Şimdi Ara

Ogame hakkında tüm sorularınızı bu konu altında bana sorabilirsiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
22.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ZORZORRO

Ayrıntılı açıklamalar için tşk ederim. Ancak en çok üzerinde durduğum ayrıntı şu: Ana gezegenin düşman ay'ına karşı özel bir avantajı mı var? Yoksa esas güçlü savunmayı aynı güneş sistemindeki bir başka gezegende yapsam bir dezavantajım mı olur? (Daha büyük alana sahip olduğu için diğer sömürge gezegeni esas savunma gezegenim yapmak istiyorum. Şu an ana gezegenim ile bu büyük gezegenimdeki savunma yaklaşık olarak birbirine denktir sanırım. Yani ana gezegenin özel bir avantajı var mı aya karşı? (Özel bir avantajı yoksa ana gezegenin, bundan sonra büyük gezegenimde savunma yatırımı yapıcam hep.))

Ayrıntılı yanıtlar için şimdiden tşk. ederim.

Ana gezegen herhangi bir sistemdeki sömürgeniz olabilir elbette.Ben genellikle oyuna başladığım gezegene oyun başından itibaren savunma yaptığım ve sömürgelere savunma yapmadığım için ana gezegen hep o olmuştur.tercih size ait ancak iki ayrı gezegene savunma yapmak bence savurganlık:) ogame.org da 5 ci evrende 405.000 puandayken 14.000 roketatar 7.000 hafif lazerim vardı.Birde eğer savunma yapmaya zamanında başlamazsanız savunmanızı dağıtırlar hele birde iddialı bir oyuncuysanız.;Ben oyunun birincisinin filosuyla eşzamanlı arttırdım hep savunmamı.Son olarak asla filo mu havada dolaştırmadım gereksiz yere bazen erken girersiniz saldıracak bir gezegen bulursunuz bekle filo gelecek diye:)maden harcama maden kaçırma gibi bir sıkıntım da olmadı.Kimi zaman gezegenimde 15.000.000 maden oldu (nanit 4 yapmak için) nanit 4 te yanlış hatırlamıyorsam 16 dakikada bir komuta basıyordum.
    Son olarak DEJAWU_93 açtığın topiği gasp ettiğim için özür.Elimde değil isyan etme noktasına gelmiştim.Umarım mazur görürsün...
    saygılarımla,

• çok kafa karıştırıcı bir oyun koray_aygunduz@hotmail.com lütfen yardım edni

koray_aygunduz@hotmail.com
  • ben 13. evrendeyim yeniyim habire maden kasıom başka napiim yardım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Steinberger

quote:

Orjinalden alıntı: ZORZORRO

Ayrıntılı açıklamalar için tşk ederim. Ancak en çok üzerinde durduğum ayrıntı şu: Ana gezegenin düşman ay'ına karşı özel bir avantajı mı var? Yoksa esas güçlü savunmayı aynı güneş sistemindeki bir başka gezegende yapsam bir dezavantajım mı olur? (Daha büyük alana sahip olduğu için diğer sömürge gezegeni esas savunma gezegenim yapmak istiyorum. Şu an ana gezegenim ile bu büyük gezegenimdeki savunma yaklaşık olarak birbirine denktir sanırım. Yani ana gezegenin özel bir avantajı var mı aya karşı? (Özel bir avantajı yoksa ana gezegenin, bundan sonra büyük gezegenimde savunma yatırımı yapıcam hep.))

Ayrıntılı yanıtlar için şimdiden tşk. ederim.

Ana gezegen herhangi bir sistemdeki sömürgeniz olabilir elbette.Ben genellikle oyuna başladığım gezegene oyun başından itibaren savunma yaptığım ve sömürgelere savunma yapmadığım için ana gezegen hep o olmuştur.tercih size ait ancak iki ayrı gezegene savunma yapmak bence savurganlık:) ogame.org da 5 ci evrende 405.000 puandayken 14.000 roketatar 7.000 hafif lazerim vardı.Birde eğer savunma yapmaya zamanında başlamazsanız savunmanızı dağıtırlar hele birde iddialı bir oyuncuysanız.;Ben oyunun birincisinin filosuyla eşzamanlı arttırdım hep savunmamı.Son olarak asla filo mu havada dolaştırmadım gereksiz yere bazen erken girersiniz saldıracak bir gezegen bulursunuz bekle filo gelecek diye:)maden harcama maden kaçırma gibi bir sıkıntım da olmadı.Kimi zaman gezegenimde 15.000.000 maden oldu (nanit 4 yapmak için) nanit 4 te yanlış hatırlamıyorsam 16 dakikada bir komuta basıyordum.
    Son olarak DEJAWU_93 açtığın topiği gasp ettiğim için özür.Elimde değil isyan etme noktasına gelmiştim.Umarım mazur görürsün...
    saygılarımla,

Dün o satırları okuyunca, herhalde bir avantajı var diye, dün geceden beri hep ana gezegende savunmaya geri dönmüştüm. Ama şimdi yine büyük gezegene geri dönücem. Bundan sonra da büyük gezegene yapıcam savunmayı. Ana gezegenimde roketatarım daha çok ama sanırım büyük gezegenim daha güçlü şu an savunmada. Arada çok da fark yok belki. Şu ana kadar oraya buraya harca, araştırmalara madenlere yatır, sömürgeyi geliştir derken çok büyük ağırlık verememiştim zaten savunmaya.

Ama aklıma şu geliyor ki. Güçlü savunmam olmadan habire casus sondası yaparsam, belki potansiyel hedef teşkil ederim. Saldırıp, sonra da çöpümü toplama düşüncesi olur mutlaka birilerinde.

• Steinberger

Bazı sorularım olacak numaralara göre yanıtlarsan sevinirim.

1. Senin sömürgen var mıydı?
    2. Sömürge önerir misin?
    3. Sömürgeler üzerine metal, kristal ve deut. madeni yapabiliyor muyuz? yapabiliyorsak bunların dışında başka ne yapabiliriz?
    4. Sömürge yapmak için koloni gemimi başkasının gezegenine mi gönderiyorum, yoksa terkedilmiş bir gezegene mi?
    5. Sömürge gezegenlerin üzerine savunma yapmamı önerir misin?
    6. Sömürge gezegenimin başkaları tarafından elegeçirilme ihtimali var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: delicewad

Steinberger

Bazı sorularım olacak numaralara göre yanıtlarsan sevinirim.

1. Senin sömürgen var mıydı?
    2. Sömürge önerir misin?
    3. Sömürgeler üzerine metal, kristal ve deut. madeni yapabiliyor muyuz? yapabiliyorsak bunların dışında başka ne yapabiliriz?
    4. Sömürge yapmak için koloni gemimi başkasının gezegenine mi gönderiyorum, yoksa terkedilmiş bir gezegene mi?
    5. Sömürge gezegenlerin üzerine savunma yapmamı önerir misin?
    6. Sömürge gezegenimin başkaları tarafından elegeçirilme ihtimali var mı?

1.Elbette
    2.yani ..ne desm bilmem ki ne kadar çok sömürge o kadar çok köfte:) daha çok puan ve maden için daha çok sömürge en fazla 8 sömürge yapabilirsin.
    3.Başladığın gezegende ne yapıyorsan sömürgelerinde de aynısını yaparsın.
    4.Galaksi menüsüne gir sistemde boş bulduğun her koordinata koloni gemisi gönderip sömürge yapabilirsin.Terkedilmiş gezegenlerin alanı büyük bir ihtimalle küçüktür tavsiye etmem.Daha önce göndermiş olduğun ve alanı küçük çıkan bir koordianata (terkedilmiş gezegen yazısı silinince) tekrar koloni gemisi gönderirsen daha büyük veya küçük bir alanla karşılaşırsın yani boş bir koordinata defalarca koloni gemisi gönderip alanı büyük bulana kadar deneme yapabilirsin.
    5.Çok az olmak kaydıyla sömürge üzerine savunma yapılabilir(bence) eğer ana gezegenini alanı büyük bir sömürge yapacaksan o zaman savunma tamamıyle o gezegene yapılmalı yani artık ana gezegen sömürgen olacak.Sömürgeleri terkedebilirsin ,oyuna başladığın gezegeni terkedemezsin,terkettiğin her gezegende yaptığın her bina için aldığın puan kadar puan kaybedersin.Eğer yaptığın binalrı yıkarsan puan kazanarak terkedersin.
    6.Ogame de hiç bir zaman gezegen ele geçirilemez veya yaptığın binalar yıkılamaz (kendin yıkabilirsin
    )saldırılarda sadece savunma silahları (roketatar,hafif lazer ,ağır lazer vs..) ve filo ların yok edilebilir.(her tür gemi)
    Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger -- 11 Ekim 2005, 10:12:49 >

• Bu arada bu tür başlangıç soruları için size Ogame-tr.com u tavsiye edebilirim.(diğer başlıklardan birinde de yazılmıştı)Oyun ortası ile ilgili sorularınız olursa cevaplamak zevktir.
    saygılarımla...
  • Steinberger

birkaç soru daha umarım seni sıkmıyorumdur.

1. Sömürge üzerine metal deut. ve kristal madeni yaptım diyelim. peki savunmada hafiflazer yapacaksam bunun içinde Enerji Teknigi(Kademe 1)
    Uzay Tersanesi(Kademe 2)
    Lazer Teknigi(Kademe 3)
    sömürge gezegen üzerine bunları yapmam gerekiyor mu?

2. 1 tane komuta gemisini kaç tane gaus topu yok eder?

3. 1 gaus topu kaç lazere eşittir?

NOT:Valla süpersin. Cevapların içinde teşekkürler.
    senin verdiğin taktiklerler 3980 li sıralardan 2800 lere kadar geldim. Puanaımda 6200 küsürdü şimdi 9500 lere geldim. ve şimdide sömürge yaptım mı tamam dır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: delicewad

Steinberger

birkaç soru daha umarım seni sıkmıyorumdur.

1. Sömürge üzerine metal deut. ve kristal madeni yaptım diyelim. peki savunmada hafiflazer yapacaksam bunun içinde Enerji Teknigi(Kademe 1)
    Uzay Tersanesi(Kademe 2)
    Lazer Teknigi(Kademe 3)
    sömürge gezegen üzerine bunları yapmam gerekiyor mu?

2. 1 tane komuta gemisini kaç tane gaus topu yok eder?

3. 1 gaus topu kaç lazere eşittir?

NOT:Valla süpersin. Cevapların içinde teşekkürler.
    senin verdiğin taktiklerler 3980 li sıralardan 2800 lere kadar geldim. Puanaımda 6200 küsürdü şimdi 9500 lere geldim. ve şimdide sömürge yaptım mı tamam dır.

1.Evet:)
    2.Speedsim simülatörünü denemeni tavsiye ederim."www.speedsim.de.vu"Tavsiye ettiğim adreslerdeki oluşabilecek sorunlardan ben sorumlu değilim:)ben kullanıyorum halıhazırda bende bir sorun yaratmadı ( bilgisayarla ile ilgili bilgilerim ışığında)Speedsimi çalıştırdığında dil seçimiyle türkçeye geçiş yapabilirsin.
    3.sana yine ogame-tr.com u tavsiye ederim hangi bina ne kadar madenle ne kadar zamanda yapılır veya gaus topu için ne kadar maden gerekir gibi...bunların verimlilik karşılaştırılması da sana kalmış.İpucu gaus topunu yaptığın madenle ne kadar roketatar veya hafif lazer yaparsın ve bunların silah gücü ,kalkan gücü ve zırlarının karşılaştırılmasını yap aynı madenle en yüksek verimi aldığın silah en iyisidir.Birde ucuzluk pahalılık önemli deut ve kristal isterse silahlar; pahalıdır, metal isterse ucuzdur.Mesela sen gaus topu yapacam derken 1 tane bir başkası 50 tane roketatar yapabilir ve senden daha güçlüdür (hesaplamadan söyledim farazi) daha kısa zamanda daha az madenle daha çok silah gücü tabi ki roketatar ve hafif lazer:)
    son olarak oyundaki bir diğer özellik zayıf ama sayıca çok silahlar saldırıların berabere bitmesini sağlar (normalde 6 round dan daha fazla sürse sizi yenebilecek filo).Ki saldıran filosundan bişeler kaybederse çöpde sizin olur(online sanız) .mükemmel "caydırıcı" dır.Aynı madenle gaus topu yaparsanız yenilirsiniz.
    Önce savunma sonra filo!!!!

• Steinberger

dediğin gibi kendime 3 tane sömürge yaptım.

1. bu sömürgelerden kazandığım madenleri ana gezegenime aktarabiliyorum değil mi?
    2. Yani sömürge gezegenimde nakliye gemisi yapmama gerek yok. ana gezegenden gönderdiğim nakliye gemisi işi halleder değil mi?
    3. Sömürgelerim uzakta mı olsa daha yararlı yoksa yakında mı olsa daha yararlı?

Bu konularda da beni aydınlatırsan/ız sevinirim.
  • arkadaşlar roketatarlar cok işe yarıyo mu?
  • benimde bir sorum var
    ogame skini yapıldıktan sonra nasıl internete veriliyor
  • Hemen hiçbir gemi savaş gücü olarak onlarla başa çıkamaz. Ancak onların da bir kusuru vardır: Uçamazlar. Oyunda değilken gemilerinizi kaçırabilirsiniz ancak onlar hep gezegenin üstündedirler.

Peki savunma kurmak fayda sağlar mı?

Öncelikle birkaç temel sorunu belirtmek gerekir. ''En iyi savunma'' yoktur. Hemen her savunma düşman tarafından yarılabilir. Bu yüzden savunmanız iyiyken bile hammaddelerinizi biriktirmeyip harcamalı ve gemilerinizi kaçırmalısınız.

Savunma sizi belki yüzde yüz koruyamaz ama en azından çekici bir hedef olmaktan çıkarır. Rakibin kaybının kazancından daha çok olması için çalışır. Bu durumda saldırıya uğramazsınız. Buna ulaşmak için de savunmayı iyi ve mantıklı kurmanız gerekir. Yani, üstünde ele geçirilecek hammadde olmayan gezegende savunmaya da gerek yoktur. Ancak üstünde milyonlarca hammadde bulunan gezegenin savunması da ona uygun düzeyde olmalıdır, saldıran rakibin kaybı yüksek olabilsin ve o da bunu öngöreceği için saldırmasın.

Ayrıca savunma birlikleriyle kendi filonuzu da güçlendirebilirsiniz. Örneğin10 bin Roket ve birkaç Plazma Atıcı gemilerinizin atış gücünü desteklerler.
    Güçlü bir savunmayla filonuz için sağlam bir liman oluşturmuş olursunuz.

İyi bir savunma nasıl kurulur?

Savunma kurmak filo kurmakla beraber yürütülmelidir. Her birimin güçlü ve zayıf yanları olduğu için birimleri kombine etmeli ve ataklar için basit birer yem olmaktan korumalısınız.

Temel olarak iki savunma gereci türü vardır: Yakalayıcılar (Kalkan Kubbeleri ve Yakalayıcı Roketler) ve Atıcılar (diğerlerinin dışında kalan tüm savunma öğeleri).

Yakalayıcılar, rakibin atışlarını değerli gereçler yerine kendi üstlerine çekmeyi hedeflerler. Sistem savaş sırasında hedefleri rastgele seçtiği için birden fazla yakalayıcı oluşturmak gerekir. Böylece değerli Gaus Topları ve Plazma Atıcılarının isabet alma ihtimalleri düşer. Genelde atıcıların 5 ila 8 katı arasında yakalayıcı kurmak mantıklıdır.
    Atıcılar rakibin saldırı birliklerini yoketmeye çalışırlar. Bunun için Plazma Atıcılar epey uygundur, çünkü rakibin hemen her birimini (Ölüm Yıldızı ve Gezegenlerarası Roketler hariç) tek atışta yok edebilirler. Gaus Topları da oldukça etkili ve ucuzdurlar. İyi bir savunmada ikisi de bulunmalıdır.
    İyon Topları ve Ağır Lazer Topları başlangıçta uygundurlar. Özellikle Ağır Avcılar bunlara karşı zorlanırlar. İleride bunları artık imal etmemek gerekir, çünkü Gaus Topları ve Plazma Atıcılar daha verimlidirler.
    Koruyucu Kalkanlar diğer gereçleri atışlardan korurlar. Bir küçük kalkanı yoketmek için 45-50 Hafif Avcı gerekir. Büyük kalkanlara Hafif Avcılar yetmezler. Bir büyük kalkanı 12 muhrip yahut 110 Ağır Avcı ancak yokedebilir.

(advocado)

arkadaşlar steinberger arkadaşımızın dediğine yüzde yüz katılıyorum bu yazıyı ogame-tr.comdan alınıtdr umarım bu yazı faydalı olur ve savunmanın önemini anlarsınız....

• savunma konusunda benim de şöyle bir yorumum olcak.

bence savunma boşa harcanan maden ve zamandan başka bir şey değil. savunman ne kadar güçlü olursa olsun, o savunmayı geçen mutlaka biri çıkar. nerden mi biliyorum? aynısı benim de başıma geldi de ondan.
    benden çok çok güçlü olan biriyle takıştım. adam ne yaptı. gıcıklığına bana yakın sayılabilcek yerlere 3 tane sömürge kurmuş. bunlara da gezegenler arası roket inşa etmiş. bende yakalayıcı roket 15 tane var. ama ne işe yarar? 42 tane roketi sallayınca artık gerisini siz tahmin edin. saldıranda herhangi bir kayıp yokken ben 3.228.000 ünite kaybettim. ne roketim, ne lazer topum nede iyonlar kaldı. şu anki savunmam 23 gaus 4 de plazma kaldı. ne işe yaradı yaptığım o savunma? kayıptan başka birşey getirmedi bana. PC başında olmadığım sürde filom mallarla beraber havada. içim rahat saldıran gelsin bişey bulabiliyorsa alsın.

özet olarak savunma yapacağına filo yap derim.

• yaw ben buraya başka bir maksatla girmiştim.

arkadaşlarla beraber bi ittifak kurduk. ittifak logomuz da var. buraya kadar her şey ok. ama metin alanına resim koymak istiyoruz ama bi türlü beceremedik. nolur yardım edin bu iş nasıl oluyor? pls...
  • [simage]link adresini yazacaksın[/simage]

[fc]red[/fc]afajfjsarshsh[/f] ===>>>> buda afajfjsarshsh bu yazının kırmızı renkte çıkmasını sağlar. kırmızı olan red i blue falan yaparak farklı renkleride kullanabilirsin.
  • mastırımblastırım saolasın. walla çok hora geçti (:
  • benim ayım var.ay merkez istasyonu4.radar istasyonu4.ama gezegenleri gözetleyemiyorum.yardımederseniz sevinirim
  • bu oyunun nerden indirebilirim ve ekran görüntülerie nerden bulabilirim mümkünse pm plssss
  • geri dönüşümcü nasıl kullanılır ve ne işe yarar ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.