Şimdi Ara

Ogame hakkında tüm sorularınızı bu konu altında bana sorabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
22.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 8. evrendeki herkese yardımcı olabilirim kinglionla beraber....
  • Benim sorum şu olacak ve sorularımın devamıda mutlaka devam edecek umarım bıktırmam seni...

1) Birisine dalmadan madenlerimi nasıl çoğaltabilirim?

2) Eğer savunmam da Büyük kalkan kubbesi, küçük kalkan kubbesi, 2000 kadar hafif lazer,3000 kadar roket atar,500 kadar ağır lazer, 100 kadar gaus topu, 60 kadar iyon topu varsa;
    a)bana saldıran taraf çok güçlü bile olsa bu bu savaşın berabere bitme şansı var mı?
    b) berabere bitersen ortalıkta ki madenleri almakta ben mi daha avantajlıyım?

cevabıı sabırsıslıla beklemekteyim.

quote:

Orjinalden alıntı: DEJAWU_93

evet arkadşlar sorularınızı bekliyorum
  • Birisine dalmadan madenleri çoğalmanın tek yolu metal , kristal ve deut. madenlerinin kademelerini arttırman. ama sana tavsiyem saldırı ile kaynak daha çabuk ve daha fazla geliyor. istersen az bir filo yapıp ( i ) yani inaktif oyunculara saldırabilirsin. gelen kaynaklarlada maden kademelerini arttırırsın.

dediğin savunma iyi ama sana karşı çok guclu kişi eğer kar edecegini dusunurse (Filonu indirip harabeyi kaparak ancak kar eder kaynak için gelmez bence ) o savunmayı rahatlıkla geçebilir. eğer savunma yapacaksan plazma agırlıklı olsun. ve bu savaş berabere de bitmez. eğer berabere biten bir savaş olursa sen avantajlı olursun cunku geri donusumculer kendi bulundugun koordinatın harabesine 7dk gibi bir surede gider en fazla...

umarım yardımcı olmuşumdur. eğer aklını kurcalayan şeyler varsa seve seve tekrar anlatırım.
  • arkadas gayet guzel aciklamis.unutma ogamede guclu sawunma diye birsey yoktur.bende buyuk kalkan,kucuk kalkan,3200 roketatar,1800 hafif lazer,250 gaus,93 iyon topu,102 plazma wardi filo birincisi daldi we birsey kalmadi...
  • Masterblaster cevabın için çok teşekürler gayet aydınlatıcı.

başka sorularım elbette olacak. bunlardan bir kaç tanesini daha sorma istiyorum.

1. Bombardiman Gemisi den gelen rapidfire: 20
    Muhrip den gelen rapidfire: 10
    Ölüm Yildizi den gelen rapidfire: 200

Rapidfire ne demek?

2. forumda arkadaşın biri 6 serilik bir savaştan sonra eğer kazanan olmazsa oyun berabere biter demişti bu ne kadar doğru?

3. (i) dediğin in aktif gezegenlerin kullanıcıları oyun başında olmayanlar mı yoksa uzun süredir oyunu oynamayanlar mı?

quote:

Orjinalden alıntı: Masterblaster

Birisine dalmadan madenleri çoğalmanın tek yolu metal , kristal ve deut. madenlerinin kademelerini arttırman. ama sana tavsiyem saldırı ile kaynak daha çabuk ve daha fazla geliyor. istersen az bir filo yapıp ( i ) yani inaktif oyunculara saldırabilirsin. gelen kaynaklarlada maden kademelerini arttırırsın.

dediğin savunma iyi ama sana karşı çok guclu kişi eğer kar edecegini dusunurse (Filonu indirip harabeyi kaparak ancak kar eder kaynak için gelmez bence ) o savunmayı rahatlıkla geçebilir. eğer savunma yapacaksan plazma agırlıklı olsun. ve bu savaş berabere de bitmez. eğer berabere biten bir savaş olursa sen avantajlı olursun cunku geri donusumculer kendi bulundugun koordinatın harabesine 7dk gibi bir surede gider en fazla...

umarım yardımcı olmuşumdur. eğer aklını kurcalayan şeyler varsa seve seve tekrar anlatırım.

• rapidfire benim bildiğim bir round da kaç tane gemiyi aldığı. mesela bombardıman gemisi tek roundda 20 tane (sanırım sonda) alıyor. bu teke tek savaşlarda sanırım yani başka gemilerde işin içine girince rapidfire oranı değişebilir.

Her savaş max. 6 round olur 6 round sonunda kazanan olmazsa savaş berabere biter. Savunmanın belli bir kısmı hariç savaşta kaybedilenler geri verilmez( 1 savunma unitesi %70 sans ile geri dondugu için). ve eger berabere biterse adamdan kaynak kapamazsın.

( i ) dedigim kişiler 1 hafta oyununu hiç açmamış kişiler. yani buyuk ihtimalle oyunu bırakan fakat accountunu silmeyen kişiler. bunlara eğer svunması yoksa sadece nakliye gemisi ile de saldırabilirsin. ama bazı oyuncular bir hafta oyunlarına bakmıyor ( i )oluyorlar ama sonra bi bakmışsın adam oyununa devam ediyor. Yİne de ( i ) lere saldırmak buyuk avantaj. eğer ilk saldıran sen olursa çok fazla aynak kapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masterblaster -- 7 Ekim 2005, 11:29:43 >
  • o savunma sahibi ve saldıran kişi kimdi . hangi evrende bide
  • Peki ittifaka girmemi önerir misin?

bu gemiler ne kadar maden yakıyor onu biliyor mus

quote:

o savunma sahibi ve saldıran kişi kimdi . hangi evrende bide
  • quote:

Orjinalden alıntı: BOSS_MSC

arkadas gayet guzel aciklamis.unutma ogamede guclu sawunma diye birsey yoktur.bende buyuk kalkan,kucuk kalkan,3200 roketatar,1800 hafif lazer,250 gaus,93 iyon topu,102 plazma wardi filo birincisi daldi we birsey kalmadi...

Size gülmeden edemiyom:)Oyunun 1 cisini bırak ittifak dahi saldıramaz savunması güçlü oyuncuya ...
    elinizde nasıl bir istatiki veri var anlamadım?yada ben matematikten mi anlamıyom:)oyunun en güçlü gemisi komuta ;komuta için 60.000 maden lazım en kötü ihtimalle 30 adet roketatar yaparsınız.yensin bakalım 3 tane komuta 30 roketatarı (4 adet komuta ancak yener 30 roketatarı o zaman 4 komuta yerine 2 komuta 60 roketatar yapın derim).Birinci olmak istiyorsanız önce savunma sonra filooo.Başkalarını dinlemeyin.savunma yerine filo basarsanız bırakın oyunun birincisini oyunun ilk 100 ne tarla olursunuz:)roketatar ve hafif lazerden başka bişe yapmayın.hem ucuz hem etkili.

• dostlar özür dilerim dersler dolayısıyla sorularınıza cevap veremedim neyse ki Masterblaster adlı yardımsever arkadaş yardım etmekten çekinmemiş Steinberg herkesin stratejisi ve düşüncesi farklıdır bunu bil
  • quote:

Orjinalden alıntı: delicewad

Peki ittifaka girmemi önerir misin?

bu gemiler ne kadar maden yakıyor onu biliyor mus

quote:

o savunma sahibi ve saldıran kişi kimdi . hangi evrende bide

abi o zamanlar 2. evrende oynuyordum.bu arada steinberger neye güldüğünü anlamadım...i
  • arkadaşlar benimde bir sorum olacak.118000 puanlı biri 16000 puanlı birine saldırabilir mi?bunun için herhangi bir sınır var mı?
  • 5000 puanı geçtikten sonra 1. oyuncu bile sana saldırabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEJAWU_93

dostlar özür dilerim dersler dolayısıyla sorularınıza cevap veremedim neyse ki Masterblaster adlı yardımsever arkadaş yardım etmekten çekinmemiş Steinberg herkesin stratejisi ve düşüncesi farklıdır bunu bil

Elbette herkesin farklı stratejisi olabilir saygım var.Ancak burada yeni öğrenenlere yardım ediyorsak eğer ??!!,kesin yargı belirten cümleler kurmayalım o zaman;"ogame de güçlü savunma diye birşey yok" gibi bu demektir ki sadece saldırı stratejisi doğrudur diğerleri yanlıştır.Birde sölediklerimizi destekler verilerle konuşsak daha iyi olmaz mı?Genelde saldırı stratejisi izleyen ve ilk yüzde yeralan oyuncular güçlü savunma istemezler neden?çünki onlara maden kaynağı olacak filo çöplerini istediği gibi toplayamaz.(savunmayı aşması için fazla gemi göndermesi gerkir ki ilerleyen zamanlarda deut yetmez olur)birde savunması zayıf oyuncu her zaman ay saldırılarına açık ve yenilmeye mahkumdur.Yenilmemesi için 24 saat online olması gerekir buda nerdeyse imkansızdır;bakıcılık yaptırmadığı sürece...
    Bana göre saldırı stratejisi yanlıştır,savunma ağırlıklı saldırı stratejisi daha doğrudur.Savunma da sadece ana gezegene yapılmalıdır.Buda sizi ay saldırılarından korur.

• öncelikle geçilemeyek savuma yoktur deyimi bencede yanlış. Ama eğer oyle bir savunma yapmak isterseniz hiç filo kasmamanız gerek.( o da oyunu ne için oynayışınızı belirler. savunup simcity gibi mi. yoksa olumune saldırarak mı)

Mesela evren3 de civilization nicki kişinin saldırdı kişilerden biri ( Adam tam bir gaz manyak dalışlar yapıyor hakkaten )

Adamın savunmada
    Roketatar 850
    H.Lazer 5925
    A.Lazer 12
    Gaus 238
    Iyon 40
    Plazma 72
    + kucuk ve buyuk kalkan

Sonuç :

Saldiran taraf toplam 53685000 ünite kaybetti.
    Savunan taraf toplam 203034000 ünite kaybetti.
    Su an bu alan koordinatlarinda bulunan : 45768300 Metal ve 22383600 Kristal.
    Bir Ayin ortaya çikma sansi 20 %

yani iyi bir savunma olarak gorunen bu kişinin hali. Tabii adamda filoda vardı , muhtemelen filonun harabesini kaparak kar ettiği için dalmıştır ama yinede dikkati çekmek istediğim bolum boyle bir savunmanın bile yıkılabilmesi.

inanmayanlara linkde atayım

http://www.ogame226.de/phpBB2_tr/viewtopic.php?t=66223

Bu arada dejawu adlı arkadaştan izin almadan onun topic inde cevap veriyorum. inşallah darılmamıştır bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masterblaster -- 8 Ekim 2005, 0:36:21 >

• şöyle bir karşılaştırma sanırım daha açıklayıcı olur oyunda figüran veya iddialı bir oyuncu olmanızı sağlaması açısından;diyelim oyun 1 cisinin 800 komutası var sizinde savunmanız zayıf ve 500 komutanız var
    şans bu ya evren birincisi sizin dibinizde olsun sizi offline ken yakalarsa eğer, tüm filonuzu yokettiği gibi çöpünüzü de toplar.
    Bu defa da savunmanızın güçlü olduğu varsayımından hareket edelim filonuzun yarısıyla roketatar yapalım yani 250 komutanız var ve kalan diğer 250 komutanızın maden değeri de 250*60.000=15.000.000
    dur.15 milyon madenle 7500 roketatar yaptığınızı varsayalım.(aslında hafif lazerde yapabilirsiniz ki bu roketatardan daha güçlü bir savunma silahıdır)speedsim de deneyin bakalım oyunun 1 cisi size saldırabilecek mi?Kalkanlarınızın gücü aynı olduğu varsayımı altında speed sim e göre saldıranın 1 komutası kalıyor.savunanın kaybı ise sadece 2100 roketatar,bunlarında %70 i geri döndüğüne göre sizin kaybınız 360 roketatar olacaktır.
    Tercih hakkı size ait.
    saygılarımla...

• quote:

Orjinalden alıntı: Steinberger

Savunma da sadece ana gezegene yapılmalıdır.Buda sizi ay saldırılarından korur.

Ben aynı güneş sisteminde daha geniş alanı olan bir yere koloni atmış olduğum için, orada savunma yapmaya ağırlık vermiştim son günlerde? En sağlam ve en güçlü savunmam orada olsun, oraya yükleneyim artık savunma için diye düşünmüştüm. Ama bu ay saldırısı meselesini bilmiyorum. Yeniden ana gezegene mi ağırlık vereyim savunmada? Ay saldırısı falan nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama yakın bir yerde ayı olan tehlikeli biri de var. Biraz açıklayabilir misin konuyu? Ana gezegende mi savunma yapılmalı ille de kesinlikle? (Diğer topicde iki tane sorum vardı gerçi sana ama bu topicde de bu soru belirdi kafamda.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZORZORRO

quote:

Orjinalden alıntı: Steinberger

Savunma da sadece ana gezegene yapılmalıdır.Buda sizi ay saldırılarından korur.

Ben aynı güneş sisteminde daha geniş alanı olan bir yere koloni atmış olduğum için, orada savunma yapmaya ağırlık vermiştim son günlerde? En sağlam ve en güçlü savunmam orada olsun, oraya yükleneyim artık savunma için diye düşünmüştüm. Ama bu ay saldırısı meselesini bilmiyorum. Yeniden ana gezegene mi ağırlık vereyim savunmada? Ay saldırısı falan nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama yakın bir yerde ayı olan tehlikeli biri de var. Biraz açıklayabilir misin konuyu? Ana gezegende mi savunma yapılmalı ille de kesinlikle? (Diğer topicde iki tane sorum vardı gerçi sana ama bu topicde de bu soru belirdi kafamda.)

Herşeyden önce verdiğiniz destek için tşk ederim.
    Herhangi bir savaştan sonra gezegenin yanında harabe alanı oluşur bazı harabe alanları ise "Ay" a dönüşür.Kanımca "ay" oluşumu için belli bir maden oranı var.İncelediğim ay oluşumlarında bu oran çoğunlukla Metal/kristal =2 yani bir savaştan sonra harabe alanında 10.000 kristal , 20.000 metal oluşmuş olsun bu durumda ay oluşma ihtimali diğerlerine oranla daha yüksek.Gerçi benim hiç ayım olmadı ama gözlemlerim ay oluşumu için gerekli madenin bu oranda olduğu yönünde yanılıyorda olabilirim.Ay yapabilmek için anlaşmalı saldırı yerine tuzak kurmanızı tavsiye ederim bunun için gezegeninizde filo ve maden bırakın böylece gezegeniniz saldırya açık hale gelsin.Eğer kimse saldırmıyorsa küçük filolarla saldırı yapın sinir savaşı:)tahrik edin..Eğer saldırı yapıldığı anda online sanız ve gelenin filosunu görebiliyorsanız maden oranlarını ayarlayın derim mesela ben casus sondası ile hafif avcı ile bu oranı dengeliyorum yalnız kristal fazlalılğını elimine etmenizi tavsiye ederim bana yapılan saldırılarda genellikle kristal fazla oluyordu belki de ondan hiç ay çıkmadı.
    Ay saldırılarına gelince ay yardımı ile herhangi bir rakip gezegenin filo hareketlerini devamlı kontrol altında tutabilirsiniz(bildiğim kadarıyla açıklıyorum yanlışım varsa şimdiden özür).Diyelim siz bir ay tarafından devamlı izleniyorsunuz büyük filonuz nedeniyle.Büyük filolar yüksek çöp değeri nedeniyle baya bir iştah kabartır.Siz filonuzu offline ken yakalanmasın diye devamlı havada dolaştırıyorsunuz diyelim.Gece yatarken filonuzu herhangi bir gezegeninize 12 saat sonra inecek şekilde ayarladınız ve "ay" ı olan arkadaşta sizi devamlı gözetlediği için sizin gezegene iniş saatinizi hatta saniyenizi hesaplayarak saldırı yapar (tabi ki filosu sizden güçlü) diyelim siz filonuz inmenize yakın saldıryı gördünüz ve geri çağırdınız :)) artık dönülmez bir yoldasınız çünki saldıran kaçacak bir yeriniz olmadığını bilir yine filonuzun ana gezegene dönüş saatini görerek filosunu tekrar size yönlendirir.Bu saldırılar çoğunlukla 5-10 saniye aralıkla yapıldığı için filonuzu seçip başka bir yere göndermek imkansızdır aynı şekilde Geri dönüşümcülerini de saldırıdan önce savaşın olcağı gezegene gönderir ki harabe alanını da toplar zaten burda ki saldırının ana amacı sizin gezegeninizde maden den çok harabe alanındaki madenlerdir.geri dönüşümcüleri gönderebilmek için 1 tane casus sondası feda etmesi yeterlidir.casus sondası rakip gezegenin savunmasında patlar ve geri dönüşümcünün yönlendirebilmesi için gerekli olan harabe alanını oluşturur.İşte savunmanın güçlü olması size ayla yapılacak her türlü saldırıdan korur,daha önce de söylediğim gibi ogame.org da oyun başından çıktığım ana dek ana gezegene hiç bir saldırı almadım "ninja" lar dışında:)Müsait olduğum bir zamanda diğer sorularınızı da yanıtlamaya çalışacağım.
    saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger -- 8 Ekim 2005, 11:52:01 >

• Ayrıntılı açıklamalar için tşk ederim. Ancak en çok üzerinde durduğum ayrıntı şu: Ana gezegenin düşman ay'ına karşı özel bir avantajı mı var? Yoksa esas güçlü savunmayı aynı güneş sistemindeki bir başka gezegende yapsam bir dezavantajım mı olur? (Daha büyük alana sahip olduğu için diğer sömürge gezegeni esas savunma gezegenim yapmak istiyorum. Şu an ana gezegenim ile bu büyük gezegenimdeki savunma yaklaşık olarak birbirine denktir sanırım. Yani ana gezegenin özel bir avantajı var mı aya karşı? (Özel bir avantajı yoksa ana gezegenin, bundan sonra büyük gezegenimde savunma yatırımı yapıcam hep.))

Ayrıntılı yanıtlar için şimdiden tşk. ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZORZORRO -- 8 Ekim 2005, 18:42:55 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.