Şimdi Ara

Sunny ve Viomi arasındaki 'yerli üretim robot süpürge' iş birliğinin detayları belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sunny ve Viomi arasındaki 'yerli üretim robot süpürge' iş birliğinin detayları belli oldu

Çinli robot süpürge markası Viomi ile Sunny arasında robot süpürgelerin Türkiye’de üretilmesi için iş birliği yapıldı. Daha önceki duyurusunu yaptığımız bu iş birliğinin detayları belli oldu. İstanbul’daki Sunny Elektronik tesislerinde pilot üretim başladı. Yerli üretim Viomi robot süpürgelerin Ocak ayı içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Sunny Elektronik bu robot süpürgeleri sadece üretmekle kalmayacak; geliştirme, satış ve dağıtım alanlarında da yetkili olacak.

Ayrıca Bkz.Viomi robot süpürgeler Sunny tarafından Türkiye'de üretilecek!

İstanbul’daki Sunny Elektronik mağazasında Viomi markasının Alpha 2 Pro, V5 ve V5 Pro modelleri üretilecek. Sunny Elektronik, Viomi robot süpürgelerinin üretiminin yanı sıra satış sonrası destek ve dağıtım konularında da yetkili olacak. Bu nedenle Türkiye’deki robot süpürge pazarının önemli sorunlarından olan “satış sonrası destek bulamama” sorununa çözüm getirecek. Bu sayede Türkiye’de robot süpürge pazarında kısa sürede büyük büyüme bekleniyor. Birinci yılın sonunda Pazar payının yüzde 30’a ulaşması hedefleniyor.

Satış hedefi 300 bin

2022’de Türkiye’de 1 milyon robot süpürge satışı bekleniyor. Sunny’nin satış hedefi ise 300 bin. Belirtilene göre firmanın üretim kapasitesi ve mevcut altyapısı bu miktarı karşılayabilecek durumda. Sunny Elektronik'in İstanbul'daki üretim tesisi 110 bin metrekare kapalı alana sahip. Türkiye’nin en büyük 3 elektronik üreticisinden birisi konumunda.

Sunny ve Viomi arasındaki 'yerli üretim robot süpürge' iş birliğinin detayları belli oldu

Uygun fiyatlı olacak

Yerli üretimin avantajları sayesinde Viomi robot süpürgelerin yüzde daha uygun fiyatlarla satışa çıkacağı ifade ediliyor. Fiyatlar üzerinde yerli üretimin faydasının yüzde 15 seviyesinde olması bekleniyor.

Dokuz ülkeye ihraç edilecek

Türkiye’de üretilen robot süpürgeler ilk olarak Türkiye pazarına sonra da yurt dışına sunulacak. Alpha 2 Pro, V5 ve V5 Pro modellerinin yılın ikinci yarısında dokuz ülkeye ihracatının yapılması planlanıyor.

Sunny Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, söz konusu iş birliği hakkında şunları söylemişti:

“Türkiye’nin en büyük 3 elektronik üreticisinden biri olarak, 110.000 metrekare kapalı alanda teknolojik modern altyapımız ve 1500’den fazla çalışanımızla üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri Türkiye’ye ve dünyaya dağıtıyor, ödüllü hizmet ağımızla her zaman müşterilerimizin yanında oluyoruz. Yeni ürünler ve yeni pazarlar ile global pazarlarda sağladığımız istikrarlı büyümemizi, ürün gamımıza robot süpürge gibi birçok yenilikçi ürün ekleyerek sürdürmeyi planlıyoruz.  Çin’in lider teknoloji firmalarından biri olan Viomi ile kurduğumuz stratejik ortaklık anlaşması, Viomi Akıllı Robot Süpürgelerin ürün geliştirme, montaj, üretim, satış-dağıtım alanlarında Sunny’i yetkili kılıyor. Söz konusu iş birliğinin yerli üretime ve ihracata da büyük katkılar sağlanmasını bekliyoruz.”

• turkiye beyaz esya uretiminde kuvvetli bir ulke ama yeni teknolojilere adapte olamayip surekli kan kaybediyor. robot supurgede yerli uretim cok geriden geliyor mesela. boyle giderse televizyon pazari gibi beyaz esya alaninida kaybedecegiz. pek bilinmez 90larin sonu 2000lerin basinda avrupada satilan her 4 televizyonden 1 tanesi turk uretimiydi. yeni gelen lcd teknolojisine yatirim yapilmadi, adapte olunamadi butun bir pazar eridi gitti. su an avrupayi gec turkiyede satilan televizyonlardan kaci yerli uretimdir, yerli diye gecen modellerde bile paneller disardan geliyor, yerlilikleride tartisilir.

• Üretim üretimdir. Montaj da olsa bir yerden bu işlere girmeleri iyi olmuş.

• Ülkemize gelen yüksek teknoloji firmalarının tamamı "çöp" diye tabir edilen en alt seviye modellerini Türkiye'de üretiyor. Galaxy A02, Redmi Note 10S, TCL 20 SE vb. Bu yüzden bir firmanın en iyi gelişmiş modellerini Türkiye'de üretecek olması sevindirici. Alpha 2 Pro ve V5 Pro sadece markanın değil, dünyanın en iyi robotları arasında, 4000 pa çekim güçleri, yapay zekaları, dörtlü lidar sistemi ile kamera olmadan obje tanıyabilmeleri oldukça güzel özellikler arasında :)

Umarım bu şekilde Türkiye'de üst modellerini üretecek firmalar daha çok gelir. Montaj sanayisi diye küçümsemeyin sakın. Montaj sanayisi zamanla yan sanayi kollarını beraberinde getirir. Bugün otomobil parçalarının üretiminde söz sahibi ülkelerden biriyiz, Avrupa'da üretilen her araçta, Mercedes'lerde bile az ya da çok Türkiye üretimi parça var. Bunu zamanınsa gelen montaj sanayisine borçluyuz. Zamanla Viomi'nin bu modellerinin fırçası, filtresi, sonra da diğer parçaları Türkiye'de üretilmeye başlanacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 1 Ocak 2022; 23:6:54 >

• Üstüne marka adını yapıştıracaklar, yerli üretim bu artık.

• Ben hala neden "lisanslı" üretim değil de "yerli" üretim diye lanse edildiğini anlamıyorum. Arkadaş lisanslı üretim bu, başka bir şey değil. Hatta lisanslı bile "denemez" çünkü farklı isim verebilir, temel model üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

• Bende şunu merak ediyorum ben Ağrı'da yaşıyorum ağrılı değilim gorevliyim burda geçici sonuçta, sunny Türkiye nin 3 büyük elektronikcisinden birisi olduğunu ifade ediyor ama kendi memleketine neden yatırım yapmıyor? Üstelik elektronik soğuk sever sonuçta üstelik burdan Kafkaslara İran'a daha kolay ulaşabilir birazda kendi topraklarıniza kendi insaniniza faydaniz olsun lütfen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok umutlu olmayın, Viomi V5 Pro cihazı servise gönderdim teker sıkışmasından, servis bir sorun yok diyerek tekrar göndermiş, ürünün tekrar test ettim aynı sorun devam ediyor. Standart servis hizmeti işte çokta kalite beklememek lazım, THH ile çözüme kavuşacak bir konu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.