Şimdi Ara

Kçükü bir devre ve Led ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben lise 2 öğrencisiyim ve ev genellikle boş oluyor ben bir oyun oynadıgımdan dolayı kulaklık takılı ve müziğin şiddeti yüksek bu yüzden zil çaldığında kapıyı duyamıyorum bunun için basit bir öneri istiyorum zil çalınça odadaki şerit ledleri bağlabilirim o yanabilir sönükken veya başka bir şey yani ordan butona basıldıgı zaman odada dikkatimi çeken birşey olmalı ve anlamalıyım. :)

Birde iç mekan manta led leri pararlel şekilde nasıl birbirine bağlıyarak odaya güzel bir görüntü sağlarım?

• Zilin devresindeki o anahtar vazifesi gören düğmeye şerit ledin kablosunun birini bağla ve şerit lede 12v adaptör tak

zilin devresini koyarsan daha iyi yardım edebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: genclerbırrr

Merhaba

ben lise 2 öğrencisiyim ve ev genellikle boş oluyor ben bir oyun oynadıgımdan dolayı kulaklık takılı ve müziğin şiddeti yüksek bu yüzden zil çaldığında kapıyı duyamıyorum bunun için basit bir öneri istiyorum zil çalınça odadaki şerit ledleri bağlabilirim o yanabilir sönükken veya başka bir şey yani ordan butona basıldıgı zaman odada dikkatimi çeken birşey olmalı ve anlamalıyım. :)

Birde iç mekan manta led leri pararlel şekilde nasıl birbirine bağlıyarak odaya güzel bir görüntü sağlarım?

Lise 2'ye kadar geldiyseniz noktalama işaretlerininin kullanımını da öğretmişlerdir herhalde okulda. En azından okurken anlamak için bizler daha az yorulmuş oluruz.

Sorunuzun cevabına gelirsek;
    Uzaktan kumandalı bir zil (link) alın. Vericisi ile kapıdaki zil butonunu paralel bağlayın. Alıcısını da odanıza koyup çıkışına ister LED bağlayın ister odanızın lambasını bağlayın.

• Tam olarak nasıl bir şey o dediğiniz bir link felan verebilirmisiniz ?
  • (link) yazısını tıklarsanız link açılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 29 Nisan 2012; 15:54:09 >
  • bunun yapım şeklini tam anlıyamadım biraz açılkarmısınız veya nette varsa yapılmış şekli ben bulamadım ama
  • Selamlar.
    aeronics kardeşim , şayet bir adet zil butonu varsa işe yarayabilir ( ki paralel bağlandığında vericinin buton uçlarına 12VAC uygulanmış olacağından ! pek paralel bağlamanın çözüm olacağını sanmıyorum) , ya dış kapı dan zile basılırsa sistem nasıl çalışacak ? Acizane bize göre olay , direkt içerideki zile gelen 2 ucu kullanarak çözülmeli. Mesela bu 2 uca yani aynı zamanda zile paralel bir 12Volt röle ile iş çözülebilir. Zile basıldığında röle kontakları 50 Hz ile tırrr şeklinde açılıp kapanacaktır. Rölenin bu kontaklarından da bir 12VDC yi geçerek şerit led yakılabilir. Arkadaşımız da işitsel olarak duyamadığı zili , görsel olarak farketmiş olur.
    Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    savunma ile ilgili önerisi olan
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam untayk,
    Gözükmüyordun bir süredir ya da ben görmüyordum. Zil butonu ile kastettiğim şey aslında zilin çalan kısmına yapılan bağlantı idi. Zaten kapını dışına böyle bir aletin buyonunu koymak kapıyı çalacak olan kişi içinde karmaşa yaratabilir. O yüzden en mantıklısı dediğin gibievin içinden bu bağlantıları halletmek. Malum apartmanda yaşanılıyorsa en az iki adet buton var anlamına geliyor.
    Oda ile ev kapısı yakınsa odaya çekilen kablo problem yaratmayabilir ancak mesafe uzadıkça ortada duran kablo genclerbırrr'in ebeveyni tarafından pek sıcak karşılanmayacaktır. O yüzden ilk iş olarak ikazın odaya aktarılması olacaktır. Bunu da linkteki alet yapar. Daha sonra bu aletin içine her türlü mod uygulanabilir. Hatta işi abartıp ufak bir PIC ile hoperlöre gelen bir sinyalden yürüyen ışık bile yakılabilir.
  • Bu konuda size katılıyorum . Aile ortadaki kablo yumağından sebep arkadaşımızı paralayabilir bile. Nereden biliyoruz , KENDİMİZDEN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.