Şimdi Ara

Kedi ve Köpek Sahipliği Hakkındaki Tez Çalışmam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çukurova Üniversitesi İşletme Tezli Yüksek Lisans öğrencisiyim. ‘Evcil Hayvan Sahiplik Rolünün Evcil Hayvanlara Yapılan Harcamalara Etkisinin İncelenmesi' konulu tez çalışmam için kedi ve köpek sahiplerine bir anket uygulamam gerekiyor. Rica etsem zamanınızı ayırıp yanıtlayabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

http://www.surveey.com/SurveyStart.aspx?lang=1&surv=0a767ff12e0c4b12a5b3d358689d519e

• İçimden size bu bilgileri aktarmak gelmedi halbuki bilgi vermeye hazırdım
    Anket çok uzun,
    Birden fazla canlısı olanlar için şıklar hem yetersiz hem manasız kalıyor.
    Bazı maddeler gerçekçi değil yani sadece bir defa ve bir canlı için sorulmuş mesela veterinere götürdün mü hangisini ayrıca götürmek için bir gerekçe varsa gider ve hastalığın durumuna göre masraf artabilir azalabilir bu tek seferlik veri ile nasıl bir genelleme yapacaksınız
    Kedi köpek başka evcil hayvan yok mu
    Pansiyona bıraktım mı bu veri de anlamlı gelmedi kedi için başka köpek için başkadır
    Ayrıca köpek vardır masrafı ayda 1000 lira olur köpek vardır 50 lira olur bu veriler size somut tekil bir genelleme yaptırmış olur mu
    Evde sizin yatağınızda mı başkasının yatağında mı uyuyor gibi bir sorunun cevabını aramak nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zgrp Z kullanıcısına yanıt
    Ben ankette belirttim zaten birden fazla evcil hayvanı olanların sadece bir tanesini seçip ona göre anketin geri kalanını cevaplaması gerektiğini. Sorular da öylesine belli bir temeli olmadan hazırlanmıș sorular değil. Bir kısmı Amerika Evcil Hayvan Ürünleri Birliğinin araștırmasından, bir kısmı Finlandiya ve Tayvan'da yapılan araștırmalardan, bașka bir kısmı literatürde 1980'lerden beri yapılan bilimsel makalelerden, diğer kısmı ise ön analizler sonunu elde edilen bildirimler dikkate alınarak hazırlanmıștır. Literatürde evcil hayvanlarını ailelerinin bir parçası olarak görenlerin hayvanları için ayrı yatak satın aldığı, çocukları olarak görenlerin ise hayvanlarıyla beraber uyuduğuna ilișkin bulgular mevcuttur. Hayvanını aile üyesi olarak görenlerin tatile çıkarken hayvanlarını yanlarında götürdükleri, görmeyenlerin ise hayvan pansiyonuna bıraktıkları yönünde araștırma sonuçları bulunmaktadır. Harcamalar doğal olarak hayvanın türünden ötürü ya da bașka nedenlerle farklılık gösterecek. Ben de istatistiki analiz uygulayarak bu farklılığın hangi değișkenlerle ilișkisi olduğunu saptayacağım. Merak ettiğiniz bu soruların nedenleri de bunlardır. Sadece kedi ve köpek sahipliğini ele alma nedenim de veteriner harcamalarından kaynaklanmaktadır. İlk ön analizde tüm evcil hayvanları almıștık ama kedi ve köpek dıșındaki hayvanlarda veteriner masrafı çıkmayınca mecburen tezde sadece kedi ve köpeği aldık. Veterinere sadece acil ve kaza durumlarında gidilmediği, düzenli yaptırılması gereken așıların varlığı dolayısıyla son bir yıldaki veteriner kliniği ziyareti baz alınmıștır. İsterseniz literatür taramasından elde ettiğim makaleleri ve istatistiki verileri e-posta adresinizi iletirseniz sizinle paylașırım. Bu sayede soruların kaynağını daha iyi anlayabilirsiniz. Anketi cevaplayıp cevaplamamak sizin elinizde. Ben zaten bireysel olarak sizden cevaplamanızı istemedim. Sadece gönüllü olarak cevaplamak isteyenler çıkabilir diye bu platformda da paylașmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aysemLDG -- 4 Aralık 2016; 15:46:23 >

• Anlıyorum, fakat buradaki sorulardaki detaycılık ister istemez maksatlı bir bilgi toplama gibi algılatıyor.

sanırım anketin sonucunda Evcil hayvan sahibinin kişiliğini yansıtır yada Evcil hayvanım benliğimin bir parçasıdır şeklindeki tarifler belki araştırmanızın amacı için gerekli fakat her ne kadar gönüllülük esasıyla toplanıyor bile olsa sonraki sayfada topladığınız bilgiler özel hayatın gizliliği kanunu kapsamında kabul edilen kişisel verilerin korunması kanunu (6698) ile örtüşmeyen kişinin özel bilgilerini detaylıca topladığınız bilgiler, bu bilgilerin üçüncü taraflara aktarılmadığı konusunda bir güvence olmaması rahatsız edici bu bilgiler Ip adresi ile loglandığında bu 6698 kapsamına girer diye düşünüyorum
  • zgrp Z kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz iki cümle de evcil hayvan sahiplik rollerinden biri olan genișletilmiș benlikle alakalı. Anketin son sayfasındaki sorular ise her anketin sonunda bulunabilen klasik sorulardır ki ben de linki aktarırken güven duygusu olușturmak için okuduğum üniversiteyi ve bölümümü açıkladım. Muhtemelen birkaç ay sonra tez konusunu herhangi bir arama motorunda arattığınız zaman adım, soyadım ve özgeçmișim de çıkacak. Anketi online koymayıp da anket șirketine verseydim, bu defa da ev adresinizi ve muhtemelen anket șirketinin anketörü denetlemek amacıyla isteyeceği telefon numaranızı dahi öğrenme ihtimalim olacaktı. Sizde takdir edersiniz ki sosyal bilimler öğrencisi olarak yaptığımız araștırmayı test etmek için anket uygulamak kullanılan en yaygın yöntemlerden biridir. İsterseniz Çukurova Üniversitesi İșletme Bölümü Pazarlama Bilim Dalıyla görüșüp araștırmada elde edilen verilerin tamamıyla eğitim amaçlı kullanılacağının teyidini de alabilirsiniz. Sizin de kaygılarınızı anlıyorum ama lütfen siz de benim tezimi tamamlamam için evcil hayvan sahiplerinin yardımına ihtiyacım olduğunu anlayın. Sizden kimliğinizde yer alan bilgileri istemediğim için de yasal olmayan herhangi bir durum yok ortada.

• aysemLDG A kullanıcısına yanıt
    Soruların bazıları banada garip gelsede sakınca göremdim yardımcı olmak maksadıyla doldurdum anketi; umarım işinize yarar.
  • aysemLDG A kullanıcısına yanıt
    testinizi doldurmuştuk zaten eğitime bu kadarcık katkımız olsun şimdiden başarılar diliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

Soruların bazıları banada garip gelsede sakınca göremdim yardımcı olmak maksadıyla doldurdum anketi; umarım işinize yarar.

Öncelikle vaktinizi ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Üstteki cevaplarımda da bahsettiğim gibi anketteki soruların her birinin literatürde bir karșılığı var. Eğer tez yayınlandıktan sonra okuma fırsatınız olursa soruların hangi temele dayanarak olușturulduğunu anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aysemLDG -- 5 Aralık 2016; 23:24:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgrp

testinizi doldurmuştuk zaten eğitime bu kadarcık katkımız olsun şimdiden başarılar diliyorum

Anketi cevapladığınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

• Bana da uzun geldi ama yardımcı olmuş olmak için doldurdum.

• buzgibilimonata kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Tez olduğu için kapsamlı bir çalışma yapmak istedik. Haliyle de anket uzun oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.