Merhaba arkadaşlar, bizim komutanlık ile daha öncesinde açılmış konu bulamadım, ben başlatayım dedim. Şubat 2022 celbiyim, yedek subaylık çıkmadı. Er olarak soluğu burada alacağım. İnternette burayı arayan arkadaşlar konu altında mesaj yazabilirsiniz.
Edindiğim bilgileri aktarayım. 2020 yılında orada astsubaylık yapan bir arkadaşla da konuştum.
2010'lu yıllarda internetten edindiğim bilgilere göre sürgün yeri diye tabir edilirmiş. Genelde kafadan sıkıntılı elemanlar buraya yollanırmış ve devrecilik ile hırsızlık bolca olurmuş. Lakin bu tarz muhabbetler artık yokmuş. Özellikle askerlik 6 aya indiğinden beri. Devam eden tek sıkıntı yemekhanenin berbat oluşu diyorlar.
Kışlaların içinde otomatlar yok. Bu yüzden bozuk paraya neredeyse hiç ihtiyaç yok.
Kırklareli küçük bir şehir. Otogarda inince askeriye taksiyle 10-15 dk mesafede diyorlar.
Soğuğu çok fazlaymış, ona göre hazırlıklı gelin.
Evime ikinci bir ADSL hattı bağlatabilir miyim?
Merhaba arkadaşlar, ailemin yanına geçtiğim için mevcutta kullandığım fiber internetten uzak kaldım. Merkezi bir yerde oturmama rağmen kepaze ADSL altyapısından nasibimi alıyorum. Aile bireylerinin akıllı cihazları ve evde bulunan 2 bilgisayara 16 mbps (14 veriyorlar) yeterli gelmiyor haliyle. Mevcutta Türk Telekom aboneliğim var. Evime bir ADSL hattı daha bağlatmak istiyorum. NetSpeed ya da TürkNet gibi bir ISP'den hizmet almak istiyorum. Apartmanın girişindeki telefon kutusundan birkaç fotoğraf çektim. Daireme ikinci bir abonelik bağlatabilir miyim? Apartmanda 6 daire var.
İYİ Parti de balon mu çıktı?
Sayın Ümit Özdağ'ı oldukça beğenir ve takip ederim. Kendisi dürüst bir Türk milliyetçisidir. Son seçimde yerelde CHP, dışarıda İyi Parti'ye oy vermiş biri olarak artık İYİ Parti hakkında da karamsar olduğumu belirtmek isterim. CHP'nin şu anki durumunu biliyorsunuz. Aslında birçok kişi gibi ben de Y-CHP adının kullanılmasını doğru buluyorum zira CHP, Atatürk'ün partisi olmaktan çıkmıştır. CHP, HDP/PKK yanlısı kişilerce ele geçirilmiştir. Bunun en güzel örneği Canan Kaftancıoğlu adındaki kadındır. Diğerlerinden de birkaç örnek verelim.
Şu an için CHP'de yalnızca ve yalnızca Mansur Yavaş'ı çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Binali Yıldırım yerine Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasına sevinmiştim lakin sağolsun, HDP'yi hiç boş bırakmayarak sevincimizi kursağımızda bıraktı. Bu ülkede AKP'nin hala iktidarda olmasının nedeni olarak "çomar" dediğimiz kişileri suçlu görmeyin. Bu ülkede güçlü bir muhafelet kaç yıldır yok. Muhalefet hiç konuşmasa, aynı Berat Albayrak'ın geride bıraktığı boş koltuk gibi daha fazla iş yapardı.
Şimdi ise sanırım 1 haftadır süren bir muhabbet dönüyor. İYİ Parti kurucularından biri olan Ümit Özdağ, Akşener'in talimatı ile divan üyelerinden gizli şekilde CHP-Saadet Partisi-HDP ortak çalışmasıyla anayasa hazırlandığını söyledi ve bu konuda Akşener'i eleştirdi. Akşener'den çıt yok ve İYİPliler ne oldu ise şu an Ümit Özdağ'ı hedef alıyorlar. Aynı şekilde CHPlilerin Muharrem İnce'yi hedef alması gibi. Ümit Özdağ'ın ayrıyeten partiden disipline sevk edilmesi bu söylemlerin doğru olduğunu kanıtlar nitelikte olduğu düşünüyorum. İYİ Parti için ümidim vardı lakin gördüğüm kadarıyla o da bozdu kendisini. Aşağıda yine örnek bir haber görüyorsunuz. Daha makamlara oturmadan yaptıklarına bakın. Bir de makam elde ettiklerinde AKP'den ne farkı olacaklarını bir düşünün.
Ümit Özdağ yaptığı bu açıklamadan sonra şu an seri şekilde linç yiyor. Dakika 2:06'ya sarın.
Özet geçecek olursam arkadaşlar iktidar-muhalefet karşılıklı dövüş şeklinde bizleri fakirliğe mahkum etmiştir. Atatürk ilke ve ınkılaplarından bir haberdir. Onlar günlerini gün ederken zavallı vatandaş günün sonunda evine götüreceği ekmeği düşünmektedir. İYİ Parti'ye olan güvenim de artık bitmiştir. Asla ve asla AKP'ye oy vermedim. Atatürkçü olmak ve vatanını sevmek için de CHPli ya da İYİPli olmak zorunda değilim. Bundan sonraki seçimlerde Muharrem İnce ve Ümit Özdağ'ı takip edeceğim. Sizlerin bu konudaki düşünceleriniz nedir? Birbirinizi kırmadan, o şunu yaparken ses yok bunda ne var gibi karşılaştırmalar yapmadan lütfen yorumlarınızı belirtin. Burası güzel bir forum ve Türkiye ortalamasının üzerinde üyelere ev sahipliği yapıyor. Bundan ötürü fikirlerinizi merak ediyor ve önem veriyorum.
Ah be İYİ Parti, vardı bir hayalimiz.
Merhaba arkadaşlar, 10 Kasım'ı arkamızda bırakmış bulunarak Atatürk'ün ölümü ve cenazesi hakkında internette yabancı kaynakları araştırıyordum. Eskiye ait geçit törenlerini izledikten sonra TRT'nin yabancılar için açtığı TRT World Now kanalına denk geldim. 10 Kasım 2017'de devlet erkanının Anıtkabir'e yaptığı töreni haber almışlar. Buraya kadar sorun yok.
Sonrasında yorumlara baktım ve şok oldum. Anladığım kadarı ile Pakistanlı bu arkadaşlar, dillerini çevirdiğim vakit Hint dili çıkıyor lakin yazdıkları aptal saptal şeylerden (Atatürk değil Ertuğrul Gazi sizin atanız, kendinize gelin) Pakistanlı olduklarını anladım.
Bütün yorumlar kısmı Atatürk'e lanet söylemleriyle dolu. Atatürk için firavun diyeni mi ararsınız, mekanı cehennem olsun diyeni mi ararsınız tür tür terbiyesizlikler yer almış.
Ben ise şu şekilde bir yorumda bulundum videonun altına.
"I guess the retarded section of Pakistanis gathered here. Human IQ drops to minuses. You are not Turk, you do not have any knowledge of Turkish history. As they say, Ertuğrul Gazi was our ancestor, not Atatürk. You can't decide that. Both are our ancestors. Retards, why did I get in here and I saw these comments... It is clear how your country is in 2020. Atatürk is the great Turkish commander who has commanded many fronts during his life, and you Pakistanis have no right to curse, not even talk about Atatürk. Do not talk about Turkish history by watching Turkish dramas on TRT."
Sonrasında ise şaka gibi, TRT World Now dakikasında yorumumu sildi. İlkten bir anlam veremedim ve tekrar yazıp gönderdim. Tekrar yorumumu sildiler.
Elin yabancısının Atatürk'e sövmesine izin veren TRT World Now yazdıklarımı dakikasında sildi.
Atamız hakkında ettikleri hakaretler: https://i.ibb.co/1KHGfb1/sdadas.png
Malum video:
Aşağıda da ekran görüntüleri mevcut. İlk görüntüde yorumumu yazıyorum. İkincisinde editlemek isteyip yolla dediğimde hata veriyor ve sayfayı yenilediğimde yorumun kaldırılmış olduğunu görüyorum.
https://i.ibb.co/rwjxnR2/1.png
Trafik cezamı nasıl ödeyeceğim?
|
31 Aralık 2019 - Akortek/Teknobiyotik Servis Rezaleti
|
Trendyol 9-10-11 Kasım İndirim Rezaleti
|
Kernel-Power 41 (63)
|
Aerocool P7-L240 - Ryzen 2700 Sıcaklık değerlerim normal mi?
|
|
Meslek: Tahribatsız Muayene Teknisyeni
İlgi Alanları: Bilgisayar
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 803
İkinci El Bölümü Mesajları: 153
Konularının görüntülenme sayısı: 91.550 (Bu ay: 435)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 758 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware