Şimdi Ara

Japon elektronik parça üreticisi Kaga, Türkiye'de fabrika kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japon elektronik parça üreticisi Kaga, Türkiye'de fabrika kuruyor

Tedarik zinciri kesintileri ve deniz taşımacılığındaki zorluklar nedeniyle Asya'daki yüksek ölçekli elektronik üretimi pandemi döneminde büyük sıkıntıya girdi. Bu gerçekle yüzleşen bazı şirketler üretim operasyonlarını Asya'dan uzaklaştırma planı yapıyor.

Ayrıca Bkz.Dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği, enerji üretimine başladı: Hornsea 2

Kaga Electronics, Türkiye'de yeni bir fabrika kuracak. Japon yarıiletken şirketi baskılı devre kartı üretiminin bir kısmını Çin ve Güneydoğu Asya'dan ülkemize taşımayı planlıyor. Firmanın amacı Türkiye'nin stratejik konumundan yararlanarak Orta Doğu ve Avrupa'dan gelen siparişleri artırmak.

Japon elektronik parça üreticisi Kaga, Türkiye'de fabrika kuruyor

Düzce'de fabrikası var

Kaga Electronics'in zaten Türkiye'de klima ve havalandırma sistemleri için bileşen üretimi yapan bir fabrikası var. Ancak Düzce'de faaliyet gösteren bu tesis tam kapasite çalışıyor ve genişleme imkanı yok. Bu nedenle şirket 2022 yılında baskılı devre kartları üretimine odaklanacak yeni bir tesis inşa edecek.

Türkiye'de kurulacak yeni fabrika önümüzdeki yıl devreye girecek ve mevcut tesisle birleştirilecek. Fabrikanın inşası için milyonlarca dolar tahsis edileceği ve yeni siparişler geldikçe üretim kapasitesinin kademeli olarak artırılacağı belirtiliyor.

Kaga zaman içinde Türkiye'de otomotiv parçaları pazarına girmeyi de umuyor. Şirketin Türkiye operasyonlarından elde ettiği satış rakamı 8.7 milyon dolara ulaşmış durumda. Japon üretici bu miktarı üç veya dört yıl içinde üç katına çıkarmayı hedefliyor.

Kaynak:https://asia.nikkei.com/Business/Tech/Semiconductors/Turkey-s-geography-lures-Japanese-electronics-contractor-Kaga

• Fabrika açılmaz, ülke batıyor derler,
    Fabrika açılır, işçilik ucuz derler,

0.70 krşa karpuz alırım, ne olacak üreticinin hali derler,
    2 liraya karpuz alırım, ne olacak vatandaşın hali derler,

Dolar çıkar, neden çıktı derler,
    Dolar iner, neden indi derler.

Yabancı yatırımcı gelmiyor derler,
    Yabancı yatırımcı gelir ülkeyi peşkeş çektiniz derler.

Muhalefet konforu diye birşey var, ne yapsan yaranamazsın mutlaka bir kulp bir bahane bulurlar.
    Fabrikalar satılır neden satılır derler
    çinden ucuza iş gücü olduk neden fabrika yapılıyor derler

çiftçini yanındayız üret derler

ürettiğinden çok mazota gübreye veriyor üretme ozaman derler

doları çıkartırız faiz indirimi olmuyor derler
    doları tepeden cevrem bozdurur bir günde doları düşürüp doalrla alıp yapanı ve yapacak olanı pişman ederler

bu kadar oynak kur vb sorunlar ile yabancı yatırımcı gelmiyor derler
    yabancıya fabrikaları, arazılerileri neden sattın derler peşkeş çekiyorsun derler

Muhalefete nasıl yapacaksın ne ile yapacasın derler
    Kendileri bunu yapıp yıllardır ortada yokmuş gibi biz yaptık derler

hep derler

Ne şükürü arkadaş, kapital nerede ucuz iş gücü varsa oraya gider. Çin'de ucuz işgücü kalmadı. Zaten tüm üreticiler inanılmaz pişmanlar. Kendi fabrikalarını kurmadıkları için.

Ben bir "doğru" yu söylüyorum, amacımız bu olmamalı diyorum sen gelmişsin "Boş tarafa bakmayın"

Arkadaş bu ülke sırf vestel yüzünden tonlarca vergi alıyor cep telefonlarından. Vestel ne yapıyor peki? En b*ktan config'li cihazları yüksek fiyata itelemeye çalışıyor.

Bu arkadaşa ne yazarsanız yazın cevap veremez çünkü bu şahıs muhalefetin sonuna kadar haklı olduğunu bildiği gördüğü halde tam bir hüloocu .

Sen aynı bu tarz mesajını toyotayla ilgili konundada yazmıştın. Orda bana cevap veremediğinde anlamıştım ne halt olduğunu. Muhalefet konforuymuş. Sen ve senin gibilerinin 19 senedir nasıl konfor verdiğini çok güzel görüyoruz. Benzin kuyruklarınıda gördük, çift haneli rakamlara ulaşan akaryakıt fiyatlarınıda gördük, yağlara kilit takılan marketlerde gördük, çoğu temel gıda malzemesine "altın" muamelesi yapılan ülke anlayışınıda gördük. Hepsi sizin kapkara eseriniz

Tekrar soruyorum;

Ülkeye senin gibi düşündüğün yabancı yatırımcılar geldi ve varlıklarını sürdürüyorlarda ne oluyor ? Sizin gibilere muhalefetin kralını yapmak lazım.

Şayomisi geldi samsungu geldi o geldi bu geldi hatta istediğin kadar yabancı şirket gelsin. Azıcık kalıbın varsa şu sorduklarımı cevaplasana?:

Bu vatandaşlar ve sen
    Asgari ücretle geçinebiliyor musun ?
    Asgari ücretle insanlar araba alabiliyor mu ?
    Asgari ücretle insanlar ev alabiliyor mu ?
    Asgari ücretle bu insanlar istediği yere tatile gidebiliyor mu ?
    Asgari ücretle çoluk çocuğu olan aileler onlara istedikleri bisikletleri elektronik aletleri vs alabiliyolar mı ?
    Asgari ücretle sen bi elektronik ürün, ev aleti, araba parçası ve daha nicelerini almaya kalktığında cebinden daha çok tl çıkmıyor mu ?
    Yabancı yatırımcı geldide dolar euro neden fırlıyor neden türk lirası ELİN AFRİKALI ÜLKESİNİN PARASI KARŞISINDA BİLE ERİYOR ?
    Yabancı yatırımcı geldi diye ülkede halen zamlanmayan mal var mı ?

Adam utanmasa yabancı şirketlerin koynuna sarılacak "abee hoşgeldiniz iyiki geldiniz ülkemizi şahlandırın" diye
  • japonlar işi biliyor.

• İşçilik ucuz olunca gelirler tabi.

• Destekliyorum ama mümkünse Yeni tesislerini Marmara bölgesine değil diğer bölgelere yapsınlar

• Kaçanlar bu kadar çok iken, iyi bir haber

• Gelirler iscilik ucuz, gelmezler niye gelmiyorlar ulan bi bitmediniz..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nasılsa fabrika bitene kadar işçilik dahada düşer tabi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şöyle büyük 50 şirket fabrika kursa.

Aynı zamanda bizde önümüzdeki 10 yıl içinde Hollanda gibi tarıma ağırlık verirsek. İthalatı düşürsek. Güzel olur.

• Vergiyi pesin alan bir devlete hos geldin kaga🕺🏻

• astegon kullanıcısına yanıt
    Bu kadar şükürsüz olmayın yav. Sürekli bardağın boş yanına bakarsanız, hayatta mutlu olamazsınız.

• Çok güzel haber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 27 Aralık 2021; 13:26:36 >
  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt

ya bırak allah aşkına

• Fevkelade1i kullanıcısına yanıt

Ne şükürü arkadaş, kapital nerede ucuz iş gücü varsa oraya gider. Çin'de ucuz işgücü kalmadı. Zaten tüm üreticiler inanılmaz pişmanlar. Kendi fabrikalarını kurmadıkları için.

Ben bir "doğru" yu söylüyorum, amacımız bu olmamalı diyorum sen gelmişsin "Boş tarafa bakmayın"

Arkadaş bu ülke sırf vestel yüzünden tonlarca vergi alıyor cep telefonlarından. Vestel ne yapıyor peki? En b*ktan config'li cihazları yüksek fiyata itelemeye çalışıyor.

• Fabrikalar gelsin tabi ama Türkiye'nin bu şekilde kendi parçalarını üretmesi için sağlam bir liderlik gelmesi gerekiyor.

• Fabrika açılmaz, ülke batıyor derler,
    Fabrika açılır, işçilik ucuz derler,

0.70 krşa karpuz alırım, ne olacak üreticinin hali derler,
    2 liraya karpuz alırım, ne olacak vatandaşın hali derler,

Dolar çıkar, neden çıktı derler,
    Dolar iner, neden indi derler.

Yabancı yatırımcı gelmiyor derler,
    Yabancı yatırımcı gelir ülkeyi peşkeş çektiniz derler.

Muhalefet konforu diye birşey var, ne yapsan yaranamazsın mutlaka bir kulp bir bahane bulurlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Fabrikalar satılır neden satılır derler
    çinden ucuza iş gücü olduk neden fabrika yapılıyor derler

çiftçini yanındayız üret derler

ürettiğinden çok mazota gübreye veriyor üretme ozaman derler

doları çıkartırız faiz indirimi olmuyor derler
    doları tepeden cevrem bozdurur bir günde doları düşürüp doalrla alıp yapanı ve yapacak olanı pişman ederler

bu kadar oynak kur vb sorunlar ile yabancı yatırımcı gelmiyor derler
    yabancıya fabrikaları, arazılerileri neden sattın derler peşkeş çekiyorsun derler

Muhalefete nasıl yapacaksın ne ile yapacasın derler
    Kendileri bunu yapıp yıllardır ortada yokmuş gibi biz yaptık derler

hep derler

• Afedersiniz sömürülecek "Eşek" çok! İstersen çalışma. Aç kalırsın. Kuru ekmek yiyebiliyor ya derler o zamanda!

• İyi bari Japon sevici bunlar diyen çıkmamış, yarın telesi odası birgünü Japonya'yı hedef gösterir ertesi gün hepsi Japon düşmanı olur ülkeyi Japonya'ya peşkeş çektiniz derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 27 Aralık 2021; 16:9:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    DH nin en sevdiğim yanı bu işte o tipleri blokluyorsun kafan rahatlıyor. keşke YouTube filanda aynısını yapsa.

• Yatırım alırsın, işçilik ucuz olur. He tosunum he.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.