Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

m.2 SSD Düşük Yazma Hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Corsair Force MP510 480GB m.2 SSD kullanıyorum. Test yaptığımda okuma hızı fabrika verilerine uymakta ama yazma hızı çok düşük çıkıyor. Windows'un bu diskte kurulu olmasıyla bir ilgisi olabilir mi? Tam hız alabilmek için ne yapmalıyım? Windows'u SATA SSD'ye kurup bu diski depolama olarak mı kullanmalıyım?

m.2 SSD Düşük Yazma Hızı

• Windows un kurulu olması pek fark yaratmaz, anakart/bios güncellemesi varsa onu uygulayın ssd nin arızalı olmasıda muhtemel corsair in destek hattıyla görüşebilirsininiz garanti kapsamasında olması lazım, olurda başka türlü çözersen haberdar edin lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkan1x

Windows un kurulu olması pek fark yaratmaz, anakart/bios güncellemesi varsa onu uygulayın ssd nin arızalı olmasıda muhtemel corsair in destek hattıyla görüşebilirsininiz garanti kapsamasında olması lazım, olurda başka türlü çözersen haberdar edin lütfen
    Teşekkür ederim. Güncellemelerin hepsi yapılı. Corsair SSD Toolbox'ta da bir sorun gözükmüyor. Farklı markalarla benzer sorunlar yaşayanlar gördüm ama çoğu AMD Raid sürücüleri yüzündenmiş. Onu kaldırınca sorunları çözülmüş. Ancak bende RAID yok :)
  • ufubo U kullanıcısına yanıt
    Diskte yazma performansı düşük bu bir sorun diyebiliriz isterseniz garantiye gönderin sonuçta parasını verip bir ürün almışsınız ve bunun tam karşılığı almak hakkınız,

Yukarıda verdiğiniz ekran görüntüsü ilk değerler mi, mesela birkac arka arkaya test sonucu bu değerler çıkması normal M2 ısındıkça yazma hızları düşüyor Sata SSD gibi değil yazarken birkaç dakika sonra yavaşlamaya başlıyor.

Genel kullanımda yazmadan ziyade okuma önemli, başka disklerden günde 250 300 GB veri aktarmıyorsanız M2 ye çok zaman kaybı yasamıyorsanız çok büyük bir sorun değil aslında şahsi kanaatim bu yönde.

Şu an kullandığım M2 dandik birşey 2000/1000 keşke 3500/350 olsa, bana dosyaya ne kadar hızlı eriştiğim ve ne kadar hızlı okuduğu önemli mesele normal mekanik disk aynı oyunu açınca 2 dakikaya yakın sürede yüklerken SSD 40 sn civarı M2 SSD 25 sn civarı yüklüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• parcapincik kullanıcısına yanıt
    Belki de bu yüzden aldığımdan beri kullanım esnasında yazma hızı düşüklüğü gözüme yansımadı test yapana kadar. Aynı sorunu yaşayan bazı kişiler BIOS'tan m2 ayarını X2'den X4'e çıkararak çözmüş. Onu da yaptım ama bir şey değişmedi bende. Yeni m2 (XPG S40G) siparişi verdim bu arada. Bu yüzden MP510'u yakında m2_2 slotuna geçireceğim. Oradaki en yüksek hızları 2100/1700 civarında kalacak zaten, böylece performans kaygım iyice gereksiz olacak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M.2 SSD Hızı çok düşük.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.