Şimdi Ara

KEDİLERLE İLGİLİ YARDIM KONUSU(Kedilerle ilgili tüm sorularınız için buyrun.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İ.Ü Veteriner Fakültesi 4.Sınıf öğrencisiyim. Forumun bu bölümünü incelediğimde bazı eksiklikler ve yanlışlar olduğunu gördüm. Konulara teker teker yazmaktansa burada tek başlık altında sorularınızı cevaplayabilir, sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışabilir ve öneri verebilirim.

İlk mesaja bilgi yüklemesi yapmayacağım. Sorularınızı alarak bilgilendirme yapmak istiyorum. Değerli olan bilgileri bu mesaja ekleyerek bir rehber oluşturmak istiyorum.

Önemli not: Bu başlığı ego tatmini amaçlı açmıyorum, lütfen farklı anlamlar yüklenmesin. Beni bir arkadaş bir dost olarak görün.

• Böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederimBenim size birkaç sorum olacak;
    1-Ben evime kedi alacağım soke cinsi bir kedi almayı düşünüyorum sizce apartma içinde bakılabilir mi ve hangi zorluklar olur???
    2-Benim salonum kadar büyük bir balkonum var orada baksam olur mu , aşağı atlar mı ???
    3-Eskiden tavşan bakmıştım tavşanla kedi bakımı birbirine benzer mi ???

Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: halog

Selamlar.

İ.Ü Veteriner Fakültesi 4.Sınıf öğrencisiyim. Forumun bu bölümünü incelediğimde bazı eksiklikler ve yanlışlar olduğunu gördüm. Konulara teker teker yazmaktansa burada tek başlık altında sorularınızı cevaplayabilir, sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışabilir ve öneri verebilirim.

İlk mesaja bilgi yüklemesi yapmayacağım. Sorularınızı alarak bilgilendirme yapmak istiyorum. Değerli olan bilgileri bu mesaja ekleyerek bir rehber oluşturmak istiyorum.

Önemli not: Bu başlığı ego tatmini amaçlı açmıyorum, lütfen farklı anlamlar yüklenmesin. Beni bir arkadaş bir dost olarak görün.

Merhaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Biz evimize kedi alacağız soke cinsi bir kedi almayı düşünüyoruz sizce apartman içinde bakılabilir mi ve hangi zorlukları olur ve bebekler ile çocuklarla anlaşması onlara yaklaşımı nasıldır

• quote:

Orijinalden alıntı: teknokediya

Böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederimBenim size birkaç sorum olacak;
    1-Ben evime kedi alacağım soke cinsi bir kedi almayı düşünüyorum sizce apartma içinde bakılabilir mi ve hangi zorluklar olur???
    2-Benim salonum kadar büyük bir balkonum var orada baksam olur mu , aşağı atlar mı ???
    3-Eskiden tavşan bakmıştım tavşanla kedi bakımı birbirine benzer mi ???

Şimdiden teşekkürler...

Öncelikle rica ederim.

1.İlk sorunuzu sizinle benzer koşullarda yaşadığım için kendimden bilgi vererek cevaplayacağım. 5katlı bir apartmanın 2. Katında yaşıyorum. Yaklaşık 1yaşlarında bir tekirim var. Oldukça yaramaz ve hareketli ufaklık. Herhangi bir önemli sorunla karşılaşmadım kendisini sahiplendiğimden beri. Kediler için yaşama alanının dar olmasının bir sakıncası da yok. Sorun olarak kedi tuvaletinin temizlenmesi sizi biraz rahatsız edebilir. İyi mamayla beslediğiniz vakit zaten dışkısı nahoş kokulu olmayacaktır.

2.Özellikle erkek kediler için balkondan atlama gibi bir durum söz konusudur. Ergenliğe erişmiş bir erkek kedi kızgınlık durumunda büyük ihtimalle balkondan atlayacaktır. Önlem olarak kısırlaştırma yapılabilir. Böylece dişiye olan ilgi ortadan kalkar ve bunun yanında sayısız fayda da sağlanır. Ancak ben kesinlikle ev ortamında sizinle yaşaması taraftarıyım. Eğer tamamen, açık bir balkonda bakmayı düşünüyorsanız bence bu fikirden vazgeçmelisiniz. Siz evde baktığınızda zaten o balkonda vakit de geçirecektir.

3.Eğer tavşanınızı eve salıp sizle beraber dolanacak şekilde serbest bir şekilde besliyorsanız duruma yabancılık çekmeyeceksiniz. Kediler kafasının geçtiği her delikten geçer, vücudunun sığdığı her ev alanında bulunabilir. Kedi buraya çıkamaz, kedi buraya giremez dediğiniz alanlara bile bir bakmışsınız ki kedi girebilmiş ve size oradan koca kulakları parlayan büyük gözleriyle bakıyor olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: arsenelupin

quote:

Selamlar.

Merhaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Biz evimize kedi alacağız soke cinsi bir kedi almayı düşünüyoruz sizce apartman içinde bakılabilir mi ve hangi zorlukları olur ve bebekler ile çocuklarla anlaşması onlara yaklaşımı nasıldır

Rica ederim,
    Bir üst mesajda da belirttiğim gibi evde kedi bakmanın bir sakıncası yoktur. Kedi bakmak kolay değildir, masraflıdır, emek ve sevgi ister. Birçok insan için lükstür.
    Zorluk konusuna değinecek olursak bu ucu çok açık olan bir olgudur. Basitçe belirtirmek istersek bana göre zor olmayan size göre zor olabilir. Yada size zamanla zor gelebilir. Zor olabilcek şeyleri sıralarsak:

Tuvalet kabının temizliği
    Mama verilmesi
    Tüy bakımı
    Oyun
    Pet gereçleri, mama alışverişi
    Aşı, veteriner kontrolleri vs.

Bunun dışında kıyafetleriniz tüylenebilir, Etrafa tüy dökülebilir (Daha sık temizlik gerekir)
    Sevdiğiniz mobilyalar tırmık izleriyle dolabilir( Tırmalama tahtası kullanılırsa bu sorun büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır)

Bu yazdıklarımın tamamı bana göre sorun değildir. Ancak herhangi biri yada birkaçı bahsettiğim üzere bazı kimselerce zorluk olarak kabul edilebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kediler ne den doymak bilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 2 gundur evimde tahminen yaklasik 1 aylik cok sirin bir ufakliga bakmaktayim. Turu cinsi vs hicbir bilgim yok. Normal pastorize sutu ilik sekilde biberonla veriyorum. Genelde 4-5 saatte bir beslenmek istiyor. Sutu verdigimde de bayaga bir heyecan yapiyor ufaklik. Saldiriyor resmen biberona :)

Herneyse bu hayvanin bakimi icin oncelikli olarak yapmam gerekenler nelerdir? Internetten ufak bir arastirma yaptim. Kismen birseyler ogrendim ancak konuyu gorunce sorayim dedim. Simdilik yaptiklarim:

1) Kedi kumu aldim ve bir kaba dokup banyoya koydum. Tuvaletini oraya yapmaya alismasi icin ara ara oraya goturuyorum.

2) Gunde cok kere (tahminen 4-5 saatte bir) ilik sutu biberonla vererek besliyorum.

3) 1 kereye mahsus banyoda yikayip temizledim cunku boyun ve sirt bolgesinde siyah siyah ufak parazitimsi seyler vardi. Su an tertemiz.

1 aylik bir kedi bakimi nasil yapilir, gunluk besin ihtiyaci ne kadardir, veterinere hemen goturmeli miyim, asilari falan nelerdir, tirnaklari falan kesiliyor mu bu hayvanlarin vs?

Kisaca genel bir bilgilendirme yaparsaniz sevinirim. Daha once herhangi bir evcil hayvan besleme tecrubem yok malesef :)

Simdiden tesekkurler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer annesi hiç emzirmemişse hiç şansınız yok %90 ölürler. Ama siz 1 aylık diyorasanız böyle bir kaide yok. Kediye inek sütü vermek iyi değil ama illa verecem diyorsanız laktozsuz süt verin

• Mutlaka süt vermek zorundaysanız sulandırılmış süt kullanın. Ama petshop ve veterinerlerde yavru kedi için biberonla içirilen mama bulunuyor onu alırsanız daha iyi olur.

Yavru kediler belli bir döneme kadar kendi kendilerine dışkılama yapamazlar. Bunun için yemek sonrası karnının kak ve çiş bölgesine ılık ıslatılmış bir bez veya mendil ile yumuşak masaj yapın. Kaka veya çişini yapana kadar.

Aşılama dönemi 7-8 haftalıkken başlar.

4 saatte bir beslemeniz uygun olanı zaten.

Veterinere götürürseniz, yaklaşık yaşını ve aşıların ne zaman başlayacağını daha net söyler.

Tırnakları size çok zarar verici düzeyde değilse, veterinere gidince keserler zaten. Veterinizden tırnak kesimini öğrenip, kedi için olan tırnak makası alıp sonrasında kendiniz kesebilirsiniz.
  • Merhaba, Kediler hakkında herşeyi burada bulabilirsiniz.http://evcilhayvanalemi.blogspot.com/2013/08/kediler-hakknda-hersey-kedilerin-hic.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Merhaba. 2 gundur evimde tahminen yaklasik 1 aylik cok sirin bir ufakliga bakmaktayim. Turu cinsi vs hicbir bilgim yok. Normal pastorize sutu ilik sekilde biberonla veriyorum. Genelde 4-5 saatte bir beslenmek istiyor. Sutu verdigimde de bayaga bir heyecan yapiyor ufaklik. Saldiriyor resmen biberona :)

Herneyse bu hayvanin bakimi icin oncelikli olarak yapmam gerekenler nelerdir? Internetten ufak bir arastirma yaptim. Kismen birseyler ogrendim ancak konuyu gorunce sorayim dedim. Simdilik yaptiklarim:

1) Kedi kumu aldim ve bir kaba dokup banyoya koydum. Tuvaletini oraya yapmaya alismasi icin ara ara oraya goturuyorum.

2) Gunde cok kere (tahminen 4-5 saatte bir) ilik sutu biberonla vererek besliyorum.

3) 1 kereye mahsus banyoda yikayip temizledim cunku boyun ve sirt bolgesinde siyah siyah ufak parazitimsi seyler vardi. Su an tertemiz.

1 aylik bir kedi bakimi nasil yapilir, gunluk besin ihtiyaci ne kadardir, veterinere hemen goturmeli miyim, asilari falan nelerdir, tirnaklari falan kesiliyor mu bu hayvanlarin vs?

Kisaca genel bir bilgilendirme yaparsaniz sevinirim. Daha once herhangi bir evcil hayvan besleme tecrubem yok malesef :)

Simdiden tesekkurler.

2ay boyunca anne sütüyle beslenmemiş bir yavru kedinin hastalıklardan etkilenme olasılığı yüksektir. Anne sütü verilmesindeki amaç bağışıklık sisteminin geliştirilmesidir. Sizin burada yapabilecekleriniz yavruyu mikroplardan uzak tutmak. 2aydan sonra temel aşıları veteriner hekime yaptırmanız gerekmekte.
    Pastörize süt yerine kediler için özel toz sütlerden alıp vermeniz daha uygun olacaktır.
    Kediyi yıkamak, iyi kurulamak koşuluyla yapılabilir. Ancak cilt problemleri ortaya çıkarma riski vardır. Bu nedenle zorunlu olmadıkça tercih edilmemelidir.
    Aşılar ve daha detaylı bilgileri size Hekiminiz verecektir.
    Herşeyden önce bir Veteriner Hekim'e gidip ufak bir kontrol yaptırmanızda yarar görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ucuzpet

Merhaba, Kediler hakkında herşeyi burada bulabilirsiniz.http://evcilhayvanalemi.blogspot.com/2013/08/kediler-hakknda-hersey-kedilerin-hic.html

Ne kadar da hızlısınız. Vay be.
  • quote:

Selamlar.

Yavru kedilerin, ilk temel aşılamaları için farklı yerlerde farklı bilgilendirmeler var.

Temel, kedinin sağlığı açısından mutlaka yapılması gerekenler hangileridir. Yavru kedi, ilk aşılama döneminden bahsediyorum.

• quote:

quote:

Merhaba, Kediler hakkında herşeyi burada bulabilirsiniz.http://evcilhayvanalemi.blogspot.com/2013/08/kediler-hakknda-hersey-kedilerin-hic.html

Ne kadar da hızlısınız. Vay be.

Benimkisi hızlılıktan değil birşey biliyorsan paylaşmak taraftarıyım. "Bilgi paylaşıldıkça çoğalır."

• quote:

Orijinalden alıntı: mahtant

quote:

Selamlar.

Yavru kedilerin, ilk temel aşılamaları için farklı yerlerde farklı bilgilendirmeler var.

Temel, kedinin sağlığı açısından mutlaka yapılması gerekenler hangileridir. Yavru kedi, ilk aşılama döneminden bahsediyorum.

Bir veterinerin söylediği "Kedilerde kist-parazit aşısı,karma aşı,leucomie aşısı,fiv aşısı,kuduz,micanfin aşısı yapılamaktadır.Yavrularda kist parazit tedavisi, karma aşı, leucomie ,fiv aşısı 2 doz olarak kuduz tek doz yapılmaktadır. Yetişkin kedilerde karma aşı ,leucomie aşısı,kuduz yılda bir kez tek doz olarak uygulanmaktadır."

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahtant

quote:

Selamlar.

Bir veterinerin söylediği "Kedilerde kist-parazit aşısı,karma aşı,leucomie aşısı,fiv aşısı,kuduz,micanfin aşısı yapılamaktadır.Yavrularda kist parazit tedavisi, karma aşı, leucomie ,fiv aşısı 2 doz olarak kuduz tek doz yapılmaktadır. Yetişkin kedilerde karma aşı ,leucomie aşısı,kuduz yılda bir kez tek doz olarak uygulanmaktadır."

Teşekkürler. Her meslek grubunda olduğu gibi veterinerler arasında da hayvan sağlığını değil de alacağı parayı düşünenler çıkabiliyor. O yüzden gereksiz aşılar da yaparak alacakları ücreti artırıyorlar. Sözüm sadece maddiyatı, mesleğinin ilkelerinin önüne alan veterinerleredir, çok büyük özveri, emek, gönüllü çalışmalar yapan çok iyi veteriner hekimler de var.

• iran kedisi almayı düşünüyorum aşıları yapılmıs 2 aylık buldum

1- kaç aşısı var daha sonra olucak olan ?

2-balkondan düşme tehlikesi varmı kedilerin 8.katta oturuyoruz

3-kışın bu kedi kumları evin içinde koku yapar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arnold Schwarzenegger

iran kedisi almayı düşünüyorum aşıları yapılmıs 2 aylık buldum

1- kaç aşısı var daha sonra olucak olan ?

2-balkondan düşme tehlikesi varmı kedilerin 8.katta oturuyoruz

3-kışın bu kedi kumları evin içinde koku yapar mı ?

1.Yapılan aşılar her sene tekrarlanacak, daha önce başlanmayan aşı var ise 2doz şekilde başlanacak. Bazı aşılar zorunlu değil tercihen yapılmalı. O yüzden net sayı veremem. Hekimle görüşeceksiniz.
    2.Kısırlaştırılmamış erkekler dişi için balkondan atlayabilir. Çok aktif bir kedi ise kuşa sineğe de koşarken atlayabilir. Mizacına bakın, ona göre önlem alırsınız.
    3.Kedi kumu temiz tutulmazsa tabi ki koku yapar. Ancak topaklanma yapan ince taneli doğal kumlar(özellikle belirteyim silikon kumlardan bahsetmiyorum) kokuyu baskılayabilir. Ben tüm kumları bizzat evimde denedim ve kesinlikle öneririm.

• Bi tane iran kedisi buldum yarın alıcam büyük ihtimal chinchilla mı alsam karar vermedim de

mama olarak royal canin yavru maması önerdiler 2 kg 60 tl gibi fiyat sizce bunu mu kullanmalıyım ?

gece yatmadan önce tasmayla balkon kapısına baglıcam kediyi balkondan düşer diye korkuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arnold Schwarzenegger

Bi tane iran kedisi buldum yarın alıcam büyük ihtimal chinchilla mı alsam karar vermedim de

mama olarak royal canin yavru maması önerdiler 2 kg 60 tl gibi fiyat sizce bunu mu kullanmalıyım ?

gece yatmadan önce tasmayla balkon kapısına baglıcam kediyi balkondan düşer diye korkuyorum

2 ırkın arasında ben pek bir fark görmüyorum. Mama olarak tercih doğru. Pet Shoplar bu mamaları büyük paketten kilo ile de verebiliyor. Bir kaç yere sorun elinde olup olmadığını.
    Kediyi bir yere bağlamaktansa bir odaya kapatmanızı daha iyi niyetli görüyorum gece için.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.