< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Japon elektronik parça üreticisi Kaga, Türkiye'de fabrika kuruyor (2. sayfa)
-
-
Türkiye'de Asgari ücret 300 Dolar, 200 değil
-
Bugün 300 dolar yarın 150 dolar olmayacağının garantisi var mı yıllık ortalama olarak hesapladım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Siz diğer insanların yerine de şükredin işte, 2x mutlu olursunuz
-
Japonya’da da fabrikalar işçilik hala çok ucuz diye açıklar di mi süper zeka
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İşçilik ucuz diye geliyor zaten bir de Ortadoğu pazarı ve Türkiye konumu için. Babalarını hayrına gelmiyorlar. Niye gelmiyorlar diyen kim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zenginin fabrika açmak için bir sebebi yok ise ne diye senin ülkeni seçecek. Bu şekilde hayat geçmez yazık ediyorsunuz kendinize. Hep gergin, hep şükürsuz, hep şikayetçi, hem muhalif. Huysuz şirin gibi :)
Derlerrr derler. Yapmasalar da yaptı derler, yapsalar da yapmadı derler. Lan niye girdim bu foruma yine cins cins yorumlar gördüm yine kendime kızıyorum. Saygılar.
Sizin gibi partizanlar oldukça bu zihniyet hep devam eder.
Fabrika ne olursa olsun her zaman ucuz iş gücü arar. Eğer gelir giderin altında kalıyorsa tasarruf etmeye çalışır. Bakar ki ihracat ile de olmuyor, tasarruf ile de olmuyor ucuz işgücü planlamasını yapar.
Ama sizin mahalle için biat en önemli unsurdur. Yeter ki bu sistem devam etsin, ülkeyi sömürmeye, o ballı yaşamda takılmaya devam edin.
Diğerleri mi , yani bizler mi, sürünelim di mi !
-
Ah be partizancığım.
Benim düşüncem insanca bir yaşam, huzurlu ve sağlıklı hem de ülkemde. Refah olacaksa herkese olmalı, sadece sizin mahalleye değil.
itirazım buna.
Ama sizin kafalar almaz bunları
-
Bu arkadaşa ne yazarsanız yazın cevap veremez çünkü bu şahıs muhalefetin sonuna kadar haklı olduğunu bildiği gördüğü halde tam bir hüloocu .
Sen aynı bu tarz mesajını toyotayla ilgili konundada yazmıştın. Orda bana cevap veremediğinde anlamıştım ne halt olduğunu. Muhalefet konforuymuş. Sen ve senin gibilerinin 19 senedir nasıl konfor verdiğini çok güzel görüyoruz. Benzin kuyruklarınıda gördük, çift haneli rakamlara ulaşan akaryakıt fiyatlarınıda gördük, yağlara kilit takılan marketlerde gördük, çoğu temel gıda malzemesine "altın" muamelesi yapılan ülke anlayışınıda gördük. Hepsi sizin kapkara eseriniz
Tekrar soruyorum;
Ülkeye senin gibi düşündüğün yabancı yatırımcılar geldi ve varlıklarını sürdürüyorlarda ne oluyor ? Sizin gibilere muhalefetin kralını yapmak lazım.
Şayomisi geldi samsungu geldi o geldi bu geldi hatta istediğin kadar yabancı şirket gelsin. Azıcık kalıbın varsa şu sorduklarımı cevaplasana?:
Bu vatandaşlar ve sen
Asgari ücretle geçinebiliyor musun ?
Asgari ücretle insanlar araba alabiliyor mu ?
Asgari ücretle insanlar ev alabiliyor mu ?
Asgari ücretle bu insanlar istediği yere tatile gidebiliyor mu ?
Asgari ücretle çoluk çocuğu olan aileler onlara istedikleri bisikletleri elektronik aletleri vs alabiliyolar mı ?
Asgari ücretle sen bi elektronik ürün, ev aleti, araba parçası ve daha nicelerini almaya kalktığında cebinden daha çok tl çıkmıyor mu ?
Yabancı yatırımcı geldide dolar euro neden fırlıyor neden türk lirası ELİN AFRİKALI ÜLKESİNİN PARASI KARŞISINDA BİLE ERİYOR ?
Yabancı yatırımcı geldi diye ülkede halen zamlanmayan mal var mı ?
Adam utanmasa yabancı şirketlerin koynuna sarılacak "abee hoşgeldiniz iyiki geldiniz ülkemizi şahlandırın" diye
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İzin vermezler hocam , icimizdekiler izin vermez onlar için halkın büyük kısmı sürekli sefalet içinde yaşamak zorunda ..
Yabancıların açtığı fabrika ile senin refah seviyen yükselmiyor, onların masrafı azalıyor. Dolayısıyla onlar kazanıyor. Bıdı bıdı yapmayın troller.
Çin modeli vs. de demeyin. Çin modeli insanca yaşanılan bir model değildir. Güzelleme yaparken ağır iş koşulları, stres ve bunalım yüzünden intihar eden Çinli işçileri görmezden gelmeyin. Adamlar 3 kuruşa çalıştı. Batılıların tembelliklerini kullanarak süper güç oldular bugün. Atalarımız ne demiş hatırlayalım.
"Çin milletinin sözü tatlı, ipek kumaşı yumuşak imiş. Tatlı sözle, yumuşak ipek kumaşla aldatıp uzak milleti öylece yaklaştırırmış. Yaklaştırıp, konduktan sonra, kötü şeyleri o zaman düşünürmüş. İyi bilgili insanı, iyi cesur insanı yürütmezmiş. Bir insan yanılsa kabilesine, milletine, akrabasına kadar barındırmaz imiş."
Şu binlerce yıl öncesinin sözü bugünün Çin'ini çok güzel açıklıyor. Paşa hazretleri ne demiş peki? "Her fabrika bir kaledir." Doğru mu; doğru. Elin gavurunun açtığı fabrikadan sana kale olur mu peki? Olmaz ağalar.
Bu trollere bakmayın. Aldıkları 3 kuruş kadar onura sahipler. Yabancı yatırımcının gelmesi elbet güzel fakat belli bir oranda. Ülke dibe batmış, kendi bitik milletini ucuza pazarlamak marifet değildir.
Ulan bir de Allahsız troller, siz hani komünist sevmezdiniz. Bu adamlar Uygur Türklerine neler yaptılar, siz gelip burada onları yalıyorsunuz. Aa, pardon. ar*p değildi Uygurlar.
Dipnot: Bu mesajda Çin-Japonya karşılaştırması yapılmamıştır. Konuya dadanan sıcak para tapar ak trollere hadleri bildirilmiştir.
-
Açsınlar. Ucuz işçi evet ama maaşı sadece asgari olarak düşünmeyin bunun uzerine vardiya mesai eklendiginde bir işçi 6500 tl ye kadar kazanabilir. Uzerinr her yıl prim kiyafet desteği cocuk destegi yakıt desteği gibi bir sürü yan hak verir boyle firmalar. Yazıktır bizim insanımız da görsün insan gibi muamele. Bizimkilere kalsa asgari verip elden para alirlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu ülkenin vatandaşı olarak beni bilinçli olarak fakirleştirerek açılması sağlanan tüm fabrikaların ta...
-
Gavurlar bize fabrika kuruyor.
Ucuz işçi olduk.
Sinirlenme emojisi.
Görev tamamlandı.
-
Özelden yaz iban atayım her ay gelirinin yarısını yolla. Hem aza şükredersin hem de şükretmene vesile olduğum için arada bana da dua edersin
Bardağın boş tarafı:
-Ekonomi çöktü
Bardağın dolu tarafı:
-Japonlar ülkemize elektronik bileşen üretimi için fabrika açtı ve Dolar 1.5 TL' den 12 TL' ye düştü.
-
Renault un en flins fabrikasından sonraki en büyük fabrikası bursa ama mais in kazandığı para ortada. Renault otomobil şirketleri satın alıp yoluna devam ediyor.
Otomobil fabrikası senelerdir var ama otomobil yapabildik mi ? Hayır
Bu ülkede zaten yerli yatırımcı böyle bir işe girişemez. Dışarıdan gelende montaj yaptırıp kaynağı yeyip gider. Honda yaptı mesela.
Çin'de işçilik okadar yüksek ki Türkiye cazibe merkezi oldu.
Bu iyi birşey mi?
Zengin için iyi fakir için kötü.
Ülke şu an batık 17 milyar dolar bpzdurulmuş bir gecede MB de para bitti kampanya ile vatandaşın altın ve dolar birikimini toplamaya çalışıyorlar. Çünkü para bitti zorunlu karşılık ta kalmadı. Yakında işçilik daha da ucuzlayacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X