Şimdi Ara

SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 için PSU Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, forumdan bir arkadaştan SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 almayı düşünüyorum da sizlere bir sorum olacaktı. Ürünün sitesinde PSU için 750W demişler. Benim mevcut sistemimde HP-600-G12S (High Power) model güç kaynağım var. Sizce bu yeterli gelir mi yoksa illa 750W PSU almam gerekli mi? Bu arada sistemim,

MSI B350 TOMAHAWK
    AMD Ryzen 7 2700
    Kingston Hyperx HX430C15PB3K2/16 2x8GB DDR4 3000MHz
    HI-LEVEL 480GB SSD Ultra Speed Series
    Seagate Barracuda 2TB ST2000DM006
    Klavye + mouse + kulaklık (USB portlarında)
    12cm çapında 2 standart fan

• Büyük olasılıkla (çok yıpranmadıysa) elinizdeki PSU yeterli gelecektir. Ekran kartı 2x8pin güç girişine sahip. PSU'da 2 tane 8 pin PCI çıkışı var mı, ona bakın.
  • 1 tane 6+2, bir tane de 6 pin var. Modüler ikinci el PSU almayı düşünüyorum.
  • Niye modüler? Çok mu lazım modüler olması?

Hiç uğraşmayın böyle işlerle. Şunu alıp kendi PSU'nuzu kullanabilirsiniz:

https://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/dark-dk-cb-p104-2x-4-pin-molex-8-pin-pci-e-guc-donusturucu-P242545065
  • Çeviricilere ben de baktım fakat overclock yapacağımı da hesaba katıyorum. Bu ekran kartı için yabancı sitelerde 300W'ın üzerinde güç harcadığı yazıyor. Güç kaynağımı ise lise 2'ye giderken almıştım yani 8 sene önce. Bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım fakat yeterli gelir mi gelmez mi emin olamıyorum. Modüler tercih etmemin nedeni ise kasamın biraz küçük olması. Modüler güç kaynağı kullandığımda kabloları daha rahat yönetebileceğim, bu da kasa içindeki hava akımını artıracak. Yoksa ne işe yaradığını anlamadan illa en iyisi olsun demiyorum. Almışken 80+ sertifikasına da sahip olsun istiyorum. Şu anki güç kaynağım bu sertifikaya sahip değil.
  • PSU bağlantısı çok önemli değil en kötü pin dönüştürücüler var. Onlardan alır kullanırsın. PSU kötü durumda değilse yetecektir. PSU'lar aşındıkça voltajı düşüyor.
  • İlginç şekilde yorum silinmiş. Neyse tekrar yazıyorum.

O kartı düzgün saat gibi çalıştırmak istiyorsan min RM750X, Seasonic 750W Focus Plus, Evga 750 W T2-P2 gibi PSU'lar lazım.

Tek kablo 2x8 pin o trafo.avi vega'da sorun çıkarıyor. O yüzden kaliteli ve tek kablo başına 8 pin takacak psu almak lazım.
  • O psu ve donusturucu ile karti eline alirsin.

750+ cift pci 8pin psu en garantilisi.

Mevcut psunun ekmegi yenmistir.yenmemis olsaydi bile nefesi yetmez.

Evga g2 fsp aurum platinum 550w bile yeterdi ama o model psu stabilite sorunlari cikarir..
  • O psu 8+6pin(çevirici ile 8+8pin) den verse verse 140w-150w güç verir 12+12pin anakarttan da 20-30w çekse max 180w güç sağlar ekran kartını birde overclock edersen sistemin açılacağını sanmıyorum Vega 56 yerine 1070 falan baktınız mı? 1070 i çalıştırır diye düşünüyorum o psu. Ancak freesyncdan yararlanmak için vega 56 almak istiyorsanız o zaman 750+ psu ve vega 56 konfigürasyonuna gitmeniz gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.