< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 9 Aralık 2021; 1:30:32 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Arçelik ve ASPİLSAN'dan yerli batarya üretimi iş birliği! (3. sayfa)
-
-
Kripto para teknoloji degil, peki
Bugun kripto para haram diyen zihniyet, 500 yil once matbaa haramdir diyenle aynidir.
Siz bireysel bazda har seyi din ekseninde degerlendirebilirsiniz elbet, sorun, bunu devletin yapmaya baslamasidir. Din beseri alanda da teknoloji alaninda da referans kabul edilmez, bilimsel teknolojik gelisime kilavuzluk etmez. "Dünyada her şey için; uygarlık için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir; fendir. İlim ve fennin dışında rehber aramak dikkatsizliktir, bilgisizliktir, yanlışlıktır."
Bilgiye dayali dusunceye her zaman saygi gosteririm, iskembeden atmayi hos karsilamam.
-
Senin neyi hoş karşıladığın kimin umurundaki ? Otorite falan mı zannediyorsun kendini ?
Matbaa haram diyen zihniyette insandır. Ne kitapta yazar, ne de hadiste. Bugün aynı dinin alimleri aynı matbaayı kullanıyor. Boş konuşuyorsun. Senin gibilere laf anlatmak zor. İşlemci meselesinde de aynı şekilde, kendi ideolojinde bir parti aynı işlemciyi TMSC’ye imal ettirse buralarda milli işlemci diye dolaşmazsan adımı değiştiririm. Senin gibi tipler asla değişmez. Asla da doğru ya da yanlış ayırt etmezsiniz. Sadece inandığınız doğruyu destekleyen doğrulara inanırsınız.
Kripto para adı üzerinde bir paradır. Teknolojisi ise kriptolama teknolojisidir. O teknoloji sadece coinlerde değil yakında (hatta şu anda başladı) çok farklı protokollerde kullanılıyor. Mesela bulut depolamada.
Bu arada bilmiyorsun belli ki onu da anlatayım, öğren, husus tartışmalı olduğundan, kripto paraya caiz diyenler de var. Hatta İslama uygun olduğunu iddia eden kripto paralar (Örn. GoldX ti sanırım ve CaizCoin ve daha bir kaçı) ve bunların işlem gördüğü bir borsa da var. Nasıl uygun oluruna falan girmeyeceğim. Dediğim gibi sana anlatacağıma duvara anlatırım.
Kendini yüceltmeyi bırak. Oku, öğren…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 9 Aralık 2021; 2:7:22 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Alıntı
metni:kendi ideolojinde bir parti aynı işlemciyi TMSC’ye imal ettirse buralarda milli işlemci diye dolaşmazsan adımı değiştiririm. Iste beni tanimiyor olmaniz adiniza mal olabilir boyle konusursaniz. ASELSAN'in urettigi milli islemci zaten, ancak yerli uretim degil. AKP/VBP fark etmez, gercek bu. Tasarimi, fikri sinai mulkiyet haklari bir Turk sirketi olan ASELSAN'a ait. Lakin bugun yasadigimiz yonga krizi fikri-sinai mulkiyet haklariyla ilgili degil, TAMAMEN URETIM sikintisina dayali. Dolayisiyla elinizde 1 degil 1000 tane yonga tasarimi olsa dahi cip krizinde bir avantaj saglamiyor. Sizin cip krizinde firsat zannederek "hadi parayi bastirak da kurak" diye sacmaladiginiz ise yonga uretim tesisi. Yani ASELSAN'in yonga tasarlayabiiliyor olusu, yonga uretim kabiliyetlerinden tamamen bagimsiz. Zaten parmak bastigim nokta ikisi arasindaki farki anlamaktan aciz olusunuz.
Alıntı
metni:Teknolojisi ise kriptolama teknolojisidir. Onun da adi "kriptolama teknolojisi" degil, "blok-zincir teknolojisidir", daha adini bile bilmiyorsunuz. Sizin sorununuz bu zaten, bilginiz olmadan fikir sahibi olmaya calisiyorsunuz, komik oluyor.
Otorite meselesine gelince, otorite olmama gerek yok, ama bilenle bilmeyen bir olur mu hic?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 9 Aralık 2021; 2:26:21 >
-
Ouuuuuuvvv demek adını bilmiyormuşum. Çok iyi yakaladın beni. Aslında ben hiç bir şey bilmiyorum evet. Bu arada 2 mesajdır kahkaha atarak teknoloji değil haaaaa dediğin şeye şimdi onun adı BLOK ZİNCİR TEKNOLOJİSİ HAAA diye kendinle de ters düştüğün için teşekkür ederim. Bilenle bilmeyen bir olmuyor dediğin gibi. Bilmeyen eninde sonunda geliyor yola…
Evet üretimi dışarıda yaptırılan işlemcinin yerli tasarım olduğunu aslında fabrika temelinin de atıldığını ama maliyet nedeniyle dışarıda ürettirildiğini de biliyorum. Sen bunu söyleyerek objektif mi görünmek istedin sen ? Ah benim akıllı kardeşim.
Benim nerede parayı bastırak işlemci üretek, satak parayı biz bulak dediğimi şuraya eklesene ? Haklı görünebilmek için söylemediklerimi de söylediğimi iddia ediyorsun.
Ben adımı koyuyorum ortaya. Asla değişmez. Sen neysen osun hiç merak etme… Ben senin gibileri 40 senedir öğütüyorum hayatımda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 9 Aralık 2021; 2:34:40 >
-
Alıntı
metni:Ouuuuuuvvv demek adını bilmiyormuşum. Çok iyi yakaladın beni. Aslında ben hiç bir şey bilmiyorum evet. Hakkinda tartismaya curet ettiginiz teknolojinin adini bile bilmiyor olusunuz konu hakkinda ne kadar cahil ve yetersiz oldugunuzun bir gostergesidir evet.
Alıntı
metni:Evet üretimi dışarıda yaptırılan işlemcinin yerli tasarım olduğunu aslında fabrika temelinin de atıldığını ama maliyet nedeniyle dışarıda ürettirildiğini de biliyorum. Ayni yukaridaki gibi, bu konuda da bildiginizi zannettiginiz de yanlis. Uretimin Cin'de yaptirilmasinin sebebi sadece maliyet degil, topyekun IMKANSIZLIK. Turkiye bugun bir yonga uretim tesisi kurmaya niyetlense, ilk yonganin test uretiminin yapilabilecegi tarih en iyi ihtimal 2030. O zamana kadar da burada calisacak yuzlerce muhendise de en dusugunden bugunku parayla ayda 50.000TL verebilecek durumda olmasi lazim. Yoksa 1 kazma 1 kurekle cukur kazip temel attik demek kolay.
Alıntı
metni:Benim nerede parayı bastırak işlemci üretek, satak parayı biz bulak dediğimi şuraya eklesene ? "satak parayı biz bulak" diye bir sey soylediginizi iddia etmiyorum. Yazdiginiz ortada:
Alıntı
metni:“ÇİP KRİZİ” diye bir şey var dünyada. Şimdiden daha iyi ne zaman kurulabilir o fabrika? ... Otomobil, telefon, konsol, elektronik için kullanılabiliyorsa şimdiden daha iyi ne zaman reklamı, üretimi yapılabilir. Zannediyorsunuz ki Turkiye simdi bir yonga uretim tesisi kurabilir de hemen uretime baslayabilir. Yukarida da belirttigim uzere, urkiye bugun bir yonga uretim tesisi kurmaya niyetlense, ilk yonganin test uretiminin yapilabilecegi tarih en iyi ihtimal 2030. O zamana kadar da burada calisacak yuzlerce muhendise de en dusugunden bugunku parayla ayda 50.000TL verebilecek durumda olmasi lazim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 9 Aralık 2021; 2:50:28 >
-
Hakkında tartışmaya cüret ettiğim teknolojiyi senden iyi bildiğimi değiştirmiyor isimlerinden birini söylemem. Literatürde kripto teknolojisi olarak da geçen bir konu bu. Ara Google da görürsün. Allah Allah. Nasıl da komiksin. Ne diyeyim; Onun ismi aslında Blockchain’dir blockzincir Türkçesidir işte ben senden daha iyi biliyorum şeklinde ilk okul seviyesinde mi tartışalım konuyu ?
Attığım mesajları çok iyi biliyorum. Defalarca krizi fırsata çevirmek dedim hala iddialıyım. Adım atmak ve reklam yapmak için daha iyi bir zaman olamaz. Bkz. Covid ve Aşı.
Dediğin gibi bir planlama gerçek olsa Sony kendi çipini tasarlamak için fabrika kurmaz. Geç bunları. Sony 2024’te çip üretmeyi planlıyor ama ortağının TSMC olması da burada etkili tabii fakat SONY’de olan imkan Devlet ve Özel sektörde yok yani bunu iddia ediyorsan gülerim sana.
Sadece laf kalabalığı yapıyorsun. İlk işlemci tasarlanmış ürettiriliyor bile. Kendin söylüyorsun tamamen milli tasarım diye. Sürekli kendinle çelişiyorsun. Öyle komiksin ki. Hayret ediyorum. Hayret.
Yazıdaki imla hatalarımı falan da vurgulama haklı görünmek için… Google’lama süren de uzadı bu arada. Uyuyacağım…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 9 Aralık 2021; 3:8:29 >
-
Hala tasarim ile uretim ayrimi kavrayabilmis degilsiniz ki "Sony kendi çipini tasarlamak için fabrika kurmaz." diyorsunuz. Cip tasarlamak icin fabrika kurulmaz zaten, cip uretilmek icin fabrika kurulur.
Milli tasarim kabiliyetinin yerli uretim kabiliyetinden tamamen bagimsiz oldugunu kavrayabilmis degilsiniz ki milli tasarim kabiliyetinin yerli uretimle alakali olmayisini "celiski" zannediyorsunuz.
Sony 1973 yilindan beri hem yonga tasarlayan HEM DE URETEN bir foirma. Kendi namina yonga uretim kapasitesine sahip oldugu gibi baska firmalara da yonga uretim hizmeti veren bir firma. Yonga deyince siz sadece bilgisayar mikro-islemcisi anliyor olabilirsiniz, o yuzden sanki Sony ilk defa yonga uretimine giriyormus zannediyorsunuz muhtemelen. Cesit cesit yonga var (CCD, MOS, CMOS, MMIC, SXRD, MEMS vs). Sony'nin simdi niyetlendigi ve Kasim aynin basinda acikladigi ise kendine ozel calisan bir bilgisayar mikro-islemci yongasi uretim tesisine sahip olmak. Bunca yillik yonga uretim tecrubesine ve devasa hacmine ragmen bahsettiginiz fabrikayi da Sony kurmuyor yine, ASELSAN'in yonga uretimini yapan TSMC kuruyor, Sony sadece azinlik hissesi ile ortak oluyor.
Siz de bunlarin hicbirini bilmeden "Sony cip fabrikasi kuruyor yahu bizim neyimiz eksiz, biz de kurak" diye sacmaliyorsunuz.
Ne kadar capritmaya calissaniz da ben Turkiye mikro-islemci tasarlayamaz da demiyorum, evel ezel mikro-islemci uretemez de demiyorum. Ancak Turkiye'nin yakin gelecekte kayda deger bir mikro-islemci uretim kabiliyetine erismesi mumkun degildir diyorum. Neden?
Milletin kaynaklarini bir kisinin zevki sefasina saraylar insa edip, ucaklar zirhli Mercedes filolari almaya carcur eden, yandas muteahhitlere peskes cekip betona gomen, TUBITAK'in basina hayvanat bahcesi muduru atayan, egitim sistemini imam hatiplere terk edilip milyonlarca cocugu bilimsel egitim yerine dogmatik endoktrinasyona zorlayan, toplumsal yapiyi dincilestirerek egitimli, kulturlu insanlarin ozgur yasam tarzini baskilayan, ulkeye ne idugu belirsiz Surileri Afganlari doldurup egitimli, kulturlu, nitelikli Turkleri otekilestirilip ulkeden uzaklastiran, ulkede nitelikli muhendislerin aldigi maaslar 300-500 Avro seviyelerine dusuren zihniyetin ulkeyi batirdigi durum yuzunden.
Bu zihniyet ile savasmayan birisinin Turkiye'nin teknoloji uretmesini istemesi ancak okismoron.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 9 Aralık 2021; 3:18:14 >
-
Ben Sony kendi çipini üretmek için fabrika kurmaz demiyorum. Ben senin söylediğin gibi bir takvim olsa Sony öyle yapmaz diyorum :D
Milli tasarım kabiliyeti nedir ya ? Bir ülkenin yatırım gücü, parası, planlamasıdır. Beyni gerekirse ihraç edersiniz. Saçmalayıp durma artık. Yarım gündür zırvalıyorsun. Egon öyle şişkin ki basit bir temenniden dizi film yaptın. Hala burada bilmiyorsun konuşuyorsun diyorsun. Sen biliyorsun da ne halta yarıyorsun ? Google’dan buraya copy paste yaparak ancak egonu tatmin ediyorsun.
Ben bunların hiç birini bilmek zorunda değilim ya :D Ben hayal kurmak, ülkemin işlemci üretmesini istemek için Mühendis olmak zorunda da değilim. Senin saçma sapan siyasi yakınmaların da umrumda değil. İşlemci işine daha önce başlasak şu anda bizim için harika olacaktı. Geç bile kaldığımız bir konuda hala bıdı bıdı bıdı konuşuyorsun. Yapmamız lazım daha ne anlatıyorsun yok saray yok bilmem ne ? Uzatma laf salatasını. Tek derdin siyaset.
Çip üretilemiyor çünkü saray yapıldı. Bla bla bla. Bunu söyleyerek aya roket mi fırlattığını sanıyorsun sen ? Herkes biliyor ülke ekonomisinin kötü yönetildiğini. Ben bunlardan bağımsız bir şey temenni ettim diye 2 gündür zırvalıyorsun. Neden ; Kripto konusundan beni mimlediniz için. Sen busun Google’dan bulup buraya yapıştırdığın süslü sözlerin ardına sığınma boşa. Çok yapmam ama blokluyorum. Hayırlı geceler.
-
Ulke ekonomisinin kötü yönetildiğini bugun gormek maharet degil, AKP'nin Turkiye'yi yonetme, gelistirme kapasitesinin hic olmadigini 20 yil once gorememek ahmaklik.
Sony kurmuyor zaten fabrikayi, TSMC kuruyor. Bunlari elbette bilmek zorunda degilsiniz, ama bilmediginiz konularda atip tutmaya basladiginiz vakit oturu, bilenden dinlemesini ogrenmeniz lazim, cehaletinizi ayyuka çıkıp cevap veremez durma düşene kadar savunursaniz kaçmak zorunda kalirsiniz elbet.
Iyi kaçışlar @Th3M4NIMAL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 9 Aralık 2021; 3:42:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin gibi alakam olmayan yalnızca inançlı insanları ilgilendiren benimse düşmanlık güttüğüm bir konuda kripto para ile ilgili verilen bir fetva konusuna girip fetva vermeye kalkacak kadar cahil değilim çok şükür.
Ben bilmediğim ama kullanıcı olduğum bir konuda basit bir temennide bulundum. Bu temennide bulunmak için de konuya hakim olmak falan gerekmiyor. Siz de hakim değilsiniz ama burada atıp tutmayı biliyorsunuz. Kriptoyu anlatıyorum ismini ben biliyorum öyleyse sizden daha iyi biliyorum diyorsunuz. Size cevap vermemek de inancım gereği boşa zaman ve nefes israfısınız.
Hayırlı geceler. BLOK.
Dilediğiniz kadar ilk okul seviyesi “kaçtın işte” gediği yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 9 Aralık 2021; 4:7:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Biz Yerli elektrikli aracı olan bir ülkeyiz. Bakın sokaklar araç dolu. Ne süpürgesi bunlar ufak şeyler. Marsa 4 şeritli yol yapmamız gerek.
Nedense yerli denildiğinde yüzde 80'e yakınının yurtdışından ithal edildiği parçalar ile üretilen ürünler geliyor aklıma. :(
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Böyle katma değerli şeylere zaten hep ihtiyaç var ve bu krizle pek alakası olan bir şey de değil. Bu eksikliğimizi herkes biliyor, uzun zamandır biliniyor. Ama bir şey çıkmıyor. Kriz defalarca kanıtlasa da para sahipleri bu işlere girişmiyor mu girişmiyor. 128 milyar dolarlarla yapılmayacak şey değil ama yapabileceklerin de kafası ayrı yerde.
Düşünen ve birileri yapsın diyenlerle olmuyor hocam bu iş. Birinin çıkıp bir şeyler yapması lazım. Aklımda onlarca fikir var yapılabilecek. Orijinal şeyler de var. Ama yapmaya niyetlensem para yok. Öğlen gidip işe akşam dönüyorum evime ve hepsi hayalde akılda kalıyor. Oynamadığım piyango beni vurmadan da bir şey yapamam herhalde. :D
-
Bir de boylesi var iste blokluyorum der, sonmra blok kaldirip cevap okur, isine gelince laf yetistirir, isine gelmeyince gormedim duymadim ayagina yatar.
Bu @Th3M4NIMAL gibilerin temsil ettigi ilkel zihniyet bilimin, teknolojinin, cagdasligin tam zittina denk geliyor.
AKP'li birinin "ulkemde yuksek teknoloji istiyorum" demesi PKK'li birinin "ulkemde baris istiyorum" demesiyle ayni derecede oksimoron.
-
Arm hafız aratırsa bilirsin x86 gibi köklü bir gen de yok bildiğin arm yani hani şu mobil bildiğimiz mimari
Kendi ülkemiz de su sıkıntısına maruz kalalım diyorsun ve bunu Türkiye'de yapmak istiyorsun... Tonlarca filtre sistemi kurmayan firma varken doğayı kirletmelerine göz göre göre izin verilen markalara ceza adı altın da komik paralar ödettiriyorlar. Resmen ödüllendiriyorlar ve sen Türkiye'de çip üretelim diyorsun trajikomik...
-
Balıkesir meslek lisesi bu fabrikadan daha büyük. Cari açığın haberi olmaz bundan.
-
Arçelik varsa, en dandik ürün girdisi ile üretim tamamlanır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
zengin votkasına bir mevye daha koyacak.
bataryayı daha ucuza mal eden üreticiler sanıyor musunuz ki ürünün fiyatında indirime gidecek?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X