|
Arçelik ve ASPİLSAN'dan yerli batarya üretimi iş birliği!
-
-
Cari açığın azaltılması için güzel adım.
-
Cari açık olmuş mariana çukuru gibi dibi görünmüyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Muhteşem haber. Aspilsan’ın Li-ion batarya üretim yatırımı ilk meyvesini verdi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
inşaallah darısı yerli çipe. Dünyada çip krizi varken dünyadaki herşeyin içine çip girerken, krizi fırsata çevirip yerli çip için çalışma yapılmaması da üzücü. inşaallah sıradaki adım o olur.
Yerli işlemci tasarlandı ancak fabrika kurmak pahalı olduğu için TSMC üretiyor. Şimdilik savunma sanayi ürünlerinde yer alıyor. teknolojiokuMilli işlemci Çakıl İDEF 2021'de tanıtıldı!https://www.teknolojioku.com/guncel/milli-islemci-cakil-idef-2021de-tanitildi-612035609782532ae20942e4
-
Ben de bunu söylüyorum. “ÇİP KRİZİ” diye bir şey var dünyada. Şimdiden daha iyi ne zaman kurulabilir o fabrika ? İşlemciyi ve özelliklerini bilmiyorum. Her şeyde kullanılabilecek mi ? Otomobil, telefon, konsol, elektronik için kullanılabiliyorsa şimdiden daha iyi ne zaman reklamı, üretimi yapılabilir. Devlet desteklemeli. Özel sektör atlamalı buna.
İşlemciyi inceledim. Çok başındayız gibi işin. Yatırım gerekli, tersine mühendislik gerekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 7 Aralık 2021; 21:10:42 >
Bakalım gerçekten yapacaklar mı, yoksa kullanılmayan bor madenleri, habire bulunan petroller, doğalgazlar, açılışı yapılan üretimi yapılmayan çip fabrikası gibi mi olacak, merak konusu.
-
son yıllarda yapılmış en mantıklı yatırım pil üretim fabrikasıdır. elektrikli araç motoruda üretsek tamamdır.
-
pilin alanı geniş birde hızlı pil değişimi yaptılar mı iş tamam
128 milyar dolara en alası kurulurdu hem de bir tane'de değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilmediginiz konularda konusmayin. Fikir sahibi olmak icin once bilgi sahibi olmaniz gerekir.
-
Askeri firmaların sivil iştiraklerle yaptığı bu gibi girişimler sonuna kadar desteklenmeli. Oradaki bilgi birikimin sivile aktarılması elzem. 74 harekatı sonrası önce telsiz, sonra telsiz pili derken...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 8 Aralık 2021; 20:58:57 >
-
Bilmediğim konu ne ya ? Biliyorsan sen anlatsaydın. Hayret bir şey. Ben bir temenni bir hayalden bahsediyorum, sen gelmişsin bilmediğin konuda yazma diyorsun. Sana soracaktım neyi hayal edeceğimi.
Bilmediginiz konu yonga uretimiyle ilgili her sey. Nasil yapilacagi, teknolojisi, kurulum ve isletme maliyetleri bir kenara BUGUN yonga uretimi yapabilmek icin en az 10 yil oncesinden yatirima baslanmis olmasi gerektigini dahi bilmeden, bugun parayi bastirinca yarin yonga uretilebilirmis gibi yorum yapiyorsunuz. En azindan hayal kurdugunuzu itiraf etmissiniz. Hayal onemlidir elbet, tum buyuk isler hayal olarak baslar.
Akil ve bilim ile islenen hayaller vizyona, inanc ve fanteziye dayanan hayaller husrana donusur.
-
Aselsan değil, aspilsan
Bu yerli işlemci bize ait değil arm a ait + bizimkiler sadece modifikasyon etti olan devreleri dirençleri vs seçtiler yani öyle düşün bu tasarım ve alt yapı değil bugün parasını verip aynısını söyle söyle olsun bu olmasın gibi konfigürasyon ile başka başka işlemler bende alabilirim ama bu tasarıma girmez yarı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
savunma sanayisi için ARM mimarisi kullanırsan ihracat yapamazsın. savunma sanayinde kullanılan yerli işlemciler Risc-V mimarili diye biliyorum.
-
74 Kıbrıs Barış harekatından bahsediyorsunuz sanırım..
-
haberde ilk etapta süpürge için pil diyor. Böyle acil ve aşırı bir ihtiyaç mı var? Kaldı onun pilleri de bir nevi kalem pil zaten..
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Cari açık olmuş mariana çukuru gibi dibi görünmüyor
|
Muhteşem haber. Aspilsan’ın Li-ion batarya üretim yatırımı ilk meyvesini verdi.
|
inşaallah darısı yerli çipe. Dünyada çip krizi varken dünyadaki herşeyin içine çip girerken, krizi fırsata çevirip yerli çip için çalışma yapılmaması da üzücü. inşaallah sıradaki adım o olur.
|
Benzer içerikler
- kitap okuma uygulaması
- grok ücretli mi
- whatsapp tek tık
- vodafone mobil imza
- whatsapp durum kaç saniye
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X