Şimdi Ara

Ogame hakkında tüm sorularınızı bu konu altında bana sorabilirsiniz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
22.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 35. evrende bana yardı medebilecek birini arıyorum yeni başladım ve zannedersem yavas geliiyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black_Lord

quote:

Orjinalden alıntı: matrıxdodo

benim sorum bu oyunun sitesi neydi.oynamak için üyelikten baska bisi lazımmı_yeni başlıcam da

ogame nini turkce serveri sitesiwww.ogame.com.tr alman sitesi www.ogame.org alman sitesi ilk kurulan server bildiğim kadarıyla..

Ogame.org alman değil ingiliz

• yav resmen konuyu hortlatmışsın be kardeşim
    bende bi soru soram. bendeki ay da savunma yapmak istiyorum fakat 1 roketatarın süresi bile 8 dakika .robot fabrikası yaptım fakat süre kısalmadı.
    bu süre nasıl kısalır. bide anagezegenimde 1 komuta gemisi 1.30 saat sürüyor bu süreyi nasıl kısaltabilirim yani neyi yapınca kısalıyor bu
  • Robot fabrikası yapmayla sadece binaların süresi kısalır

Tersanenin süresini kısaltmak istiyorsan
    Uzay tersanesi ve nanit fabrikası basmalısın
    Ama ayda nanit fabrikası basılamaz
    O yüzden uzay tersanesini 8e kadar ilerlet hem plazma atıcı açılır hem süreler kısalır
    İstediğin gibi bi savunama basarsın
    Kolay gelsin
  • eyvallah saolasın
  • ben savunma mekanizalarını ve solar uydu hafiaf avcı falan yaratamıom üretime başlaya tıklıom olmuo
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadirufukbjk

ben savunma mekanizalarını ve solar uydu hafiaf avcı falan yaratamıom üretime başlaya tıklıom olmuo

Üretime başlamadan önce üreteceğin ünitenin yanındaki -0-(sıfır) yazan kutuca üreteceğin miktarı yazmalısın yoksa üretime başlamaz

• asfdasf
  • saol gcalper
  • s.a benim bir sorum olucakti radar nasil cekilir ( radar istasyonunu gelistirdim :D ama simdilik seviye bir daha yeni bir evrende oldugum icin malzeme yetersizliginden daha gelistiremedim ay merkez istasyonu basiyorum simdilik) bi yardim edebilirseniz denedim ama beceremedim :)
  • ya arkadaşlar bişey sorcam benim de koloni gemim var ama sömürgeleştiremiyom hep bu gezegen zaten kullanılıyor yada korumalı oyuncu diyo nasıl sömürge yapacam maden sıkıntısı yok ama işte öylesine fazladan gezegenim olsun die istiyorum bu arada 11 evrendeyim anil9
  • quote:

Orjinalden alıntı: anil9

ya arkadaşlar bişey sorcam benim de koloni gemim var ama sömürgeleştiremiyom hep bu gezegen zaten kullanılıyor yada korumalı oyuncu diyo nasıl sömürge yapacam maden sıkıntısı yok ama işte öylesine fazladan gezegenim olsun die istiyorum bu arada 11 evrendeyim anil9

gezegen olmayan boş koordinata göndereceksin
  • ßeyler, ben birşey sormak istiyorum...
    Benim savunmamda:
    26 roketatar
    150 civarında hafif lazer topu
    10 ağır lazer topu
    20 gaus topu
    3 iyon topu
    Küçük ve ßüyük Kalkan Kubbeleri var.

Filo:
    13 kruvazör
    3 komuta gemisi

ßi salak bana 5 ağır avcı ve 5 kruvazör ile saldırdı. Savaş raporuna baktığımda bende sadece hafif lazer topları ve kalkan kubbeleri görünüyodu. Bunun sonucunda 10 hafiflazer topu kaybettim ve hepsi kendini yeniledi. Bütün savunmam neden raund da görünmedi? Lütfen cevaplarınızı bekiyorum. 35. evren_ 2:275:9
  • Cevaplayacak yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: halton

ßeyler, ben birşey sormak istiyorum...
    Benim savunmamda:
    26 roketatar
    150 civarında hafif lazer topu
    10 ağır lazer topu
    20 gaus topu
    3 iyon topu
    Küçük ve ßüyük Kalkan Kubbeleri var.

Filo:
    13 kruvazör
    3 komuta gemisi

ßi salak bana 5 ağır avcı ve 5 kruvazör ile saldırdı. Savaş raporuna baktığımda bende sadece hafif lazer topları ve kalkan kubbeleri görünüyodu. Bunun sonucunda 10 hafiflazer topu kaybettim ve hepsi kendini yeniledi. Bütün savunmam neden raund da görünmedi? Lütfen cevaplarınızı bekiyorum. 35. evren_ 2:275:9

Çok Büyük Bir İhtimalle Oyunla İlgili Bir Bug Sorunu Yoksa Görünmemesi İçin Bir Sebep Yok.....

Bu arada eğer savaş sonucunda SİM'deki sonuç ortaya çıktıysa saldıran arkadaş resmen intihar etmiş,neden böyle bir fantaziye kalkışmış acaba? Dertleri var herhalde garibimin böyle intihar saldırısı yapıp kurtulmak istemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 3 Temmuz 2008; 12:08:38 >

• Bu arada hemen hemen bütün mesajlar epey eski sanırım artık pek tartışılmıyor bu savunma basıp basmama meselesi ama ben yinede söyleyeyim fikrimi :) Tabiki herkes kendi hesabını istediği gibi yönetir ve strateji belirler burada sadece fikir beyan edebiliriz o kadar.Ama bencede savunma çok mantıklı değil geceleri rahatça uyumanızı sağlayacak bir savunma için hatırı sayılır maden harcamanız ve sabırla savunma inşaa etmeniz gerekir.Ancak ondan sonra diğer oyuncularla boy ölçüşebilecek bir filo basmaya sıra gelir ki buda epey zaman alır(Önce savunma basmak,yeterince sağlam bir savunma oluşunca filo basmaya başlamak).Ben filocu değilim diyen varsa kusura bakmasın ama o zaman bu oyunu oynamanın pek bir mantığı yok bence çünkü sağlam bir filonuz yoksa (Ortlama büyüklükte ve her önüne gelenin gözüne kestiremeyeceği bir filoyu kastediyorum) sadece savunma ağırlıklı geliştiyseniz siz hemen hemen hiç kimseye saldıramazsınız sadece size kimsenin kolay kolay saldıramayacağı rahatlıyığla gece yerde maden bırakabilirsiniz.Tabi GAR saldırısı yemek ve savunmanızın yok edilemese bile zayıflatılması ve büyük bir filo ile kırılabilecek hale gelmesi riskide var.Tabi savunma stratejisiyle oynayıp bundan keyif alanlarda olabilir ona da lafım yok.........

• Öncelikle cevabın için sağol. Ben filoları zorlucak kadar savunma yaptım, şimdi sırf komuta basıyom. Dediğin gibi savunmaya yüklenmek çok saçma, kendi kendine geçinir gidersin. Ama filo herşeydir. Biri saldırdığı an filonu saldırılan gezegene konuşlandırabilirsin ve düşmanı hiç beklemediği anda vurabilirsin.
  • Aynen öyle,aslına bakarsan savunma elbetteki şart mesela ben ay ilk çıktığında ciddi ciddi oraya savunma yığmayı düşünüyordum ama bunun için özellikle de ayda savunma yapabilmek için epey zahmete katlanmak gerek.Önce ay merkez istasyonu ile yer aç sonra tersanesiydi robot fabrikasıydı yap tekrar yık vs. açıkçası uğraşmaya gözüm yemedi bende vazgeçtim.İttifaktaki bir arkadaşta da ay var ve şansıma koord. bana yakın sayılır.Bende iki ay arasında uzun süreli uçuruyorum tüm filomu,aydan aya olunca radarlanamadığı için rahatım,epey zmandır (en son ne zamandı gerçekten unuttum ) saldırı yemedim.Ama tabi oyunu devamlı takip etmek filonun iniş zamanına göre bilg. başında olmak falan yoruyor adamı...
  • Selam...

1. Sömürgelerde sadece maden binaları mı basmak gerekir, yoksa bilimsel arastirma laboratuvari,robot fabrikasi,uzay tersanesi vs. binaları da geliştirilmeli midir?

2. Puanım 12000 küsür, bundan sonra nanit fabrikası için mi kasmalıyım? Ya da tersane veya savunma mı kasmalıyım?

Teşekkürler...

1-Sömürgelerdeki maden kademelerinide yeterli ölçüde geliştir.Mutlaka Uzay Tersanesi yap.Çünkü araştırmayı sömürgede bassan bile yinede diğer gezegenlerde binaların hammaddeleri için nakliye gemilerine gerek olur.

2-Nanit Fabrikası kademe 4'ten sonrası bence eziyet.Çok fazla maden istiyor.Nanit 4,Robot Fabrikası 10,Uzay Tersanesi 12 fazlasıyla yeter.Savunma basmak istiyorsan sen bilirsin.

abiler ben bi türlü ittifak ın metin bölümüne resim koyamadım yardım lütfen
    İttifağın herkese açık bölümünde [simage]Resmin linki[/simage] yaparak resmi koyabilirsin.
    imageshack.us iyi bir resim upload sitesidir.

ogame gibi web tabanlı başka oyun varmı
    Uzay türü görsel olarak bildiğim:
    www.warpfire.net
    www.darkpirates.net
    www.darkorbit.com

OGame gibi:
    www.spaceinvasion.bigpoint.com

ya bu inşaat alanları [12800 km (0 /163 Alanlar) ] nasıl artıyo acaba bina başınamı yoksa özel bi ölçütü varmı

bide savunma binalarının alana etkisi varmı

teşekürler

Terraformer adlı bina 5 alan açar 1'ini kedisi kullanır.4 alan açmış olur.Bir daha yıkılamaz ve basacağın sırada 1000 enerji olması gerekir.

Savunma binaları gezegende alan kaplamaz.

Sömürgelerdeki alanlar şans eseri çıkar.Buraya bakabilirsiniz.
    www.ogame-tr.com/gezegen-buyuklukleri.htm
    Ne yaparsan puanımı rahatça arttırabilirim.puanın artmasına etki eden önemli faktörler nelerdirrrr?????
    Bina ve araştırma puanları iyi artırır.Ama bina kademeleri yüksek olan bir sömürgeyi terk edersen puan kaybın büyük olabilir.Ve bina ile araştırmalar bir süre sonra baya pahalı oluyorlar.1000 maden=1 puan.Ayrıca radar,galaksi taraması ve yakıt için harcanan Deuteriumlar puan getirmez.

savunmada hafif lazermi daha önemli yoksa roket atarmı?
    Roketatar savunmanın belkemiğidir.Savaş round'unu uzattığı için ateşi kendi üzerine çekerek büyük savunma birimlerinin zarar görmesini engeller.

Beyler soru şu:SAVAŞ KAZANINCA PUAN KAZANIYOMUYUZ,YANİ DAHA ACIKCASI SALDIRAN TARAF KAZANDI YAZISI GÖZÜKÜNCE.yok cevap hayırsa bu gerizekalılar bana neden saldırıp duruyor.gezegende birikmiş hiç mineral yokken,deli oldum yaw,ogame.orgda oynuyoz arkadaşlarla,heralde adamlar kıl oldu.türk bayrağı falan koymuştuk da.ama öpecem onları..
    Savaşlardan puan kazanılmaz.

Arkadaşlar Koloni gemisi yaptım. Ben şimdi onu nereye gönderecem? Nasıl sömürge yapılıyo? Boş gezegene gönder falan diyorlar. Boş gezegen ne? nasıl anlaşılır? Ben bunları nerden bulacam?
    Galaksiye bak.Örneğin:
    1:14:8 gezegeni boş.Filoya gir.Koloni gemisini seç.Kordinatı gir ve yolla.(Hammadde yollama,çünkü Koloni Gemileri geri dönmezler.)

iyi savunma için neye önem vermeliyim
    Öncelikle mutlaka Roketatar bulunmalı.Çünkü hem savaş roundunu uzatır,hem de ateşi üzerilerine çekerek büyük savunma birimlerinin zarar görmesini engeller.

Ağır Lazer Topu yerine Hafif Lazer Topu basmak daha mantıklı.Çünkü:

1 Ağır Lazer Topu=6000 Metal 2000 Kristal
    Saldırı Değeri=250

4 Hafif Lazer Topu=6000 Metal 2000 Kristal
    Saldırı Değeri=400

İyon Topu ise savunmalar arasında en güçlü kalkana sahip olan savunma.Kristal artarsa bundan basabilirsiniz.

Gaus Topu'nun saldırı değeri ise 1100 ve Komuta Gemisi(saldırı değeri 1000)'nden daha güçlü.

Plazma Atıcıların saldırı değeri 3000 olarak Muhrip(saldırı değeri 2000)'ten daha güçlü.

Kalkan Kubbeleri'de ateşi kendi üzerlerine çekerek büyük zararları önlerler.

Yakalayıcı Roketler savunma birimlerinin Gezegenlerarası Roketler tarafından vurulmalarını önler.

Gezegenlerarası Roketler ise rakip savunmaları yıkarlar.

Stratejinizi buna göre yapın.

arkadasım herkes komuta basıyo rapidfire sayesinde kruvazor ozellikle ardıman gemisi daha avantajlı olmuyo mu?cvbını bekliyorum

arkadaslar bi bombardiman gemisi kac roketatar kac hafif yani ne kadar savunma yıkıyor

Komuta Gemisi gerçekten güçlü ve güzel bir gemi ama 15-16 Hafif Avcı bir Komuta Gemisi'ni öldürür.Hafif Avcıları da Kruvazörler halleder.Bombardıman Gemisi ise savunma yıkmak için iyidir.SpeedSim daha iyi sonuç verir.

Ya ogame de ittifaka müzik nasil konuluyor ayrintilariyla açiklarmisiniz ayrica yazi yazilan bölüme nasil resim koyucam?
    Müzik 0.80 versiyonunda çalışmıyor.Resimi ise yukarıda anlattım.

s.a benim bir sorum olucakti radar nasil cekilir ( radar istasyonunu gelistirdim :D ama simdilik seviye bir daha yeni bir evrende oldugum icin malzeme yetersizliginden daha gelistiremedim ay merkez istasyonu basiyorum simdilik) bi yardim edebilirseniz denedim ama beceremedim :)
    Kademe 1 olduğu için radar menzili 0 ve bu yüzden olsa gerek.2.kademede radar menzili 3 oluyor.Ayrıca 10000 Deuterium'uda gözden çıkarmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ninja Donatello -- 10 Temmuz 2008; 8:05:52 >

• ßeyler ben sırf komuta basıyodum, frkateyn saldırısına uğradım ve bu bana iyi bi ders verdi.
    Fırkateyn den gelen rapidfire: komuta gemisi=7, kruvazör=4, ağır avcı=4

Bu tabloya göre ağır avcı, kruvazör ve komuta gemisine göre daha avantajlı değil mi?

komuta gemisi_45.000 metal, 20.000 kristal_ vuruş gücü 1000
    kruvazör_20.000 metal, 7.000 kristal, 2.000 deu_vuruş gücü 400
    ağır avcı_6.000 metal, 4.000 kristal_vuruş gücü 150

ßir fırkateyn 1 raundda 7 komuta gemisi götürüyo ve zarar= 335.000 metal, 140.000 kristal
    '' '' '' '' 4 kruvazör götürüyo ve zarar= 80.000 metal, 28.000 kristal, 8.000 deu
    '' '' '' '' 4 ağır avcı götürüyo ve zarar= 28.000 metal, 16.000 kristal
    ________________________________________________________________________________________

ßen komuta gemisinden hiç yana değilim. Walla fırkateynler ezer geçer. Ama bir ağır avcı filosu oluşturursanız, fırkateynlerle daha kolay başa çıkarsınız. Vuruş gücünün azlığı, fırkateynden gelen rapidfire ile kendisini affettiriyo ve fırkateyne daha fazla vuruş gücü gösteriyo. Ve inanın bana komuta gemisi yapçağınız madenlerle ağır avcı yaparsanız fırkateynlerle daha kolay başedebilirsiniz.
    ßu oyunu 6 senedir oynayan bi çovuk vardı, 1 kaçkere evren 1.si olmuştu, öylesine bi hesap açmıştı ve sırf ağır avcı filosu vardı. Benim kruvazör filom vardı ve dalga geçe geçe o çocuğa saldırdım. Sonuç mu? Benim filom mefta oldu ve o sadece flosunun 1/6 sını kaybetti...
    ßenim tercihim, muhrip basana kadar ağır avcıyla idare edin, yoksa başınız fırkateynlerle belada olacaktır...
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halton -- 9 Temmuz 2008; 12:58:21 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.