Şimdi Ara

Raks Cep Telefonlarının Üretimi Hakkında Bir Araştırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mevcut yabanci markalarla,
    batmis bir firmanin isim hakkini alarak Turkiyede intermobile adi altinda,faliyet gosteren yurt disi merkezli bir sirketin resmen ITHAL ettigi Raks brand li telefonlari kiyaslanlara,"diger markalarda; uzak doguda uretiliyor" diyerek,olayi resmen isine geldigi gibi yorumlayanlara,beni kast ederek ,beni ima ederek,hic alakasi olmayan sebepleri aklinca sebep gostererek,beni yerdigini sanip bana gonderme yapanlara ben ancak gulerim

yukarıdakı tırnak ıcındekı sözcüğü acmak özenlede belirtmek isterim.en başta nerdeyse herkesın bıldigı gıbı raks cıhazlarını donanım kısmını i-mobile yaptırdıgını belirtım.bunu bilmyen yok herkeste yazıyor. sebeb ıse ucuz ıscılık yanı malıyet tın az olması .bırılerıde buna çakma cın malı dıyor raks markası altında türkiyede çin malı satılıyormus varsayalımkı böyle olsun. ama nokıa yanın uzakdoğuda üretim sebebi ise sadece ucuzlukmus sankı dıger işlevlerini kendi yapabılıyormus gıbı... bugun nokıa.se,samsung da cıhazlarını ne kadar teknık kısmı yanı parcası varsa lg & toshıba yaptırıyorlar nasıl i-mobile raks!a uretıyorsa lg &toshıbada bu markalara uretım yapıyor yanı buda malum kısının dedıgı gıbı çakma cın malından farkı kalmıyor ayrıca nokıa her ne kadar yazılmını kendı yapıyor gözüksede en büyük desteği yine microsoft firması sağlıyor.nokıa cihazları çindekı firmadan sadce üzerine marka vurulup satısa sunuluyor.
    ( aynen raks için söylenen şekilde)
    mobile cihaz piyasasını elinde tuttuguna ınanan oylede olan lg & toshıba firmalarıda artık kendi cihazlarını üretmeye başlamıştır. durum bu iken hayal dünyasında yaşayıp şaçma yazılar yazmaya ne gerek var .... fillandiyadaki üniversitede öğrencilerine katkıya gelince evet güzel birsey takdir edilcek bir hareket ancak fıllandiya ne kadar büyük bir ülkeki kaç tane üniversitesi olsun? bizm istanbul oranın iki katı raks kaç kişiye yatırım yapabılırkı biraz mantıklı olmak lazım.
    (sen ve senın gıbıler raks ' hem alma hem ıftıra at sonrada nokıa yatırım yapıyor ögrencılere de nokıa kaç senedır yatırım yapıyor kı piyasda tutunduktan sonra sende kendı markanı al oda saglam kazıklar uzerınde durabılsın oda yatırım yapar rahat ol)ne yaptıgını nede yapmadıgını bılıyoruz !eminim yapsakı bıle nokıa gıbı reklam yapıp bu kımseye duyurmaz çünki türk şirketi... belki sitede rütben büyük olabılır buda senın uzun zaman boyunca pc basında hayal dunyasında yasadıgını gosterır.. bıraz hayata atılda dısardakı gerçekleri durumu gör kimseyde bılıp bılmeden ıftirada bulunma senin nokıa çakma çin malı diye bizm raks sımıza laf söyleyemzsın .ufubo .mymobile ,edip şahin,devil25 benim ak dedıgımıze kara demısız gıbı yazı yazmaktan vazgec . bunu sana herkes dedı bozuk plak gıbı aynı yerdesın. once kendını kontrol et bıraz.anlıyorum senı yazıcak birseyın kalmayınca yalan yanlıs yazıyosun hatta bır cumleyı aynı konuda farklı sekılde bırden fazla yazabılecek sekılde.. bu arada cvp veremıyınce ınsanaları sıkayet edıp bırsey yapmaya calısma o kadar kendıne guvenıyorsan sıkayet etmek yerıne cvp verırsın!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeLiDeSiDeRo -- 9 Aralık 2007; 13:34:54 >

• Geçenlerde okudugum bir habere göre zamanında gelişmelere ayak uyduramadığı için üretim yapmaktan vazgeçen aselsan, askerıye için özel telefon üretecekmiş. Özelliği ise dışardan kımse dınleyemeyecek sadece konusmak ve msjlasmak üzere imiş.. İnsallah seri olarak halk ıcınde uretılırde, bu nımetten bızde yararlanabılırız. cunkı resmen kamu hızmetı olucagı ıcın kesın olarak turkıyede uretım yapılır yanı(%'de 100) türk malı olur. eminim çinde yapılmaz devlet her türlü maddi destegı saglar.. bugun raks & drv markalarından sonra aselsan la beraber telefonda 3 markamız olur .. tabi sadece bir haberdi okudugum; sizinle paylaşmak istedim ınsallah olur..!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeLiDeSiDeRo -- 9 Aralık 2007; 13:25:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: VeLiDeSiDeRo

Orjinalden alıntı: MaSSive

Mevcut yabanci markalarla,
    batmis bir firmanin isim hakkini alarak Turkiyede intermobile adi altinda,faliyet gosteren yurt disi merkezli bir sirketin resmen ITHAL ettigi Raks brand li telefonlari kiyaslanlara,"diger markalarda; uzak doguda uretiliyor" diyerek,olayi resmen isine geldigi gibi yorumlayanlara,beni kast ederek ,beni ima ederek,hic alakasi olmayan sebepleri aklinca sebep gostererek,beni yerdigini sanip bana gonderme yapanlara ben ancak gulerim

yukarıdakı tırnak ıcındekı sözcüğü acmak özenlede belirtmek isterim.en başta nerdeyse herkesın bıldigı gıbı raks cıhazlarını donanım kısmını i-mobile yaptırdıgını belirtım.bunu bilmyen yok herkeste yazıyor. sebeb ıse ucuz ıscılık yanı malıyet tın az olması .bırılerıde buna çakma cın malı dıyor raks markası altında türkiyede çin malı satılıyormus varsayalımkı böyle olsun. ama nokıa yanın uzakdoğuda üretim sebebi ise sadece ucuzlukmus sankı dıger işlevlerini kendi yapabılıyormus gıbı... bugun nokıa.se,samsung da cıhazlarını ne kadar teknık kısmı yanı parcası varsa lg & toshıba yaptırıyorlar nasıl i-mobile raks!a uretıyorsa lg &toshıbada bu markalara uretım yapıyor yanı buda malum kısının dedıgı gıbı çakma cın malından farkı kalmıyor ayrıca nokıa her ne kadar yazılmını kendı yapıyor gözüksede en büyük desteği yine microsoft firması sağlıyor.nokıa cihazları çindekı firmadan sadce üzerine marka vurulup satısa sunuluyor.
    ( aynen raks için söylenen şekilde)
    mobile cihaz piyasasını elinde tuttuguna ınanan oylede olan lg & toshıba firmalarıda artık kendi cihazlarını üretmeye başlamıştır. durum bu iken hayal dünyasında yaşayıp şaçma yazılar yazmaya ne gerek var .... fillandiyadaki üniversitede öğrencilerine katkıya gelince evet güzel birsey takdir edilcek bir hareket ancak fıllandiya ne kadar büyük bir ülkeki kaç tane üniversitesi olsun? bizm istanbul oranın iki katı raks kaç kişiye yatırım yapabılırkı biraz mantıklı olmak lazım.
    (sen ve senın gıbıler raks ' hem alma hem ıftıra at sonrada nokıa yatırım yapıyor ögrencılere de nokıa kaç senedır yatırım yapıyor kı piyasda tutunduktan sonra sende kendı markanı al oda saglam kazıklar uzerınde durabılsın oda yatırım yapar rahat ol)ne yaptıgını nede yapmadıgını bılıyoruz !eminim yapsakı bıle nokıa gıbı reklam yapıp bu kımseye duyurmaz çünki türk şirketi... belki sitede rütben büyük olabılır buda senın uzun zaman boyunca pc basında hayal dunyasında yasadıgını gosterır.. bıraz hayata atılda dısardakı gerçekleri durumu gör kimseyde bılıp bılmeden ıftirada bulunma senin nokıa çakma çin malı diye bizm raks sımıza laf söyleyemzsın .ufubo .mymobile ,edip şahin,devil25 benim ak dedıgımıze kara demısız gıbı yazı yazmaktan vazgec . bunu sana herkes dedı bozuk plak gıbı aynı yerdesın. once kendını kontrol et bıraz.anlıyorum senı yazıcak birseyın kalmayınca yalan yanlıs yazıyosun hatta bır cumleyı aynı konuda farklı sekılde bırden fazla yazabılecek sekılde.. bu arada cvp veremıyınce ınsanaları sıkayet edıp bırsey yapmaya calısma o kadar kendıne guvenıyorsan sıkayet etmek yerıne cvp verırsın!!!

Oncelikle sunu belirtmekte fayda var,yazdiklarim karsisinda, tahrik edici kisisel satasmalarin otesine gidemeyen komik ve bir okadarda basit smilelarla dolu cocukca gondermelerle dolu seviyesiz yorumda bulunan sen ve senin gibilerin seviyesine dusmemek adina ,bu konu hakkinda daha fazla yazmiyacagimi belirtmistim.Buna ragmen hala sacma sapan kisisel satasmalarla dolu yorumlariniza sanki cevap veremedigim icin sikayet ediyormusum gibi,konuyu sacma sapan bir sekilde,sanki ortada elle tutulur bir sey varda,benimde elimden bir sey gelmiyor cevap veremez durumdaymisim gibi kendince bu durumu bu sekilde yorumlayarak uste cikacaginimi saniyorsun.

Kendince,daha dogrusu aklinca,benim yazdiklarima,verdigim orneklere mantik yurutmussun ama sadece nekadar sig bir mantiga sahip oldugunu sergilemissin bu yazdiklarinla.

Finlandiyada Nokia nin yaptigi arge calismalarini sen universite ogrencilerine verilen burs mantigi gibi birseymi saniyorsunda,batmis ortada olmayan bir firma adina,sen hangi katkidan bahsediyorsun.Sen benim Nokia adina verdigim ornekleri gormedin ama ben gordum.Hani ben pc basinda hayal dunyasinda yasiyorum ya o bakimdan belirtmekte fayda var.Ister inan ister inanma finlandiya benim dibimde gittim oralara neyin ne oldugunu gormus biri olarak konusuyorum ben.Hatta japonyaya bile gittim sen kiminle dans ettigini bilmiyorsun.
    Nokia nin uzak doguya yaptigi yatirimlari kurdugu uretim bandi yok,gidip oradaki sartlarda ikinci sinif sirket pozisyonundaki firmalara telefon urettirdiginimi saniyorsun.Sadece ismi kalmis,markadan ibaret olan bir gercegi senin herhangi firma ile kistas alman bu duz mantiginla es deger gormen aslinda herseyi ortaya koyuyor.Sen ve sen gibilerin pc basinda kulaktan dolma bilgilerle ahkam kestigini.Duz mantikla resmen felsefe yapiyorsunuz.Yani sadece laf yazdiklariniz baska bir sey degil.

""yabanci markalarla,
    batmis bir firmanin isim hakkini alarak Turkiyede intermobile adi altinda,faliyet gosteren yurt disi merkezli bir sirketin resmen ITHAL ettigi Raks brand li telefonlari kiyaslanlara,"diger markalarda; uzak doguda uretiliyor" diyerek,olayi resmen isine geldigi gibi yorumlayanlara,beni kast ederek ,beni ima ederek,hic alakasi olmayan sebepleri aklinca sebep gostererek,beni yerdigini sanip bana gonderme yapanlara ben ancak gulerim""

Bu yazdfiklarimin sonuna kadar arkasindayim.Buna bakip sen hala piyasada dahi olmayan batmis bir firmanin telefon urettirecegine urettirdigine inaniyorsan ,sayilan ornek verilen onca marka ile esdeger goruyorsan zaten senden baska hayal goren yok demektir.

Bana Toshiba vb Lg yi sayip martaval okumayi birak.

Birak %1 yerli uretim olmasini,ortada ne uretim yapacak nede zannettigin gibi urettirecek bir firma yok .Birde kalkip ,Raks ismiyle satilan ikinci sinif uzak dogulu bir sirketin urettigi ithal edilmis telefonlari,raks adina savunup ortada bir icraat varmis gibi savunmazlarmi,iste beni cileden cikaran durum bu.

Benim kimsenin kara dedigine ak dedigim bir durumda yok.

Siz diyorsunuzki raks bunlari urettiriyor,bende diyorumki bu cihazlar uzak dogudan ikinic sinif bir sirketten ithal edilmis cihazlardir.Yahu adam zaten bu modelleri I-mobile diye zaten piyasaya cikarmis.Bir firma gelip Raks markasi adi altinda menusunu Turkcelestirip Turkiyede satsada satmasada bu modellerin satisi uzak doguda olacakmiydi olmayacamiydi ona bak sen.Anlamadigim nokta ,firma boyutunda var olmayan bir firma diyelimki raks markasi adi altinda uzak doguda telefon urettirdi kendine.Daha urettiridigi modellerin tasarimlari bile kendine ozgu degilken,siz hangi uretimden soz ediyorsunuz.Ustune ustluk bu yetmezmis gibi Nokia ,samsung, vb firmalarin uretimiyle bunu esdeger gorup kiyasliyorsunuz.Resmen komedi.

Uuuuzun lafin kisasi

Isinize gelmiyor bu gercekleri kabul etmek.Basindan beri yerli uretim sevdasindan dolayi aldiginiz,ucuz fiyatina ragmen,vaadettigi performanstan uzak ,nokia nin cikardigi modelleri taklit etmekten oteye gidemeyen cakma cin telefonlari kalitesindeki bu sozde Turk firmasi tarafindan urettirilmis ucuz telefonlari benimsemek icin,tek avuntunuz bu cunku.

• benim güzel kardesim sen yine uçmusun.. ben sana burs gıbı bırseyı kasdederek fılan yazmadım . nyse sen adam olsaydın bır daha raks ıle yazı yazmıycam dıyıp sonrada yazı yazmazdın. laga luga yapma. nokıa bolumunden cok raks bolumundesın. benım haber kaynagım senın hayal dunyanın almıyacagından daha buyuk ve daha gercekcı. bende sana raks da benım yanı basımda dıyorum neyın ne oldugunu bılıyorum ...... element uydurup konuşma sen ne uydurursan uydur ben ve benım gıbıler raks ı desteklemeye devam edıcek. nokıa da ılk basladıgında erıcson & panasonıc number one dı .ama adamlar ınanmıs halkı sahıp cıkmıs zırveye o oturmus aynısı raks ıcınde olur .(senın gıbıler olmazsa) bızım desteyımıs sebebıde budur. ayrıca yazdıklarından senın türk degıl bır yabancı gıbı yazdıgını anlıyorum ..
  • biz daha en başından beri sadece marka oldugu ıcın savunduk. neyın ne oldugunu senden daha ıyı bılıyoruz cok sukur..sirket sahıbını ıyı denılebılecek sekılde tanıyorum.. senın dedgın gıbı bır durum yok ..bız sankı turk malı demısız gıbı bızı yargılamaya calısan sensın.. TÜRK MARKASI bızım ıcın bu kadar gerısı ılgılendırmez mevzuyu daha fazla uzatma..kardesım dıyorum daha bırbırımızın yuzunu bıle gormeden kalp kırmaya ne gerek var? tartısmayı uzatmayalım bız marka ıcın destelıyoruz bu boylede gıder.. bır baska ornek drv de var henuz cıhazını alıp bakmadım ama onuda oyle savunurum napalım oda cınde yapıyor yapacak bıse yok marka da olsa gurur kaynamız olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeLiDeSiDeRo -- 9 Aralık 2007; 22:07:59 >
  • quote:

Velidesidero

benim güzel kardesim sen yine uçmusun.. ben sana burs gıbı bırseyı kasdederek fılan yazmadım . nyse sen adam olsaydın bır daha raks ıle yazı yazmıycam dıyıp sonrada yazı yazmazdın. laga luga yapma. nokıa bolumunden cok raks bolumundesın. benım haber kaynagım senın hayal dunyanın almıyacagından daha buyuk ve daha gercekcı. bende sana raks da benım yanı basımda dıyorum neyın ne oldugunu bılıyorum ...... element uydurup konuşma sen ne uydurursan uydur ben ve benım gıbıler raks ı desteklemeye devam edıcek. nokıa da ılk basladıgında erıcson & panasonıc number one dı .ama adamlar ınanmıs halkı sahıp cıkmıs zırveye o oturmus aynısı raks ıcınde olur .(senın gıbıler olmazsa) bızım desteyımıs sebebıde budur. ayrıca yazdıklarından senın türk degıl bır yabancı gıbı yazdıgını anlıyorum ..

Kusura bakma ama senin bihalt bildigin yok.Bu bir araya getirdigin,sacma sapan kisisel satasmalarla dolu,coluk cocuk seviyesinde zirvaladigin cumlelerden gayet acik secik anlasiliyor.

Konuyu kapattigim halde,uzerinden bir hafta gecen yazdiklarimi muhattap alip hakkimda atip tutmak varmi dunku velet.

Ki adamligim sana kalmadi .Ben yazmayacagim dediysem,sende azicik izzeti nefis olsa buna gore davranirdin.Sen satasmalarina devam edeceksin,bende susup yutacagim oylemi.Aklin sira bu son yazdiklarinla konu nezlinde beni sindireceginimi sandin.

Asil laga luga yapan,isine gelmeyince konuyu smile lar ile zevzeklige vuran birisi varsa oda sensin.

Benim nokia ornegini vermem,senin seviyendeki marka fanatiklerinden oldugumu gostermeyecegi gibi Nokia bolumunde olmamida gerektirmez.Ihtiyaclarim dogrultusunda iyi olani kaliteli olan her marka modeli kullanirim.Sen bir kere bunu bile ayirt edemiyorsun.Nokia degilde motorola ornegi olarak kabul et yazdiklarimi,bugun bir firmanin uretecegi teknoloji hakkinda yaptigi arastirmalara ayirdigi ucretlerin ornegini,kalkip universitedeki ogrencilere yardim etmek olarak algilayan beyine sahip olan sen.Verdighim ornegi universite ogrencilerine yardim olarak algilamis ise ve bende bunu burs vb ogrenci yardimimi sandin diye genellediysem ,buna bakip ne anlatmak istedigimden cok kelimelerle oynayarak kisisel satasmalarla konuyu dallanip budaklandirarak bir yere varacagini saniyorsan aldanirsin.

Kendi aklinca bir sey savdigini saniyorsun.Fakat yazdiklarin kadin programlarindaki on sirada oturan fix tiplerin sergiledigi dusunce ve davranislardan oteye gecemiyor.

Yav nasil bir firmaysa bu raks,batik halde urettigi pardon urettirdigi modellerinin aynisini baska marka ile paylasabiliyor , ne mutlu siz raks kullananlaraki bu sekil uretim yapan paylasimci bir markanin dunyada bir esi benzeri dahi yoktur.O olmayan firma gibi olmayan haber kaynaklarina bir sor bakalim tasarimi kendine ozgu olmayan uretim olurmuymus.

Edit;

quote:

Velidesidero
    biz daha en başından beri sadece marka oldugu ıcın savunduk. neyın ne oldugunu senden daha ıyı bılıyoruz cok sukur..sirket sahıbını ıyı denılebılecek sekılde tanıyorum.. senın dedgın gıbı bır durum yok ..bız sankı turk malı demısız gıbı bızı yargılamaya calısan sensın.. TÜRK MARKASI bızım ıcın bu kadar gerısı ılgılendırmez mevzuyu daha fazla uzatma..kardesım dıyorum daha bırbırımızın yuzunu bıle gormeden kalp kırmaya ne gerek var? tartısmayı uzatmayalım bız marka ıcın destelıyoruz bu boylede gıder.. bır baska ornek drv de var henuz cıhazını alıp bakmadım ama onuda oyle savunurum napalım oda cınde yapıyor yapacak bıse yok marka da olsa gurur kaynamız olsun

Son mesajini,bir daha yazmayacagim dedigim zaman yazacaktin.Ama siz ne yaptiniz,ben yazmayacagim dedigim halde,olmadik satasmalara devam ettiniz,Sen ne yazdigini ne yaptigini bir sorgula bakalim,yazdiklarimin uzerinden gunler gectigi halde.Bir daha yazmayacagim diye yazipi konuyu kapattigim halde ,sanki cevap veremeyecgimden dolayi konuyu kapattigim izlenimi verip,yazdiklarimi muhattap alip kendi kendine resmen kasinan sen degilmisin.Simdide kalkmis iyi niyet gosterisindemi bulunuyorsun.

Sen ve senin gibilerin ne yuzunu goreyim nede kardesligi eksik olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 9 Aralık 2007; 22:20:08 >

• Raks ın 2.sınıf üreticilere ürettirdiği telefonları gordum.
    2mp lik denilen fotograf cekme ozelligi sadece cozunurluk olarak 2mp sadece,kalitesi ise çok kötü ve kenarlarda yeşil çıkıyor..
    boşuna kavga etmenize gerek yok.herkez Raks ın ne kadar düşük fiyatlı ama ne kadar kötü bir telefon ürettigini biliyor.
    Raks belki ilerde kaliteli bir telefon üretir de, diger telefonlarla kıyasladıgımızda iyi sonuç verdigini belki de görürüz.
  • yahu raks kaldımı hala
  • he he burası şenlenmeye başladı. Baksanıza ikiledik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: edisahin69

he he burası şenlenmeye başladı. Baksanıza ikiledik.

sanırım tek sen degilsindir 2 leyen
  • Sanırım 1 kişi olmadı etrafa haber yolladı. Hücuma geçin ey dostlar diye.
  • Ya hala şu kırmızıları ne olduğunu söyleyen biri olmadı. Valla çok merak ettim şimdi. Ne olaki acaba. Acaba bu frum içimden geçenleri okuyupta sen çok terbiyesizsin al sana kırmızı kutucuk diye cezalandırıyomu beni.

• arkadaşlar boşverin siz.. popülarite peşinde olan insanlar olabilir aramızda, doğaldır. herkes kendi kafasını kuma sokup çevreyi görmemek konusunda serbesttir, kimseyi kafasını kumdan çıkarması için zorlayamayız. ha konu sürekli yukarı tanışınıyo mu taşınıyo, reklamın iyisi de oluyo kötüsü de.

1.gerçek: bazı arkadaşlarımızın "çakma model" dediği ürünleri üreten firma dünyanın sayılı teknoloji devlerinden asus'un ortaklığıyla kurulmuş, ciddi arge yatırımları yapan bir firmadır. bunu kimse inkar edemez. ürettiği modellerin orjinalliği ufak bir internet araştırması ile görülebilir.

2.gerçek: bu firma bazı modellerini de mobitek'e ürettiriyordur (bkz:http://www.mbk.com.tw/ ) bu üretici firmanın i-mobile ve raks hariç adına üretim yaptığı diğer modelleri de ben açığa çıakrtıp sizlere tanıttım. dolayısıyla malzeme ve işçilik kalitesi konularında yapılacak eleştirilere dikkat edilmesi gerekir. aynı bantta, aynı işçiler ve makineler tarafından üretilen cihazların kalitelerinde abartı bir fark olması beklenemez.

sonuç: son derece teknolojik, teknik yeterliliğe ve tasarıma sahip bu cihazlar, dünya devlerinin güvendikleri bir üreticiye ürettirilmektedir. endişe duyulması gereken tek kısım bu cihazların teknik özellikleri ve teknik tasarımlarıdır. bunu da yabancı sitelerde ve forumlarda (araştırınız: i-mobile 901) pek çok insan bol miktarda tartışmaktadır. ilgilenen arar, okur, öğrenir..

• Orjinalden alıntı: MaSSive

Kusura bakma ama senin bihalt bildigin yok.Bu bir araya getirdigin,sacma sapan kisisel satasmalarla dolu,coluk cocuk seviyesinde zirvaladigin cumlelerden gayet acik secik anlasiliyor.

Konuyu kapattigim halde,uzerinden bir hafta gecen yazdiklarimi muhattap alip hakkimda atip tutmak varmi dunku velet.

Ki adamligim sana kalmadi .Ben yazmayacagim dediysem,sende azicik izzeti nefis olsa buna gore davranirdin.Sen satasmalarina devam edeceksin,bende susup yutacagim oylemi.Aklin sira bu son yazdiklarinla konu nezlinde beni sindireceginimi sandin.

Asil laga luga yapan,isine gelmeyince konuyu smile lar ile zevzeklige vuran birisi varsa oda sensin.

Benim nokia ornegini vermem,senin seviyendeki marka fanatiklerinden oldugumu gostermeyecegi gibi Nokia bolumunde olmamida gerektirmez.Ihtiyaclarim dogrultusunda iyi olani kaliteli olan her marka modeli kullanirim.Sen bir kere bunu bile ayirt edemiyorsun.Nokia degilde motorola ornegi olarak kabul et yazdiklarimi,bugun bir firmanin uretecegi teknoloji hakkinda yaptigi arastirmalara ayirdigi ucretlerin ornegini,kalkip universitedeki ogrencilere yardim etmek olarak algilayan beyine sahip olan sen.Verdighim ornegi universite ogrencilerine yardim olarak algilamis ise ve bende bunu burs vb ogrenci yardimimi sandin diye genellediysem ,buna bakip ne anlatmak istedigimden cok kelimelerle oynayarak kisisel satasmalarla konuyu dallanip budaklandirarak bir yere varacagini saniyorsan aldanirsin.

Kendi aklinca bir sey savdigini saniyorsun.Fakat yazdiklarin kadin programlarindaki on sirada oturan fix tiplerin sergiledigi dusunce ve davranislardan oteye gecemiyor.

Yav nasil bir firmaysa bu raks,batik halde urettigi pardon urettirdigi modellerinin aynisini baska marka ile paylasabiliyor , ne mutlu siz raks kullananlaraki bu sekil uretim yapan paylasimci bir markanin dunyada bir esi benzeri dahi yoktur.O olmayan firma gibi olmayan haber kaynaklarina bir sor bakalim tasarimi kendine ozgu olmayan uretim olurmuymus.

Son mesajini,bir daha yazmayacagim dedigim zaman yazacaktin.Ama siz ne yaptiniz,ben yazmayacagim dedigim halde,olmadik satasmalara devam ettiniz,Sen ne yazdigini ne yaptigini bir sorgula bakalim,yazdiklarimin uzerinden gunler gectigi halde.Bir daha yazmayacagim diye yazipi konuyu kapattigim halde ,sanki cevap veremeyecgimden dolayi konuyu kapattigim izlenimi verip,yazdiklarimi muhattap alip kendi kendine resmen kasinan sen degilmisin.Simdide kalkmis iyi niyet gosterisindemi bulunuyorsun.

Sen ve snin gibilerin ne yuzunu goreyim nede kardesligi eksik olsu

evlat raks bolumune damdan duser gıbı düsen sensın.. bız basındada markayı savunduk sımdide oyle ... ıster nokıa ıster baska bır markayı savun yanı ornek var. ben yıne raks 'ı savunurum .... gunumuzde sen ve senın gıbıler yuzunden alınan yabancı marka telefonların ıthalatı yuzunden mılyar $ larca paranın yurtdısına kayıp gıtmesınden ve devletın buyuk oranda zarar ugramasından dolayı , hukumet tarafından yasalar cercevesınde sımdılk marka olarak raks a destek verılmektededir yanı kımse kafasına gore bısey yapmıyor destegı saglıyan yıne devlet ... belkı bır ıntıhar gıbıde olsa yasalar duzeltılıp uretımı turkıye ye getırılıcek.( yine yapaılabılır ancak, yerlı uretım vergısı cok fazla) sana dıyecek soz bulamıyorum. bıldıgımız bıse varkı savunuyoruz raks ı. sen bence ezberden vazgec .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeLiDeSiDeRo -- 11 Aralık 2007; 16:46:04 >

• herkese hıtab ederek,kımin aklında suphe varsa yazıyorum.. varsayalımkı:x çinli firma ( nokıa da olur samsung da olabılır alt marka olarak örnek verıyorum ) )türkiye de raks markası altında satıs yapmaya karar vermıs.tıcarı bır atılım yapıp turkıyede pazarına gırıcek.ınsan boylemı satıs yapar mı hıc? reklam fılan yapmazmı.. adamlar manyakmı turkıye gıbı pazara gırıp reklam yapmadan kısıtlı butce ıle ıs yapacaklar . ayrıca kendı uretecek oldugu ıcınde fazlasıyla model getırıp etkı yapmaya calsmazmı lutfen mantıklı olalım.hee dıyebılırsınızkı raks yerlı bır sırket ise o neden reklam fılan yapmıyor adı ızerınde zaten yerlı sırket .....
  • quote:

Orjinalden alıntı: VeLiDeSiDeRo

evlat raks bolumune damdan duser gıbı düsen sensın.. bız basındada markayı savunduk sımdide oyle ... ıster nokıa ıster baska bır markayı savun yanı ornek var. ben yıne raks 'ı savunurum .... gunumuzde sen ve senın gıbıler yuzunden alınan yabancı marka telefonların ıthalatı yuzunden mılyar $ larca paranın yurtdısına kayıp gıtmesınden ve devletın buyuk oranda zarar ugramasından dolayı , hukumet tarafından yasalar cercevesınde sımdılk marka olarak raks a destek verılmektededir yanı kımse kafasına gore bısey yapmıyor destegı saglıyan yıne devlet ... belkı bır ıntıhar gıbıde olsa yasalar duzeltılıp uretımı turkıye ye getırılıcek.( yine yapaılabılır ancak, yerlı uretım vergısı cok fazla) sana dıyecek soz bulamıyorum. bıldıgımız bıse varkı savunuyoruz raks ı. sen bence ezberden vazgec .

Normal yasinda,akil yasinda bana evlat diye hitab etmene yetmez senin.Bu bolum raks bolumu degil birincisi bunu algila,burasi forumun diger markalar ve konular bolumu,acilan diger topicler gibi bu konu hakkindada acilan topiclerde yorum yapma hakkina sahibim.Siz ve sizin gibiler istediginize inanmakta sahibsiniz.Benim size inandirmak gibi bir cabam yok.Ben sen ve senin gibilerin kuma gomdugu kafalarindaki yoruma bakip bu cihazlari yerli bir icraat zannedipte,fiyati ne olursa olsun,yerli bir sirketin URETTIRDIGI urunler olduguna kanmamalari adina yaziyorum.Sen yokkende yaziyordum,sen varkende yaziyorum yazacagimda.Ki yine olayi isine geldigi gibi genellemek kolayina geliyor degilmi.Yazmayacagim dedigim halde bunu bilgigin halde,benim yazdiklarimi muhattap alip konuyu uzatip ondan sonra uste cikmaya calisan sen degilmisin.Aklin sira son sozu sen yazmis olacaktin tum caban buydu,ki bu abuk subuk cocukca yazdiklarina cevap veremedigimden dolayi kuyrugumu kistirip gittigim izlenimi vermeye calismadinmi sen.Ben konuyu kapatmistim beni muhattap alan sanki yazacak bir seyim yokmus gibi,kendine guveniyorsan yazarsin diye konuyu korukleyen sen degilmisin tutarsiz adam.Gunumuzde ben ve benim gibi kisilerin aldigi telefonlarin kalitesinde ozellik olarak kalite olarak yerli muadili varmi.Uyduruk sozde 3.0mp cozunurlute goruntu cekecek kalitede kameraya sahip sankide bu cihaz sana kafi gelse dahi ,baskasindanda sirf isine geldigi icin savundugun milli serveti dusunerek bu sozde yerli uretim cihazlari almalarini niye bekliyorsun.Parayi ben kazaniyorum ihtiyaclarim dogrultusundada harcadigim yer seni ne ilgilendirir.Ki bu hesabi sormak sen ve senin gibi aldigi uc kurusluk telefonu yerli uretim komediyse milli servet bahanesiyle kendini avutanlara dusmez.Firma boyutunda kepenk indirmis ,ustelik devlete olan borclarini zar zor odemis,zarar etmis bu firmaya devlet;Bzim yilda milyarlarca dolarimiz bu sektorde yurt disina gidiyor,bu durumdan bizi kurtarsa kurtarsa Raks kurtarir diye devletin Raks i tesvik ettigini yazmak cahilliktir.Komedidir.Iflas etmis bir firmanin telefon urettirdigini yazmak dahada komiktir.Ne idigu belirsiz bir firma gelip Raks ismini alip uzak dogudda olan bir sirketden raks yazisi disinda Turk imalati teknolojisi adina en ufak bir katkisinin olmadigi cihazlari ithal edip getiriyor,burada raks a ne oldugunu bilmeyen,hatta raks diye bir firmanin dahi artik olmadigini bilmeyen Turk halkinin milli duygularindan yararlanip uzak dogu yapimi ucuz telefonlari satiyor.Sizde buna inanmakla kalmayip ,baskalarininda size inanmasini bekliyorsunuz oylemi.Yahu bir kere kelin merhemi olsa kendi basina surer,firma olarak ayakta kalamayan bir firmanin telefon urettigine urettirdigine inanmak,bunun boyle oldugunu iddia etmek sacmaliktir.Sizin daha firma boyutunda neyin ne oldugundan haberiniz yok.Gelmis burada batmis bir firmanin markasinin basilip ithal edilmis cihazlari ,markaya destek hatta ulkenin milli servetini korumaktan bahsediyorsunuz.Bu sektorde milli uretimin zerresi yok.Siz istediginiz kadar batmis bir firmanin markasini savunmakta hatta hayal kuararak uretim yaptigina kendinize inandirmakta ozgursunuz.Hatta ve hatta okadar ozgursunuz ki diger yabanci firmalarin begendiginiz bir modeli varsa,firmanin markasini kaziyin yerine Raks markasi bastirip kullanin.Nasil olsa baska marka altinda satilan tasarimi kendine ozgu olmayan modeller kullanmaktan kocunmuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 11 Aralık 2007; 17:36:30 >

• sana yıne evlat dıyorum.bende bılıyorum buranın dıger markalar bolumu ve benden oncede forumda oldugunu.sevmıyor olabılırsın dusuncenıde fazlasıyla ıfade ettın. daha raks kelımesı ıcerıklı konularda senın ne ısın var dıyorum. daha ne kadar once sana karsı kimse bıse yazmadan sen yazdın, ve ne olursa olsun gerı bır cvp yazmıycam dedın yıne yazıyosun .emınımkı demek ıstedigımı anlamısındır da ısene gelmıyodur.sen ve senın gıbılerı derken telefonu begenmıyor olabılırsın ama alana kullanan laf soyleyemzsın.kendı teorılerını buraya gercekmıs gıbı aktaramzsın.bu sana raks a hakaret etmeye hak vermez .sen bunu yaparsan bizde sana yaparız.sana herkes gıbı yıne bende dedım ama tekrarlıyorum ne anlamz ınsansın bız markayı savunuruz.çinden geldıgını cumle alem bılıyor.devlet destegıne gelınce:marka olarak bıle uretım yapmaya uygun olmayan yasaları degıstırıp.tesvık etmek ıcınde onemlı ıcraatlarada bulunmustur. buna karsılıkta ılk olarak raks yapmaya baslamıstır.amac ılk once pıyasa yapmak. (senın bunları daha ıyı bılmen gerek iken bıde ben yazıyorum) servıs sıstemnı oturtmak. bu arada son sözü ben söylıyıp mevzuyu bıtırmek gıbı cocukca bır dusuncem yok tabı sen dusunebılırsın gayetde normal.kendı bıldıgım tabırı caızse GÖZÜMLE GÖRÜP DUYDUGUMAMI ınancam yoksa sanamı !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeLiDeSiDeRo -- 11 Aralık 2007; 20:46:18 >

• merak etme veli, elbet birgün birileri geri dönüp kendi silecek bu mesajlarını...
  • Halife Harun zamanında bir bolgede cok unlu bir eşkiya guruhu türemiş. Halife ne yaptıysa kimi atadıysa başedememiş. Gel zaman git zaman derken halifenin onune biri çıkmış. Beni vali yap. Eger bu bolgeyi temizlemessem vur beni.
    Halife bakmış herkesi kactıgı yerde bu durmak istiyor. Allah alah demiş ve adamı o bolgenin başına getirmiş.
    Adam bir iyilik timsali bir guzellik timsali ki, kısa zamanda herkesi yola getirmiş.
    Gece sarayını kolacan etmeden yatmayan halife saray duvarlarından birinde bir golgeler sezinlemiş. Merak etmiş bakmış kimse yok
    Ertesi gunu tekrar o bolgeye dikkat emiş. Bakmış ki o bolgenin reisi. Takip etmiş bir bakmış ki eşkiyalardan birisi.

......
    Bu bir menbkıbedir. Uzerine alanlara lafım yoktur. Anafikrini isteyen istedigi gibi yorumlayalabilir.
    Benim yorumum: Bir şahıs bir konuya kafasını cok taktıysa arkasını aramak gerekir. Sakladıgı çekindiği birşeyler olabilir. Ben bunu şahsen gordum. Adamın biri surekli faturadan vergi vermeyenlerden bahsediyordu. Kul hakkı diyordu. Millete vaaz ediyor nasihatler bilgiclikler taslıyordu.Gecen gun maliye BMW sini goturdu. Sebebini bilmiyorum ama maliye neden goturur

• Orjinalden alıntı: ufubo

merak etme veli, elbet birgün birileri geri dönüp kendi silecek bu mesajlarını...

eminim olur ufubo!!!!
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.