olduğu Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ülkemizi derin üzüntüye boğan Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler sebebiyle enerji hatlarında ve baz istasyonlarında oluşan hasar iletişim süreçlerini etkilemektedir. Güvenlik tedbirleri kapsamında ve enerji hatlarında oluşan hasar nedeniyle dağıtım şirketlerince bölgeye elektrik verilememesi sebebiyle iletişim için gerekli enerji jeneratörler ile sağlanmaktadır.

Üye operatörlerimiz Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone iletişimin sürmesi adına tüm ekipleriyle, AFAD ve ilgili bakanlıklarımızla koordineli bir şekilde deprem bölgesinde saha çalışmalarını sürdürmektedir. Enerji iletimi konusundaki onarım çalışmaları devam ederken, bölgeye sevk edilen mobil baz istasyonlarıyla iletişim sağlanmaktadır. Depremden etkilenen ve hasar gören baz istasyonlarının onarımına ise devam edilmektedir.

Depremden etkilenen tüm illerde alınan önlemler ve aksiyonlarla bölgede sabit ve mobil altyapılar üzerinden iletişim sağlanmaya devam edilmektedir. İlave olarak, tüm kullanıcılara ses/data paketleri tanımlanmakta, borçlu hatlar yeniden kullanıma açılmakta, tüm Wi-Fi internet noktaları ve ankesörlü telefonlar ücretsiz kullanılabilmekte, taşınabilir şarj cihazı (powerbank) desteği de bulunmaktadır.

Operatörlerimiz tüm ekipleriyle bölgede yardım koordinasyon sürecine aktif olarak katılım sağlamaktadırlar. Deprem bölgesinde iletişimin sağlıklı şekilde devam edebilmesi için şu önemli hususların tekrar altını çizmek isteriz:

• Yüksek trafik oluşumunu engellemek için telefonlar sadece acil aramalar için kullanılmalıdır.

• Haberleşmeler kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılmalıdır.”

• Bir kaç günlüğüne beleş yapsanız güzel olurdu diyeceğim de bu halk iyi niyetleri çok suistimal eden bir halk olduğu için vazgeçtim demiyorum bir şey......

• bu turkcel dron baz istasyonu diye şov yapıyordu demi bi ara reklamlarda

• Dronecell falan o kadar reklamı yapılıyordu?
    Noldu CGI mı çıktı onlar :D

• Bu şirketlerin cehenneme kadar yolu var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    Her afette benim de aklıma o reklam geliyor ve acayip kızıyorum. Alacaksın bunları sıraya dizip hani lan bu baz istasyonu dronlar diyip ayağından tutup dronla havada sallayacaksın.

• fakasupi F kullanıcısına yanıt

bçyle ormanlık bi alandamı ne siyah bi dron, bide afad ın gece yarısı bizi sirenle ayağa kaldırması vardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar arkadaşlar, mobil operatörler baz istasyonlarına ihtiyaç duyarlar. Baz istasyonu yoksa iletişim o bölgede olmaz. 1 Bazın kurulma süresi 1-2 gün sürer, bu kadar yıkımdan sonra 200 küsür baz istasyonu kurmak çat diye olmaz.
    Telekomünikasyon hizmeti bir kamu hizmetidir ve bu şirketlerin hepsi regülasyona tabidir.
    Son yıllarda malesef şirketler kapasite ve kalite odaklı değil, limitleme, sınırlama ve izleme odaklı çalışıyorlar (zorunda kalıyorlar) bence.
    İşin ucu sonuçta seçtiğiniz hükümete kadar uzanıyor...

• Hatay mahallerine acil şebeke düzelmesi lazım haber alamıyoruz yurt dışındayım şebekeler çekmiyor lütfen acil onarım ve düzenleme

• Gotleri sıkıştımı nasılda kanka oluyorlar,Allah belanızı versin kan emiciler.

• istanbulun göbeğinde yaşıyor olmama rağmen 1.kattaki evimin balkonunda haberleşme sağlayabiliyorum reklamlarda çok çekiciyiz diyorlar ama nafile şikayet oluşturuyorum cevapları yatırım döneminde bölgenizi güçlendireceğiz oluyor 1 sene geçti değişen birşey yok

• Bu iletisim şirketleri yüksek ücret almasını çok iyi biliyorlar ama hizmet vermesini maalesef sıfır. O kadar yüksek ücret ödememiz rağmen çok bölgemizde çekmiyor ve yavaş.

• Afetlerde ücretsiz iletişim lütfen

• Vodafone ankara Keçiören de çekmiyor. Ülkenin başkentinde çekmiyor. Ama bunlarda kabahat yok bunlara

Vatandaşın kanini emdirenlerin allah belasini versin

• Depremi yaşayan biri olarak şebeke görünsede gün içinde "servis yok, sadece acil çağrılar, arama esnasında şebeke görünmesine rağmen operatör bağlantısı yok uyarıları" mesaj gönderiyorum bir saat bazen iki saat sonra mesajlar iletildi ilk gün hiç kullanılamadı

Hizmetleriniz bumudur Yalanları bırakın gerçek hizmetlere bakın

Ücretler neden bu kadar çok yüksek sorduğunda fiyatları hizmet kalitesine göre

BTK belirliyor Cevabı alıyoruz

Sorumlusu kimse çaresine bakın

Yada hizmetleri bu yalanlarla sürdürmeye devam edecekler

• Kerim5100 kullanıcısına yanıt

Muhtemelen bir tane prototip yapıp CGI ile artistliğini yaptılar. Yaygın kullanıma hazır olsa ortaya çıkardı.

• Haram zıkkım olsun bunların aldıkları paralar

• İnternet altyapısı zaten rezalet söylemeye gerek duymuyorum. Mobil olarak zaten niye halen binalara baz istasyonu kuruluyor anlamış değilim. Şehrin yüksek yerlerine sinyal güclendirici koyulamaz mı mesala. Yok bunlar anca reklam yaparlar...

• Allah sizin de belanızı versin reklamlarinizda hep komedyenler oynuyo veriyorsunuz milyonları bı kaç dakika için ama halka gelince çalın sömürün dava açın ufak bı olaydada çekmeyince ve çökünce ortak dayanışma içerisindeyiz halkımızın arkasındayız gibi gibi üç beş süslü laf ebeligi yapıp ortadan kaybolun Allah sizin milyonlarca kez belanızı versin inşaallah on katı başınıza gelirde acı içerinde yavaş yavaş can verirsiniz de ulaşaniniz olmaz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.