Şimdi Ara

kdf 50e2000 ile 2010 arasında tercih; t surround mu virtual dolby mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kdf 50 e 2000 ile 2010 arasında kararsız kalmış durumdayız. Farkları ses sistemiymiş. 2000'de virtual dolby, 2010'da ise true surround var ve bu iki modelin fiyatları aynı. Bunların farkı nedir ve sizce hangisini tercih etmeliyim?

• Slmlar ben kdf2010 kullanıyorum ses olarak gayet memnunum.

Virtual Dolby:Arka hoparlörler olmadan gelişmiş bir sinema surround ses efekti için Dolby sinyal işleme devresidir. Sadece iki ön hoparlör ile Dolby surround ses efekti yaratır.

(alıntıdır)True surround demek "gerçek" surround ses demektir, yani virtual surround gibi 2 hoparlörden üretilen "taklit" surround efekt değildir.

Aslında true surround olarak tanımlanan başka bir ses formatı daha var, ancak rutin olarak kullanılmaya başlanan bir format olmadığından senin sorduğun kavramın bu olmadığını düşünüyorum. Bu son bahsettiğim true surround ses formatında ses yönü izleyicinin pozisyonuna göre yön değiştirebiliyor...böylece sesin yönü izleyici hangi pozisyonda ise ona göre şekilleniyor ...Şöyle bir örnek vereyim...henüz araştırma safhasında olan true-surround ses formatında diyelim ki bir sahne izliyorsunuz ve arkanızdan bir efekt duyuyorsunuz....varsayalım ki o ses arkadan gelirken siz yüzünüzü tamamen arkanıza, yani sesin geldiği yöne doğru döndünüz...bu yeni pozisyonda ön hoparlörler artık sizin için arka hoparlör pozisyonuna geçtiği için bu kez efekt sesi ön hoparlöre geçiyor, yani siz yine sesi arkanızda duyuyorsunuz...
    Teknolojinin sonu yok, bakalım daha neler göreceğiz...

yani ikincisi True daha iyi

• Çok saolun. Yarın ısmarlıyoruz biz de 2010. Bakalım nasıl olacak
  • Şimdiden hayırlı olsun gerçekten güzel bir tv ara sıra aklıma geliyor acaba lcd mi alsaydım diye ama 127 ekranı görünce tekrar uçup gidiyor bu düşünce kafamdan

Bu arada benim tv'nin üzerinde(2010) virtual dolby yazıyor onu da söyleyeyim.Tru yu destekliyorsa harika bir şey çünkü PS3 te bu formatı destekliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.