Şimdi Ara

Arçelik ve ASPİLSAN'dan yerli batarya üretimi iş birliği! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

İşsiz demişsiniz: İşsiz değilim. Bir yazılım şirketinin sahibiyim.

Beceriksiz demişsiniz: Full stack yazılım geliştiricisiyim. İlk programımı yazıp sattığım tarihi milat olarak alırsak 17 yıldan fazladır yapıyorum bu işi.

Lüzumsuz demişsiniz: İçeriğini kullanıcıların oluşturduğu bir sitede herkese açık bir mesaj yazmışsınız ve ben de o mesaja cevap yazdım.

Kendini komik zanneden demişsiniz: Önceki mesajımda yazdığım şey bir ironidir ve okuyanları güldürmek amacıyla yazılmamıştır.

Yukarıdaki mesajlarda tartıştığınız arkadaş zaten benim yazabileceğimden daha fazlasını yazmış. Benim ekleyebileceğim pek bir şey yok.

Yapmanız gereken şey şu: Arama motoruna "çip nedir", "kontrolcü nedir", "processor nedir", "çip fabrikası", "dünyadaki çip fabrikaları" yazmak.

Bunlardan sonra şunları da yazabilirsiniz: "yenilikçilik muhafazakarlık arasındaki farklar nedir", "sanayii devrimi", "liberal ekonomi", "özgür düşünce nedir" yazmak.

Eğer araştırmaya devam ederseniz, TSMC, Intel vb. dışında şu firmalar için de aramalar yapabilirsiniz: "International Rectifier", "Infineon Technologies", "MediaTek", "ARM mimarisi"

Bu firmaları araştırırken özellikle geçmişlerine bakmanızı öneririm. Ek olarak bazı bilim adamlarını da okumanızı öneririm: "Dennis M. Ritchie", "Bjarne Stroustrup", "Douglas Crockford"

Bunları şu yüzden yazdım. Bilim, "hadi yapak" diye yapılmaz. Birikimlidir, yavaş yavaş olur (know-how nedir diye arama yapabilirsiniz). Özgür düşünceyle olur. Yenilikçilikle olur. Kolay değildir ve popülizmi hiç sevmez. Üniversiteleri eş-dostla doldurursanız bilim yapamazsınız. Ülkenin gördüğü en güçlü lider kendinden öncekiler gibi ateistleri düşmanlaştırırsa orada bilim yapılmaz.

Sizin yaptığınız, boş bir arazi görünce, "hadi buraya ev yapayım" demek gibi. Tamam ev yapalım da temel kazacak bilgimiz yok. Demiri inşaatta kullanacak hale getirmek için bilgimiz yok. Bilgimiz olsa bile gerekli araç gereci üretecek fabrikamız yok. Fabrikayı yapacak bilgimiz de yok. Çimentoyu nasıl yapacağımızı da bilmiyoruz. Bunları öğrenmemiz için üniversiteye gidip bunları öğrenmemiz, deneyler yapmamız, gözlemler yapmamız gerekiyor. Öyle bir üniversite yok. Öyle bir üniversite varsa da o üniversitedeki hocaları yerinden edip yerlerini hükümet şakşakçılarıyla doldurmuşuz.

Sizi bir örnek vereyim. Ben okul öncesi öğretmenliği okudum. Freud'un Oedipus ve Elektra kompleksi hakkında konuşuyorken derste, bir arkadaş "hocam ama bunlar çok saçma" dedi. Hoca neden saçma olduğunu sorunca referans olarak dini aldığını, bunların günah olduğunu söyledi. Kuran din allah kitap ebu bilmem ne hazretleri dedi devam etti. Ben bir hışımla hocaya çıkıştım: "Hocam, bu arkadaş seneye öğretmen olacak ve çocuk yetiştirecek." dedim. Siz bunları mezun ediyorsunuz, sorumlusu sizsiniz dedim. Kendimce hocadan destek bekliyorum :) Hocanın ne tepki verdiğini bu mesajı yazmış olmamdan dolayı tahmin edebilirsiniz. Ders din dersine döndü :) Sen üniversitedeki akademisyenini gericilerden seçersen orada bilim yapılmaz. Bilim yapılmayan yerde teknoloji geliştirilmez. Boşuna TSMC hayalleri kurma arkadaş. Önce bi anaokulu öğretmeni yetiştir.

• gokhanweb kullanıcısına yanıt
    Başarılarınızın devamını dilerim.

Benim için sulu, gereksiz, anlamsız zamanda anlamsız bir ironi yapan yani ismini ben koymayayım; öyle bir insansınız.

Ben bu saydıklarınızı bilmek zorunda değilim. Öğrenmek zorunda da değilim. Bunlar sizin mesleğiniz siz bileceksiniz bunları. Ben bir tüketici olarak çipin her haltın içine girdiğini bildiğim için memleketimin sadece tüketici tarafında değil istihdam ve kalkınma için üretici tarafına geçmesini, katma değerli üretim yapmasını temenni eden biriyim.

Çok biliyorsanız bu bahsettiğiniz terimleri dilerim memleket için lüzümlu ve başarılı işler yaparsınız. Biz kendi alanımızda bir şeyler yapıyoruz. Sizin gibi her para, iktisat, kalkınma, banka, yatırım konuşana terimleri sıralayıp “sen ne anlarsın” gibi lüzumsuz anlamsız tripler içerisine de girmiyoruz.

Boş muhabbete gerek yok. Ülkem için hayal kurarken sizden izin alacak, size soracak değilim.

Ayrıca yaptığınız gereksiz ve komik olmayan ironideki gibi olmayacak bir şey de istemedim ki ilk adımları atılmış bir iş ve inşaALLAH gerisi de gelir. Memleketimin hem yazılım hem de donanımda üretecek potansiyeli, her konuda üretecek potansiyeli olduğuna inanan biriyim.

Ayrıca gerici, özgür düşünce gibi komik, anlamsız yaftaları tanımadığınız bir insana nasıl yakıştırabiliyorsunuz ? Nasıl tanımadığınız bir insana böyle saçma sapan ironi yapabiliyorsunuz, tek yaptığı inşaALLAH şu da olur diyen bir insana linç kültürü ile nasıl saldırabiliyorsunuz anlamıyorum.

Çok saçma sapan insanlarsınız kusura bakmayın. Hayatta başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 10 Aralık 2021; 18:14:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Anneme en üst model şarjlı dik süpürge almıştık. Garantiden batarya paketinşn değiştirlmesi gerekti. Yerli batayaların daha kaliteli olacağını düşünüyorum.

• Th3M4NIMAL kullanıcısına yanıt

Ben size gerici demedim. Böyle anlamış olmanız üzücü. Ben bu konuları araştırabilirsiniz diye bir öneride bulundum.

Alıntı

metni:
    krizi fırsata çevirip yerli çip için çalışma yapılmaması da üzücü. inşaallah sıradaki adım o olur.

Siz böyle yazarsanız insanlar da size bu iş öyle kolay değil derler. Bu gayet normal olduğu gibi doğru bir davranıştır.

Alıntı

metni:
    Boş muhabbete gerek yok. Ülkem için hayal kurarken sizden izin alacak, size soracak değilim.

Size niye hayal kuruyorsunuz demedim veya benden izin alıp hayal kurabilirsiniz de demedim.

ARM Mimarisi ve Sophie Wilson'ı kesinlikle araştırmalısınız. Araştırdığınız zaman neden o hayalini kurduğunuz, her yerde bulunan çipleri üretmediğimizi ve yakın gelecekte de üretemeyeceğimizi anlarsınız.

• gokhanweb kullanıcısına yanıt
    Dostum size kolay olacağını kim söyledi ki ? Ben öyle bir şey de yazmadım. Ben bu tavra sinir oluyorum işte. Size söylemedim farzedin ; her cümlenin peşine kolay mı sandın ? Öyle kolay mı ? Asla olmaz vs. VS. VS.

Ne kadar zor olacağını ben size söyleyeyim; daha önce sıfırdan hiç bir şey üretmemiş bir ülke bir şey üretirken ne kadar zor olacaksa işte o kadar zor olacak; evet çok zor olacak ama bu adım atmamıza engel olmamalı.

Bir çip yapmışlar sanırım siyasi raspberry kıvamında diyorlar o iş orada bırakılmamalı.

Zor diye bir işe başlamamak bana anlamlı gelmiyor.

Ayrıca daha önce yazdım tekrar yazıyorum boşa kimse beklemesin hangi hükümet gelirse gelsin üretmeyen bir ülkede doların 10TL altına düşmesine müsaade etmezler. Düşse dahi en fazla 8Liraları görür. Zaten iktisatçılar 5-6 lira seviyelerinde olmalı der. Ancak ve ancak üreterek bunun üzerinden gelebilirsiniz. Diğer türlü 20 senede bir aynı krizi yaşamaya devam ederiz.

Hayırlı akşamlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.