Şimdi Ara

KEDİLERLE İLGİLİ YARDIM KONUSU(Kedilerle ilgili tüm sorularınız için buyrun.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: halog

quote:

Orijinalden alıntı: Arnold Schwarzenegger

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkanarda.md

merhaba öncelikle düşünceniz için size teşekkür ederim.sokakta beslediğim yetişkin kedimi eve almayı düşünüyorum hangi aşıları yaptırmam gerek?

Hemen kuduz, karma, lösemi aşısı ve dış iç parazit yapılmalı. 3hafta sonra karma ve lösemi 1er defa daha tekrarlanacak. Parazitler tercihen 2ay-3ayda bir diğer aşılar ise her yıl tekrarlanacak. Ayrıca bunun dışında hayvanı kısırlaştırmanızı da tavsiye ediyorum.

Veteriner bana 3 ayda 1 iç ve dıs parazit olmak zorunda dedi ömür boyu

Tercihenden kasdettiğim periyodu yani 2ay veya 3ay arayla yapılmasıdır. Hayvan balkon bahçe gibi açık alanlarda geziyorsa 2ayda bir yapılmalı. Ev dışından adımını dışarı atmıyorsa 3ayda bir de olabilir. Tabiki ömür boyu devam edecek. Yanlış anlaşılmasın aman.

Benim bildiğim parazit için aşı zorunlu değil, iç parazit için 3 ayda bir 2mlx3 gün kontil veriyoruz dış parazit içinse gerekirse damla. Veterinerler böyle söylüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arnold Schwarzenegger

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkanarda.md

merhaba öncelikle düşünceniz için size teşekkür ederim.sokakta beslediğim yetişkin kedimi eve almayı düşünüyorum hangi aşıları yaptırmam gerek?

Hemen kuduz, karma, lösemi aşısı ve dış iç parazit yapılmalı. 3hafta sonra karma ve lösemi 1er defa daha tekrarlanacak. Parazitler tercihen 2ay-3ayda bir diğer aşılar ise her yıl tekrarlanacak. Ayrıca bunun dışında hayvanı kısırlaştırmanızı da tavsiye ediyorum.

Veteriner bana 3 ayda 1 iç ve dıs parazit olmak zorunda dedi ömür boyu

Tercihenden kasdettiğim periyodu yani 2ay veya 3ay arayla yapılmasıdır. Hayvan balkon bahçe gibi açık alanlarda geziyorsa 2ayda bir yapılmalı. Ev dışından adımını dışarı atmıyorsa 3ayda bir de olabilir. Tabiki ömür boyu devam edecek. Yanlış anlaşılmasın aman.

Benim bildiğim parazit için aşı zorunlu değil, iç parazit için 3 ayda bir 2mlx3 gün kontil veriyoruz dış parazit içinse gerekirse damla. Veterinerler böyle söylüyor.

O mantıkla yaklaşırsak hiçbir aşı zorunlu değil. Tamamı önlem içindir. İster aşılayın ister aşılamayın. Ancak hayvanınız rahatsızlanırsa başta moral bozukluğu olmak üzere maddi manevi kaybınız ilaç maliyetinden kat kat fazla olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• halog kullanıcısına yanıt
    Anladım. Veteriner bana iç parazit aşısının kontilden dış parazit aşısının damladan bir farkı olmadığını söylemişti. Diğer aşılara gelince onlar olmazsa olmaz sanırım. Ama ailem kedi sadece evde kaldığı için aşı yaptırmak istemiyor. Kedi 4 yaşında. Haklılar mı sence?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar, kedilerimizi sürekli et ile beslememiz doğru mu? et yemeye alıştıktan sonra ekmek, makarna, yoğurt vs den soğuduğu doğru mu yoksa bir söylenti midir? ayrıca mama yemeye alıştıktan sonra başka bir gıda ile beslenmezler mi? sokakta bir kedi buldum , 1 aydır bakıyorum evde, yalnız beslenme şeklini bir türlü çözemedim , kedi 3-4 aylık civarında sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyhill -- 24 Eylül 2013; 17:17:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

selamlar, kedilerimizi sürekli et ile beslememiz doğru mu? et yemeye alıştıktan sonra ekmek, makarna, yoğurt vs den soğuduğu doğru mu yoksa bir söylenti midir? ayrıca mama yemeye alıştıktan sonra başka bir gıda ile beslenmezler mi? sokakta bir kedi buldum , 1 aydır bakıyorum evde, yalnız beslenme şeklini bir türlü çözemedim , kedi 3-4 aylık civarında sanıyorum.

Ciddi olup olmadığınızı gerçekten anlayamadım. Hatta mesajınızı defalarca okumama rağmen. Kediye ekmek makarna ve yoğurt verilmez. Bunların kediye verilmesi normal değil anormaldir. Kedi bu şekilde beslenmez.

Sürekli et verilmesi dengesiz beslenmeye sebep olur. O yüzden en kolay ve güvenilir besleme için mama kullanılmalı.
    3-4aylık kediler için yavru kedi maması alınmalı. Ancak mamada ucuza kaçılması ilerde sağlık problemlerine yol açar. Proplan, Hills, Royal Canin gibi markalar dışında mama önermiyorum. Kilosu 16-20 lira civarında açık şekilde pet shoplardan almak mümkün.

• quote:

quote:

selamlar, kedilerimizi sürekli et ile beslememiz doğru mu? et yemeye alıştıktan sonra ekmek, makarna, yoğurt vs den soğuduğu doğru mu yoksa bir söylenti midir? ayrıca mama yemeye alıştıktan sonra başka bir gıda ile beslenmezler mi? sokakta bir kedi buldum , 1 aydır bakıyorum evde, yalnız beslenme şeklini bir türlü çözemedim , kedi 3-4 aylık civarında sanıyorum.

Ciddi olup olmadığınızı gerçekten anlayamadım. Hatta mesajınızı defalarca okumama rağmen. Kediye ekmek makarna ve yoğurt verilmez. Bunların kediye verilmesi normal değil anormaldir. Kedi bu şekilde beslenmez.

Sürekli et verilmesi dengesiz beslenmeye sebep olur. O yüzden en kolay ve güvenilir besleme için mama kullanılmalı.
    3-4aylık kediler için yavru kedi maması alınmalı. Ancak mamada ucuza kaçılması ilerde sağlık problemlerine yol açar. Proplan, Hills, Royal Canin gibi markalar dışında mama önermiyorum. Kilosu 16-20 lira civarında açık şekilde pet shoplardan almak mümkün.

Açıkçası bende sizin ciddi olup olmadığınızı anlamadım :) Sokak kedileri çöplüklerde geziyorlar ne buluyorlarsa yiyorlar farkında mısınız? Çöplerde de kedi maması, et tavuk yok ne yazık ki, varsa çok nadir kemik parçaları çıkar, hayvan onu da bulabilirse koca çöplüğün içinde. Bende sokaktan topladığım annesiz kedileri evime getirip besliyorum ama hiç birine sürekli olarak kedi maması yedirmiyorum, sürekli olarak tavuk et de vermiyorum yeri geliyor ben ne yiyorsam onu yiyor, bazen günde sadece bir yumurtayla bir bardak sütü karıştırıp veriyorum.

Yani size kesinlikle katılmıyorum, o sizin bahsettiğiniz kedi mamaları falan zaten çok pahalılar, Türkiyede kedi köpek besleyen bir çok insanın onları alması mümkün değil.

• halog kullanıcısına yanıt
    ciddi olup olmadığımın anlaşılamaması da ne demek :) birçok köpek besledim ama ilk defa bir kedi besliyorum. ne versem yemiyor hayvan, mesela şu an tam 2 gündür hiçbir şey yemedi desem yeridir. kedi maması bana sağlıklı gelmiyor. bu hayvanlar makine değiller, doğal yaşamın birer fertleri. o yüzden doğal yaşam gereği etçil hayvan olduklarından yola çıakrak genelde et verdim, ancak son 2 gündür et de yememeye başladı. peynir , süt, yoğurt hiç yemiyor zaten, koklayıp kaçıyor. kaşar peyniri yedi 3-4 gün boyunca sonra ondan da vazgeçti. ne yapacağımı bilemediğpim için konuya yazdım, yardımlarınızı (ciddi anlamda!!) bekliyroum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gncttyslgr

quote:

quote:

Açıkçası bende sizin ciddi olup olmadığınızı anlamadım :) Sokak kedileri çöplüklerde geziyorlar ne buluyorlarsa yiyorlar farkında mısınız? Çöplerde de kedi maması, et tavuk yok ne yazık ki, varsa çok nadir kemik parçaları çıkar, hayvan onu da bulabilirse koca çöplüğün içinde. Bende sokaktan topladığım annesiz kedileri evime getirip besliyorum ama hiç birine sürekli olarak kedi maması yedirmiyorum, sürekli olarak tavuk et de vermiyorum yeri geliyor ben ne yiyorsam onu yiyor, bazen günde sadece bir yumurtayla bir bardak sütü karıştırıp veriyorum.

Yani size kesinlikle katılmıyorum, o sizin bahsettiğiniz kedi mamaları falan zaten çok pahalılar, Türkiyede kedi köpek besleyen bir çok insanın onları alması mümkün değil.

Dünya sizin baktığınız taraftan dönmüyor malesef. Toz pembe değil her şey. Siz o hayvancıkların 2seneden fazla yaşayamadıklarını biliyor musunuz? Etrafınızda daha uzun yaşamış olanlar varsa emin olun ki birileri onlara bakıyordur ki o güne gelmiştir.

Siz hiç bir hayvana doğumundan hayatının sonuna kadar baktınız mı? Hem de sizin tercih ettiğiniz biçimde? Ben sevdiğiniz hyüayatının sonuna kadar baktığınız hayvanınızı nasıl beslenmeniz gerektiğini söylüyorum. İlerde telafisi zor hastalıkların önüne geçilmesi için. Şayet siz eğer bu şekilde hayvan bakmaya yanaşmıyor, belli bir müddet sonra sokağa atıyorsanız zaten bakmayın o hayvana. Hayvanın hayatını allak bullak etmenin anlamı yok. Günahtır.

Ayrıca hayvan bakmak bir lükstür. Eğer maddi durumunuz el vermiyorsa hayvan bakmaya falan kalkışmayın. İyilik yapacam derken her anlamda tek yaptığınız kötülüktür.

Sizi muhattabım sayıp mesajınıza cevap verdim. Lüzumsuz tartışma yaratmamanızı rica ederim. Maddi manevi bir beklentiye girmeden doğru yolu göstermeye çalışıyorum.

• quote:

ciddi olup olmadığımın anlaşılamaması da ne demek :) birçok köpek besledim ama ilk defa bir kedi besliyorum. ne versem yemiyor hayvan, mesela şu an tam 2 gündür hiçbir şey yemedi desem yeridir. kedi maması bana sağlıklı gelmiyor. bu hayvanlar makine değiller, doğal yaşamın birer fertleri. o yüzden doğal yaşam gereği etçil hayvan olduklarından yola çıakrak genelde et verdim, ancak son 2 gündür et de yememeye başladı. peynir , süt, yoğurt hiç yemiyor zaten, koklayıp kaçıyor. kaşar peyniri yedi 3-4 gün boyunca sonra ondan da vazgeçti. ne yapacağımı bilemediğpim için konuya yazdım, yardımlarınızı (ciddi anlamda!!) bekliyroum

Size tekrar söylüyorum doğru ve dengeli beslenmenin en kolay yolu kaliteli mamadır. Önceki mesajımda olduğu gibi şuan da ciddiyetle belirtiyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.