Merhaba arkadaşlar, 10 Kasım'ı arkamızda bırakmış bulunarak Atatürk'ün ölümü ve cenazesi hakkında internette yabancı kaynakları araştırıyordum. Eskiye ait geçit törenlerini izledikten sonra TRT'nin yabancılar için açtığı TRT World Now kanalına denk geldim. 10 Kasım 2017'de devlet erkanının Anıtkabir'e yaptığı töreni haber almışlar. Buraya kadar sorun yok. Sonrasında yorumlara baktım ve şok oldum. Anladığım kadarı ile Pakistanlı bu arkadaşlar, dillerini çevirdiğim vakit Hint dili çıkıyor lakin yazdıkları aptal saptal şeylerden (Atatürk değil Ertuğrul Gazi sizin atanız, kendinize gelin) Pakistanlı olduklarını anladım. Bütün yorumlar kısmı Atatürk'e lanet söylemleriyle dolu. Atatürk için firavun diyeni mi ararsınız, mekanı cehennem olsun diyeni mi ararsınız tür tür terbiyesizlikler yer almış. Ben ise şu şekilde bir yorumda bulundum videonun altına. "I guess the retarded section of Pakistanis gathered here. Human IQ drops to minuses. You are not Turk, you do not have any knowledge of Turkish history. As they say, Ertuğrul Gazi was our ancestor, not Atatürk. You can't decide that. Both are our ancestors. Retards, why did I get in here and I saw these comments... It is clear how your country is in 2020. Atatürk is the great Turkish commander who has commanded many fronts during his life, and you Pakistanis have no right to curse, not even talk about Atatürk. Do not talk about Turkish history by watching Turkish dramas on TRT." Sonrasında ise şaka gibi, TRT World Now dakikasında yorumumu sildi. İlkten bir anlam veremedim ve tekrar yazıp gönderdim. Tekrar yorumumu sildiler. Elin yabancısının Atatürk'e sövmesine izin veren TRT World Now yazdıklarımı dakikasında sildi. Atamız hakkında ettikleri hakaretler: https://i.ibb.co/1KHGfb1/sdadas.png Malum video: Aşağıda da ekran görüntüleri mevcut. İlk görüntüde yorumumu yazıyorum. İkincisinde editlemek isteyip yolla dediğimde hata veriyor ve sayfayı yenilediğimde yorumun kaldırılmış olduğunu görüyorum. https://i.ibb.co/rwjxnR2/1.png < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelfwig -- 11 Kasım 2020; 17:6:39 > |
Bildirim