Merhaba,
Yıllar içinde kasanın içinde ufak ufak beyaz parçalarla artan hevesim, bugün resimdeki gibi koskoca bir Thermaltake View 51 Snow kasaya döndü. Uygun fiyata üst seviye Strix White bulamadığım için GPU hariç beyaz bir sisteme sahibim.
[Bu paragraf uzun ve sadece ilk nesil Ryujin AIO hakkında bilgi veriyor, dilerseniz doğrudan sonraki paragrafa geçebilirsiniz]
Sistemimde daha önce Asus ROG Ryujin 240 bulunuyordu. Beyaz olmamasına rağmen Noctua fanları, özel VRM soğutucu fanı ve OLED* (OLED kısmı önemli, birazdan geliyor) ekranı nedeniyle ve İncehesap Gaming Gecesi'nde uygun fiyata denk getirebildiğim için satın almıştım. Bu ürün ilk çıktığında OLED ekranla ilgili sıkıntıları varmış, ekrandaki piksellerde uzun süreli sabit görüntüye bağlı yanmalar meydana geliyormuş. Daha sonra birkaç saniyede bir kısa süreli olarak ekranı kapatıp açacak şekilde bir yazılım güncellemesi ile bu sorunu çözmeye çalışmışlar. Ben de buna güvenerek rahat rahat kullanmıştım, iki ay önce ekranda sabit izlerin oluştuğunu fark edene kadar. [Detay bilgi sonu]
Neticede Ryujin'i servise gönderdim, bu arada da onun yerine Silverstone PF360W aldım. Zaten önceden kasamda bu AIO'da olan Silverstone AirBlazer 120 (2200RPM, 94CFM) fanlardan 6 tane ve 3 adet de CoolerMaster SickleFlow 120 Beyaz vardı. Ben de radyatörü push/pull olarak kullanmaya başladım. Böylece sistemim şu anda fotoğrafta gözüktüğü gibi ekran kartı hariç beyaz ve son derece iyi çalışan bir durumda.
Ancak... Servisten değişim kararı çıktı ve şansıma ellerinde Ryujin kalmamış. Onun yerine Ryujin II 240 gönderebileceklerini söylediler. Nakit iade istersem de satın alma tarihinde ödediğim parayı ödeyeceklerini söylediler, ki bu enflasyonda saçma oldu. Ben de doğal olarak Ryujin II istedim. Ryujin II'de OLED yerine LCD ve çok daha büyük bir ekran kullanılmış. Bu nedenle eski sorunlar yaşanmıyormuş.
Şu anda çok kararsızım. Ryujin II'yi jelatinlerine bile dokunmadan sıfır olarak piyasa fiyatının altına Sahibinden'de ilana koydum, ama şeytan da bir yandan dürtüyor "normalde para vermeyeceğin kadar premium bir ürün, beyaz olmasa da kocaman ekranı var, siyah fanlar da yine push/pull ile kasanın arkasında kalır, RGB konusunu kafana takma" diye 😂
Özetle, tavsiyelerinizi bekliyorum. Silverstone (basit gözüken kar tanesi logolu pompa gövdesi hariç) gerçekten çok iyi bir AIO. Ryujin'i sisteme takıp görmeyi de çok istiyorum, ama bu sefer doğrudan ikinci el muamelesi görecek, satış değeri düşecek. Kafam çok karışık, ne istediğime karar veremiyorum resmen. Düşünmediğim, aklıma gelmeyen farklı açılardan bakanlar çıkar belki.
Şimdiden vakit ayıran herkese teşekkürler.
m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
[ÇÖZÜLDÜ] Masaya Vurma Sonrası Aralıklı Donmalar
|
Linux formatı yarım kaldı, HDD boş gözüküyor.
|
Samsung Kullanıcıları Nelerden Şikayetçiymiş?
|
İşte İlk Resmi iPhone Prototipi (1983)
|
i-Mobile 613
|
|
|
|
Meslek: Endüstriyel Tasarımcı
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 818
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 8.276 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 43 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar