Şimdi Ara

Ogame hakkında tüm sorularınızı bu konu altında bana sorabilirsiniz (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
22.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Ninja Donatello

Selam...

1. Sömürgelerde sadece maden binaları mı basmak gerekir, yoksa bilimsel arastirma laboratuvari,robot fabrikasi,uzay tersanesi vs. binaları da geliştirilmeli midir?

2. Puanım 12000 küsür, bundan sonra nanit fabrikası için mi kasmalıyım? Ya da tersane veya savunma mı kasmalıyım?

Teşekkürler...

1-Sömürgelerdeki maden kademelerinide yeterli ölçüde geliştir.Mutlaka Uzay Tersanesi yap.Çünkü araştırmayı sömürgede bassan bile yinede diğer gezegenlerde binaların hammaddeleri için nakliye gemilerine gerek olur.

2-Nanit Fabrikası kademe 4'ten sonrası bence eziyet.Çok fazla maden istiyor.Nanit 4,Robot Fabrikası 10,Uzay Tersanesi 12 fazlasıyla yeter.Savunma basmak istiyorsan sen bilirsin.

abiler ben bi türlü ittifak ın metin bölümüne resim koyamadım yardım lütfen
    İttifağın herkese açık bölümünde [simage]Resmin linki[/simage] yaparak resmi koyabilirsin.
    imageshack.us iyi bir resim upload sitesidir.

ogame gibi web tabanlı başka oyun varmı
    Uzay türü görsel olarak bildiğim:
    www.warpfire.net
    www.darkpirates.net
    www.darkorbit.com

OGame gibi:
    www.spaceinvasion.bigpoint.com

ya bu inşaat alanları [12800 km (0 /163 Alanlar) ] nasıl artıyo acaba bina başınamı yoksa özel bi ölçütü varmı

bide savunma binalarının alana etkisi varmı

teşekürler

Terraformer adlı bina 5 alan açar 1'ini kedisi kullanır.4 alan açmış olur.Bir daha yıkılamaz ve basacağın sırada 1000 enerji olması gerekir.

Savunma binaları gezegende alan kaplamaz.

Sömürgelerdeki alanlar şans eseri çıkar.Buraya bakabilirsiniz.
    www.ogame-tr.com/gezegen-buyuklukleri.htm
    Ne yaparsan puanımı rahatça arttırabilirim.puanın artmasına etki eden önemli faktörler nelerdirrrr?????
    Bina ve araştırma puanları iyi artırır.Ama bina kademeleri yüksek olan bir sömürgeyi terk edersen puan kaybın büyük olabilir.Ve bina ile araştırmalar bir süre sonra baya pahalı oluyorlar.1000 maden=1 puan.

savunmada hafif lazermi daha önemli yoksa roket atarmı?
    Roketatar savunmanın belkemiğidir.Savaş round'unu uzattığı için ateşi kendi üzerine çekerek büyük savunma birimlerinin zarar görmesini engeller.

Beyler soru şu:SAVAŞ KAZANINCA PUAN KAZANIYOMUYUZ,YANİ DAHA ACIKCASI SALDIRAN TARAF KAZANDI YAZISI GÖZÜKÜNCE.yok cevap hayırsa bu gerizekalılar bana neden saldırıp duruyor.gezegende birikmiş hiç mineral yokken,deli oldum yaw,ogame.orgda oynuyoz arkadaşlarla,heralde adamlar kıl oldu.türk bayrağı falan koymuştuk da.ama öpecem onları..
    Savaşlardan puan kazanılmaz.

Arkadaşlar Koloni gemisi yaptım. Ben şimdi onu nereye gönderecem? Nasıl sömürge yapılıyo? Boş gezegene gönder falan diyorlar. Boş gezegen ne? nasıl anlaşılır? Ben bunları nerden bulacam?
    Galaksiye bak.Örneğin:
    1:14:8 gezegeni boş.Filoya gir.Koloni gemisini seç.Kordinatı gir ve yolla.(Hammadde yollama,çünkü Koloni Gemileri geri dönmezler.)

iyi savunma için neye önem vermeliyim
    Öncelikle mutlaka Roketatar bulunmalı.Çünkü hem savaş roundunu uzatır,hem de ateşi üzerilerine çekerek büyük savunma birimlerinin zarar görmesini engeller.

Ağır Lazer Topu yerine Hafif Lazer Topu basmak daha mantıklı.Çünkü:

1 Ağır Lazer Topu=6000 Metal 2000 Kristal
    Saldırı Değeri=250

4 Hafif Lazer Topu=6000 Metal 2000 Kristal
    Saldırı Değeri=400

İyon Topu ise savunmalar arasında en güçlü kalkana sahip olan savunma.Kristal artarsa bundan basabilirsiniz.

Gaus Topu'nun saldırı değeri ise 1100 ve Komuta Gemisi(saldırı değeri 1000)'nden daha güçlü.

Plazma Atıcıların saldırı değeri 3000 olarak Muhrip(saldırı değeri 2000)'ten daha güçlü.

Kalkan Kubbeleri'de ateşi kendi üzerlerine çekerek büyük zararları önlerler.

Yakalayıcı Roketler savunma birimlerinin Gezegenlerarası Roketler tarafından vurulmalarını önler.

Gezegenlerarası Roketler ise rakip savunmaları yıkarlar.

Stratejinizi buna göre yapın.

arkadasım herkes komuta basıyo rapidfire sayesinde kruvazor ozellikle ardıman gemisi daha avantajlı olmuyo mu?cvbını bekliyorum

arkadaslar bi bombardiman gemisi kac roketatar kac hafif yani ne kadar savunma yıkıyor

Komuta Gemisi gerçekten güçlü ve güzel bir gemi ama 15-16 Hafif Avcı bir Komuta Gemisi'ni öldürür.Hafif Avcıları da Kruvazörler halleder.Bombardıman Gemisi ise savunma yıkmak için iyidir.SpeedSim daha iyi sonuç verir.

Ya ogame de ittifaka müzik nasil konuluyor ayrintilariyla açiklarmisiniz ayrica yazi yazilan bölüme nasil resim koyucam?
    Müzik 0.80 versiyonunda çalışmıyor.Resimi ise yukarıda anlattım.

s.a benim bir sorum olucakti radar nasil cekilir ( radar istasyonunu gelistirdim :D ama simdilik seviye bir daha yeni bir evrende oldugum icin malzeme yetersizliginden daha gelistiremedim ay merkez istasyonu basiyorum simdilik) bi yardim edebilirseniz denedim ama beceremedim :)
    Kademe 1 olduğu için radar menzili 0 ve bu yüzden olsa gerek.2.kademede radar menzili 3 oluyor.Ayrıca 10000 Deuterium'uda gözden çıkarmalısın.

sawunma icn anlattıgında bence yanlıs nokta war haff lazer ile agır lazer i aynı degerlendiremezsin cnku ikisinin kalkan we zırhları aynı DEGİL sen sadece saldırı gucunu degerlendirmişsin ii oyunlar gozunden kacmıstır heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcp_ycl -- 9 Temmuz 2008; 19:08:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: halton

ßeyler ben sırf komuta basıyodum, frkateyn saldırısına uğradım ve bu bana iyi bi ders verdi.
    Fırkateyn den gelen rapidfire: komuta gemisi=7, kruvazör=4, ağır avcı=4

Bu tabloya göre ağır avcı, kruvazör ve komuta gemisine göre daha avantajlı değil mi?

komuta gemisi_45.000 metal, 20.000 kristal_ vuruş gücü 1000
    kruvazör_20.000 metal, 7.000 kristal, 2.000 deu_vuruş gücü 400
    ağır avcı_6.000 metal, 4.000 kristal_vuruş gücü 150

ßir fırkateyn 1 raundda 7 komuta gemisi götürüyo ve zarar= 335.000 metal, 140.000 kristal
    '' '' '' '' 4 kruvazör götürüyo ve zarar= 80.000 metal, 28.000 kristal, 8.000 deu
    '' '' '' '' 4 ağır avcı götürüyo ve zarar= 28.000 metal, 16.000 kristal
    ________________________________________________________________________________________

ßen komuta gemisinden hiç yana değilim. Walla fırkateynler ezer geçer. Ama bir ağır avcı filosu oluşturursanız, fırkateynlerle daha kolay başa çıkarsınız. Vuruş gücünün azlığı, fırkateynden gelen rapidfire ile kendisini affettiriyo ve fırkateyne daha fazla vuruş gücü gösteriyo. Ve inanın bana komuta gemisi yapçağınız madenlerle ağır avcı yaparsanız fırkateynlerle daha kolay başedebilirsiniz.
    ßu oyunu 6 senedir oynayan bi çovuk vardı, 1 kaçkere evren 1.si olmuştu, öylesine bi hesap açmıştı ve sırf ağır avcı filosu vardı. Benim kruvazör filom vardı ve dalga geçe geçe o çocuğa saldırdım. Sonuç mu? Benim filom mefta oldu ve o sadece flosunun 1/6 sını kaybetti...
    ßenim tercihim, muhrip basana kadar ağır avcıyla idare edin, yoksa başınız fırkateynlerle belada olacaktır...
    Saygılar...

dogru söyluyorsun

• Sağolasın rcp_ycl

ßirşey daha soracaktım. Savunma yaparken neye önem vermeliyim ve hangi savunma mekanizmasızdan basmalıyım.... Cevaplarsanız çok memnun olurum...
    Saygılar...
  • ornegin sawunmada 100 roket basıosan 100 hlt 10 agr lazer 5 gaus 1 plazma basmalısın bu orana gore dewam edersen senn icn ii olr istersen sana bişeyden daa bahsedeblrm
  • mesela bi adam size 50 kom la gelio sende de 10 plazma war bu şekilde bi sawasın sonunda sizin plazmalarınız bitmişken onun komlarından43 tane kalır tabi tekniklerinizin aynı oldugunu düşünürsek

ama sizin bu plazmalara harcayacagınız maden 1.300.000 dir.bu plazmalardan 5 ini yine yapmıs olalım, kaldı 650.000 maden bu madenlerle de 325 haff lazer topu yapmıs olalım boyle yaptıgımızda sawasın sonunda kazandıgımız artılara bakın

1-sawası siz kazanmıs olursunuz
    2-sawunmanın %70 i knedini yeniler
    3-harabe alanı artar.
    4-rakibinize daha cok zarar wermiş olursunuz.
    vb.

boylelikle onmsiz gbi gorunen seylerle buyuk artılar kazanırsınız ii oyunlar
  • sorularınızı beklıorm
  • quote:

Orjinalden alıntı: rcp_ycl

quote:

Orjinalden alıntı: Ninja Donatello

Selam...

1. Sömürgelerde sadece maden binaları mı basmak gerekir, yoksa bilimsel arastirma laboratuvari,robot fabrikasi,uzay tersanesi vs. binaları da geliştirilmeli midir?

2. Puanım 12000 küsür, bundan sonra nanit fabrikası için mi kasmalıyım? Ya da tersane veya savunma mı kasmalıyım?

Teşekkürler...

1-Sömürgelerdeki maden kademelerinide yeterli ölçüde geliştir.Mutlaka Uzay Tersanesi yap.Çünkü araştırmayı sömürgede bassan bile yinede diğer gezegenlerde binaların hammaddeleri için nakliye gemilerine gerek olur.

2-Nanit Fabrikası kademe 4'ten sonrası bence eziyet.Çok fazla maden istiyor.Nanit 4,Robot Fabrikası 10,Uzay Tersanesi 12 fazlasıyla yeter.Savunma basmak istiyorsan sen bilirsin.

abiler ben bi türlü ittifak ın metin bölümüne resim koyamadım yardım lütfen
    İttifağın herkese açık bölümünde [simage]Resmin linki[/simage] yaparak resmi koyabilirsin.
    imageshack.us iyi bir resim upload sitesidir.

ogame gibi web tabanlı başka oyun varmı
    Uzay türü görsel olarak bildiğim:
    www.warpfire.net
    www.darkpirates.net
    www.darkorbit.com

OGame gibi:
    www.spaceinvasion.bigpoint.com

ya bu inşaat alanları [12800 km (0 /163 Alanlar) ] nasıl artıyo acaba bina başınamı yoksa özel bi ölçütü varmı

bide savunma binalarının alana etkisi varmı

teşekürler

Terraformer adlı bina 5 alan açar 1'ini kedisi kullanır.4 alan açmış olur.Bir daha yıkılamaz ve basacağın sırada 1000 enerji olması gerekir.

Savunma binaları gezegende alan kaplamaz.

Sömürgelerdeki alanlar şans eseri çıkar.Buraya bakabilirsiniz.
    www.ogame-tr.com/gezegen-buyuklukleri.htm
    Ne yaparsan puanımı rahatça arttırabilirim.puanın artmasına etki eden önemli faktörler nelerdirrrr?????
    Bina ve araştırma puanları iyi artırır.Ama bina kademeleri yüksek olan bir sömürgeyi terk edersen puan kaybın büyük olabilir.Ve bina ile araştırmalar bir süre sonra baya pahalı oluyorlar.1000 maden=1 puan.

savunmada hafif lazermi daha önemli yoksa roket atarmı?
    Roketatar savunmanın belkemiğidir.Savaş round'unu uzattığı için ateşi kendi üzerine çekerek büyük savunma birimlerinin zarar görmesini engeller.

Beyler soru şu:SAVAŞ KAZANINCA PUAN KAZANIYOMUYUZ,YANİ DAHA ACIKCASI SALDIRAN TARAF KAZANDI YAZISI GÖZÜKÜNCE.yok cevap hayırsa bu gerizekalılar bana neden saldırıp duruyor.gezegende birikmiş hiç mineral yokken,deli oldum yaw,ogame.orgda oynuyoz arkadaşlarla,heralde adamlar kıl oldu.türk bayrağı falan koymuştuk da.ama öpecem onları..
    Savaşlardan puan kazanılmaz.

Arkadaşlar Koloni gemisi yaptım. Ben şimdi onu nereye gönderecem? Nasıl sömürge yapılıyo? Boş gezegene gönder falan diyorlar. Boş gezegen ne? nasıl anlaşılır? Ben bunları nerden bulacam?
    Galaksiye bak.Örneğin:
    1:14:8 gezegeni boş.Filoya gir.Koloni gemisini seç.Kordinatı gir ve yolla.(Hammadde yollama,çünkü Koloni Gemileri geri dönmezler.)

iyi savunma için neye önem vermeliyim
    Öncelikle mutlaka Roketatar bulunmalı.Çünkü hem savaş roundunu uzatır,hem de ateşi üzerilerine çekerek büyük savunma birimlerinin zarar görmesini engeller.

Ağır Lazer Topu yerine Hafif Lazer Topu basmak daha mantıklı.Çünkü:

1 Ağır Lazer Topu=6000 Metal 2000 Kristal
    Saldırı Değeri=250

4 Hafif Lazer Topu=6000 Metal 2000 Kristal
    Saldırı Değeri=400

İyon Topu ise savunmalar arasında en güçlü kalkana sahip olan savunma.Kristal artarsa bundan basabilirsiniz.

Gaus Topu'nun saldırı değeri ise 1100 ve Komuta Gemisi(saldırı değeri 1000)'nden daha güçlü.

Plazma Atıcıların saldırı değeri 3000 olarak Muhrip(saldırı değeri 2000)'ten daha güçlü.

Kalkan Kubbeleri'de ateşi kendi üzerlerine çekerek büyük zararları önlerler.

Yakalayıcı Roketler savunma birimlerinin Gezegenlerarası Roketler tarafından vurulmalarını önler.

Gezegenlerarası Roketler ise rakip savunmaları yıkarlar.

Stratejinizi buna göre yapın.

arkadasım herkes komuta basıyo rapidfire sayesinde kruvazor ozellikle ardıman gemisi daha avantajlı olmuyo mu?cvbını bekliyorum

arkadaslar bi bombardiman gemisi kac roketatar kac hafif yani ne kadar savunma yıkıyor

Komuta Gemisi gerçekten güçlü ve güzel bir gemi ama 15-16 Hafif Avcı bir Komuta Gemisi'ni öldürür.Hafif Avcıları da Kruvazörler halleder.Bombardıman Gemisi ise savunma yıkmak için iyidir.SpeedSim daha iyi sonuç verir.

Ya ogame de ittifaka müzik nasil konuluyor ayrintilariyla açiklarmisiniz ayrica yazi yazilan bölüme nasil resim koyucam?
    Müzik 0.80 versiyonunda çalışmıyor.Resimi ise yukarıda anlattım.

s.a benim bir sorum olucakti radar nasil cekilir ( radar istasyonunu gelistirdim :D ama simdilik seviye bir daha yeni bir evrende oldugum icin malzeme yetersizliginden daha gelistiremedim ay merkez istasyonu basiyorum simdilik) bi yardim edebilirseniz denedim ama beceremedim :)
    Kademe 1 olduğu için radar menzili 0 ve bu yüzden olsa gerek.2.kademede radar menzili 3 oluyor.Ayrıca 10000 Deuterium'uda gözden çıkarmalısın.

sawunma icn anlattıgında bence yanlıs nokta war haff lazer ile agır lazer i aynı degerlendiremezsin cnku ikisinin kalkan we zırhları aynı DEGİL sen sadece saldırı gucunu degerlendirmişsin ii oyunlar gozunden kacmıstır heralde

Evet zırhları aynı değil fakat:

Ağır Lazer Topu:6000 Metal 2000 Kristal
    Saldırı Değeri:250
    Kalkan Gücü:100

4 Hafif Lazer Topu:6000 Metal 2000 Kristal
    Saldırı Değeri:400
    Kalkan Gücü:100

Bu durumda Hafif Lazer Topu,Ağır Lazer Topu'nun kalkanına eşit,saldırı değeri daha yüksek ve istediği hammaddeler aynı.

• quote:

ornegin sawunmada 100 roket basıosan 100 hlt 10 agr lazer 5 gaus 1 plazma basmalısın bu orana gore dewam edersen senn icn ii olr istersen sana bişeyden daa bahsedeblrm

Sağolasın...
  • rcp_ycl kardeş benim hesap multi yüzünden 2035 e kadar kapatıldı.
    Sana bir sorum olacak. Sen olsan 35. evrende mi oynarsın yoksa 46 da mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halton -- 10 Temmuz 2008; 13:22:47 >
  • 46 da oyanamak istersen hesabımı wereyim
  • quote:

46 da oyanamak istersen hesabımı wereyim

Eğer sen ilerde kullanmıcaksan verebilirsin kardeş çok çok sağol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halton -- 10 Temmuz 2008; 15:03:31 >
  • S.a Aradaşlar Merakım Şu. Heryerde Yazıyorlar Savunma Stratejisi vs . vs. 1 kruvazör Saldırı Yaptında Sadece Roket ataramı Hedef Alır 1 komuta gemisi vs.. Savaşta İlk hANGİ SAVUNMA tÜRÜNE sALDIRIRLAR bilgi niz varsa Yazın Ty.
  • Up soru sorabilirmiyim hala :)
  • Bu oyuna ne zaman başlasam sistemli gidiyorum sonra çaylak korumam bitiyor ve herşeyimi dağıtıyorlar... ne yapmalıyım?
  • Herkese selamlar.. Bundan 3-4 sene önce arkadaşlarımızda Ogame oynardık..3 gün önce 50. Evren de 2 kişi oyuna başladık..

Sizlere sorum: Evrende 1500 kişi var.. eskiden 5000 den fazla insan olurdu.Artık az kişi var diye zevksiz olurmu ?
    Başlamak için 50. Evren uygunmu,yada hangisi?
    Tüm evrenleri birleştirme gibi bir proje varmış doğrumu ?
    Modülotörler çok adam kayırıyormuş yada kafasına göre beni banlıyabiliyormuş artık doğrumu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CheekyPeace

Herkese selamlar.. Bundan 3-4 sene önce arkadaşlarımızda Ogame oynardık..3 gün önce 50. Evren de 2 kişi oyuna başladık..

Sizlere sorum: Evrende 1500 kişi var.. eskiden 5000 den fazla insan olurdu.Artık az kişi var diye zevksiz olurmu ?
    Başlamak için 50. Evren uygunmu,yada hangisi?
    Tüm evrenleri birleştirme gibi bir proje varmış doğrumu ?
    Modülotörler çok adam kayırıyormuş yada kafasına göre beni banlıyabiliyormuş artık doğrumu ?

Kafasına göre banlayamaz da adam kayırma olayı yıllardır var.
    Eski evrenlerde oyuncu azaldığı için oyun zevki de ortadan kalkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.