Şimdi Ara

Arçelik ve ASPİLSAN'dan yerli batarya üretimi iş birliği! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neyse birseyler yazacaktım vazgectım basarılar dilerim ve arçelik bana uzak olsun.

• Dünya’da uzay yolculuğu krizi var, kimse güneş sisteminden ayrılamıyor. Hatta marsa bile gidemedik. Bence devletimiz bunu değerlendirmeli, hemen Andromeda’ya gitmeliyiz. Daha neyi bekliyoruz ki?

Kimse bana ışık hızından, enerji ihtiyacından, uzay-zamandan bahsetmesin. Kimse bana cahil, bilmediğin konu hakkında konuşma da demesin. Benimki bir hayal. Hayal ederken sizden izin mi alacağım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu teknoloji kaç yıldır var biliyorsunuz ancak zenginler yeni uyandılar. Geçmiş olsun diyim ne diyim. Çünkü Li-Ion pillerin ne kadar tehlikeli oldukları ceplerde patlayan telefonlardan ortaya çıktı. Artık LiFePO4 ve LTO gibi daha sağlam piller var. Mesela LTO (Lityum Titanyum) pillerin 30 yıldan fazla ömürleri var. Yani Bataryası değiştirilebilir Arabalar elektrikli bisikletler v.b. biçilmiş kaftan. Mesela gidiyorsunuz benzin istasyonuna ( bence benzin istasyonları bunun için uygun), Şarjı bitmiş olan bataryayı veriyorsunuz size dolu bataryayı veriyorlar ve yolunuza devam ediyorsunuz. Artık bu noktaya gelmemizin zamanıdır. Küresel ısınmaya da çözüm olacak bu iş için tek sorun var. O da bütün araba üreticileri kendi aralarında anlaşıp standartlar belirlemeleri. Böylece araç hangi marka olursa olsun aynı bataryayı kullanabilir ve uygun teknoloji sayesinde 5 dk gibi bir sürede araç üzerinde pil değişimi sağlanabilir. Elektrikli bisiklet ve veya motorsiklet için ise batarya çok ağır olmayacağından biz kendimiz söküp evde şarj edebiliriz. Veya bunda da standartlar belirlenir, uzun mesafelerde istasyonlardan değişimi sağlanabilir. Hiç değilse rüzgar enerjisi, güneş enerjisi ve hesler sayesinde benzine bağımlılığımız azalır. Bu sayede dış güçler daha az müdahale ederler ülkemize.

• batarya üretilirken doğaya verilen zarar? koy gitsin. türk insanı kanser olsa ne yazar. 3 değil 5 insan üretiriz ne olacak. çinliler gibi poşette temiz hava satılır artık

• hulkibey kullanıcısına yanıt
    Senin gibi pesimistlere kalmıyor çok şükür memleket. Birileri bir şeyler deniyor. Sizin zihniyetle hiç bir şey olamıyor zaten.

Evet ben hayal kuruyorum. Bak olmaz dediğin şey olmuş. Basitte olsa ilk çipi üretmişler. Ben sanki 1 sene içerisinde 8-10 çekirdek silikon çip yapsınlar dedim. HasbinAllah. Ne kadar çok seviyorsunuz boş yapmayı. Az uzakta olumsuzlayın her şeyi. Memleketin çip ürettiğini, teknoloji ürettiğini hayal edebilmek için de mühendis olmak gerekiyormuş da haberimiz yokmuş. Hayal etmekte suç olmuş.

Ben herhangi bir cümlemde hemen 8 çekirdek çipi piyasaya sürsünler falan mı dedim ? Siz hakikaten çok gıcık ve gereksiz tiplersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 8 Aralık 2021; 20:42:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gokhanweb kullanıcısına yanıt
    Konu işsiz, beceriksiz, luzümsuz üstelikte kendini komik zanneden adam kaynıyor.

Çok komik olmuş. Muhteşem bir espri olmuş.

• Th3M4NIMAL kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Bak olmaz dediğin şey olmuş. Basitte olsa ilk çipi üretmişler.

Ilk cipi uretmemisler, Cin'li TSMC firmasina URETTIRMISLER. Olmaz dedigim sey olmus degil, daha onu bile anlamaktan acizsiniz.

Tamam dostum 4 senelik fakülteyi bitirip geliyorum hemen. Siz o zaman aralığında kahvede ne olacak bu memleketin haline devam edin.

• Okudugunu anlama ilkokul 3. Size 4 senelik fakulte degil, ilkokul tekrar lazim gibi gorunuyor.

• ufo U kullanıcısına yanıt

Yav kafa gitmiş darbe yazmışım sesli güldüm. Evet evet harekat diyecektim. Yaşlanıyoruz kbakmayın. Hahaha

• Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt

farkındayım, tüm bu firmalar bu hitiyaca müteakip kuruldu.

Elinizde böyle bir fabrika varsa değerlendirmek için en iyi dönem bu. Ancak kurmaya kalkışmak biraz farklı. Halihazırdaki çip üreticileri bile temkinli yapıyor yatırımlarını. Çünkü şuan büyük bir ihtiyaç ve eksikliğinden dolayı kriz var ama, pandemi sonrası çip ihtiyacının eski seviyeleri kadar olmasa da şimdikine göre düşmesi bekleniyor. Bu durumda da kısa süreli yüksek talep dönemleri için uzun vadeli yatırım planlarını değiştirmek istemiyor üreticiler. Hani 15 - 20 milyar $ yatırım yapılan fabrika kurulduğunda, çip ihtiyacı azalmış olursa bu yatırım anlamını kaybedebilir korkusu var. Yine de üretim kapasitelerini arttırıp yeni fabrikalar kurmaya çalışıyor büyük üreticiler.

Bir de her çipin üretim mimarisi ve kullanılan makinalar vs. aynı değil. Sıkıntı yaşanan taraflardan biri arabalar vs. için olan çok düşük nanometre ile üretilmeyen otomobillerde kullanılan çipler. Bir tarafta üretim mimarisi küçültme yarışı varken, eski teknoloji denebilecek çipler için de yatırım yapmak işin başka boyutu. Pek çok mesele var hani işin içinde.

Ha biz keşke üretsek, o başka. Ama planlı ve hedefli olmalı. Zoraki değil. Bir de askeri ve devlet kurumları üretimin içinde olmamalı. Kimse askeri bir kurumun ürettiği yongaları kullanıp bilgilerinin başkalarıyla paylaşıldığı endişesini yaşamak istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 8 Aralık 2021; 23:49:26 >

Mesele okuduğunu anlamak değil. Mesele samimiyet, mesele katkı ve dürüstlük onu da okulda öğretmiyorlar. Siz devam edin her konuya seni onu bilmezsin konuşma sen bunu bilmezsin konuşma diye takılmaya. Sizin gibilerden kimseye fayda yok. Kendi kendinize takılıyorsunuz. Sonra da ağlıyorsunuz onu satın alamıyoruz kur yüksek, bunu satın alamıyoruz fiyat şöyle, bunu yapamıyoruz çok pahalı… Dünyada üretmediğini ucuza kullanabilen bir tane memleket var mı ?

Bir memleketin teknoloji üretmesini istemenin neresi kötü olabilir ya ? Ancak sizin gibi hep Çinlinin vs. Yaptığını ucuza almak katkı vermek istemeyen 20 senede bir kriz yaşamaya mecbur sistemlerin tutkunlarının fantezileri bunlar.

Çip diyoruz yapılmamış hazır alınmış diyorsunuz, çip nasıl yapılacak bilmeden konuşuyorsunuz diyorsunuz. Saksağan gibi lak lak lak konuşun durun anca. Dolar düşecek diye bekleyip durun. Yalnız şunu unutmayın hiçbir hükümet 10TL’nin altına düşmesine izin vermeyecek kurun. Bu sebepten alışın böyle emekli albay gibi takılmaya

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesele çip değil. Mesele bu ülkenin katma değerli teknoloji üretmesi. Çip de bu teknolojilerin en önemlilerinden çünkü her şeyin içerisine giriyor beyin olarak. Sony daha yeni kendi fabrikasını kurmaya karar verdi PlayStation konsoluna çip yetiştiremediği için. Haklısınız pandemi sonrası üretim rahatlayacak ama mesele şu andaki krizden faydalanıp yüksek montanlı satış yakalamak değil, krizi fırsat bilip adımlar atmak bu yolda. Üretmeden bize rahat yok. İktidar kim olursa olsun 20 yıl sonra aynı krizi tekrar yaşamak istemiyorsak teknoloji üretip ihraç etmeye başlamalıyız. Otomobili uygun fiyatlı almak istiyorsak ithal ettiğimiz miktarda kendimiz ihraç ediyor olmamız gerek. Ya da kendi otomobilimizi kullanıyor olmamız gerek, hakeza telefon da öyle diğer tüm teknoloji ürünlerini de buna dahil edebiliriz. Tabii ki silah sanayi çok önemli. Kısaca bizim bir an önce katma değerli teknoloji üretebilmek için adımlar atmamız gerek.

Alıntı

metni:
    Sizin gibilerden kimseye fayda yok.

Esas sizin gibilerden kimseye fayda yok, aksine zarar var. Siyasal islamcilarin ulkeyi ne hale getirdigini gorduk.

Ulkeye katki saglamak kahvehane kosesinde pinekleyen dayi agziyle "e cip fabrikasi kurak ya, neye kurmuyoz?" diye gun hulyasi kurarak degil, nitelikli insanlarca yapilan ayagi yere basan, planli, gercekci vizyon ile mumkun olur. Memleketin teknoloji uretmesini isteyen bir insanin destek tercihini akil ve bilimden yana kullanmasi gerekir, dogmatik biat ve din somurusunden yana degil.

Ben Turkiye hicbir zaman yonga uretemez de demiyorum, "hadi bugun parayi bastiralim, yarin yonga uretelim" demek aptalcadir diyorum. Keske bundan 10 yil once Tayyip'in zevki sefasina saraylar insa edip, ucaklar zirhli Mercedes filolari alinacagina, milletin kaynaklari yandas muteahhitlere peskes cekilip betona gom,ulecegine milyarlarca dolar bu islere harcansaydi... Keske TUBITAK'in basina hayvanat bahcesi muduru yerine nitelikli bir bilim insani atansaydi. Keske egitim sistemi imam hatiplere terk edilip milyonlarca cocuk dogmatik endoktrinasyona zorlanmak yerine aklin ve bilimin isiginda mufredat ile egitilseydi. Keske toplumsal yapi dincilestirilmek, yerine egitimli, kulturlu insanlarin ozgur yasam tarzini baskilamayacak sekilde ozgurlestirilseydi. Keske ulkeye ne idugu belirsiz Surileri Afganlari doldurmak yerine egitimli, kulturlu, nitelikli Turk'ler otekilestirilip ulkeden uzaklastirilmasaydi. Keske ulkede nitelikli muhendislerin aldigi maaslar 300-500 Avro seviyelerine dusurulmeseydi. Bunlari elestirmeden, bunlari yapanlari yonetimden uzaklastirip bir daha aynisini yasanmamasi icin ibretlik etmeden "niye bugun cip fabrikasi kurmuyoruz?" diye sormak abes, cunku cevabi ortada.

Bu dediginiz 20 yil once mumkundu, 10 yil once yine zarardan donulebilirdi, ancak Tayyip avanesinin israflari ve basiretsizligi neticesinde Turkiye'yi bugun getirdigi sosyo-ekonomik yikim onumuzdeki uzun vadede de bunun pek mumkun olamayacagini gosteriyor.

Tabi aci gerceklerle yuzlesmek yerine ulkeyi hala eski guclu Turkiye zannederek hulyalarla avunacak insanlara diyecek pek bir sey yok. Mutlu eden yalanlarla avunmanin alicisi cok.

Arçelik ve ASPİLSAN'dan yerli batarya üretimi iş birliği!

• Şu şekildeki haberler benim bu ülkenin özel sektörüne karşı ümidimi artırıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    quote:

Memleketin teknoloji uretmesini isteyen bir insanin destek tercihini akil ve bilimden yana kullanmasi gerekir, dogmatik biat ve din somurusunden yana degil.

Bunu okuyunca kahkaha attım ya. Yazdıklarımın neresinden çıkarttın bunu ? Sen de anlaşamadığını ötekileştiren tiplerdensin belli. Bir de bilimden ilimden falan bahsediyorsun. Yazık ki sizin gibi tipler bana bir şeyi hatırlatıyor. Sevmem ama Hülya A. bir lafı vardı; “Diploma cehaleti alır ama eşşeklik baki kalır” diye… Tam gediğisiniz…

Ayrıca mesele sence siyasi. Zaten problem orada… Objektif değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 9 Aralık 2021; 0:56:21 >

O lafi da daha once teknolojik gelismeleri din saikiyle degerlendirmenize istinaden soyledim (bkz: kripto para haramdir).

Ayrica dedim ki:

Alıntı

metni:
    Keske bundan 10 yil once Tayyip'in zevki sefasina saraylar insa edip, ucaklar zirhli Mercedes filolari alinacagina, milletin kaynaklari yandas muteahhitlere peskes cekilip betona gomulecegine milyarlarca dolar bu islere harcansaydi. Keske TUBITAK'in basina hayvanat bahcesi muduru yerine nitelikli bir bilim insani atansaydi. Keske egitim sistemi imam hatiplere terk edilip milyonlarca cocuk dogmatik endoktrinasyona zorlanmak yerine aklin ve bilimin isiginda mufredat ile egitilseydi. Keske toplumsal yapi dincilestirilmek, yerine egitimli, kulturlu insanlarin ozgur yasam tarzini baskilamayacak sekilde ozgurlestirilseydi. Keske ulkeye ne idugu belirsiz Surileri Afganlari doldurmak yerine egitimli, kulturlu, nitelikli Turk'ler otekilestirilip ulkeden uzaklastirilmasaydi. Keske ulkede nitelikli muhendislerin aldigi maaslar 300-500 Avro seviyelerine dusurulmeseydi.

Bunlara harfiyen katilmiyorsaniz, bu tespitimin ne kadar yerinde oldugun kanitliyor.

NOT: Kisi ailesidir, seviyesiz hakaretinizi de kaynagi olan ailenize iade ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 9 Aralık 2021; 1:13:22 >

İşte arkadaşım bir üstteki mesajımı okusaydın, hatta sana yazdığımdan çıkarım yapsaydın, çünkü ne dedim ; “20 yılda bir aynı krizi yaşamamak için dedim” hani okuduğunu anlamaktan falan bahsediyorsun ya …

Bana hakaret falan filan anlatma ilkokul 3 dediğinde bitti o iş… Haydi hayırlı geceler. Siyasi düşünen konuşan bir insana laf anlatmaya yorulmam…

Bana konuşurken aileme hakaret edecek kadar alçalman da pek seviyeli olmuş… Senin aileni de ben kutlarım …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 9 Aralık 2021; 1:14:21 >

“20 yılda bir aynı krizi yaşamamak için", son yasadigimiz krizi yaratan 20 yilda neler yasandiginin muhasebesini yapabilmek, sebebini anlayip ifade edebilmeniz lazim. Bunu yapip elestirel dusunceyle aklin, bilimin yoluna yonelmediginiz muddetce hayalleriniz, hayal olarak kalir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.