Şimdi Ara

Raks Cep Telefonlarının Üretimi Hakkında Bir Araştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yapılan onca hatalı, ve yanlış yönlendirici haber ve yorumlara bir açıklık getirmek amacıyla bu başlığı açıyorum. Amacım sadece forumda Raks'ı üstte tutmak falan değil. Yapılan yanlış yorumlar bir son bulsun istiyorum sadece.

Neden daha önce aklıma gelmedi bilmiyorum, araştırdım, ve rahatladım... Bazılarının "Çakma Çin malı telefon" olarak nitelendirdikleri son dönem Raks marka telefonlar bir kısmımızın da bildiği gibi Tayvan'lı Mobitek firması tarafından üretiliyor. Hatta bu bilgi, kullanım klavuzlarının arkasındaki garanti belgelerinin üzerinde de yazılıdır. Mobitek firmasına ait tüm iletişim bilgilerine bu belgeden ulaşılabilir. Dolayısıyla kimsenin kimseyi "Raks yerli malıdır, ülkemizde üretiliyor bu telefonlar" diye kandırdığı yok. Bunu iddia eden kişi hayal dünyasında yaşıyordur. Sadece Raks'ın yerli bir marka olduğunu her yerde belirtiyor, ve ileride ülkemiz için bir yatırım yapmaları durumuna karşılık ucuz fiyata bol özellikli telefonlarını almayı tercih ettiğimizi, dolayısıyla hem Raks'ı (yani İntermobil'i) hem de kendimizi memnun ettiğimizi söylüyoruz.

Gelelim üretim kısmına...
    Yukarıda bahsetmiş olduğum Tayvan'lı üretici firmanın ana sayfası burada.
    Menüden de ulaşabilirsiniz, ben yine doğrudan linkini vereyim, şu anda cep telefonu tasarımıyla ilgili çalışmalarını listeledikleri sayfa ise bu.

Sayfanın en altında "resmi bulunan" iki adet telefon şu anda ve bildiğim kadarıyla yine bir Tayvan firması olan i-Mobile için, ve de Türk markası olan Raks için üretilmekte. Farkındaysanız "Mass Production C" ve "D", yani "Seri Üretim C ve D" olarak geçen bu ürünlerin üzerinde ne i-Mobile ne de Raks damgaları var. Yani neymiş? Raks Tayvandaki i-Mobile marka telefonları satın alıp üzerine kendi markasını basıp Türkiye'de bize satmıyormuş. Ne yapıyormuş? Mobitek ile bir sözleşme imzalayıp kendi markası için telefon ürettiriyormuş. AYNI AZ SONRA GÖRECEĞİNİZ FİRMALARIN YAPTIĞI GİBİ...

Bilgilerinin yanında resmi bulunmayan A ve B modellerine şimdiye kadar dikkat etmemiş olabilirsiniz. Ben merak ettim, bu telefonların hangi telefonlar olduğunu öğrenmeye kalkıştım. Google sağolsun, çok yardımcı oldu bana. Öncelikle saçma bi şekilde kamera ve ses özellikleri gibi özelliklerini kopyalayıp onları aramaya çalıştım. Haliyle pek bi sonuç alamadım. Çok geç olmadan farkettim ki bir cep telefonunu diğer özelliklerine göre en iyi ayırt edicek özelliği ne ekranı ne de kamerası.. Boyutlarını kopyaladım, ve Google'a yapıştırdıktan sonra Enter'a bastım. Ve sürpriiizz..... İlk önce "belki hem boyutları, hem de ağırlıkları aynı olan farklı telefonlardır, emin olmadan foruma yazıp da rezil olmayayım" dedim. Sonuçları aramaya devam ettim. Ama çıkan sonuçlardaki özellikler %99 uyumlu çıkınca emin oldum ve sonuçları yayınlıyorum:

Mobitek sayfasındaki bilgiler:

Mass Production A: Slider Camera Phone
    - - - - -
    Product Spec:
    ● Size: 93.5 X 45.7 X 23.5 mm
    ● Screen: 1.9” 、 176 X 220 pixel 、 260,000 color TFT
    ● Standby time: 150 hours
    ● Talk time: 240 min
    ● Battery: 700 mAh Li-battery

Feature:
    ● Integrated 1.3 megapixel camera
    ● Integrated camera flash light
    ● Support MPEG4 video recording with audio
    ● Build in 64 polyphonic ring tones
    ● Support play and ring of MP3
    ● Support GPRS / WAP / Java
    ● Support MMS / SMS / EMS
    ● Support T-Flash memory card
    ● Support mini USB connectivity

ARAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Bakın bakalım, sizce bu telefonlar aynı mı, farklı mı....

Mass Production B: Ultra-thin Shell Phone
    - - - - -
    Product Spec:
    ● Size: 98 X 53 X 13.9 mm
    ● Weight: 95 g
    ● Screen: 176 X 220 pixel 、 260,000 color TFT
    ● External screen: 96 X 80 pixels 、 4,096 color STN
    ● Standby time: 156~250 hours
    ● Talk time: 204~400 min
    ● Battery: 680mAh Li-battery

Feature:
    ● Integrated 1.3 megapixel camera
    ● Integrated camera flash light
    ● Support MPEG4 video recording with audio
    ● Build in 64 polyphonic ring tones
    ● Support play and ring of MP3
    ● Support GPRS / WAP / Java
    ● Support MMS / SMS / EMS
    ● Support T-Flash memory card.
    ● Support mini USB connectivity

ARAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Mobitek tarafından verilen bilgiler ile Google Amcamızın bize çıkardığı sonuçlardaki ürünlerin özelliklerini teker teker karşılaştırın. Bakalım Raks'tan başka hangi markalar tüm dünyadaki kullanıcılarına ÇAKMA ÇİN MALI satıyorlarmış =) Bu durumda Raks ürünlerinin kalitesini de artık hangi modeller ile eş değer tutacağını herkes biliyordur umarım. Sonuçta aynı makinelerde, aynı işçiler tarafından aynı kalite standartları ve toleranslar dahilinde üretilen telefonlar olduğunu kabul edersek (ki bu durumda ediyoruz) bu 4 telefona "aynı marka" diyebiliriz sanırım. Haksız mıyım? Dikkat etmediğim bir husus varsa, uyarın. Elimden geldiğince dikkat ettim ancak yine de atladığım bir nokta olabilir.

Herkese teşekkür ederim, saygılar...

• araştırma için eline sağlık. Ufubo şu söyliyim şu intermobil senin gösterdiğin çabanın yarasını gösterse raksçılar bayram eder valla. İntermobil doğru düzgün bi sitede dahi yapamamış bu arda "raks mobil klup" için varmı bi çalışman? kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73181344B

araştırma için eline sağlık. Ufubo şu söyliyim şu intermobil senin gösterdiğin çabanın yarasını gösterse raksçılar bayram eder valla. İntermobil doğru düzgün bi sitede dahi yapamamış bu arda "raks mobil klup" için varmı bi çalışman? kolay gelsin.
    bir arkadaşımız bi site üzerinde çalışıyor. gönüllü olarak devam edicez orada muhtemelen. incelemelerimiz, tanıtımlarımız olacak. muhtemelen forum gibi bir durum da olur. kullanıcılara destek verip aynı zamanda kişiselleştirmeleri için kendi çalışmalarımızı yayınlicaz. ama ne zamana hazır olur bilemem. intermobil tarafından desteklenebilir ayrıca ama emin değilim...

benim merak ettiğim hani çaba göstermeleri değil de, en azından şirketten birileri forumlara girip buralarda yazan yazıları okuyorlar mı, ya da en azından google'da markayı aratınca çıkan sonuçlara önem veriyorlar mı. buradaki çabalarımız onlar için ne kadar değerli acaba, onu bilsem daha da rahat edicem..

• quote:

araştırma için eline sağlık. Ufubo şu söyliyim şu intermobil senin gösterdiğin çabanın yarasını gösterse raksçılar bayram eder valla. İntermobil doğru düzgün bi sitede dahi yapamamış bu arda "raks mobil klup" için varmı bi çalışman? kolay gelsin.
    araştırma için teşekkürler. Zati hemen hemen bütün telefonlar çinde üretiliyor. Motorola, samsung veya nakia oraya fabrika açmış değil. Aynı raks gibi onlarda ordaki firmalara ürettiriyolar. İlk zamanlar firmalar tasarımları kendileri yapıyodu. Ama artık onuda yapmıyolar. Tasarımları bile çinli firmalar yapıyo. Adamlarda gidip fuarlarda falan beğeniyolar bize şundan bu kadar üretin diyolar. Geçen gün samanyolu tv deki ayna programında gördüm. aynen anlattığım gibi. Adamlar 2km uzunluğunda kalıcı fuar yapmışlar bunun için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufubo

bir arkadaşımız bi site üzerinde çalışıyor. gönüllü olarak devam edicez orada muhtemelen. incelemelerimiz, tanıtımlarımız olacak. muhtemelen forum gibi bir durum da olur. kullanıcılara destek verip aynı zamanda kişiselleştirmeleri için kendi çalışmalarımızı yayınlicaz. ama ne zamana hazır olur bilemem. intermobil tarafından desteklenebilir ayrıca ama emin değilim...

benim merak ettiğim hani çaba göstermeleri değil de, en azından şirketten birileri forumlara girip buralarda yazan yazıları okuyorlar mı, ya da en azından google'da markayı aratınca çıkan sonuçlara önem veriyorlar mı. buradaki çabalarımız onlar için ne kadar değerli acaba, onu bilsem daha da rahat edicem..

Alıntıları Göster
    ufubo bende senı tebrık ederım. onemlı bır mevzuya degınmıssın bırılerıne ıyı bır kapak olmus bence..... merakınada gelınce raks'tan bırı veya bırılerı bu yazılanları dedigın gıbı ınternettekı sonuclarda cıkan yazıları bılıyor gonlun rahat olsun derım ..zaten bugun turkıyede uretım yapmak daha once bende belırttım cok zor. hemen hemen tum fırmalar cınde urettıgı ıcın dıger markalarda cın malı!! bazıları kendi çapında bısıler yapmak ıcın veya mjs sayısnı arttırmak ıcın raks'ı kotuleme gıbı bı ugras ıcıne gırmısler allah sonlarını hayır etsın derım baska bıse demem boyle ınsalarada ne denır soylememe gerek yoktur anlasılmıstır umarım!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: VeLiDeSiDeRo

ufubo bende senı tebrık ederım. onemlı bır mevzuya degınmıssın bırılerıne ıyı bır kapak olmus bence..... merakınada gelınce raks'tan bırı veya bırılerı bu yazılanları dedigın gıbı ınternettekı sonuclarda cıkan yazıları bılıyor gonlun rahat olsun derım ..zaten bugun turkıyede uretım yapmak daha once bende belırttım cok zor. hemen hemen tum fırmalar cınde urettıgı ıcın dıger markalarda cın malı!! bazıları kendi çapında bısıler yapmak ıcın veya mjs sayısnı arttırmak ıcın raks'ı kotuleme gıbı bı ugras ıcıne gırmısler allah sonlarını hayır etsın derım baska bıse demem boyle ınsalarada ne denır soylememe gerek yoktur anlasılmıstır umarım!!!

Alıntıları Göster
    bu konuda kendı gorusumu belırtcek olursam bazıları turkıde bellı bır kısmı bıle yapılsa alırım, marka ıcın kılımı kıpırdatmam tarzından konusuyor. bende dıyorumkı bu marka zamanında turkıde montaj yaprak buyuk bır adım atmıstı acaba almıslarmı o telefonları,veyada bu mevzudan haberlerı varmı?? kımse ezbere konusmasın.raks 550 slogonunu yazıp msj bıtırıyorum. emınım bu yeterlıdır!!
    TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA YAYILAN ULUSAL MARKAMIZ "RAKS"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeLiDeSiDeRo -- 3 Aralık 2007; 21:46:58 >

• quote:

bu konuda kendı gorusumu belırtcek olursam bazıları turkıde bellı bır kısmı bıle yapılsa alırım, marka ıcın kılımı kıpırdatmam tarzından konusuyor. bende dıyorumkı bu marka zamanında turkıde montaj yaprak buyuk bır adım atmıstı acaba almıslarmı o telefonları,veyada bu mevzudan haberlerı varmı?? kımse ezbere konusmasın.raks 550 slogonunu yazıp msj bıtırıyorum. emınım bu yeterlıdır!!

Alıntıları Göster
    Çok değişik bir yerden yakalamışsın.Araştırman için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirt

Çok değişik bir yerden yakalamışsın.Araştırman için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Rica ederim. Her zaman söylüyoruz, bilmeden asmak kesmek kolay. Kimseyi suçlamıyorum, başkaları ne kadar bilmemelerine rağmen güvenmiyorlarsa, ben de o kadar bilmeden güveniyordum İntermobil'e. Ama artık bilerek güveniyorum;)

Kendi analizimi ifade edecek olursam; bi bildikleri varmış ki 4 yıl garanti verebilmişler... Tabi ki Motorola V3i ve Samsung D500 de 2 yıl garantiyle piyasaya sürüldü. Ama önemli olan garanti süresi değil, kullanım ömrü -ki bu da her elektronik cihazda 7 yıl olarak kabul edilir. Yani bir firma üreticisine güveniyorsa eğer, 7yıla kadar servis vermesi mantıken normal. Ama bu doğal olarak her sene geçtikçe sorun çıkma ihtimali arttığı için büyük bir risk olur. İntermobil bu noktada bu riskin bir kısmını almış gözüküyor. Sebep ise rakipleri karşısındaki tek avantajının fiyatı olmasını istemediğindendir. Bu durumda 3 yıllık bir garanti süresi de rakiplerin önüne geçmeye yeterli olacaktı halbuki. Neden 3 yerine 4 yıl olduğu konusunda ise bir fikrim yok =)

• quote:

Alıntıları Göster
    Mevcut yabanci markalarla,
    batmis bir firmanin isim hakkini alarak Turkiyede intermobile adi altinda,faliyet gosteren yurt disi merkezli bir sirketin resmen ITHAL ettigi Raks brand li telefonlari kiyaslanlara,diger markalarda; uzak doguda uretiliyor diyerek,olayi resmen isine geldigi gibi yorumlayanlara,beni kast ederek ,beni ima ederek,hic alakasi olmayan sebepleri aklinca sebep gostererek,beni yerdigini sanip bana gonderme yapanlara ben ancak gulerim.

Konuya donecek olursak.

Sizin anlamak istemediginiz,daha dogrusu isinize geldigi gibi anlamak istediginiz konunun gercegi sudur.

Bir kere ortada ne Raks adi altinda ne baska bir isim altinda,%1 oraninda dahi yerli olarak NE TELEFON URETECEK NEDE URETTIRECEK bir firma yok.Raks batmamis bir firma olsaydi bile,bana gore ha Tayvan ha Cin farki olamayan,bu ulkelerdeki birinci sinif sirketler oldugu gibi,bu ulkelerin bu sektorde ikinci sinif X firmasinin uretim bandini getirip Manisaya kurmus olsaydi bile Raks adi altinda piyasaya surulen bu telefonlardan yerli diye soz edilemezdi.Son zamanlarda yerli uretim oldugu iddiasini yapilmamasinin nedenide,sizinde bir cok seyin farkina varmanizdandir.Yoksa bundan bes alti ay onceki yazdiklariniz hala forumda.Bana kalkip FIAT,ARCELIK orneklerini verirken,sanki onlarda yerli uretimmis gibi neyi kime ispata calisiyordunuz.Batmis kepenk indirmis,ismi RAKS olan,sadece ismi Turk olan bir firmanin isminden,yerli marka diye soz etsen ne olur soz etmesen ne olur.Yerli uretim denmiyor,onun yerine Raks Turk markasidir deniyor.Sadece Marka telefon uretmez ama kaset uretimi ve montaj vantilatorleri sayesinde ismine asina olunan batmis yerli bir marka adi altinda ithal edip piyasaya surdugun zaman satis yaparsin.Buradaki amac ne bir paravan sirket Raks in adinimi yasatmaya calisiyor.Yoksa batmis bir firmanin Ismini bastigi,ikinci sinif uzak dogu kokenli bir firmadan,yaptirdigi dahi degil,resmen ithal ettigi telefonlari satmayami calisiyor.

Hadi bundan vazgectim,sadece markasi bile Turk olmasi bazilarinin bu telefonu almasina yetiyordur.Kendinin bilecegi birsey.

Fakat kalkip
    Batmis bir firmadan bahsedildigini unutarak,Raks parantez icinde intermobile ile ozdeslestirilen Raks markali telefonlari,urettirdigini iddia ettiginiz bu durumdaki yani (Farkli yeni bir yerli marka adi altinda piyasaya girmekten bile aciz) bir firmayla,Nokia,Samsung,SE,Motorola vs firmalarin,kendi gelistiridigi chiplerin vs ekipmanlarin ve montajinin tamamen ucuz is gucuyle alakali olan uzak dogu tercihli uretimini kiyaslamak,es deger gormek,hatta ve hatta ayni Raks gibi onlarda o firmalara urettiriyor diye bahsetmek sacmaligin,cahilligin daniskasidir.

Hic bir firma yuzde yuz yerli uretim degildir.Gunumuzde,telif hakki ve standartlardan dolayi bu mumkunde degildir.Fakat zamaninda kalkipta Raks yonetim kurulu baskani gibi Nokia nekadar Finlandiya orjinliyse bizde okadar Turk orjinliyiz manasinda yazarak,hadi kendini neysede baskasini niye kandiriyorsun. Suanki baska bir Firma boyutunda Raks markasini kullanarak yapilmak istenende budur.Isminden baska bir seyi kalmamis markanin yerli bir marka oldugunu belirtmekte bu kandirmacanin versiyon degismis halidir.

Bu konunun basindan beri,her zaman yazdigim gibi

Adama sorarlar "nokia finlandiya universitelerine rf microelectronics konusundaki arastırmalar icin neden milyonlarca dolar fon ayirmaktadir", "neden finlandiya universitelerinden deli gibi bu yonde ogrencilere ait yayinlar cikmakta, tez calismalari yurutulmekte ve test cipleri urettirilmektedir"

yerli marka telefon uzakdoguda yuzde yuz elle tutulur herseyi anahtar teslim sozde telefon urettirip turk mühendislerini kod yazdirmak icin istihdam etmekle uretilmez.

Bahsi gecen telefon modelleri resmen fason uretim yapan bir firmanin katalogundan secer gibi ithal edilmis,belirli nedenlerden oturu ,batmis bir firmanin markasinin basilip piyasa surulmus modellerdir.

Korler sagirlar birbirini agirlar misali burada uc bes kisi kendinizi avutmanizada gerek yok.Hangi konuda avuttugunuzda tartisilir zaten.Her ne nedenle olursa olsun tercih ettiginiz savundugunuz bu modellerin fiyati ne olursa olsun ne olduguda ortada.

Tamamen gordugum ve okudugum performans yorumlar isiginda
    Fiyati ne olursa olsun 3.2 mp kameraya sahip telefonlar icinde kullandiginiz markasi Turk telefondan, fiyat performans adina iyi demek bile mumkun degil.Bunun sizde farkindasiniz.Dikkat ettimde gurur meselesi yaptiginiz Turk markali bu modelin ne oldugunu, sizin disinizdaki bir cok kullanici gecte olsa anlamis.Siz ise hala komik ve anlamsiz arastirmalar,ornekler vererek savunmaya calsiyorsunuz.Sakin bana bu fiyata es deger telefonlardan fazla ozellikli olmasindan bahsetmeyin,cunku bir manasi yok.Cunku bu telefonda on planda olan ucuz fiyatinin yaninda cazip gelmesindeki albenisi olan temel ozellik kamera ozelligidir.Ki bir cogunun bildigi gibi Mp degerinin bir onemi yoktur.Buna ragmen es deger olmayan kamera ozelligine sahip modellerin performansi dahi bu modelden kat kat daha iyiyken,fiyat ne olursa olsun diger markalarin modellerini tercih edenleri ,sanki tenkit ettiginiz nedenlerden dolayi,kullanmayi tercih etmis gibi bu ithal modelleri savunmaniz ve tercih etmenizdeki nedenin temelinde yatan asil seyin gercekte oyle olmamasina ragmen, gecte olsa farkinda oldugunuz gercegi kabullenememenin yada muhtemelen sosyo ekonomik yapidan kaynaklanan zaten farkinda oldugunuz gerceklerin yansimalari bunlar.Baska bir sey degil.

Son olarak

Istediginizi yazabilirsiniz umrumda bile degil.Zamaninda hic kendisini muhattab dahi almadigim halde kendini markanin avukati gibi muhattab zannedip bilgili gecinenleri ,bundan sonra ne bu konu hakkinda nede baska bir konu hakkinda dahi muhattab alip yazmayacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 4 Aralık 2007; 1:28:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

Mevcut yabanci markalarla,
    batmis bir firmanin isim hakkini alarak Turkiyede intermobile adi altinda,faliyet gosteren yurt disi merkezli bir sirketin resmen ITHAL ettigi Raks brand li telefonlari kiyaslanlara,diger markalarda; uzak doguda uretiliyor diyerek,olayi resmen isine geldigi gibi yorumlayanlara,beni kast ederek ,beni ima ederek,hic alakasi olmayan sebepleri aklinca sebep gostererek,beni yerdigini sanip bana gonderme yapanlara ben ancak gulerim.

Konuya donecek olursak.

Sizin anlamak istemediginiz,daha dogrusu isinize geldigi gibi anlamak istediginiz konunun gercegi sudur.

Bir kere ortada ne Raks adi altinda ne baska bir isim altinda,%1 oraninda dahi yerli olarak NE TELEFON URETECEK NEDE URETTIRECEK bir firma yok.Raks batmamis bir firma olsaydi bile,bana gore ha Tayvan ha Cin farki olamayan,bu ulkelerdeki birinci sinif sirketler oldugu gibi,bu ulkelerin bu sektorde ikinci sinif X firmasinin uretim bandini getirip Manisaya kurmus olsaydi bile Raks adi altinda piyasaya surulen bu telefonlardan yerli diye soz edilemezdi.Son zamanlarda yerli uretim oldugu iddiasini yapilmamasinin nedenide,sizinde bir cok seyin farkina varmanizdandir.Yoksa bundan bes alti ay onceki yazdiklariniz hala forumda.Bana kalkip FIAT,ARCELIK orneklerini verirken,sanki onlarda yerli uretimmis gibi neyi kime ispata calisiyordunuz.Batmis kepenk indirmis,ismi RAKS olan,sadece ismi Turk olan bir firmanin isminden,yerli marka diye soz etsen ne olur soz etmesen ne olur.Yerli uretim denmiyor,onun yerine Raks Turk markasidir deniyor.Sadece Marka telefon uretmez ama kaset uretimi ve montaj vantilatorleri sayesinde ismine asina olunan batmis yerli bir marka adi altinda ithal edip piyasaya surdugun zaman satis yaparsin.Buradaki amac ne bir paravan sirket Raks in adinimi yasatmaya calisiyor.Yoksa batmis bir firmanin Ismini bastigi,ikinci sinif uzak dogu kokenli bir firmadan,yaptirdigi dahi degil,resmen ithal ettigi telefonlari satmayami calisiyor.

Hadi bundan vazgectim,sadece markasi bile Turk olmasi bazilarinin bu telefonu almasina yetiyordur.Kendinin bilecegi birsey.

Fakat kalkip
    Batmis bir firmadan bahsedildigini unutarak,Raks parantez icinde intermobile ile ozdeslestirilen Raks markali telefonlari,urettirdigini iddia ettiginiz bu durumdaki yani (Farkli yeni bir yerli marka adi altinda piyasaya girmekten bile aciz) bir firmayla,Nokia,Samsung,SE,Motorola vs firmalarin,kendi gelistiridigi chiplerin vs ekipmanlarin ve montajinin tamamen ucuz is gucuyle alakali olan uzak dogu tercihli uretimini kiyaslamak,es deger gormek,hatta ve hatta ayni Raks gibi onlarda o firmalara urettiriyor diye bahsetmek sacmaligin,cahilligin daniskasidir.

Hic bir firma yuzde yuz yerli uretim degildir.Gunumuzde,telif hakki ve standartlardan dolayi bu mumkunde degildir.Fakat zamaninda kalkipta Raks yonetim kurulu baskani gibi Nokia nekadar Finlandiya orjinliyse bizde okadar Turk orjinliyiz manasinda yazarak,hadi kendini neysede baskasini niye kandiriyorsun. Suanki baska bir Firma boyutunda Raks markasini kullanarak yapilmak istenende budur.Isminden baska bir seyi kalmamis markanin yerli bir marka oldugunu belirtmekte bu kandirmacanin versiyon degismis halidir.

Bu konunun basindan beri,her zaman yazdigim gibi

Adama sorarlar "nokia finlandiya universitelerine rf microelectronics konusundaki arastırmalar icin neden milyonlarca dolar fon ayirmaktadir", "neden finlandiya universitelerinden deli gibi bu yonde ogrencilere ait yayinlar cikmakta, tez calismalari yurutulmekte ve test cipleri urettirilmektedir"

yerli marka telefon uzakdoguda yuzde yuz elle tutulur herseyi anahtar teslim sozde telefon urettirip turk mühendislerini kod yazdirmak icin istihdam etmekle uretilmez.

Bahsi gecen telefon modelleri resmen fason uretim yapan bir firmanin katalogundan secer gibi ithal edilmis,belirli nedenlerden oturu ,batmis bir firmanin markasinin basilip piyasa surulmus modellerdir.

Korler sagirlar birbirini agirlar misali burada uc bes kisi kendinizi avutmanizada gerek yok.Hangi konuda avuttugunuzda tartisilir zaten.Her ne nedenle olursa olsun tercih ettiginiz savundugunuz bu modellerin fiyati ne olursa olsun ne olduguda ortada.

Tamamen gordugum ve okudugum performans yorumlar isiginda
    Fiyati ne olursa olsun 3.2 mp kameraya sahip telefonlar icinde kullandiginiz markasi Turk telefondan, fiyat performans adina iyi demek bile mumkun degil.Bunun sizde farkindasiniz.Dikkat ettimde gurur meselesi yaptiginiz Turk markali bu modelin ne oldugunu, sizin disinizdaki bir cok kullanici gecte olsa anlamis.Siz ise hala komik ve anlamsiz arastirmalar,ornekler vererek savunmaya calsiyorsunuz.Sakin bana bu fiyata es deger telefonlardan fazla ozellikli olmasindan bahsetmeyin,cunku bir manasi yok.Cunku bu telefonda on planda olan ucuz fiyatinin yaninda cazip gelmesindeki albenisi olan temel ozellik kamera ozelligidir.Ki bir cogunun bildigi gibi Mp degerinin bir onemi yoktur.Buna ragmen es deger olmayan kamera ozelligine sahip modellerin performansi dahi bu modelden kat kat daha iyiyken,fiyat ne olursa olsun diger markalarin modellerini tercih edenleri ,sanki tenkit ettiginiz nedenlerden dolayi,kullanmayi tercih etmis gibi bu ithal modelleri savunmaniz ve tercih etmenizdeki nedenin temelinde yatan asil seyin gercekte oyle olmamasina ragmen, gecte olsa farkinda oldugunuz gercegi kabullenememenin yada muhtemelen sosyo ekonomik yapidan kaynaklanan zaten farkinda oldugunuz gerceklerin yansimalari bunlar.Baska bir sey degil.

Son olarak

Istediginizi yazabilirsiniz umrumda bile degil.Zamaninda hic kendisini muhattab dahi almadigim halde kendini markanin avukati gibi muhattab zannedip bilgili gecinenleri ,bundan sonra ne bu konu hakkinda nede baska bir konu hakkinda dahi muhattab alip yazmayacagim.

Alıntıları Göster
    benim anlamadığım, bizim söylediğimiz şeylerin birebir aynısına, kabul etmediğimiz gerçekleri kabul ediyormuşuz gibi gösterip ekleyerek nasıl oluyor da pişkin pişkin bu "tartışma"da bize üstün birşey söylediğini sanıyorsun? şu arkasını neye dayandırdığını merak ettiğim ilk paragrafını da daha önceki sorduğumuz hiç bir soruya cevap vermediğin için sormuyorum bile...

hepsini geçtim, bu yazdıklarının verdiğim araştırma ile ne alakası var? hangi aksi sav'ı savunuyorsun? bulanık ve birbirinin tekrarı cümleler ile popülarite sağlıyorsun. bak gel vazgeç şu sevdadan.. tamam, belirli konularda bildiklerin var ama yazdıklarının bir desteği olsun lütfen. bak biz senin rütbene saygı duyalım, sen de daha fazla yırtınma...

----
    söyliceklerim de bitmiyo ki;
    nickini görmemiş olsaydım veli ya da serdal fln yazmıştır bunu derdim... sadece sebep belirtmeden bizim de kabul ettiğimiz gerçekleri aleyhimizde kullanır gibi laf ediyorsun. neyse, ne de olsa bi DAHA ÖNCEDEN DE SÖZ VERDİĞİN GİBİ 2. SON MESAJIN bu konu hakkındaki... umarım 3. sefer bir SON MESAJ yazmazsın=)

• quote:

benim anlamadığım, bizim söylediğimiz şeylerin birebir aynısına, kabul etmediğimiz gerçekleri kabul ediyormuşuz gibi gösterip ekleyerek nasıl oluyor da pişkin pişkin bu "tartışma"da bize üstün birşey söylediğini sanıyorsun? şu arkasını neye dayandırdığını merak ettiğim ilk paragrafını da daha önceki sorduğumuz hiç bir soruya cevap vermediğin için sormuyorum bile...

hepsini geçtim, bu yazdıklarının verdiğim araştırma ile ne alakası var? hangi aksi sav'ı savunuyorsun? bulanık ve birbirinin tekrarı cümleler ile popülarite sağlıyorsun. bak gel vazgeç şu sevdadan.. tamam, belirli konularda bildiklerin var ama yazdıklarının bir desteği olsun lütfen. bak biz senin rütbene saygı duyalım, sen de daha fazla yırtınma...

----
    nickini görmemiş olsaydım veli ya da serdal fln yazmıştır bunu derdim... sadece sebep belirtmeden bizim de kabul ettiğimiz gerçekleri aleyhimizde kullanır gibi laf ediyorsun. neyse, ne de olsa bi DAHA ÖNCEDEN DE SÖZ VERDİĞİN GİBİ 2. SON MESAJIN bu konu hakkındaki... umarım 3. sefer bir SON MESAJ yazmazsın=)

Alıntıları Göster
    Onun amacı sizleri kızdırıp şikayet etmektir. sakın kanmayın. çatacak birini bulamadığı zaman arkadan laf eder. biz zaten asla görmek istemiyoruz seni.
    Ne zaman bir konu açılsada ima etsem, arkadan konuşsam diye bekliyorsun. Senin artık kim olduğunu herkes biliyor. Boşa ağlama
    BAK BUNUDA ŞİKAYET EDEBİLİRSİN

• quote:

----

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ufubo

----

ufubo soyledıklerıne katılıyorum!! bazıları hep son dıyor ama raks bolumunden cıkmıyor!! ne sevdaymıs bu canım!!!
    edıp ,mymobile nın dedıgı gıbı amaç ceza aldırmaya calısmak baska bıse degıl laf olsun torba dolsun

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ufubo

----

ufubo soyledıklerıne katılıyorum!! bazıları hep son dıyor ama raks bolumunden cıkmıyor!! ne sevdaymıs bu canım!!!
    edıp ,mymobile nın dedıgı gıbı amaç ceza aldırmaya calısmak baska bıse degıl laf olsun torba dolsun

Alıntıları Göster
    bu gidişle biri ceza alcak oda been

• quote:

bu gidişle biri ceza alcak oda been

Alıntıları Göster
    Ya arkadaşlar ismimin altında kırmızı ve siyah kutucuklar var onlar nedir acaba. Ceza falanmı

• quote:

Orijinalden alıntı: edisahin69

Ya arkadaşlar ismimin altında kırmızı ve siyah kutucuklar var onlar nedir acaba. Ceza falanmı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: edisahin69

Kaç kırmızın var

• quote:

93.5 X 45.7 X 23.5 mm

bu telefonun eni boyu yuksekligi.ancak anladigim kadariyla sadece telefonun buyuklugune gore arama yaptirmissin ve piyasadaki ayni ebattaki diger marka telefonlari gostermis google.bu o telefonlarinda cinde yapildigini gostermeye yani bu senin tezini kanitlamaya yetmez.Ancak diger yazdiklarini bilmiyordum ogrenmis oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkurtum

quote:

Kaç kırmızın var

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: bozkurtum

quote:

Kaç kırmızın var

3 kırmızı 2 siyah var

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748

quote:

93.5 X 45.7 X 23.5 mm

bu telefonun eni boyu yuksekligi.ancak anladigim kadariyla sadece telefonun buyuklugune gore arama yaptirmissin ve piyasadaki ayni ebattaki diger marka telefonlari gostermis google.bu o telefonlarinda cinde yapildigini gostermeye yani bu senin tezini kanitlamaya yetmez.Ancak diger yazdiklarini bilmiyordum ogrenmis oldum.
    quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

şöyle diyim, belki ilk mesajda çok açık anlatamamış olabilirim. bu firma 4 adet ürün üretiyor. bunların 2 si raks 667 ve raks 668. diğer ikisinin boyutları ve diğer tüm özellikleri de (hem fiziki hem teknik) motorola v3i ve samsung d500 ile birebir aynı. arama sonuçlarında da başka sonuç çıkmadı karşıma. hani aynı özelliklerdeki çakma modellerden biri olsa dicem ama, o çakmalar da hiç bir zaman bireir aynı olmaz. hem boyutu hem ağırlığı hem de özellikleri daha farklı olur. bu yüzden o ihtimali es geçiyorum. yani verilen boyutlarda üretilen tek telefon var her biri için.

• quote:

Orijinalden alıntı: edisahin69

quote:

quote:

Kaç kırmızın var

3 kırmızı 2 siyah var

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

Kaç kırmızın var

3 kırmızı 2 siyah var

bende de var. ne olurki oldugunda

• quote:

Orijinalden alıntı: mymobile

quote:

quote:

quote:

Kaç kırmızın var

3 kırmızı 2 siyah var

bende de var. ne olurki oldugunda

Alıntıları Göster
    bende niye yok yaa, ben de istiyom =P

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.