Şimdi Ara

Linux formatı yarım kaldı, HDD boş gözüküyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle sorunu detaylı anlatmadan önce durumla ilgili bilgi vereyim. Harddisklerimin görünümü sorundan önce şöyleydi: (eski bir screenshot bu, en son C'yi 20GB'a çıkartmıştım)

http://img155.imageshack.us/my.php?...s305z5el.jpg

aynı screenshot ve harddiskimdeki D ve X bölümleri hakkında detaylı bilgihttp://www.byte.com.tr/forum/forum_...?TID=175&KW= buradaki forumda 1 ve 2. sayfalarda da var.
    --------------------------------

Sorunuma gelince, ben Pardus kurmak amacıyla "X" olarak gözüken birimi gözüme kestirdim. Orada bulunan dosyalarımı temizledikten sonra Pardus kurulum CD'sini taktım. İşleme başlamadan önce konuyu araştırmıştım zaten, dikkat etmem gereken yerlere bakmıştım. Ama harddisklerimdeki "Mantıksal sürücü" durumunu gözardı etmişim. Araştırmalarım sırasında yanlış hatırlamıyorsam Fedora kurulumunun diskteki halihazırdaki boş birimi görüp orayı formatladığını görmüştüm. Kurulumdan önce bu Disk Yönetimi penceresinden X birimini sildim. Linux kurulumu sırasında formatlanacak ve kurulum yapılacak birim olarak X'i seçmek isterken 149GB'lık birimin tek parça olarak gözüktüğünü farkettim. Heralde yine sadece 30GB'lık bu boş alanı formatlar diye düşünerek işleme devam ettim ama farkettim ki kurulum, 160GB'ın tamamını Linux'un kendi formatında biçimlendirmeye başladı. yaklaşık 1dk sonra "D" birimindeki bilgilerimi kaybetmemek için bilgisayarı kapattım. Yani format yarım kaldı.

Bilgisayarı tekrar açtığımda henüz ilk 1-2 siyah ekrandan sonra (CD'den boot ettiğimiz zaman CD'yi aradığı ekran), yani tam başlangıç diskini aradığı yerde "Error loading operatin system" gibi bir hata veriyodu. Ben panikle 80'lik diskin C bölümüne format atarak onu açtım. Ama ilk restartta aynı hatayı verince anladım ki Formatın başında sanırım diskin başına GRUB kurdu, ve haliyle iki tane başlangıç diski oluşmuş oldu. Ben de 160'lık diski sistemden çıkararak kullanmaya başladım bilgisayarımı.Bu disk boot sırasında takılı olduğu zaman hata veriyor yani. O yüzden bilgisayar açıkken taktım ve ilk başta gözükmedi. Ama restart yaptıktan sonra harf atanmamış boş bir disk olarak gözüktü. Ext2IFS programı ile windowsa tanıttım ve tahmin ettiğim gibi bütün disk Linux formatında, ama boş gözüküyordu. Yani formatı yarım bıraktırdığım o 1dk'lık süre içerisinde herşey silinmişti.

Şu anda Recover My Files ile eski dosyalarımı kurtarmaya çalışıyorum ama sadece %5lik bir kısmı sağlam/yarı sağlam çıkyıor, gerisi corrupted. Dosyalarımı kurtarmanın başka bir yolu var mı diye merak ediyorum. NTFS olarak formatlayıp tekrar kurtarmaya çalışsam daha başarılı olur muyum acaba?
    -----------------------

Fazla detaylı yazdım sanırım ama umarım bana yardım etmenize yardımcı olur.

• zor bir soru bence......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.